DNEVNI HOROSKOP ZA 23.05.2023.

Dnevni horoskop za 23.05.2023. godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Današnje astralno poravnanje sugeriše na to da počinjete da se brinete kada je u pitanju Vaš ljubavni život. Svakakve misli Vas more i zamišljate scene koje nemaju nikakve veze sa realnošću. Vratite se malo unazad i razmislite o svemu. Shvatićete da ovo što radite nema nikakve veze sa istinom.

POSAO: Danas niste naročito dobro raspoloženi, ali dobra vijest je ta da ćete ipak uspjeti da obavite sav posao. Vaša učinkovitost će biti izvanredna ukoliko uspijete da se skoncetrišete na posao koji je pred Vama.

ZDRAVLJE: Konačno dolazite do vrlo bitne spoznaje! Vaše namjere i djela su su u skladu sa Vašim idejama. Ako je Vaša želja da pomognete drugima jaka, ali Vam je potrebna pomoć da to izrazite na neki način, posavjetujte se sa nekim koga poštujete. Kroz artikulaciju svojih misli ćete približiti Vama bliske ljude realnoj situaciji. Preporučujemo Vam da što više šetate kako biste imali vremena da razmišljate o svemu u miru.

BIK

LJUBAV: Možete se zamajavati koliko god hoćete, ali to neće promijeniti realnost onoga što se dešava između Vas i Vašeg partnera. Trenutna astralna konfiguracija Vas podstiče da ne maštate o tome kako bi stvari mogle biti, već da se pozabavite realnom situacijom. To će Vam, više od svega, pomoći da napredujete u svojim namjerama.

POSAO: Popis stvari koje morate završiti danas se smanjuje munjevitom brzinom radi Vaše dobre organizacije i posvećenosti. Povalite sebe za sav trud koji ulažete. Zaslužujete barem to.

ZDRAVLJE: Danas nemate problema kada je u pitanju komunikacija. Vaše emocije će isplivati na površinu kada to najmanje budete očekivali i postoji šansa da ćete nekoga uvrijediti a da toga ne budete ni svjesni. Potrudite se da višak energije sagorite u teretani i nakon toga se dobro odmorite. Kada pronađete balans, Vaše tijelo će raditi u skaldu sa Vašim željama i mislima.

BLIZANCI

LJUBAV: Uz današnje planetarno poravnanje ćete dobiti priliku da porazgovarate sa osobom koja Vam plijeni pažnju već neko vrijeme. Teme razgovora neće biti ono čemu ste se nadali, ali ovo je početak. Čak i ako ne osjećate da imate previše zajedničkih tema, nastavite tim putem. Sigruno je da ćete zaintrigirati tu osobu. Budite odlučni.

POSAO: Vaš nasumični pristup poslu danas neće osvojiti previše bodova kod Vašeg šefa i kolega. Sada je vrijeme da se pokažete drugima i da dokažete da Vi to možete uprkos letargiji u koju ste upali.

ZDRAVLJE: Vaše riječi će imati veliki uticaj na druge ljude. Budite iskreni i koncizni. Umirite svoj um meditacijom ili jogom, trčanjem ili provodeći vrijeme u organizaciji životnog prostora. Ako smatrate da Vas neko ne razumije na način na koji ste Vi to zamislili, budite prvi koji će to reći. Možda Vam se čini da Vas neko namjerno sabotira! Ostanite smireni. Snašite se kako biste izbjegli sukobe.

RAK

LJUBAV: Vaše srce i razum će danas biti u pravom sukobu . Današnja energija može ukazivati na to da Vam glava govori da idete jednim putem i posvetite se jednom planu, dok Vam srce govori nešto drugo. Iako je činjenica da morate jasno razmišljati o tome kako postići svoj cilj, samo Vam srce može reći šta je ispravno za Vas.

POSAO: Koliko god željeli da se ubrzate, bolje bi bilo da usporite tempo. Iskoristite ovaj dan za planiranje i ne radite ništa spektakularno. Pokažite ljudima sa kojima radite da možete biti razumni i tolerantni.

ZDRAVLJE: Danas ćete provesti dan razgovarajući sa Vama bitnom i bliskom osobom. Imate prostora da istražite razne teme. Važno je da budete odmjereni i smireni. Budite u skladu sa svojim tijelom, jer možete osjetiti neobičnu glad, ili žudjeti za nekim neobičnim ukisma ili začinima. Pratite svoje instinkte i zadovoljite svoje potrebe. Takođe, potrudite se da večeras legnete ranije. Vaše tijelo će cijeniti dodatni odmor.

