“DUŽNOST muškarca je da uzdržava ŽENU” – Pet fraza koje izgovaraju žene koje je bolje zaobići…

Određene fraze koje ljudi govore mogu biti crvene zastavice kada planirate započeti nešto ozbiljno sa njima. Riječi igraju ogromnu ulogu u ljudskom životu i imaju snažan uticaj na okolinu i samog čovjeka.

Kao muškarac, slušao sam razna iskustva svojih prijatelja, a i sam sam imao priliku da upoznam i zaMupočnem vezu sa različitim ženama što mi je pomoglo da ih bolje razumijem.

Kroz moju prošlost naučio sam da neke stvari koje žene govore ukazuju na problematičnu ličnost. Ako od svoje žene čujete neke od ovih fraza bolje je da bježite:

-“Muškarac bi trebao uzdržavati ženu”. I ovo sam najčešće čuo od onih žena koje nisu htjele ništa da rade. Njihov idealan scenario je da se bogato udaju, da ne moraju ići na posao ali da ni ne budu domaćice.

Dakle, da sjede kući, šetkaju sa prijateljicama, lickaju se i dotjeruju a pritom ništa da ne rade. To su takozvane pijavice koje ni na koji način ne doprinose vezi i braku.

-“Muškarac mora imati svoj stan ili kuću, i svoj auto”. U modernom dobu ovo ćete često čuti od nekih žena. Po njihovom shvatanju muškarac nema nikakvu vrijednost ako nema te materijalne stvari.

Mnoge se bez toga neće ni odlučite na ozbiljniji korak. Dok je sasvim u redu da žena ima određene kriterijume, pogrešno je stupiti u ozbiljan odnos sa nekim ko vas gleda kroz materijalne stvari.

-“Ti nisi kao muž moje prijateljice”. Čim žena počne da vas poredi sa muževima drugih žena možete biti sigurni da vas ne poštuje kao ličnost. Zapravo, takva žena većinom samo želi da ima “savršenog” muža kao što ima njena prijateljica, i svaki koji se ne uklapa u tu sliku – ne valja.

-Muškarac mora zaslužiti pažnost žene. Takve žene se većinom vode izrekom “Muškarac mora ženi pružati pažnju uvijek, dok je on od nje mora zaraditi”. Sve vam je jasno u ovom slučaju.

-Muškarac bi morao uvijek plaćati kad je u društvu žene. Zar nismo svi jednaki? Zar se ne trebmo ophoditi jedni prema drugima jednako? Odakle onda potiču ovakvi stavovi. Ako se već zalažemo za takve stvari onda bi trebalo da živimo u skladu sa tim.

error: Sadržaj je zaštićen !!