Državne stipendije Litvanije 2023/24. godine u Evropi: Prijavite se sada za uzbudljivu priliku…

Litvanske državne stipendije za akademsku 2023-24. godinu u Litvaniji sada su dostupne međunarodnim studentima iz odabranih zemalja. Ove stipendije su posebno dizajnirane za izuzetne studente koji imaju želju da nastave magistarski program u Litvaniji. Vlada će pokriti sve školarine, a prijava nije uključena. Osobe koje ispunjavaju uslove pozvane su da se prijave za stipendije litvanskih viših institucija. Ove godine program ima za cilj da dodijeli 100 stipendija za redovne magistarske studije. Litvanija se može pohvaliti nizom institucija visokog obrazovanja, pružajući fantastičnu priliku međunarodnim studentima da ostvare svoje akademske aspiracije.

Litvanija, zemlja koja se nalazi u severnoj Evropi, pominje se u istorijskim zapisima još od 1009. Visokoškolske institucije u Litvaniji nude širok spektar diplomskih, magistarskih i doktorskih programa, sa oko 500 studijskih programa dostupnih na engleskom ili ruskom jeziku. .

Nivo stepena:

Litvanske državne stipendije za međunarodne studente 2023-24 u Litvaniji su posebno ponuđene za pojedince zainteresovane za pohađanje magistarskih programa na univerzitetima u Litvaniji.

Prednosti stipendije:

-Stipendija je posebno za programe master studija i postdiplomskih studija.

-Svi kandidati za magistarske programe biće oslobođeni plaćanja školarine.

-Stipendija se procjenjuje na 490 eura mjesečno.

-Uspješni kandidati će postati dio visokoškolske ustanove u Litvaniji.

-60 grantova će biti dodijeljeno građanima Ukrajine.

-Građani Bjelorusije će dobiti 10 grantova.

-20 grantova će biti dodijeljeno građanima Jermenije, Gruzije, stranim državljanima litvanskog porijekla, odnosno Moldavije.

-Državljanima Azerbejdžana biće dodijeljeno 5 stipendija.

-Mjesečne stipendije će biti dodijeljene građanima Kine, Izraela, Japana i Južne Koreje, uz dodijeljeno ukupno 5 grantova.

Nacionalnosti:

Ova prilika za stipendiju je otvorena za međunarodne studente koji dolaze iz Južne Koreje, Ukrajine, Bjelorusije, Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije, Moldavije, Kine, Izraela i Japana.

Kriteriji podobnosti:

-Litvanske stipendije dostupne su isključivo međunarodnim kandidatima iz Južne Koreje, Ukrajine, Bjelorusije, Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije, Moldavije, Kine, Izraela i Japana.

-Kandidati moraju imati upis na redovne magistarske programe koji su pokriveni litvanskim stipendijama.

-Prednost će imati kandidati koji dobro vladaju litvanskim jezikom.

-Svi master programi će se izvoditi na engleskom jeziku, a kandidati moraju pokazati znanje jezika koji se razmatra.

-Da bi se kvalifikovali za magistarske programe, kandidati moraju uspješno završiti diplomu prvostupnika u relevantnoj oblasti.

Procedura prijave:

Da biste se prijavili za Litvanske državne stipendije 2023-24 u Europi, jednostavno kliknite na dostavljenu vezu i popunite online prijavu. Ne propustite ovu priliku i pošaljite svoju prijavu već danas.
Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!