HDR RTP stipendija / DUPR stipendija 2023/24. godine – Univerzitet Deakin, Australija…

Univerzitet Deakin pruža dvije različite mogućnosti stipendiranja kako za domaće tako i za strane studente: RTP stipendije, koje financira australska vlada i dodjeljuju se samo visoko rangiranim kandidatima, i DUPR stipendije, koje finansira Univerzitet Deakin. Obje stipendije nude finansijsku podršku studentima koji stiču svoje istraživačke diplome na univerzitetu.

Štaviše, Univerzitet Deakin pozdravlja i podržava međunarodne studente nizom usluga, uključujući programe orijentacije i akademsku i ličnu podršku. Objekti kampusa su moderni i dobro opremljeni, a nastavno osoblje pristupačno i obrazovano. Kao rezultat toga, Univerzitet Deakin pruža odličan izbor za međunarodne studente koji traže visokokvalitetno obrazovanje u okruženju koje podržava i uključuje. Uz raznoliku studentsku zajednicu i širok spektar kurseva u ponudi, međunarodni studenti mogu pronaći obogaćujuće iskustvo dok studiraju na Univerzitetu Deakin.

Nivo stepena:

Univerzitet Deakin, koji se nalazi u Australiji, trenutno nudi HDR RTP stipendiju i DUPR stipendiju za akademsku 2023-24. Ove stipendije su dostupne studentima koji su zainteresovani za postdiplomske ili doktorske programe na univerzitetu.

Dostupni predmeti:

Svi predmeti su dostupni za studiranje u okviru ovog programa stipendiranja.

Prednosti stipendije:

-Stipendija: Stipendija obezbjeđuje stipendiju od 30.000 dolara godišnje za poresku godinu 2023, koja je oslobođena poreza.

-Dodatak za preseljenje: Stipendija takođe nudi naknadu za preseljenje u rasponu od 500 do 1.500 dolara, u zavisnosti od toga da li se student seli iz zemlje ili u inostranstvo, i da li je samac ili ima porodicu.

-Zdravstveno pokriće: Međunarodnim studentima je osigurana politika zdravstvenog pokrića za jednog prekomorskog studenta za vrijeme trajanja njihove studentske vize.

-Trajanje doktorskih studija: Stipendija se obezbjeđuje u trajanju od 3 godine, dok se naknada školarine obezbjeđuje za 4 godine.

-Istraživački magistarski studij Trajanje: Stipendija se obezbjeđuje za 2 godine, dok je kompenzacija školarine predviđena za 2 godine.

Važno je napomenuti da su ove vrijednosti i odredbe i uvjeti podložni promjenama, a zainteresirani kandidati treba da potvrde najnovije informacije na Univerzitetu Deakin.

Prihvatljive nacionalnosti:

Ova stipendija je otvorena za međunarodne studente svih nacionalnosti.

Kriteriji podobnosti:

-Podobnost: Da bi stekao pravo na RTP stipendiju, RTP naknade, RTP Allowance ili DUPRS, student mora biti upisan u HDR kurs studija na Univerzitetu Deakin, bilo da su domaći ili međunarodni studenti.

-Nadoknada RTP naknada: Kandidati nemaju pravo na kompenzaciju RTP naknada ako već primaju ekvivalentnu nagradu ili stipendiju od Commonwealtha koja pokriva naknade za njihov HDR kurs.

-RTP ili DUPRS stipendija: Studenti nemaju pravo na RTP ili DUPRS stipendiju ako već primaju prihod iz drugog izvora koji premašuje 75% njihove stope stipendije, pod uslovom da je prihod namijenjen za pokrivanje njihovih životnih troškova tokom studiranja. Prihodi koji nisu povezani sa tokom studija ili prihodi primljeni u druge svrhe osim podrške opštim troškovima života ne bi trebalo da se uzimaju u obzir.

-Uslovi za upis: Pogledajte stranicu o putevima za upis stepena istraživanja za uslove za upis na HDR kurs na Univerzitetu Deakin.

-Dodatne informacije: Uslovi i odredbe za svaku stipendiju su detaljno navedeni u odjeljku Dodatne informacije ispod detalja o stipendiji. Za informacije o politici stipendiranja RTP-a, pogledajte Proceduru stipendiranja viših stepena istraživanja (HDR).

Kako se prijaviti:

Studenti koji su trenutno upisani na HDR kurs na Univerzitetu Deakin imaju pravo da se prijave za RTP ili DUPRS stipendiju. Procjenu za prijavu za stipendiju će izvršiti odgovarajući fakultet ili institut. Međutim, studenti koji su završili više od tri godine svog doktorskog studija ili dvije godine svog magistarskog kursa (ili ekvivalentnog honorara) nemaju pravo da se prijave za stipendiju.

Za informacije o procesu odabira kompenzacije RTP naknada i procesu ponude za sve stipendije, molimo pogledajte Proceduru za stipendije viših stepena istraživanja (HDR).

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!