DNEVNI HOROSKOP ZA 24.09.2022.

Dnevni horoskop za 24.09.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Danas ćete pronaći izgovor kako biste razgovarali sa partnerom. Ne namjeravate im držati predavanja. Samo osjećate da trebate istaknuti jednu veoma važnu stvar. Nažalost, postoji šansa da ćete već u večernjim satima pričati sami sa sobom jer će ih Vaše gunđanje uspavati.

POSAO: Dostigli ste važnu tačku kada je u pitanju Vaša karijera i jasno je da je pred Vama još jedan veliki uspon. Dobra vijest je da imate puno samopouzdanja sa kojim možete osvojiti novi cilj.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ponekad ostavljate utisak da je sve dobro čak i kada nije tako. Naprosto se prepustite zabavi i vremenom se izgubite i ne znate da li ste srećni ili ne.

Uz malu pomoć današnje energije, iskoristite priliku da shvatite šta zaista osjećate. Počnite sa svojim zdravljem. Dobijate li energiju iz hrane koju jedete? Spavate li dovoljno? Ne možete znati ako sami sebe ne pitate.

BIK

LJUBAV: Nema šanse da ćete dozvoliti da se Vaš partner dosađuje danas i samim tim ugrožava i vaše raspoloženje. Današnja energija jednostavno neće dopustiti ovakvo ponašanje.

Odlučni ste da ih odvedete na mjesto na kom prije niste bili.To je mjesto koje odiše romantikom i čarolijom, i mjesto gdje se možete opustiti i pokazati svu strast koju krijete u sebi. Pravi ste vragolan!

POSAO: Iako niste jutarnji tip osobe, danas pokušajte biti. Bićete mnogo produktivniji u ranijim satima jer je to period tokom kog će astrološka atmosfera biti povoljnija za Vas. U popodnevnim časovima se osejća drastičan pad energije.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi sve radite polako i sa velikom dozom koncetracije, ali ponekad se strast u Vama razbukta i iznenadite sve oko sebe. Osjećate česte nagone energije, ali ih rijetko pokazujete ljudima oko Vas. Ovo bi se moglo odraziti na Vašu kožu.

U jednom momentu je sve u redu, a već narednog momenta primjećujete osip po koži i bubuljice! Ove fluktuacije uzrokovane su unutrašnjim stresom koji se najbolje kontroliše pijenjem veće količine vode.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnja energija Vam omogućava da se skoncetrišete na strast, avanturu, rizik i divlje skokove u nepoznato. Ako primjetite da ste odsutni i da konstantno razmišljate samo o jednoj osobi, onda znate šta Vam je činiti. Ne odlažite ovo ni na trenutak. Učini to sada!

POSAO: Ne dopustite da Vam agresija pokvari dan. Ne shvatajte ljude previše ozbiljno. Vaše najproduktivnije vrijeme će biti tokom podneva, kada ćete se osjećati mnogo energijčnije i sigurnije u sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nažalost, poznato je da konzumiranje crnog čaja i kafe slabi vid. Da biste ojačali svoj vid u ovom trenutku, skuvajte čaj od biljke poznatije kao “eyebright”.

Beta karoten je takođe dobar za vid a nalazi se u namirnicama poput mrkve, marelice i dinje. Jetra pretvara ovaj pigment u vitamin A, koji je vrlo koristan za noćni vid. Pazite na svoje oči.

RAK

LJUBAV: Današnja energija Vas podstiče na razmišljanje da uozbiljite stvari kada je u pitanju odnos sa partnerom. Ali, trebate pokazati malo više žara i predanosti jer bi Vaš partner mogao biti zabrinut zbog činjenice da djelujete previše odsutno.

Nekako ih trebate uvjeriti da se ispod tog oklopa nalazi toplo i nježno srce koje beskrajno i vječno kuca samo za njih!

POSAO: Budite potpuno sigurni u sve informacije koje dobijete prije nego ih implementirane u svoj projekat. Vi se veoma lako uzbudite i odmah krenete u napad bez da nužno razmišljate o posljedicama. Povucite se malo i pričekajte prije nego krenete u akciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaša intuicija funkcioniše proporcionalno tome koliko dobro spavate noću. Da biste ojačali svoje metafizičke talente, pokušajte osmisliti ritual prije spavanja koji ćete pratiti svaki dan.

To može uključivati bilo šta: muzika, vruća kupka, igranje, istezanje, pjevanje uspavanki sebi, bukvalno bilo šta… Pokušajte svoj ritual spavanja učiniti vrhuncem svakog dana. Kad se probudite, zapišite svoje snove u dnevnik. Praćenje snova će Vam pomoći da primijetite napredak.

