DNEVNI HOROSKOP ZA 22.11.2022.

Dnevni horoskop za 22.11.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Nemojte se iznenaditi ukoliko danas budete imali jedan ozbiljan razgovor sa partnerom. Ovo može biti pozitivna stvar, jer je potrebno razjasniti određene probleme zbog kojih ste bili u svađi neko vrijeme. Nemojte se plašiti da budete iskreni i otvorite se većim mogućnostima. Vrijedi pokušati!

POSAO: Prihvatite sebe takvi kakvi jeste. Zapamtite da Vaša snaga leži u Vama samima. Dok svi ostali traže odgovore oko sebe, Vi ste pametni jer slušate glas koji Vam govori kako i kuda dalje. Na taj način ćete naći odgovore.

ZDRAVLJE: Vrijeme je za diskusiju o Vašoj koži. Da li se pravilno brinete o svojoj koži? Pijete li puno vode i štitite se od sunca? Zapamtite, jako je važno da nastavite da koristite zaštitni faktor tokom cijele godine. I kada smo kod toga, preporučuje Vam se duboka masaža tkiva. Vruće kupke, takođe. Bilo koja vrsta njege će Vam prijati.

BIK

LJUBAV: Osećate li se kao da dobijate hladan tuš o svog partnera? Možda trebate razgovarati, ali Vam je teško započeti razgovor. Vrijedi se potruditi, čak i ako se voljena osoba duri. Ono što se otkrije može imati veliki uticaj na vaš odnos. Vrijedi istrajati, samo napravite taj prvi korak.

POSAO: Vaša trenutna struktura se urušava. Sve se raspada u djelovima. Neka, pustite sve. Imate jednu potpornu gredu koja sve drži na okupu. Nije Vaša odgovornost da nosite toliku težinu. Pustite da padne i pozdravite ono novo što dolazi.

ZDRAVLJE: Osjećate se kao da ne možete vjerovati svojim očima. Vrijeme je da fokusirate svoje unutrašnje čulo na ono što osjećate da nedostaje ljudskoj rasi.

Konzumiranje biljke poznate kao “očne boje” u čaju, ili beta-karotena koji se nalazi u šargarepi, kajsijama i dinjama, pomoći će Vam da ojačate svoju sposobnost da vjerujete onome što vidite. Imate moć u svojim rukama da promijenite određene stvari.

BLIZANCI

LJUBAV: Ovaj dan sa sobom nosi poriv da se povučete i da odvojite malo vremena i prostora za sebe. Ne treba da birnete da će to naštetiti vašem odnosu sa partnerom, nasuprot tome, to vam može donijeti samo dobre stvari. Morate razmisliti o par stvari i razjasniti svoje emocije. Ne zanemarujte sebe. Vaše potrebe su takođe važne.

POSAO: Danas za Vas kreće važan cklus godine. Kosmos traži od Vas da obrišete sve i počnete ispočetka. Vi kontrolišete svoju sudbinu. Krenite novim putem. Uspjeh će biti Vaš ako se ne budete plašili da rizikujete.

ZDRAVLJE: Bliži ste istini nego ikad. Za Vas je važno da imate stav o onome u šta vjerujete. Empatija i emocije Vam sežu daleko! Ono što znate da je istina jednako je važno da podijelite i sa ostatkom svijeta.

Gdje god da krenete, sigurno ćete privući veliku pažnju. Priuštite svojim umornim stopalima toplu kupku sa nekoliko kapi ekstrakta lavande!

RAK

LJUBAV: Koliko Vam je vremena trebalo da izgradite svoj odnos sa partnerom? Dani, sedmice, mjeseci? Povucite se na neko vrijeme i razmislite o svemu. Ne očekujte čuda odjednom, ali nemojte ni odustajati. Ima još mnogo toga da se otkrije u vašem odnosu, stoga nastavite, ali dajte jedno drugom prostora.

POSAO: Ostvarili ste divan odnos sa nekim. Ova osoba može biti Vaš saradnik ili čak ljubavnik. U svakom slučaju, ova veza Vam pomaže da dosegnete nove visine u pogledu Vaše karijere. Vjerujte u ovaj odnos. To će Vam pomoći u Vašoj karijeri.

ZDRAVLJE: Ovo je period tokom kog ćete imati koristi ukoliko se bazirate na stvari koje ste zapostavili na sebi. Današnja astralna energija naglašava razumijevanje i pažnju koju sebi pružate.

Pazite na svoje tijelo i pijte puno vode. Takođe, umjesto da idete lakšim putem, trebalo bi da ojačate svoju posvećenost pomoći onima kojima je potrebna. Prvo se pobrinite za sebe, a onda širite ljubav prema drugim ljudima.

LAV

LJUBAV: Osjećate potrebu da preuzmete inicijativu u pokretanju razgovora o problemu o kom ste Vi i Vaš partner trebali razgovarati mnogo prije.

