DNEVNI HOROSKOP ZA 23.12.2022.

Dnevni horoskop za 23.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Danas ste sanjivi. Energija koja proizlazi sa planeta pruža nam nadrealističan osjećaj prema svemu. Ako trenutno prolazite kroz neku vrstu dileme u Vašoj vezi, ovo možda nije najbolji dan da se radi na tom problemu. Mogli biste otkriti da ste u nekoj vrsti zablude i ne vidite probleme u pravom svjetlu.

POSAO: Danas je odličan dan da ojačate svoje JA, kako biste bili bolje pripremljeni za suočavanje sa budućim izazovima. Skupite sve alate što imate na jedno mjesto. Učite od eksperata koji su spremni podijeliti svoje trikove sa Vama.

ZDRAVLJE: Vaše zdravstvene prakse su sjajan način da se ponovno povežete sa izgubljenim dijelovima sebe. Dijete u Vama moglo bi se iznenada probuditi kao i navike koje ste usvojili kao dijete. Kako se Vaša praksa jača, sjetite se da obuhvatite sve dijelove koji se toga tiču. Prihvatanjem, a ne osuđivanjem postižemo najbolje ciljeve.

BIK

LJUBAV: Čini se da se Vaš partner danas ponaša neobično i uopšte ne nalikuje svom normalnom ponašanju. Konfiguracija planeta mogla bi ih ohrabriti da neko vrijeme žele biti sami sa sobom.

Umjesto da se zbog toga osjećate povrijeđeno ili uznemireno, dopustite im da malo odmore i oni će se vratiti zaljubljeniji u Vas nego ikada prije. Dajte im dodatnog prostora!

POSAO: Projekti koji su bili u zastoju neko vrijeme konačno će početi ponovno sa radom. Danas ćete imati veći osjećaj discipline koji će Vam pomoći da završite bilo koji zadatak koji Vas muči već duže vrijeme. Krenite punom parom!

ZDRAVLJE: Planetarni položaj Vam govori da Vaša budućnost počinje danas. Povoljan je trenutak da se zapitate: šta želite za svoje zdravlje? Želite li ignorisati svoje tijelo dok se ne dođete do stadijuma gdje medicina mora da reaguje?

Ili želite biti informisani o prevenciji zdravlja? Ako više volite ovo drugo, možda je vrijeme da uložite vrijeme u novac u znanje ove vrstet: zdrave recepte, holističku i higijensku referencu ili knjigu o feng shuiju.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija može Vas podstaknuti na razmišljanje, ali to možda neće previše uticati na Vaš ljubavni život.

Trenutno se osjećate vrlo otvoreno za eksperimentisanje, a pomisao na to da se morate na bilo koji način kompromitovati ili prilagoditi kako biste održali vezu, neće biti najprivlačnija stvar za Vas. Ali ovo je možda samo privremena faza, u slučaju da ste zabrinuti.

POSAO: Ovo je za Vas vrijeme ispunjenja, ali istovremeno označava period nedaća. Pod oštrom ste lupom drugih ljudi, ali sve u svemu, radite prema svom instiktu jer to je najvažnije. Neka Vaš san oživi!

ZDRAVLJE: Kada pokušavate promijeniti svoje zdravstvene navike na bolje, imajte na umu da je sumnja presudna u tome. Nije lako promijeniti stare obrasce ponašanja! Stvarna promjena iz dana u dan zahtijeva vrijeme.

Ako osjećate sindrom “jedan korak naprijed, dva nazad”, malo se fokusirajte na pozitivne stvari svega toga. Što se tiče Vašeg zdravlja, Vaš osnovni stav je ono što je najvažnije. Pokušajte ovo imati na umu.

