DOĐU ŽENE i žale se da ih muž vara, JA IM KAŽEM: “Pa, dotjeraj se malo, SESTRO”…

Igiman Arsenije u svom izlaganju o braku nije poštedio ni žene ni muškarce. A evo šta zamjera i jednima i drugima!

Iguman Arsenije govorio je o prevarama u braku, pa podsjetio na stvar kojoj su skloni i muškarci i žene, da se nakon zabavljanja zapuste.

Iguman manastira Svetog Petra i Pavla kod Mionice Arsenije Jovanović poznat je po tome što duhovnu propovjed drži na veoma specifičan, interesantan način. Ovog puta govorio je o prevarama u braku, do kojih, kako smatra, dolazi zbog toga što se i muškarci i žene zapuste kada prođe period zabavljanja.

-Treba uvek brinuti o svom izgledu da biste mu ili joj bili lepi i privlačni, a ne samo za vreme upoznavanja i zabavljanja. Znate, vrlo često smo super i doterujemo se dok se zabavljamo, a posle toga aj, zdravo! On više ne obraća pažnju na sebe, ona se ugojila, raščupana. On pustio stomak, smrde mu noge, podriguje, do mnogo gorih stvari, rekao je iguman Arsenije.

Njegova besjeda zabavila je i nasmijala jernike, a onda je nastavio; Moramo da vodimo računa da smo uvek privlačni. Meni dođu žene pa kažu; Vara me muž’. Ja joj kažem; Pa, doteraj se malo, sestro. Budimo privlačni, poručio je.

Izvor: srbijadanas, prenosi: stil

error: Sadržaj je zaštićen !!