DNEVNI HOROSKOP ZA 24.05.2023.

Dnevni horoskop za 24.05.2023. godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Nemojte da se brinete ukoliko Vam djeluje da je sve krenulo po zlu. To samo naizgled djeluje da je tako. Trenutni planetarni aspekt utiče na određene djelove Vašeg ljubavnog života, ali to je sve za Vaše dobro. Dakle, ukoliko Vam ne uspije veza sa trenutnim partnerom, znajte da Vas odmah iza ugla čeka novo iznenađenje.

POSAO: U nastojanju da ostanete fokusirani na posao, vjerojatno ćete dobiti dezinformacije koje bi Vas mogle izbaciti iz takta. Ako Vam nešto zvuči sumnjivo, slobodno odvojite vrijeme da to još jednom provjerite umjesto da žurite da što prije sve završite.

ZDRAVLJE: Razočaranje koje osjećate zbog sukoba sa jednom osobom povezano je sa Vašom željom da se ljudi sa kojima provodite vrijeme slažu. Koliko je jaka ta želja? Hoće li to uticati na Vaše raspoloženje? Kako biste spriječili negativne emocije da Vas kontrolišu, jedite što više svježeg voća i povrća i pijte što više čaja. To će, uz redovne fizičke aktivnosti, smanjiti Vašu potrebu da previše sebe dajete drugima.

BIK

LJUBAV: Trenutna planetarna energija ukazuje na to da danas možete ostvariti sve što poželite, posebno kada je u pitanju ljubav. Zračite harizmom koja sve obara s nogu i definitivno ćete zaintrigirati jednu osobu da Vam posveti više svog vremena. Ukoliko izlazite sa nekim koga ste tek upoznali, potrudite se da se odvojite od svih i da na miru razgovarate.

POSAO: Danas ćete ući u sukob sa osobom koja se protivi Vama i Vašem mišljenju u zauzvrat nema dokaze koji potkrepljuju njeno mišljenje. Ne gubite živce. Držite se onoga što znate da je istina i vjerujte u sebe.

ZDRAVLJE: Danas ste u svakom smislu pogubljeni i sve što kažete će biti pogrešno shvaćeno. Koliko god se trudili, neće uspjeti da se izrazite na pravi način. Zapravo, biće uzalud sve što pokušate uraditi. Najbolje bi bilo da ne radite ništa previše komplikovano. Držite se svoje uobičajene rutine i pričekajte da ovo sve prođe. Važno je da budete fizički aktivni kako bi se sva nagomilana energija oslobodila iz Vašeg organizma.

BLIZANCI

LJUBAV: Nemojte da se brinete ukoliko Vam danas ništa ne bude išlo od ruke, budući da trenutna astralna konfiguracija stvara vrlo zanimljivu energiju. Ako tražite svoju srodnu dušu, nemojte očekivati da ćete je pronaći na jednostavan način. Morate se potruditi da istražite nove oblasti koje do sada niste imali priliku isprobati i kretati se u novim krugovima društva. Vjerujte da nećete biti razočarani novim iskustvima.

POSAO: Preuzmi ulogu lidera danas kako bi razjasnili sav haos koji je nastao. Zauzimanje oštrog stava je upravo ono što je potrebno da se drugi, pa i Vi vratite na pravi put i da se postigne kolektivni cilj.

ZDRAVLJE: Kad neko, poput Vas, traći svoj talenat, to se posmatra kao ogromna šteta. Ako osjećate da umjetnik u Vama želi biti pušten iz okova, to i uradite, oslobodite se straha! Svakako ovom svijetu treba još jedan Pikaso, još jedna Simone de Beauvoir. Zašto ne biste istražili ponude na lokalnom fakultetu i vidjeli bi li se nudi program koji bi Vam odgovarao? Ako uživate u vrtlarstvu kod kuće, onda je vrijeme da se tome i posvetite!

RAK

LJUBAV: Današnja astralna energija ukazuje na to da Vas čeka iznenađenje. Doživjećete pravi šok kada je ljubav u pitanju. Čudno je to kako mislite da ste u savršenom skladu sa trenutnim partnerom jer, desiće se nešto ili neko ko će Vam promijeniti to mišljenje iz korijena.

POSAO: Budite suzdržani u komunikaciji sa ljudima. Možda Vi ne shvatate kako utičete na ljude. Postoji velika šansa da ćete poslati e-mail ili poruku osobi kojoj nije namjenjena. Budite diskretni i odmjereni kako ne biste upali u nevolje.