Možda želite da se povučete i provedete neko vrijeme sami sa sobom prije nego što se pozabavite ovim problemom, ali vrijedi se potruditi. Imate mnogo toga da ponudite jedno drugom i u svakom slučaju, sve ljubavne veze su umjetničko djelo.

POSAO: Ovo je period kada treba da zablistate. Imate više uticaja u svojoj karijeri nego što mislite da imate. Drugi Vas poštuju i vjeruju u Vaše ideje. Progurajte svoje ideje na sami vrh. Bićete primjećeni i postići ćete veliki uspeh.

ZDRAVLJE: Vi katkad zalutate u svom svijetu. Imate potrebu da radite sve suprotno od onoga za što znate da je dobro za Vas. Nemojte sebe osuđivati zbog ovoga, ali povećana svijest o ovom problemu Vam može pomoći u narednih nekoliko sedmica.

Stoga, pokušajte da ostanete pribrani i smireni, bez obzira na to koliko Vam je dan bio naporan. Ako želite da jedete sladoled, bilo bi bolje da trčite do prodavnice umjesto da vozite auto!

DJEVICA

LJUBAV: S obzirom na današnju planetarnu atmosferu, jedna osoba će Vam privući veliku pažnju. Privlači Vas strast i energija te osobe. Ali dajte sebi par dana da rzmislite o svemu prije nego poduzmete bilo šta. Možda će vam trebati vremena da upoznate drugu stranu njihove prirode prije nego što se posvetite tom odnosu.

POSAO: Vi ste puni ideja. Nešto raste u Vama. Vi ste u početnim fazama nečeg veoma značajnog i veoma uzbudljivog. Budite svjesni činjenice da će se drugi ljudi boriti protiv toga da se Vaš san ne ostvari. Budite jaki.

ZDRAVLJE: Ne dozvoli da Vas bilo šta poremeti. Kada Vam je teško, sve Vam je mrsko raditi. Sve su to prolazni klišei, iako ih Vi ne shvatate ozbiljno!

Ako Vam je potreban lijek za stav, pokušajte sljedeće: skuvajte peršun, mentu i lobanju (biljku koju možete pronaći u prodavnici zdrave hrane ili na internetu) u loncu sa malo vode. Smjesu držite u tegli u frižideru. Uzmite nekoliko gutljaja smjese prije spavanja ili sipajte u toplu kupku.

VAGA

LJUBAV: Ako idete na neku zabavu ili neko slično okupljanje, moraćete pronaći način da obuzdate svoje porive. Postoji velika vjerovatnoća da ćete biti poneseni plimom strasti koja bi Vas mogla potpuno iznenaditi. Nemojte se prebrzo prepustiti ovoj romansi. Ipak Vam treba više vremena da se prepustite.

POSAO: Znate da ste potpuno kvalifikovani za posao koji obavljate. Možda ste zapravo prekvalifikovani za tu vrstu posla. Da li zaista koristite svoj poptuni potencijal? Ako ne, poduzmite neke mjere kako biste pronašli novi posao ili nastavili školovanje.

ZDRAVLJE: Danas ćete biti previše osjetljivi. Pokušajte da se ne borite protiv svoje melanholije. Bićete u iskušenju da utopite svoju tugu u velikoj čaši sladoleda, ali znate da će Vam zbog toga na kraju biti još gore.

Razmislite o puštanju lagane muzike i fizičkim aktivnostima koje su blage za mišiće. Pokušajte ovo da pretvorite u rutinu i držite se toga nekoliko sedmica. Biće Vam drago nakon nekog vremena.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Danas se osjećate prelijepo kada je ljubav u pitanju. Imate priliku da ostavite dobar utisak na osobu koju ste posmatrali iz daleka i da na poseban način dotaknete njeno srce. Ali nemojte im davati sve odjednom.

Neka prođe malo vremena, pustite da sve ide svojim tokom i na kraju će Vam ta osoba jesti iz ruke! Neće škoditi ukoliko malo pričekate i samim tim će Vas još više cijeniti.

POSAO: Narendni potez je samo Vaš i ničiji drugi. Morate poraditi na priznanju. Ništa Vam neće biti uručeno na srebrnom poslužavniku. Morate uložiti trud u posao da biste stigli tamo gdje želite. Na pravom ste putu. Ne odustajte sada.

ZDRAVLJE: Pronaći ćete prijatelje na najneobičnije načine! Možete očekivati neočekivano, kak od sebe tako i od drugih. Ipak, zapamtite da je ovo privremeno! Raduje Vas kada Vam nekom poklanja pažnju.

Raspitajte se da li Vaši novi poznanici uživaju u fizičkim aktivnostima i u zdravom okruženju na otvorenom. Možda će oni koji to vole postati Vaši trajni prijatelji.