LAV

LJUBAV: Ako mislite da je zaljubljivanje poput skoka u nepoznato, onda će Vam današnja energija dana dokazati da ste u pravu.

Imate priliku da se sastanete sa nekim kome ste se potajno divili već neko vrijeme. Gubite svijest svaki put kada je ta osoba u Vašoj blizini. Sada imate priliku sve da kažete. Budite iskreni i hrabri!

POSAO: Umjesto što tražite više, bolje je da zaštitite i razvijajte ono što već imate. Imate osjećaj da trebate sve ispred sebe osvojiti, ali je istina skorz suprotna. Sigurnost i zaštita ključne su stvari kada ste Vi u pitanju.

ZDRAVLJE I SAVJET: S obzirom na mnoge mogućnosti koje imate u životu, osjećaj preopterećenosti Vas ne napušta. Današnji planetarni aspekt Vam daje predah, omogućavajući Vam da komunicirate na način na koji Vi želite. Ovo uključuje način na koji razgovarate sami sa sobom.

Uz naglasak na zdrav načina života kada je ishrana u pitanju i fizičke aktivnosti, vrlo lako zaboravljamo da je dio nas koji najviše povrijeđen jeste naš um. Način na koji se ponašate važniji je od svega ostalog. Razmislite o tome!

DJEVICA

LJUBAV: Vaš partner želi da Vas odvede na neko egzotično mjesto. Trenutna planetarna konfiguracija Vam omogućava da isplanirate buduću avanturu.

Nećete željeti samo da ležite pokraj bazena, ispijate koktele i pržite se na suncu. Morate poslušati zov divljine u svojoj duši i učiniti nešto po tom pitanju, po mogućnosti zajedno.

POSAO: Napetost koje je juče bila prisutna na poslu, nije ništa manja ni danas. Dobra vijest jeste da se popodne situaciju umiruje. Komunikacija sa drugima će biti jako loša. Da biste iznijeli svoje mišljenje, trebaće Vam prevodilac.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ne možete očekivati od sebe da ćete svaki dan govoriti stvari koje Vam se dopadaju! Sa današnjom astralnom konfiguracijom, moglo bi Vas iznenaditi koliko se loše izražavate.

Ono što je najvažnije, moći ćete čuti svoj vlastiti unutrašnji glas koji Vam govori tačno šta Vam treba i kada Vam treba. Kad se ujutro probudite i čujete “žedan sam”, pokušajte shvatiti da taj glas znači vodu, a ne kafu! Slušajte dobro i pružite sebi ono što Vam treba.

VAGA

LJUBAV: Današnji dan donosi šansu za poboljšanje odnosa sa partnerom. Trebate promijeniti svoj stil. U zraku se osjeća avanturistička atmosfera, pa umjesto da ostanete kući i gledate televiziju,izađite vani i radite nešto drugačije i zabavno. Iako niste poznati po atletizmu, pokušajte barem biti polu sportista.

POSAO: Neko danas mijenja svoj pravac, i to Vam se ni na koji način ne sviđa. Do kraja dana ćete s ovom osobom doseći vrhunac i očekuje se prava drama. Spremite se za tešku bitku koja Vam predstoji.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas Vam se čini da, uz trenutnu planetranu energiju, možete dobiti sve što poželite. Previše je lako natjerati sebe da povjerujemo da ono što dobijemo je ono što želimo, a to posebno važi za Vas.

Moramo odvojiti vrijeme da razmislimo o tome šta želimo. Za to nam je potrebna tišina. Joga je odlična za izgradnju unutrašnje i spoljšanje snage. Zapravo, preporučuje se svaka vježba koja Vas izaziva na pokret.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnji dan u donosi dašak nepredvidivog. I Vi i Vaš partner ste jako raspoloženi i želite raditi stvari koje niste od sada imali priliku da isprobate.

To može biti putovanje, iako vjerovatno nećete ići u inostranstvo. To bi moglo biti putovanje koje će vam oboma pomoći da naučite kako se bolje odnositi jedno prema drugome.

POSAO: Vaša fleksibilna i prilagodljiva priroda su ključna vrijednost. Drugi ljudi su vrlo tvrdoglavi, ali Vi imate moć da ih opustite i pomognete im da shvate situaciju. Možete im pomoći tako što ćete im savjetovati da gledaju širu sliku. To je ključno za grupni uspijeh.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ne govorite uvijek šta želite iz straha da ne povrijedite tuđa osjećanja. Ovo Vama ne predstavlja preveliki problem, osim što u sebi nakupljate ogorčenost koja ne izlazi na pravi način. Pokušajte naučiti kako da se izražavate.

Pokušajte vježbati govoreći sebi kakav ćete dan imati svako jutro. Pogledajte se pravo u ogledalo i razgovarajte sami sa sobom! Ovo zvuči glupo, ali djeluje, pogotovo sa trenutnom planetarnom energijom!