ZDRAVLJE: Danas će biti u Vašem najboljem interesu da se u potpunosti posvetite onome što radite. Radite najbolje što možete i dajte sve od sebe i očekujte samo najbolje rezultate. Usmjerite svu pažnju na sebe. Vježbajte, jedite hranu koju volite i nakon svega se dobro odmorite. Ove stvari su zapravo prevencija od nevolja!

LAV

LJUBAV: Danas niste sigurni u sve ono što se dešava. Ako ste u vezi, očekujte da će Vaš partner pokazait određene obrasce ponašanja ili smisliti jako neobične ideje. Međutim, možda je upravo to što je potrebno da začinite svoj ljubavni život i poboljšate Vaš odnos.

POSAO: Vaša neodlučnost je gora nego ikad, pa Vam je izuzetno teško da se skoncetrišete na posao koji radite. Idite na dužu pauzu ručak i idite kući ranije. Nema smisla vrtiti se u krug kad već niste produktivni.

ZDRAVLJE: Konflikt sa ljudima nije Vaša specijalnost i danas apsolutno niste raspoloženi da ulazite u bilo kakve rasprave. Ne pokušavajte razumjeti zašto drugi rade to što rade ili govore ono što govore. Ako možete izbjeći sukobe, tim bolje po Vas. Shvatite sebe ozbiljno i razmislite o svom zdravlju. Vaša leđa podržavaju Vaše tijelo u vrijeme stresa. Važno je da opustite cijela leđa. Joga ili topla kupka će Vam prijati.

DJEVICA

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt donosi talas jako čudne energije koji dobro utiče na Vaš odnos sa partnerom. Ako ste pokušavali pokrenuti zajednički projekt, ali ste do sada nailazili na bezbrojne prepreke, onda možete očekivati da ćete doći na potpuno novu ideju koja će u potpunosti zasijeniti ovu prvu. Večeras proslavite svoj uspijeh.

POSAO: Napetost se osjeti sa svih strana i osjećate se kao da ste u sredini svega. Imajte na umu da većina ovih problema proizlazi iz održavanja balansa između činjenica i fantazije. Istina će uvijek izaći na površinu, to bi trebalo da znate.

ZDRAVLJE: Danas se osjećate kao da Vas je neko iznenada polio kantom hladne vode. Uplašeni se i više nego nezadovoljni. Pa, šta biste učinili da se Vama neko blizak tako osjeća? Pokušajte sebi pružiti istu vrstu pažnje i te emocije pretvoriti u pozitivnu energiju! Razveselite se malo. Šetajte po suncu, plešite ili idite u šopnig ako Vas to čini srećnim!

VAGA

LJUBAV: Mogla bi Vas uznemiriti količina energije koja vlada između Vas i još jedne osobe koju ste odlučili da odstranite iz svog života. Trenutna astralna konfiguracija Vam sugeriše da probate da se iskontrolišete i da obuzdate svoje emocije kako se ni biste zaljubili ukoliko to ne želite.

POSAO: Detalji koje ste zanemarili na nedavnom projektu Vas sustižu i imaju negativan učinak na cijeli proces. Moraćete prilagoditi svoj položaj kako biste se vratili na pravi put. Priznajte svoje greške umjesto što ih prikrivate i idite dalje.

ZDRAVLJE: Energija koja danas vlada je prilično napeta kada ste Vi u pitanju. To je kao kada se roditelji posvađaju, a djeca su prepuštena sama sebi u tom slučaju. Sposobni ste da uradite sve što je neophodno za sebe. Jedite tri zdrava obroka svaki dan, vježbajte i ne obrazirite se previše na mišljenja ili potrebe drugih ljudi. Međutim, danas se svakako preporučuje da radite stvari koje Vam prijaju.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnja astralna energija zasigurno će učiniti da ovaj dan ne zaboravite tek tako. Ukoliko ste u kontaktu sa nekim ko Vam se zaista dopada, onda očekujte neočekivano i znajte da će ta osoba pokazati stvari o sebi koje će Vas naprosto oboristi s nogu. Ako ste slobodni, očekujte da ćete pronaći ljubav svog života na mjestu na kom se najmanje nadate da je to moguće.

POSAO: Nema potrebe da se osjećate zapostavljeno. Strpljivo sačekajte da dođete na red i da date svoj sud o određenoj situaciji, ali ne očekujte da će Vas iko pitati za mišljenje. Budite agresivniji kada su ove stvari u pitanju.

ZDRAVLJE: Potrudite se da se ne stersirate danas. Radite stvari koje Vas opuštaju, na primjer zalivajte biljke kod kuće ili očistite svoj dom. Morate biti svjesni da sve što potiskujete u sebi kad tad mora izaći na površinu. Preporučujemo Vam laganu šetnju i plivanje. Fokusirajte se na pripremu zdravih obroka poput supe od povrća ili vegetarijanske tepsije. Obratite pažnju na ljepotu u skromnim stvarima.

