DNEVNI HOROSKOP ZA 24.01.2023.

Dnevni horoskop za 24.01.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Vi ste osoba koja uvijek ima mišljenje na svaku temu, ali danas niste sigurni u to šta da mislite. Ako izlazite na sastanak sa nekim, očekujte da ćete razgovarati na razne teme. Postoji šansa da ćete pričati i o emocijama, ali se potrudite da ne pretjerujete.

POSAO: Ideja za koju ste jutros mislili da je odlična Vam neće djelovati tako dobro sutra. Ne dozvolite drugima da Vas natjeraju na donosite ishitrene odluke. Bolje je da prespavate barem jednu noć prije nego što donesete konačnu odluku. Drugi Vas mogu čekati.

ZDRAVLJE: Uz današnje planetarno poravnanje postoji šanasa da ćete se više fokusirati na sebe, ali pokušajte da ne budete pretjerano kritični. Današnja energija baca akcenat na Vaše tijelo i stoga pokušajte da budete blagi prema sebi!

Bez obzira na to koliko godina imate, treba da počnete da razgovarate sa sobom kako biste pomogli sebi i fokusirali sebe na pozitivne stvari. Nemojte se prepuštati negativnom razmišljanju!

BIK

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt može napraviti pravu zbrku po pitanju Vaših emocija. Sa jedne strane, imate listu razloga zašto ne biste trebali imati više ništa sa određenom osobom, ali sa druge strane, jako Vas privlače oči te osobe, slatkorječivost i odličan smisao za humor.

POSAO: Maštarije koje vrtite po glavi će se zapravo pokazati kao vrlo korisne. Kreativne ideje koje proizlaze iz Vaših misli imaju veliki potencijal. Potrebno je razraditi detalje, ali o tome možete brinuti kasnije. Za sada, nastavite da sanjarite.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna energija Vam daje želju da svoje najdublje misli pretvorite u stvarnost. Ako sebe vidite kao maratonca, ali nikada niste trčali više od kilometar, otrčite do najbliže prodavnice sportske opreme i pogledajte šta nude od opreme.

Počnite da se osjećate ugodno po pitanju stvari koje želite istražiti. Dovoljno je da svaki dan uradite po mali dio posla ka ispunjenju svojih snova. Impresionirajte sami sebe.

BLIZANCI

LJUBAV: Inače ste prilično odlučni kada je ljubav u pitanju i uvijek znate da li je neka osoba za Vas ili ne. Međutim, danšanji planetarni aspekt Vas u potpunosti buni i možete izabrati nekoga ko Vam nikako ne odgovara. Ovo ne mora biti katastrofa u najavi, jer možete naučiti korisnu lekciju iz svega toga.

POSAO: Iskoristite talente koje imate. U sebi imate ogroman izvor umjetničkih kvaliteta i što prije iskoristite te sposobnosti u svakodnevnom životu, bićete sretniji i ispunjeniji.

ZDRAVLJE: Današnje planetarno poravnanje Vam daje energiju koja Vam nedostaje. Danas možete očekivati bukvalno sve uslijed ovakvog naleta energije! Kada počnete da izražujete svoja osećanja, imajte na umu da Vam redovan raspored fizičkih aktivnosti može pomoći da upravljate emocionalnim stanjem u kom ste trenutno.

Uživajte u ovom tranzitu, ali pokušajte da ne govorite nešto zbog čega biste kasnije mogli požaliti i za promjenu potrošite tu energiju iz sebe u teretani.

RAK

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt dana Vas ohrabruje da ostavite po strani sve što Vam govori da ne treba da izađete sa nekim. Potajno sumnjate da razlozi koje ste naveli nisu realni, i imate veliku želju da budete u prisustvu te osobe. Prestanite da razmišljate i radite onako kako Vam srce kaže!

POSAO: Trenutno Vam je teško da se uklopite u energiju koju osjećate oko sebe. Vaše ideje nisu realno i ne osjećate se previše korisnim ili produktivnim na poslu. Ne brinite se. Ova negativnost će proći.

ZDRAVLJE: Nije svaki dan stresan. Mislite da osjećate nešto što zapravi nije realno. Dišite duboko, opustite se i razmotrite koji su razlozi za takvo stanje.

Učinite nešto dobro za svoje zdravlje! Pijte vodu, planirajte svoje obroke unaprijed, izađite vani kako biste bili fizički aktivni. Ne očajavajte jer dobra vremena su pred Vama!

