DNEVNI HOROSKOP ZA 22.10.2022.

Dnevni horoskop za 22.10.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Volite nova iskustva, ali isto tako volite da budete unaprijed upozoreni ako je iznenađenje na putu. Danas očekujte pravo iznenađenje koje niste sanjali ni u najluđim snovima. Budite spremni na promjene koje će promijenit okolnosti na bolje.Očekujte pravu avanturu.

POSAO: Vaša snaga leži u Vama samima. Šta god da osjećate, ljutnju, tugu, žal, strah… sve to možete iskoristiti u svoju korist. Koristite te emocije kao gorivo. U sebi ćete pronaći snagu i energiju da budete uspješni.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna atmosfera čini da ste vrlo osjetljivi. Navikli ste na pažnju u različitim oblicima, ali niste uvijek posebno osjetljivi na nju. Kako biste spriječili reakcije koje bi Vas mogle zateći nespremne, pazite na ishhranu.

Ne preskačite obroke. Jedite uravnotežene, hranljive obroke koji poštuju Vaše receptore i unutrašnje organe. Ne zaboravite piti dosta vode. Držite se podalje od prerađenog šećera. Izbjegavajte grickalice.

BIK

LJUBAV: Danas doživljavate privremeni osjećaj haosa, ali to će Vam se itekako isplatiti. Ako ste zapali u svakodnevnu rutinu kada je ljubavni život u pitanju, onda bi današnji uticaj kosmosa, koji utiče na donji dio anatomije, trebao učiniti svoj trik. Morate promijeniti neke stvari, a razlog će uskoro postati očigledan!

POSAO: Osjećate se kao da ste pred nepremostivom preprekom. Ponekad je pritisak toliko veliki na Vama da ste spremni da jednostavno odustanete. Ne dozvolite da Vas ovaj pritisak savlada. Iskoristite ga kako biste postali jači.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nadate se da će Vaš naporan rad biti nagrađen, ali ste ponekad zbunjeni nedostatkom priznanja od strane drugih. Ponekad je posao koji radite nevidljiv onima na koje želite impresionirati.

To može biti iz razloga koje ponekad ne razumijemo, ali ste naučili da treba da se fokusirate na sebe. Ne postoji niko koga treba da impresionirate više od sebe. Uložite svu energiju u sebe. Vježbanje, dijeta i odmor su stvari koje Vam trebaju biti prioritet.

BLIZANCI

LJUBAV: Vi ste pokretač promjena u svom životu ili životu Vašeg partnera, ili pak nekoga u koga ste zaljubljeni već neko vreme. Danas postoji velika mogućnost da ćete uraditi nešto iracionalno.

Možda ćete zbog toga biti osuđeni, ali kasnije će svi hvaliti Vašu divnu domišljatost i pravovremeni osjećaj za akciju. Sve što ste Vi uradili jeste da ste pratili šta Vam srce govori!

POSAO: Trenutno Vam je na raspolaganju velika količina fizičke energije. Ona je kombinovana sa ogromnom koncentracijom, što je ujedno i pravi recept za uspijeh. Vjerujte da imate sve u sebi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada niste u balansu sa sobom, to Vas mnogo više pogađa nego druge ljude. Na primjer, kada prekinete sa nekim aktivnostima koje ste radili, Vi ćete osjetiti efekte prilično brzo i jako će uticati na Vas.

Ovu osjetljivost možete iskoristiti konstruktivno. Ako trebate započeti zdravstvenu praksu i imate problema sa motivacijom, sve što trebate učiniti jeste pokrenuti se i nalet energije koji ćete dobiti će Vas natjerati da poželite više da radite. Iskoristite ovaj ciklus da izgradite novi zdravstveni režim.

RAK

LJUBAV: Jedno poglavlje u Vašem ljubavnom odnosu se završilo, ali to znači i da se pokreće novo poglavlje. Bilo da ste prekinuli odnos sa partnerom, ili ste odlučili da provedete neko vrijeme odvojeno, ili želite da pređete na novi nivo vaše veze, vrijeme je da dođe do neke promjene. Ovo je potpuno ispravno i vratieće vas na novi i produktivniji put.

POSAO: Pazite šta govorite. Vaše riječi mogu zvučati kontradiktorno. Nemojte štetiti sebi time što ćete govoriti stvari koje se protive Vašim ličnim željama i uvjerenjima. Potrudite se da šta god budete ptičali, da to bude iz srca.

ZDRAVLJE I SAVJET: Bilo bi dobro da se klonite prerađenog šećera! Ono što unosite u svoj organizam vrlo brzo utiče na Vas. Šećer i konzervansi su među najvećim okidačima za Vas.

Današnja planetarna konfiguracija dominira emocionalnom teritorijom, i možda bi bilo najbolje da se držite podalje od svega što Vas pokreće na loš način.