STRIJELAC

LJUBAV: Nemojte dopustiti da Vas rutina spriječi u tome da budete spontani. Čini se da se trenutna planetarna energija želi umiješati u Vaše svakodnevne navike, ali samo zato da bi Vam otvorila oči. Ako smatrate da trebate neke stvari raditi drugačije, pobogu, radite i ne razmišljajte o posljedicama!

POSAO: Pretpostavka koju ste nedavno iznijeli neće donijeti željene rezultate. Jedini način da ispravite situaciju jeste da budete iskreni prema sebi i svima drugima kako biste se najučinkovitije nosili sa posljedicama.

ZDRAVLJE: Emocije koje Vas muče od juče će biti još intezivnije danas. Ako uživate u ovoj energiji, vjerojatno biste trebali zapisati u svoj dnevnik šta i zbog čega se tako osjećate. Ako se osjećate loše, znajte da niste jedini. Opustite se uz snažan trening ili trčanje nakon posla.

JARAC

LJUBAV: Današnja planetarna energija bi Vas mogla šokirati, ali to će imati pozitivan ishod. Skloni ste odgađanju obaveza, a to Vam može uzrokovati više problema nego što Vam je trenutno potrebno. Nekako ste usput odgađali odluku kada je ljubavni život u pitanju. No, danas se stvari mijenjaju i želite pod hitno nešto uraditi po tom pitanju.

POSAO: Držite nos podalje od tuđih poslova. Među Vašim kolegama raste napetost, ali poenta je da to nije Vaš problem, stoga se klonite od svih prije nego što se upletete u bitku koja nije Vaša.

ZDRAVLJE: Ako ste žedni dok ovo čitate, to znači jednu od dvije moguće stvari. Ili trebate piti više vode, ili biste trebali da smanjite unos kofeina na jednu šoljicu dnevno. Morate se redovno hidrirati! U suprotnom, ako Vam je vruće po vratu, preporučujemo Vam da se opustite i za promjenu ne radite ništa što Vam stvara stres.

VODOLIJA

LJUBAV: Ne brinite se ukoliko ste postali beznadežni i nemate inspiraciju kada je ljubav u pitanju. Današnja energija ukazuje na to da se ovom prilikom od Vas traži da budete potpuno originalni i jedinstveni. Ako tražite partnera, onda nemojte raditi ništa što inače radite. Život Vam nakon današnjeg dana neće biti isti.

POSAO: Ne nailazite na razumijevanje sa ljudima sa kojima radite. Zbog toga Vam je teško postići bilo što. Dajte sve od sebe da se fokusirate na svoje zadatke, a da ne dopustite drugima da Vas zbune svojim mišljenjima.

ZDRAVLJE: Postoji lijek za nervozu i umora, ali to vjerojatno nije nešto što biste željeli čuti ako se tako osjećate! Odvojite vremena za sebe i ponovno se fokusirajte na svoje potrebe. Slušajte svoju omiljenu muziku, uberite sebi svježe cvijeće i stavite ga u svaku prostoriju u kući. Osvježite svoj dom i prostor u kom boravite najviše. Svako se s vremena na vrijeme izgubi. Dišite duboko i zapamtite da je svaki dan prilika da počnete ispočetka.

RIBE

LJUBAV: Današnje astralno poravnanje Vam pruža priliku da se prepustite nekim od svojih najuzbudljivijih fantazija. Ako imate nekoga sa kim to možete podijeliti, iskoristite ovu priliku da se zabavite. Ako tražite partnera, nemojte raditi ništa što inače radite. Pokušajte biti drugačiji i upustite se u novu avanturu. Biće Vam drago što ste to uradili na kraju krajeva.

POSAO: Danas ste potpuno zbunjeni i nemate pojma šta se oko Vas dešava. Nemojte se pretvarati da znate šta se događa ako ne znate. Bolje je postavljati pitanja nego raditi stvari naslijepo.

ZDRAVLJE: Ako je Vaše samopouzdanje povezano sa odobravanjem drugih ljudi, možda ste postali ovisni, a prevelika ovisnost o reakcijama drugih ljudi može dovesti do frustracije. Naravno, tu je tanka linija, ali u svakom slučaju sebi štetite! Morate biti dobri prema sebi. Pazite na svoju rutinu, hranu koju jedete i na količinu vremena koju odvajate za odmor. Ako imate problema sa spavanjem, skuvajte čaj od kamilice pred spavanje kako biste se opustili.

error: Sadržaj je zaštićen !!