LAV

LJUBAV: Današnja planetarna atmosfera može da izazove zabunu u odnosima sa jednom ili više osoba. Nije da ne možete odlučiti ko Vam se više sviđa, jer i jednu i drugu pspbu volite isto.

Obe te osobe imaju karakteristike koje se ističu i zbog kojih želite da ih volite podjednako, ali morate da budete dovoljno hrabri i da donesete konačnu odluku.

POSAO: Osjećate se kao da Vam je potreban prevodilac kako biste svoje ideje prenijeli drugima. Ljudi jednostavno ne shvataju to o čemu govorite. Ne budite strogi prema sebi. Sve će se riješiti nekom drugom prilikom tako da ne brinite sada.

ZDRAVLJE: Vaš nivo energije može biti ispod normalnog, ali se i dalje radujete životnim avanturama. Današnji aspekt traži od Vas da se fokusirate na svoju ishranu. U ovom trenutku bi Vam posebno moglo koristiti svježe povrće i pire supe.

Pokušajte olakšati svoju ishranu uvođenjem mahunarki i ribe kao zamjene za ugljikohidrate i meso. Obavezno povećajte nivo energije redovnim vježbanjem, čak i ako to znači samo istezanje na podu dnevne sobe!

DJEVICA

LJUBAV: Svjesni ste toga koliko je jedna osoba fascinirana Vama. Današnja planetarna konfiguracija to čini još očiglednijim, a pošto volite da imate kontrolu nad situacijom, ovo je posebno komforno stanje za Vas. To znači da možete da se igrate kako god želite. Ali, zbog takvog ponašanja biste mogli izgubiti tu naklonost!

POSAO: Vi hoćete sve ili ništa. Imajte na umu da ostatak svijeta ne funkcioniše na ovako ekstreman način. Budite strpljivi sa ljudima koji ne dijele Vaše mišljenje. Možete učiti jedni od drugih.

ZDRAVLJE: Današnja energija će Vam pomoći da poboljšate svoje stanje kroz fokusiranje pažnje na to kako Vaše emocije utiču na Vaše donošenje odluka. Svakog dana imate uspone i padove u vezi sa ishranom i drugim izborima koji utiču na Vaše tijelo.

Postoje trenuci kada želite da vježbate i trenuci kada želite ležati na kauču i gledati TV (ili slično). Ljudska bića nisu roboti. Mi se ponašamo na osnovu emocija koje osjećamo. Budite svjesni ovih promjena svaki dan.

VAGA

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija Vas tjera da burno reagujete na određenu situaciju u vezi sa partnerom. Imate potrbu da uzvratite sve što dobijete i ne birate riječi. Međutim, to može dodatno otežati problem, pa bi bilo bolje da pokušate da oprostite i zaboravite šta se desilo.

POSAO: Uspostavili ste savršen tempo, stoga nemojte žuriti, ali nemojte ni zaostajati. Što manje razmišljate o tempu koji trebate držati, to ćete biti više usklađeni sa ljudima oko sebe. Možete postići veliki uspijeh na ovaj način.

ZDRAVLJE: Svaki dan se trudite da pomjerite svoje granice. Ne morate raditi olimpijsku verziju sportova, nego radite po malo svaki dan.

Spavaćete bolje i osjećaćete se bolje ako svaki dan po malo budete vježbali. Na kraju krajeva, to je ono što Vaše tijelo zaslužuje. Još jedan oblik zahvalnosti koji možete pokazati svom tijelu jeste da pijete najmanje 8-10 čaša vode svaki dan.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Ne pokušavajte ništa da forsirate u određenoj situaciji, posebno s obzirom na današnju planetarnu atmosferu. Veza koju pokušavate da uspostavite bi zapravo funkcionisala mnogo bolje kada biste prestali da se toliko brinete. Preveliki stres zapravo nepotrebno komplikuje stvari. Bilo bi daleko bolje da dozvolite da se stvari razvijaju prirodnim putem.

POSAO: Danas ćete biti nestrpljivi prema ljudima koji Vam nisu slični. Imate potrebu da ih oštro osuđujete i trošite više vremena na kritiku umjesto da se bavite svojim ličnim problemima. Skoncentrišite se na sebe.

ZDRAVLJE: Ogorčeni ste jer ovih dana nemate previše vremena za sebe. Ne brinite se jer ti dani su iza Vas. U međuvremenu, ozbiljno shvatite svoje tijelo i obratite pažnju na potrebe istog! Pronađite balans u ishrani. Potrudite se da idete češće u teretanu ili radite jogu.