LAV

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt utiče na Vas na način da ste nervozni i pritom raspoloženi za svađu. Ovo nije karakteristično za Vas i sigurno je da će Vašem partneru biti jako neugodno. Ako planirate nešto raditi zajedno ili imate važan projekt koji morate završiti, pokušajte da sarađujete i potrudite se da budete smireni. Barem ćete postići nešto korisno danas.

POSAO: Niko Vas neće shvatiti ozbiljno osim ukoliko nemate čvrste činjenice i konkretne dokaze koji potkrepljuju ono što govorite. Ako morate raditi prezentaciju, dobro se spremite. U suprotnom će biti otkriveni raznorazni propusti u Vašem nastupu.

ZDRAVLJE: Danas ste svima potrebni. Danas su svi emotivniji nego inače i svi hrle ka sebi najbližoj osobi za savjet i pomoć. Ni Vi takođe nećete biti pošteđeni ovoga i moraćete se pozabaviti emocijama koje Vas muče. Evo idealnog rješenja za Vas, pripremite večeru za svoje najmilije, a nakon toga svi zajedno prošetajte.

DJEVICA

LJUBAV: Ljubav je više pitanje razgovora o realnim stvarima i manfiestacija dobrih namjera nego samo nadmetanje po pitanju toga ko koga više voli. Današnja energije upućuje na to da ćete uspjeti u svojim namjerama ukoliko pokažete da dijelite iste interese sa svojim partnerom.

POSAO: Vi inače volite da se prepustite situacijama i ne razmišljate o tome šta može da se desi. Danas bi trebali uraditi potpuno suprotno od toga. Budite suzdržani i napravite rezervni plan.

ZDRAVLJE: Dans neće biti sve onako kako ste planirali. Taman kada sve krene kako treba, može se desiti nešto što će poremetiti cijelu sliku. Ono što radite u ovakvoj situaciji govori puno o Vama. Kako biste imali strpljenja i izdržljivosti koji su Vam neophodni u ovakvim situacijama, svakako se bavite fizičkim aktivnostima. Kiseonik u krvotoku se pretvara u strpljenje! Začinjena hrane je dobra za izbacivanje toksina iz krvi!

VAGA

LJUBAV: Trenutna planetarna konfiguracija ukazuje na to da imate dosta toga za reći u vezi sa određenim događajem, ali zapravo trenutno ne želite razgovarati. Ako Vaš odnos sa partnerom prolazi kroz burnu fazu, onda će biti daleko bolje da se povučete u tišinu i na miru o svemu razmislite. To je ono što morate uraditi ako želite nešto postići.

POSAO: Kako biste ispunili svoje ciljeve u vezi sa svojom karijerom, morate se više posvetiti situacijama koje se sad dešavaju. Držite se svojih snova, ali ne zaboravite da morate biti realističniji kako biste ostvarili svoje ciljeve u svakom trenutku.

ZDRAVLJE: Danas ćete danas udariti glavom o zid. Odnosno, šta god krenete da uradite, to će dosegnuti neku vrstu vrhunca. Možda ćete uspjeti u svojim namjerama, možda ćete pokleknuti. Budite spremni da se suočite sa situacijom. Pazite na svoje potrebe dok radite. Voda tokom dana je neophodna. Pazite li na držanje tijela kad sjedite za računarom? Ovakvka i slična vrsta razmišljanja će Vam pomoći da uvidite gdje griješite.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnji dan se neće odvijati po planu koji ste zamislili, ali svakako neće biti ni dosadno. Današnja energija Vas podstiče da istražite intelektualne sposobnosti osobe koja Vam se dopada prije nego se prepustite strastima. Ako oboje imate ista uvjerenja i ideale, onda će sve ostalo doći na svoje mjesto. Ako pak imate suprotna mišljenja, onda, koliko god se trudili, taj odnos neće potrajati.

POSAO: Osjećate se kao da svi sa kojima pričate o poslu znaju nešto što Vi ne znate. Ne dopustite da ova paranoja utče na Vaš način rada. Zadržite fokus na svom poslu i ne bavite se tračevima.

ZDRAVLJE: Iako danas niste u svom elementu i sve Vam predstavlja izazov, pokušajte da se ne nervirate previše! Da, samo će snaga i odlučnost pobijediti lijenost i ovu sumornu energiju. Preporučujemo da Vam fizičke aktivnosti budu prioritet, ali nemojte se forsirati. Ako postoji nešto što možete učiniti što je zabavnije od Vaše uobičajene rutine, kao recimo partija tenisa umjesto trčanja, samo naprijed i uradite to.

STRIJELAC

LJUBAV: Današnja energija bi Vas mogla navesti da preispitate svoje emocije prema nekome Vama bliskom. Vaše srce Vam govori jednu stvar, dok Vaš um ide potpuno drugim putem. Teško je razriješiti bilo koju situaciju dok ste u ovakvom stanju i s tim u vezi, preporučujemo Vam da napravite plan koji se tiče ovoga i da se istog držite.

