EVO šta svaki znak vremenom otkriva o SEBI…

Kako odrastamo i sazrevamo i kako prolazimo kroz različite faze života – tako sebe sve bolje upoznajemo.

Neka otkrića su bolna, neka divna, a neka nam pomažu da sebe i druge bolje i lakše prihvatimo i da budemo otvoreniji za neka nova iskustva i poznanstva.

OVAN: Otkrivate da niste toliko beskompromisni i prodorni, koliko volite da mislite da jeste i koliko forsirate sebe da se ponašate.

Zapravo vam je veoma stalo do drugih i spremni ste na velike ustupke i žrtve, da biste im pokazali svoju privrženost.

BIK: Bikovi se suočavaju sa svojim osećanjem samodovoljnosti – sa suprotne strane. Iako verujete da možete sami i povremeno vam dosadi gužva koju stvarate oko sebe, shvatate upravo to, da tu gužvu sami stvarate, jer vam je potrebno da drugima budete centar, oslonac, savetnik. Učite da se usamljujete i fokusirate na svoje misli.

BLIZANCI: Shvatate da vaša čuvena nepouzdanost potiče od toga što nemate pojma šta stvarno želite i da ste zato tako spremni da odbacite neku ideju i prigrlite novu – volite sebi da govorite da ste otvorenog uma i u toku sa vremenom, ali zapravo niste dovoljno usredsređeni i povezani sa svojim suštinskim željama i potrebama.

RAK: Shvatate da ulažete toliko napora u odnose sa drugima i da ste tako brižni i negujući, zato što strahujete da će vas drugi napustiti, jer negde duboko u sebi ne verujete da zaslužujete ljubav.

Otkrivate da je apsolutno neophodno da stavite sebe na prvo mesto i da ljubav koju poznajete samo u davanju drugima, uložite u sebe.

LAV: Otkrivate da ne možete sve da kontrolišete, zapravo, da ništa suštinski bitno nije pod vašom kontrolom.

Sa godinama, učite da prihvatate, da se umirite, osluškujete i prepustite životnim tokovima, umesto da im se stalno suprotstavljate i pokušavate da ih obuzdate.

DJEVICA: Otkrivate da vaše nesebično zalaganje da pomažete i spasavate sve oko sebe nije dovoljno i da nikome ne možete stvarno pomoći, čak ni onima koji tvrde da im je pomoć potrebna i traže je od vas.

Retko ko je spreman da se odrekne svega što ga je dovelo u situaciju da mu treba spas. Kada to shvatite, pitate se da li ste vi ta osoba, da li vi to možete i fokusirate se na svoje probleme.

VAGA: Često se u životu suočavate sa svojim nerealnim očekivanjima, odnosno, doživljavate razočaranja.

Sa zrelošću, shvatate da postoji razlika između visokih standarda i preteranih očekivanja i učite da bolje razumete tuđe greške i slabosti. Balansirate svoju veliku toleranciju sa svojim velikim zahtevima od drugih – ali i od sebe.

ŠKORPIJA: Učite da prevaziđete svoju zatvorenost i da češće skidate masku i otkrivate svoje pravo lice, jer otkrivate da pretvaranje da je sve u redu, da vas ništa ne pogađa i da sve razumete diže oko vas zid, koji druge odbija i da ste svojom distanciranošću odgurnuli od sebe neke kvalitetne osobe u svom životu. Priklanjate se istini sa istim dostojanstvom, sa kojim ste sve držali u sebi.

STRIJELAC: Otkrivate da niste tako cinični, neprijatni i oštri – kakva je slika koju projektujete oko sebe.

I otkrivate da i vaši bližnji to znaju i da nikoga niste zavarali i niste sakrili svoju osetljivost i ranjivost onako dobro kako ste verovali da jeste. Opuštate se u odnosu sa ljudima i ne nastojite da “prikažete” sebe.

JARAC: Shvatate da niste uvek superiorni – navikli ste da preuzimate vođstvo i inicijativu, jer ste sposobniji, pametniji i organizovaniji od drugih, ali vremenom postajete svesni da postoje i drugi nivoi i oblici inteligencije i svesti, koje vi ne poznajete. I shvatate da je to dobro, jer to znači da još uvek imate šta da otkrivate i učite.

VODOLIJA: Otkrivate da ni jedan problem koji ste ostavili za sutra, odložili, potisnuli, nije nestao, već da se sadržaji gomilaju i na kraju se sručuju na vas u vidu lavine i zatrpavaju vas.

Učite da prevaziđete svoj otpor prema reagovanju i da delujete u trenutku u kome se stvari dešavaju, umesto da sve što osećate i doživljavate obrađujete kasnije, sami sa sobom.

RIBE: Vremenom otkrivate da vam je više stalo do sopstvenih ambicija i manifestovanja u materijalnom svetu – nego do ljubavi i brige za druge.

Shvatate da vam je dozvoljeno da se fokusirate na ostvarenje svojih snova, na kreativno i profesionalno izražavanje sebe i da vaši odnosi sa drugima zbog toga ne moraju da trpe – da je red na druge da vas podrže i budu uz vas.

Izvor: Wannabemagazine.com, prenosi: Prva.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!