STRIJELAC

LJUBAV: Vaša voljena osoba se osjeća nemirno. Sugerišu da im je postala dosadna vaša svakodnevna rutina i da bi htjeli uraditi nešto potpuno drugačije, žele avanturu koja će biti egzotična i ekstravagantna. Dakle, ako ovo zavisi od Vas i Vašeg pristanka, pokušajte sarađivati.

POSAO: Danas ste jako kreativni, pa to iskoristite u svoju korist. Ovo je odličan trenutak da dodate malo boje na svom radnom mjestu. Preuredite svoj radni prostor. Dašak kreativnosti pomoći će Vam da dodate više kreativnosti u svoj posao.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sa toliko energije koja Vam dolazi iz današanje planetarne konfiguracije, nećete imati nekih većih problema. Iskoristite ovu energiju kako biste isprobali razne oblike fizičkih aktivnosti. Sve vježbe koje radite Vam idu u prilog.

Možda biste se mogli isprobati i u jogi ili nekoj drugoj vrsti vježbe istezanja koja će unijeti dio topline u Vaše mišiće, malo ih rastegnuti i pomoći im da produže.

JARAC

LJUBAV: Ljubavni odnosi su trenutno poput prave avanture. Okupirale su Vas misli o tome kako bi izgledalo putovanje sa Vašim partnerom na rijeci Nil, uživanju na bronu i provođenju noći pod vedrim nebom.

Čak i ako se jedno od Vas boji krokodila, treba postojati barem jedna nova i uzbudljiva stvar koju zajedno možete isprobati!

POSAO: Neko osporava Vaše ideje na vrlo agresivan način. Ova osoba kaže da su Vaše ideje više zasnovane na fantaziji umjesto na stvarnosti. Možda ova osoba ima pravo, ali to ne znači da morate promijeniti svoj stav.

ZDRAVLJE I SAVJET: Dok se svi drugi žale da im je dan loš, Vi lanirate svoj pobjednički potez! Dobar je dan, na primjer, da impresionirate šefa, a da se pritom i ne potrudite nešto naročito.

Danas ćete vidjeti da Vam sve ide od ruke. Pazite da ne zanemarite svoje osnovne potrebe. Bilo bi tragično da zaboravite na ručak i time pokvarite raspoloženje!

VODOLIJA

LJUBAV: Sasvim je u redu što osjećate da trebate učiniti nešto osim što samo sjedite, turpijate nokte i gledate u plafon. Vašem partneru bi se jako svidjelo kada biste ih iznenadili i izveli ih negdje gdje nikada nisu bili. Samo naprijed!

POSAO: Doživjećete veliki napredak u i osjećaćete se mnogo stabilnije po pitanju trenutne pozicije. Sa ove tačke gledišta, osjećaćete se slobodnije kada dođe do toga da pređete na naredni nivo. Radite sve ono što mislite da trebate.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas ste posebno osjetljivi na okolinu. Bilo da jeste ili niste dizajner ili arhitekta, Vama je stalo do toga kako izgleda fizički svijet u kom živite. Potrebna Vam je ravnoteža i harmonija između unutrašnjeg i vanjskog svijeta.

Ako ste namjeravali promijeniti nešto u svom domu ili po pitanju garderobe kako biste dobili više harmonije i mira, samo naprijed i uradite to. Na Vaš unutrašnji svijet utiče svaki vid odugovlačenja i neriješena pitanja.

RIBE

LJUBAV: Više volite raspravljati o estetskim kompetencijama kada je umjetnička izložba u pitanju, nego da šetate sa partnerom u čizama po blatu na selu. Ali pošto ste veoma draga osoba, svejedno ćete to učiniti kako biste bili ljubazni prema svom partneru, čak i ako im psujete iza leđa.

POSAO: Nalet velike energije koji ste imali posljednjih nekoliko dana se gasi. Prihvatite ovo i shvatite da je tako najbolje. Na kraju biste se preforsirali kada biste nastavili da radite tim tempom.

ZDRAVLJE I SAVJET: Naše najbolje namjere nemaju smisla ukoliko dođe do prekida u komunikaciji. Ponekad ste žrtva iluzije da ste nešto rekli čak i kada niste. Jednostavno osjećate stvari previše intenzivno da mislite da ste razgovarali sa nekim, a zapravo ste cijelu stvar zamislili!

Razmislite o fizičkim aktivnostima poput odbojke, gdje treabte koristiti glas kako biste suigračima dali do znanja šta radite! Ovo bi moglo poboljšati Vaše poslovne i ljubavne odnose.

error: Sadržaj je zaštićen !!