POSAO: Danas je sjajan dan da uradite istraživanje u vezi sa svojim poslom. Ako ste u potrazi za novim poslom, ovo je fantastičan dan za prolazak kroz oglase kako biste pronašli posao koji želite.

ZDRAVLJE: Odvojite vremena za sebe danas. Imate veliku količinu energije u sebi i morate sami sa sobom odlučiti na koji način želite da je preusmjerite. Sa ovakvom energijom možete mnogo toga učiniti. Kao prvo, vježbe koje radite bi Vas mogle dovesti u stanje transa i na taj način ćete razumijeti mnogo toga kada je u pitanju Vaša podsvijet. Ne propustite ovu priliku! U Vama se taloži mnogo energije, a ovaj tranzit je način da iskoristite tu energiju za sadašnju i buduću upotrebu.

JARAC

LJUBAV: Inače ne volite previše pomno preispitivati stvari i situacije u kojima se nalazite. Međutim, trenutna astralna konfiguracija Vas navodi da se prispitate da li je Vaš trenutni odnos sa partnerom dobar po Vas ili ne. Ukoliko primjetite neke propuste u Vašem odnosu, nema smisla ignorisati ih.

POSAO: Danas ste u dobrim odnosima sa ljudima sa kojima radite. Ljudi Vas cijene zbog Vaše uravnoteženosti i dobre radne etike. Ispunite njihova očekivanja. To će Vas odvesti daleko kada je karijera u pitanju.

ZDRAVLJE: Strpljenje koje posjedujete dolazi iz dubine Vašeg instikta i upravo ste na putu da to istražite! Situacije koje se danas dese neće biti onakve kakve ste očekivali i smatraćete da su Vaše metode totalno beskorisne kada je u pitanju odnos sa ljudima! Budite strpljivi prema drugima, a prije svega prema sebi. Zapamtite da nije na Vama da sve riješite. Učinite ono što možete za sebe a sve ostalo će doći samo po sebi!

VODOLIJA

LJUBAV: Trenutna planetarna energija izaziva sumnju u Vama, a ipak nećete moći da kažete zbog čega se tačno osjećate tako i šta je to što je probudilo tu sumnju u Vama. U ovom slučaju trebate porazgovarati sa svojim partnerom, jer ako nastavite da ćutite, ništa se neće riješiti. Kada čujete drugu stranu priče, onda ćete moći da uvidite šta je to na šta se trebate skoncetrisati.

POSAO: Danas započinje novi ciklus koji će Vam vjerojatno donijeti veliku sreću u karijeri. Ovo je odlično vrijeme da tražite povišicu ili unapređenje. Zaslužili ste i sasvim sigurno ćete to i dobiti.

ZDRAVLJE: Ljudi smatraju da ste prilično suzdržana osoba, ali zapravo možete biti vrlo strastveni kada hoćete. Upravo, uz današnju planetarnu kofiguraciju, Vaše strasti će se rasplamsati. Očekujte da ćete izgledati i osjećati se najbolje što možete, te da ćete se iznenaditi onim što ste spremni i voljni postići. Vaša energija je na visokom nivou i usmjerena je na pozitivne stvari. Takođe, Vi ste osoba koja smatra da je briga o sebi vrlo bitna! Dakle, ne preskačite svakodnevni trening!

RIBE

LJUBAV: Rim nije izgrađen u jednom danu, pa tako nisu ni ljubavni odnosi. Potrebna je volja, trud i predanost. Trenutno planetarno poravnanje ukazuje na to da, iako ne razmišljate previše o svom partneru i trenutno mislite o nekom drugom, moraćete se zapitati šta se sa Vama dešava. Odgovor leži u suočavanju sa onim što stvarno osjećate, a zatim u razgovoru na tu temu. Budite neustrašivi!

POSAO: Bićete isfrustrirani ukoliko Vam neko nametne svoja pravila rada. Nemojte se bojati da pričate sa svojim nadređenima o ovoj temi, ali prije nego što to uradite, provjerite da Vi radite onako kako je propisano.

ZDRAVLJE: Vi ste osoba sa velikim razumijevanjem za druge ljude. Sa današnjim planetarnim aspektom ćete još jasnije vidjeti šta to drugi ljudi osjećaju. Jedna od Vaših slabosti jeste to što ne znate kako se Vi osjećate u datom trenutku. Ovo može zvučati čudno, ali pokušajte sa nekim razgovarati o vlastitim emocijama i otkrićete razne stvari o sebi. Jedan od načina da počnete raditi na ovome jeste da vodite dnevnik snova.

error: Sadržaj je zaštićen !!