STRIJELAC

LJUBAV: Danas možete raditi šta god želite po pitanju tekuće sage Vašeg ljubavnog života. Možete očekivati da se desi situacija u kojoj ćete konačno imati priliku da provedete neko vrijeme sa nekim koga ste dugo zamišljali.

Nemojte upropastiti ovu priliku tako što ćete biti previše napadni na prvom sastanku. Dozvolite svom šarmu da ulije osjećaj sigurnosti toj osobi.

POSAO: Trenutno ste u klinču sa nekim ili nečim. U potpunom ste zastoju zbog ovog problema. Pkažite svoju moć, okrenite se svojoj intuiciji i uzdignite se iznad situacije. Ne dozvolite da Vas ovaj problem iscrpi.

ZDRAVLJE: Najbolja preporuka koju Vam možemo dati u ovom trenutku je da očistite svoj probavni trakt. Započnite lagano, sa puno tečnosti (voda i svježe ceđeni sokovi od voća i povrća).

Zaboravite na mlijeko i jaja i pokušajte unositi proteine kroz pasulj i tofu. Takođe je odličan trenutak da smanjite unos kofeina. Brzo ćete primijetiti nevjerovatno veliku razliku u svom tijelu!

JARAC

LJUBAV: Budite na oprezu. Neko pokušava da Vas dovede u kompromitujuću poziciju. Štaviše, ako uspiju u svojim podlim namjerama, neće Vam biti lako pobjeći iz njihovih kandži.

Jedan od mogućih načina da se izbjegne neposredna drama može biti da ih zabavljate neko vrijeme, dok ne budete imali priliku pobjeći. Šta god da radite, ne popuštajte pod pritiskom!

POSAO: Odgovor se nalazi tamo gdje najmanje očekujete. Dok se krećete kroz tamu, vjerujte svojoj intuiciji i ne gubite nadu. U Vama je velika količina energije. Iskoristite to u svoju korist. Preuzeti kontrolu.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna energija može djelovati melanholično na Vas. Želeei da se povučete i budete u tišini. Ako ste tužni zbog nekog događaja u Vašoj porodici ili zbog strašnih globalnih dešavanja, ili se osjećate kao da niste postigli ono što ste željeli tokom proteklih mjeseci, bilo bi dobro da se posvetite redovnim vježbama dubokog disanja tokom narednih nekoliko sedmica.

VODOLIJA

LJUBAV: Možda nećete moći još dugo zadržati plimu strasti koja prijeti da eskalira u Vama. Zvijezde Vam otežavaju situaciju. Vaša kamena spoljašnost se topi i čini se da ste osuđeni da podlegnete neizbježnom ishodu. Međutim, ako možete ostati jaki još nekoliko dana, pobijedićete sami sebe.

POSAO: Svako ima svoje mišljenje. Koga ćete slušati? Današnja energija pojačava energiju i kao rezultat toga svi govore sa velikom vjerom u sebe. Nemojte se osjećati kao da ste pod pritiskom da morate donesete odluku. Bolje je da sačekate da prođe neko vrijeme.

ZDRAVLJE: Ako osjećate stres zbog toga što ste na sto strana odjednom, nemojte to raditi! Duboko udahnite i povucite se. Vrijeme je da duboko udahnete i opustite se.

Ostavite probleme, brige, zabrinutost i stres na stranu. Nema smisla da radite bilo šta ako niste skoncetrisani, i nema smisla da se ubeđujete da ste dobo kada niste.

RIBE

LJUBAV: Danas želite da širite ljubav. Osjećate jaku energiju od strane druge osobe. Ta osoba Vam se približava i pokušava da Vas dovede u kompromitirajuću poziciju. Ako ne želite da se ovo dogodi, nemojte to dozvoljavati. Niste Vi toliko slabi, zato budite ljubazni i prijatni, ali se držite na distanci.

POSAO: Osjećate se kao da ste u kavezu. Osjećate se kao da Vas posao na neki način guši. Potrudite se da se oslobodite tog osjećaja. Iskreno razgovarajte sa svojim poslodavcima o tome koje su Vaše potrebe i kako ih zadovoljiti. Radite zajedno kao tim.

ZDRAVLJE: Ovih dana ćete se zabavljati više nego inače! Imate energije da radite mnogo više i da tolerišete više nego što ste mislili da možete. Ne zaboravite na organ o kom morate posebno voditi računa.

Kako biste pomogli svojoj jetri da prebrodi ovj period, evo šta biste mogli unositi u svoj organizam: kupine, paradajz, svježi mladi maslačak, ako ga možete nabaviti i cveklu. Otiđite na lokalnu pijacu ili trgovinu zdrave hrane i napunite svoj frižider zdravim artiklima!

error: Sadržaj je zaštićen !!