Sa druge strane, preporučujemo Vam da radite sve ono što oslobađa nagomilanu energiju u Vama. Vježbajte, meditirajte, spavajte… odaberite svoj izvor opuštanja!

LAV

LJUBAV: Trenutno postoji potencijal za iznenadne promjene u Vašem ljubavnom životu. Trenutna planetarna konfiguracija dovodi stvari do vrhunca na način da veza koja Vam je postala naporna može iznenada završiti, dok romansa koja tiho tinja može iznenada procvjetati.

Bez obzira na nivo posvećenosti u ovim odnosima, imate potrebu napraviti radikalnu pormjenu. Bukvalno se sve može dogoditi.

POSAO: Tenzija na poslu popušta dok Vi i Vaš problematični kolega nalazite zajednički jezik. Kada otkrijete nešto sa čime se oboje možete povezati, osjećaj povezanosti će ublažiti sve nedaće, čak i ako ste bili na velikoj distanci.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi ste uvijek spremni isprobati nešto (ili nekoga) novo. Lakše Vam je reći da nego ne. Vi ste odgovorni za ono što unosite u svoj život i posljedice su vrlo realne. Isto tako, odgovorni smo prema svom tijelu. Ono što jedemo ostaje u nama.

Ono što uneste u svoje tijelo će ostati duže u Vama u odnsu na period koji Vam je trebao da sve to pojedete ili popijete. Obratite posebnu pažnju na ovaj proces i naučite koje su prednosti odbijanja raznih ponuda.

DJEVICA

LJUBAV: Ovaj dan sa sobom nosi osjećaj uzbuđenja. Već neko vrijeme znate da se nešto mora promijeniti u vašoj vezi i danas imate odličnu priliku za to. Ali prilika može doći u obliku dešavanja ili iznenađenja iz vedra neba. Međutim, čini se da će ovo biti pravi pogodak!

POSAO: Mnogo je različitih energija izmeeđu šefova, kolega i Vas, ali nemojte dozvoliti da Vas ovi mješoviti signali zbune i pomute Vam razum. Bićete uspješni ako se jednostavno fokusirate na pozitivne stvari. Skoncentrišite se na ono što funkcioniše i maniste se onoga što ne funkcioniše.

ZDRAVLJE I SAVJET: Bez obzira na izvor nelagode u životu, današnji dan Vam daje priliku da stavite tačku na to. Ovo može biti jako frustrirajući planetarni tranzit za neke od Vas, dok će ga drugi smatrati prosvjetljujućim ili čak zabavnim.

Otvorite se promijenama i oslobodite se stvari koje Vam više nisu potrebne. To se odnosi na nezdrave prehrambene navike i lijenost. Vaše tijelo u velikoj mjeri upravlja Vašim emocijama i dajte mu poštovanje koje zaslužuje!

VAGA

LJUBAV: Jako ste zaintrigirani jednom osobom i naprosto ne možete prestati misliti o njoj. Danas ćete imati priliku da mnogo bolje upoznate tu osobu. Iako ta osoba izgleda kao prilično tiha i rezervisana, no cijela im aura pucketa od energije, što Vas neodoljivo privlači.

POSAO: Pobrinite se da je Vaša energija pod kontrolom. Iskoristite svoju ogromnu fizičku snagu koju imate, ali budite sigurni da je ona usmjerena i fokusirana na nešto pozitivno, korisno i zdravo. Energija poslana u negativnim smjerovima će se vratiti u još gorem obliku.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada ste nasoavani, dobar Vam je i ostatak života, uopšteno govoreći! S vremena na vrijeme moramo prilagoditi svoje navike spavanja kako bismo bili odmorni. Možda Vam treba novi krevet!

Možda Vam trebaju novi jastuci ili posteljina ili nešto toplije ili nešto hladnije. Potrudite se da usavršite svoj prostor za spavanje. Sve treba da bude po Vašoj mjeri. Ovo je područje života koje ne treba štedjeti jer je odmor najvažniji.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Danas se s jedne strane osjeća misterija u vazduhu bez imalo magije. Stvara se divna iluzija u kojoj je promjena moguća, pa stoga budite spremni na sve i svašta.

Ono što se dalje dešava neće spadati u okvire svakodnevne normalnosti, čak može prkositi Vašim normama i definitivno će biti nezaboravno. Pamtićete ovaj dan jako dugo!

POSAO: Komunikacija sa drugima Vas može dovesti tačno tamo gdje trebate biti. Prilika Vas čeka iza ugla, a pronaći ćete je kada svoja iskustva, svoje znanje, svoje želje i strahove podijelite sa ljudima koji žele da Vas čuju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Puni krug Vam daje osjećaj postignuća. Obratite pažnju na stvari koje ste postigli i neizbježno ćete vidjeti svoj početak i kraj i bolje razumijeti sam proces.