STRIJELAC

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija utiče na Vašeg partnera koji je jako raspoložen za svađu. Vaš partner stvara dramu oko gluposti i fokusira se na detalje koji Vam se čine trivijalnim i irelevantnim. Ukoliko odlučite da uzvratite kontru, samo ćete pogoršati situaciju. Najbolje je da se povučete i pustite da sve prođe.

POSAO: Novi trendovi su stvari na koje biste se trebali skoncetrisati danas. Ovo Vam govori da budete otvoreniji u traženju poslova koji Vam donose više koristi od ove koju trenutno imate. Razumijevanje je ključno je za Vaš uspjeh.

ZDRAVLJE: Put do stabilne veze sa svojim tijelom jeste put kroz otvorenu komunikaciju sa svojim unutrašnjim bićem. Morate biti otvoreni sa samim sobom i slušati šta Vam tijelo govori!

Treba da pravite male promjene svaki an. Pijte više čaša vode, idite na trčanje, jedite salate i svježe voće na dnevnoj bazi. Negativna slika o sebi nije dobra za mentalno zdravlje.

JARAC

LJUBAV: Imate osjećaj da se neko igra sa Vama, a ne možete dokazati da je to tako. Današnja planetarna konfiguracija Vas čini odlučnim da saznate istinu i da se suočite sa svojim partnerom i ispitate šta se dešava. Ali možda bi bilo bolje da to uradite na suptilniji način. Na kraju krajeva ćete se osjećati vrlo nesigurno.

POSAO: Danas za Vas počinje izuzetno povoljan ciklus i imate mogućnost da zaradite značajnu svotu novca. Zatražite povišicu u naredne tri sedmice. Tražite posao koji nudi veću platu. Zaslužujete više.

ZDRAVLJE: Bilo bi dobro da prihvatite i razumijete tenziju koju osećate u sebi i da se potrudite da to izbacite iz sebe. Osjećaj žudnje koju stvara današnji aspekat može probuditi perfekcionistu u Vama i učiniti da se osjećate kao da vodite rat sa samim sobom.

Treba da izbacite napetost iz svog tijela i samim tim i iz svog uma. Ako tu energiju ostavite netaknutom, samo će Vam zatrovati um i osjećaćete se loše.

VODOLIJA

LJUBAV: Današnja planetarna konfiiguracija naglašava određene aspekte Vašeg odnosa sa partnerom, ali i ističe razlike među vama. Ako prolazite kroz težak period trenutno, opustite se jer će se situacija uskoro riješiti. Ovo je samo prilika koju ste čekali.

POSAO: Budite posebno oprezni kome vjerujete i u šta vjerujete jer postoji šansa da će Vas neko obmanuti. Pazite se lijepo obučene, nasmijane osobe koja Vam pokušava prodati svoju ideju ili novu polisu osiguranja. Ispitajte o čemu se radi prije nego pristanete na bilo šta.

ZDRAVLJE: Za Vaš horoskopski znak se inače tvrdi da ste napeti, ali to ne mora da znači da to važi za sve vodolije! Intenzitet Vašeg znaka se možda uopšte neće manifestovati u Vašoj ličnosti.

Ovisno o Vašem individualnom horoskopu, možda imate intenzivnu fizičku energiju ili ste previše aktivni. Blokirana energija može uzrokovati ozbiljne probleme u svim oblastima Vašeg života. Postoje mnoge prakse koje se bave blokiranom energijom: kineska medicina, joga i kiropraktika su samo neke od njih.

RIBE

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt može pomoći Vama i Vašem partneru da bolje razumijete emocije koje gajite jedno prema drugom. Ali to se neće desiti tek tako.

Moraćete pokrenuti tu temu da biste došli do ove faze. Ako oboje imate vremena i volje, možete razjasniti brojna pitanja danas, ali to zahtijeva određeni trud.

POSAO: Potrudite se da budete apsolutno sigurni u posao koji radite jer niste baš emocionaln ostabilni trenutno. Vaše raspoloženje utiče na Vaš posao i to Vam može promijeniti pravac kojim idete. Budite pazljivi.

ZDRAVLJE: Osjećate disbalans zbog današnje planetarne konfiguracije. Vaš uobičajeni način rješavanja problema nije baš funkcionalan danas. Ovo je samo privremeno! Komunikacija neće biti na zavidnom nivou.

Ne odustajte od svojih redovnih fizičkih aktivnosti jer to je ono što će Vas držati na pravom putu. Pokušajte prihvatiti trenutnu situaciju i nemojte se previše truditi da promijenite stvari.

error: Sadržaj je zaštićen !!