GMAT MBA stipendije 2023-24 – University College Dublin, Irska…

GMAT MBA stipendije

MBA GMAT stipendije će biti dodijeljene akademski izuzetnim studentima koji će biti ambasadori UCD Smurfit MBA i Škole tokom studija i nakon diplomiranja. Ove stipendije zasnovane na zaslugama pokrivaju do pune školarine za Full-Time ili Modular Executive MBA. Potreban je GMAT rezultat 720 ili više.

PODOBNOST

Otvoreno za sve uspješne kandidate za MBA koji imaju 720 ili više bodova na GMAT-u.

KAKO SE PRIJAVITI

Ne postoji poseban proces prijave za ove stipendije. Svi uspješni kandidati za MBA se automatski razmatraju. Prijave se razmatraju na redovnoj osnovi. Stipendije se mogu dodijeliti prije isteka roka za izuzetne kandidate. Preporučuje se rana primjena.

Napomena Kako su stipendije ograničene i postoji značajna konkurencija, od kandidata koji borave u Irskoj može se tražiti da pohađaju centar za procjenu kao dio procesa revizije stipendija.

ODREDBE I USLOVI

 1. GMAT MBA stipendiju finansira UCD Michael Smurfit Graduate Business School i dodijeliće se kandidatima na osnovu zasluga.
 2. Stipendija je otvorena za sve uspješne kandidate za puno radno vrijeme ili modularni Executive MBA, koji postižu relevantni minimalni GMAT / EA rezultat ili više (pogledajte našu stranicu za prijem za detalje o zahtjevima za minimalni rezultat).
 3. Biće uzete u obzir samo kompletne prijave primljene prije isteka roka za stipendiju.
 4. Uspješni kandidat će biti odabran na osnovu zasluga uparen sa holističkim pregledom njihove MBA prijave.
 5. Nakon što se stipendije izdaju, studenti moraju prihvatiti ovu ponudu u roku od dvije sedmice nakon što je komisija podijelila obavještenje.
 6. Odgovornost studenta je da formalno prihvati ponudu stipendije, a neodgovor će se smatrati odbijanjem ponude.
 7. Odluke će donijeti Komisija za stipendije, a kandidati će biti obaviješteni u roku od dvije sedmice od odluke komisije. Sve odluke su konačne.
 8. Studenti kojima je dodijeljena stipendija moraju se obavezati da će pohađati UCD Smurfit Open Events tamo gdje je to potrebno. Od studenata se takođe može tražiti da učestvuju u promociji Škole i stipendija (intervjui/spojave, MBA blog ili drugi oblici promotivnih aktivnosti po potrebi). Od naučnika se očekuje da povremeno pomažu kao ambasadori Škole.
 9. Izdata stipendija će biti odbijena sa studentskog računa školarine.
 10. Kontinuirani upis i prisustvo na puno radno vrijeme su potrebni da bi se zadržala nagrada za stipendiju.
 11. Student koji se povuče, otkaže ili postane neaktivan, upiše manje od redovnog, bude suspendovan ili otpušten sa Univerziteta gubi pravo na stipendiju. Student koji dobije takav status iz zdravstvenih razloga može pismeno apelirati na Stipendijsku komisiju da mu/njena stipendija bude vraćena. Žalba se mora dostaviti s pratećom dokumentacijom, kao što je pismo ljekara. U tom slučaju, da bi postojala mogućnost vraćanja na posao, studentsko odsustvo sa Univerziteta ne može biti duže od dva uzastopna semestra.
 12. Student koji odbije početnu ponudu za upis i prateću ponudu stipendije neće zadržati svoju/njenu ponudu za stipendiju ako se kasnije ponovo prijavi.
  Stipendije se ne mogu odgoditi za neki budući datum.
 13. Ova stipendija ne ispunjava uslove za kombinovanje sa bilo kojom drugom školarinom.
 14. Stipendije su neprenosive i primjenjivat će se samo na program povezan s pismom ponude koje sadrži dodjelu stipendije.

Izvor / Više informacija: Zvanična web stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!