Briga o sebi i svom tijelu je način da se prilagođavate promjenama dok optimistično pozdravljate sve novo u životu. Naša ishrana je naša najbolja prevencija protiv bolesti, vežbanje naše najbolje oružje protiv depresije, a dobar san najbolji način da se osjećamo istinski fokusirano. Skoncetrišite se na razvoj ovih vještina u potpunosti.

STRIJELAC

LJUBAV: Vaš partner se danas čudno ponaša. Ss jedne strane, vrlo je čudan i ćutljiv, i ne možete izvući ni jednu riječ iz njihovih usta. Sa druge strane, djeluju krajnje nemirno, kao da čeka da se nešto dogodi. Nema sumnje da je pozitivna promjena na pomolu, zato budite spremni!

POSAO: Morate vjerovati da se sve što se trenutno dešava u Vašem životu i karijeri ide na bolje. Nema potrebe da sumnjate u sebe, šta radite ili kuda idete. Iako se put čini dugim i neizvjesnim, doći ćete do cilja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna atmosfera Vam pruža puno energije i pokazuje da morate da koristite svoj um da upravljate svojim tijelom. Zamislite svoj um kao čuvara šume koji posjeduje vatru.

Vatra ima mnogo pozitivnu korist, ali je treba obuzdati. Disciplina je ono na šta se morate skoncetrisati. Upotrijebite svoj intelekt kako bi se natjerali da izađete i vježbate, da pripremite zdravu večeru ili da pijete više vode.

JARAC

LJUBAV: Problem koji Vas je dugo mučio bi danas mogao naići na rješenje. Ako ste Vi i Vaš partner izgubili magičnu iskru koja je nekada karakterisala vaš odnos, onda budite spremni na događaj koji će Vam u početku možda delovati čudno, ali koji će vas na kraju ponovo zbližiti. Ponekad su nam potrebne radikalne promjene kako bismo nešto postigli.

POSAO: Najmanje 80% svijeta je nepoznato, pa zašto brinuti o onome što ne znate? Sve je to dio života. Samo trebate prihvatiti činjenice i vjerovati u sebe. Dobićete poruke koje će Vas uputiti na pravi put, čak i ako još fizički ne možete krenuti ka tome.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nikad nije kasno da krenete u pravcu u kom želite. Današnje planetarno poravnanje osvjetljava put kojim niste krenuli.

Vaš unutrašnji glas će Vam reći nešto i u Vašem najboljem interesu je da ga slušate. Umirujuća vježba će Vam pomoći. Joga, pilates, istezanje, dizanje tegova, šta god Vas čini srećnim. Preporučuju se i tople kupke.

VODOLIJA

LJUBAV: Provodite mnogo vremena pokušavajući da održite balans u sebi i bliskim odnosima. Danas se može desiti situacija u kojoj se taj balans narušava, pa Vam preostaje da smislite šta dalje. Najbolje je da se opustite i ne radite ništa. Tako će se stanje vratiti u normalu brže nego što možete zamisliti.

POSAO: Vaša snažna fizička energija Vam pomaže da istrajete kroz današnje izazove. Drugi ljudi su previše asertivni za Vaš ukus. Pokušajte ništa ne shvatati lično. Ovaj bijes je njihov problem, a ne Vaš.

ZDRAVLJE I SAVJET: Često se može čuti da se žalite da ne znate koji glas da slušate. Ne postoji “ispravno” ili “pogrešno”, ali se često zavarate da tako mislite. Prihvatanje neizvjesnosti u životu je nešto na šta se morate skoncetrisati.

Kako bismo Vam pomogli da steknete sigurnost u ovom nesigurnom svijetu, važno je da se skoncetrišete na dosljedan režim vježbanja. Prednost je psihološka, ali i fizička. Dosljednost i disciplina će Vas osloboditi!

RIBE

LJUBAV: Energija dana budi đavola u Vama. Već neko vrijeme razmišljate o mogućnosti bliskog odnosa sa određenom osobom i otvara Vam se jedinstvena prilika u kojoj možete dokazati koliko ste zaista poželjni i divni. Možda imate čudan način da to pokažete, ali svakako je uspiješno. Eksperimentišite i dalje.

POSAO: Sreća Vas prati, pa iskoristite svaku priliku koju dobijete. Ne dozvolite da Vas sumnja sputava. Oprez Vam nije potreban kada jednostavno znate da je ono što je pred Vama najbolje za Vas. Samo naprijed!

ZDRAVLJE I SAVJET: Ovo je vrijeme za velike stvari. Jedan Vaš blizak odnos će osjetiti učinak ovog tranzita. Ili odnos sa drugom osobom ili neka vrsta odnosa koji imate sa dijelom sebe, kao što je Vaš odnos sa svojim tijelom.

Mogli biste iskoristiti ovu energiju da izdominirate na treningu! Zračite energijom koja motiviše druge. Pokušajte da radite raznolike stvari ili isprobajte novu aplikaciju i naučite nove pokrete i aktivnosti!

error: Sadržaj je zaštićen !!