RAK

LJUBAV: Vaš partner i Vaši prijatelji danas mogu primjetiti promjenu u Vašem raspoloženju. Konfiguracija planeta ohrabruje Vas da zađete u nove krugove ljudi, posebno ukoliko tražite ljubav ili čak samo nekko platonsko druženje. Budite otvoreni za razgovor sa svim ljudima sa kojima inače ne biste razgovarali.

POSAO: Sjetite se citata ili neke lekcije koju ste čuli od nekoga od svojih bližnjih. Njihove riječi tada možda nisu imale smisla, ali sada počinjete cijeniti ovu mudrost. Poslušajte savjete iskusne osobe.

ZDRAVLJE: Poravnanje planeta pokazuje da je vrijeme da položite zastanete na momenat i razmislite o svom cilju. Ako Vas misli preusmjeravaju u više smjerova, biće teško, ako ne i nemoguće pogoditi cilj. Obavezno nabavite sve što Vam treba za ostvarenje cilja.

Pravilan odmor podržava pravilno funkcionisanje Vašeg tijela. Uključite repu, paradajz i mladi maslačak u svoju ishranu kako biste pomogli u čišćenju jetre. Najvažnije je da se fokusirate na razvijanje navike blagog vježbanja koju možete raditi gotovo svaki dan.

LAV

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija stvara neku vrstu kreativne energije u Vašem ljubavnm životu. Iako ste u vjerovatno srećni u vezi, situacija će se više poboljšati ako jedno drugom priuštite malo prostora za sebe.

A ako ste u potrazi za partnerom , ne idite krećite se na istim mjestima nego pokušajte otići na neko drugačije mjesto, jer će Vam to omogućiti upoznavanje vrlo zanimljivih novih ljudi.

POSAO: Ciljevi u karijeri koje želite postići neće Vam se nuditi na srebrnom tanjiru. Ako zaista želite da se Vaši snovi ostvare, morate naporno raditi. Sada je vrijeme da se potrudite umjesto da sjedite kući i čekate čudo da se desi.

ZDRAVLJE: Kad počnete slušati svoje tijelo, imaćete veću kontrolu nad svojim apetitom i svojim emocionalnim reakcijama. Samospoznaja rađa samokontrolu. Jedan od najvažnijih načina da se pobrinete za svoje tijelo je adekvatan odmor.

U posebno užurbanim danima kada ste povučeni u mnogim smjerovima, presudno je umiriti um prije spavanja. Vruća kupka sa kapljicama ulja lavande odličan je način postizanja mentalnog i fizičkog opuštanja.

DJEVICA

LJUBAV: Iako uglavnom volite unaprijed planirati svoje vrijeme, danas to neće biti moguće, posebno u vezi sa Vašim ljubavnim životom.

Konfiguracija planeta jednostavno ne dopušta da Vaš dan prođe bez problema. Vrlo je lako moguće da ćete već u podne sresti posebnu osobu i znaćete da je to to. Ko zna šta će se sve desiti do kraja dana?

POSAO: Osjećate se zarobljeno s obzirom na Vašu trenutnu situaciju u karijeri. Čeznete za slobodom, ali ovaj koncept izgleda kao daleki san koji se možda nikada neće ostvariti. Budite jaki i ne brinite. Posao koji sada radite uskoro će dovesti do slobode koju tražite.

ZDRAVLJE: Neosnovana sumnja je nešto oko čega nam je svima ponekad potrebna pomoć. Kako smo toliko predani boljoj budućnosti za sebe i svoje voljene, postoji tendencija da osuđujemo sebe.

Međutim, teret odgovornosti ne leži samo na Vama! Dajte sebi slobodu da prvo brinete o sebi, a ne o cijelom svijetu. Svakodnevno brinite o svojoj ishrani i režimu vježbanja. Ovo je prava odgovornost!

VAGA

LJUBAV: Možda će Vam biti teško oduprijeti se nekome koga je totalno i krajnje divno posmatrati. Energija koja proizlazi iz planeta čini Vas vrlo svjesnima savršenstva i ova osoba će Vas privući i fizički . Ali tijelo nije sve, kao što ste već svjesni, pa pokušajte da Vas ovo ne ometa previše. Na iskušenju ste.

POSAO: Malo truda u ovom trenutku će Vam puno pomoći. Ne podcjenjujte svoju moć da postignete ono što Vam je najvažnije u vezi sa Vašom karijerom. Okolnosti oko Vas Vam idu u prilog, pa iskoristite ovo povoljno vrijeme.

ZDRAVLJE: Današnja astralna konfiguracija pruža smjernice za Vaše snove. Možda bi bilo dobro obratiti se bliskom prijatelju za malu podršku i savjet. Vjerovatno će razumjeti odakle dolazite i moći će Vam pružiti malo inspiracije.

Ne zaboravite ponuditi ono što tražite. Ako Vam je, na primjer, potrebna pomoć u motivaciji, objasnite šta Vas je nagnalo da im se povjerite. To će motivisati tu osobu da Vam pomogne i omogućiti Vam da iz svega izvučete ono najbolje što želite.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Energija koja proizlazi iz planeta stvara savršenu atmosferu za romantičnu noć, posebno ako možete zadržati emocije kada Vaš partner, zaslepljeno Vašim šarmom, totalno izgubi kontrolu nad sobom.

Hoćete li moći ostati pribrani čak i ako to ne želite? Kosmos sugeriše da biste se mogli upasti u bitku sa samim sobom po ovom pitanju. Spremite se na iznenađenje!

POSAO: Ne prelazite svoje granice danas. Da biste bili sigurni da nećete, odvojite vrijeme da ispravite nesporazum sa kolegom ili poslodavcem. Svakako se pobrinite za svoja očekivanja. To će pomoći da se spriječi gadan sukob.

ZDRAVLJE: Danas ćete možda osjetiti promjenu u sposobnosti da se fokusirate i vježbate. Nebeska energija povećava Vašu sposobnost da osjetite svoje emocije, međutim, možda ćete imati osjećaj ambivalentnosti.

Brzo odustajete od svojih ciljeva kada ne dobijete odgovore brzo, ali to bi bilo jako nepromišljeno sada uraditi! Ako ste se radili jogu juče, to je zaista sjajno! Ponovite to i danas. Ako je danas Vaš prvi trening nakon nekog vremena, samo njegovo obavljanje puno će Vam pomoći.

STRIJELAC

LJUBAV: Ako dođete u raspoloženje da napravite idiličniju sliku sebe i svog načina života kako biste nagovorili partnera da uđe u vezu sa Vama, mogli biste napraviti veliku grešku.

Energija koja proizlazi sa planeta može podstaknuti ovu ideju na pretjerivanje, ali nažalost nećete moći nastaviti lažima u nedogled. Nakon nekog vremena dužni su otkriti istinu. Ipak, ako ste im zaista privlačni, ionako ih neće biti briga za to.

POSAO: Sve u svemu, djelujete vrlo obeshrabrujuće u odnosu na Vašu karijeru i možda će Vam biti teško održati ritam kroz cijelu ovu situaciju. Polako sa sobom, nemojte da očekujete previše. Vaše vrijeme će doći. Budite strpljivi.

ZDRAVLJE: Današnji aspekt u igri daje Vam podsticaj u istraživačkom razmišljanju. Poboljšaće se Vaše sposobnost podsjećanja na rana iskustva ili ispitivanja tjelesnih problema.

Pokušajte da iskoristite ovaj aspekt kako biste povećali svijest o svom tijelu. Joga trening fokusiraće Vaš um i stvoriti prostor za novu svijest. Ne forsirajte se već radite sve laganim tempom. Prihvatite sve uspomene ili novo samospoznavanje bez osuđivanja.

JARAC

LJUBAV: Energija koja proizlazi sa planeta može Vas zaslijepiti očekivanjima naspram onoga što biste obično smatrali razumnim. Iako obično razumijete skrivenu agendu i vrijednost bilo koje veze, ovom prilikom možda ćete biti namamljeni da pomislite da je ovo prava stvar za Vas. Pa, ovo je možda istinska, kratka ljubav, ali dovoljno brzo će Vas stvarnost probuditi.

POSAO: Danas Vam se događa fantastičan mentalni pomak koji otvara vrata fantastičnim novim prilikama u vezi sa Vašom karijerom. Ciklusi u Vašem životu za koje se čini da su se kretali unazad napokon se opet kreću naprijed. Vjerujte u sebe.

ZDRAVLJE: Poravnanje planeta naglašava Vaše emocije. Ako pravilno postavite stvari na svoje mjesto, ovaj kratki tranzit omogućiće Vam da jasnije vidite sliku u svojoj glavi. Krenite sa jogom, odmorom, vježbanjem i pažljivom ishranom.

Budite svjesni stvari koje želite izbjegvati. Zatražite svijest kako biste mogli napredovati na svom ličnom putu. Važno je izbjeći svaku unutrašnju osudbu. Budite osoba kakva želite da drugi budu za Vas.

VODOLIJA

LJUBAV: Ponekad se osjećate previše samoživo da biste se mogli zaljubiti u nekoga, a često se i podsmijevate ljudima koji su u ljubavnim odnosima.

Ipak, energija koja dopire sa planeta danas bi Vam mogla zaslijepiti oči zvjezdanom prašinom, a prije nego što to shvatite upašćete u kandže emocija. Naći ćete se u neizlaznoj situaciji i ništa Vam neće biti jasno danas!

POSAO: Radite najbolje što možete i ispunjavajte svoja očekivanja i odgovornosti. Ispitajte ovaj koncept s obzirom na Vaš trenutni posao kao i na Vaše ukupne ciljeve u karijeri. I jedno i drugo je ključno za uspjeh.

ZDRAVLJE: Što ste iskreniji prema sebi, to će Vam više prilika biti ostvareno. Dok se predajete sumnjama koje imate u vezi sa vlastitom snagom volje, magično pronalazite druge načine za ispunjavanje ciljeva.

Dok otvoreno razgovarate o svojim problemima sa ishranom, postajete upućeni u pristupe i strategije koji bi Vam inače promakle. Ono što držite unutar sebe zbog straha od ismijavanja ili javnog linča, samo će Vas nagristi i na kraju će Vam stvoriti problrme.

RIBE

LJUBAV: Energija koja proizlazi sa planeta danas je posebno primamljiva. Ako se nađete u bilo kojoj situaciji da Vaša osjećanja za partnera nadjačaju Vaš zdrav razum i Vašu sposobnost da se ponašate razumno, budite oprezni.

Ali da li ste se ikada razmišljali da se povučete kada je toliko zabave u pitanju? I zaista, ko Vam može zamjeriti na tome ako niste?

POSAO: Trenutno teško podnosite autoritet. Otkrićete da se autorite ne odražava posebno dobro na Vaš kreativan pristup poslu ili maštovite ideje. Ne dopustite da Vas ovo obeshrabri ili natjera da mislite da su Vaše ideje loše. Budite jaki.

ZDRAVLJE: Biti otvoren za promjene istovremeno je ogromno iskustvo i oslobađa Vas tereta. Energija planeta čini ovo dobro vrijeme da se otvorite promjenama ili poboljšanjima u Vašoj ishrani. Dijeta ne znači samo mršavljenje, ona takođe znači znati šta i kada jesti.

To znači odmarati se kako bi Vaši unutrašnji organi predahnuli tako da rade najefikasnije. Vaša ishrana je nešto u čemu biste u osnovi trebali uživati. Zapamtite da Vaša snaga da izgledate najbolje stoji u Vašoj hrani!

error: Sadržaj je zaštićen !!