DNEVNI HOROSKOP ZA 22.07.2022.

Dnevni horoskop za 22.07.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Današnja energija se svodi na Vaš odnos sa partnerom. Komunikacija među vama je dobra i pokušavate da shvatite postupke koje radite. Djeluje kao da preipsitujete jedno drugo dok se u isto vrijeme pretvarate da je sve u u redu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji tranzit je odličan kada ste Vi u pitanju. Posmatrajte svoje tijelo kao božanstvo i odosite se prema sebi sa puno ljubavi! Pokušajte se hraniti što bolje možete. Neophodno je da vodite računa kako o vanjskom izgledu tako i o stanju Vaših unutrašnjih organa.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnja energija pokreće neke teme koje su Vas mučile u bliskoj prošlosti. Ne možete podnijeti činjenicu da Vas partner posmatra kao i svaku drugu osobu. Budući da ste već jako zaljubljeni, želite da Vaš partner misli da Vi niste kao i svi ostali i da mu možete pružiti mnogo toga, što ćete do kraja dana i uspjeti!

POSAO: Vaše samopouzdanje je solidno i nemojte dopustiti da bilo ko utiče na to kako se osjećate. Samo zato što je neko asertivniji ne znači da je on ili ona u pravu. Vjerujte u sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pokušajte sagledati svaki aspekt problema koji imate. Današnja energija utiče na Vas na način da previše kritikujete sebe zbog svog izgleda i generalno stanja u kom se nalazite.

Budite dobri prema sebi i zapamtite da ono što sami sebi govorite, a ne ono što drugi kažu, najviše utiče na to kako se osjećate!

Osjećaćete se dobro ako prihvatite sebe takvima kakvi jeste i date sve od sebe da budete zdravi. Možete iskoristiti ovu energiju da prepoznate i cijenite ono što je dobro u Vašem životu. Iskoristite sve što Vam se nudi.

RAK

LJUBAV: Iako bi komunikacija trebala biti poprilično dobra pod uticajem današnje energije, neće biti sve onako kako očekujete. Ako ste tek ušli u odnos sa nekim, morate biti svjesni toga da niste sasvim iskreni jedno prema drugome. Trenutno smatrate da ne trebate previše toga o sebi otkrivati. Zapravo, krijete mnogo toga.

POSAO: Osjećate tenziju na svim poljima i mislite da Vam ništa ne ide od ruke. Nemojte kriviti sebe za sve što se desi. Pokušajte se držati podalje od sukoba.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja energija Vam daje priliku da unesete dašak egzotike u svoj život. Druge kulture nas mogu naučiti mnogo toga. Radite sve ono što smatrate da je uzbudljivo i egzotično.

Pokušajte oživjeti svoja čula, bilo hranom, muzikom ili nečim drugim. Novo ne treba remetiti stvari koje Vašem životu daju strukturu i smisao. Držite se svojih uobičajenih granica u ishrani dok isprobavate nove ukuse na primjer!

LAV

LJUBAV: Današnji raspored planeta sugeriše na to da niste sasvim sigurni kako pristupiti određenoj temi. Osjećate da je Vaš partner poprilično strastven prema Vama, ali to nikada nije rekao naglas. Imate osjećaj da nije iskren prema Vama, iako Vas jako voli.

POSAO: Imate priliku da ostvarite svoje snove danas. Nema razloga zašto ne možete uraditi sve što zamislite. Radite ono što želite i nemojte da se prilagođavate većini.

ZDRAVLJE I SAVJET: Volite koristiti svoje tijelo kada su u pitanju fizičke aktivnosti, ali u posljednje vrijeme ne koristite svoj maksimum. Današnja energija Vam daje rpiliku da istražite novi svijet.

Budite otvoreni za nove stvari, koje mogu doći u iznenađujućim paketima. Swing ples je ponovno oživljen i ustaljena je zabava u mnogim dijelovima svijeta. Isprobajte nešto novo što Vas uzbuđuje!

DJEVICA

LJUBAV: Danas želite da rašistite neke stvari koje se tiču Vašeg odnosa sa partnerom. Stvari koje su Vam bitne su u drugom planu i kao da Vas nešto vuče da se bavite stvarima koje Vam nistu bitne. Pokušajte pojednostaviti ovaj problem i recite zbog čega se osjećate tako kako se osjećate.

POSAO: Proračunati rizici su ključni za Vaš uspjeh. Imate potencijal da postignete mnogo toga. Ne podcjenjujte svoju sreću. Vi ste rođeni pod srećnom zvijezdom i ta Vam sreća može donijeti ogromno bogatstvo.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sada je pravi momenat da organizujete svoje vrijeme i počnete da radite stvari za koje inače nemate vremena. Posvetite naredni period samo sebi! Učinite sve ono što ste oduvijek željeli ali niste radili jer niste imali dovoljno vremena.

Odvojite vrijeme za uživanje! Posvetite se svom izgledu! Vi ste elki radnik i zaista, malo njege neće ugroziti Vašu radnu etiku! Poenta je u tome da izgledate i osjećate se najbolje što možete. Samo naprijed!

VAGA

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija čini da ste jako tajanstveni. Nije da želite biti zagonetni ili skrivati istinu od svog partnera, nego volite da se igrate mačke i miša. Sve što kažete će biti dvosmisleno i samim tim Vaš partner neće biti siguran o čemu se radi.

POSAO: Bićete testirani od strane osobe koja ima veliku moć. Samo zato što ta osoba pokušava privući pažnju ne znači da on ili ona zna o čemu govori. Budite jaki i ne dajte na sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zadovoljavanje Vaših potreba je nešto što ne smijete zapostavljati. Vi ste odgovorni za sebe i svoje zdravlje! Pokušajte se fokusirati na ono što stvarno želite, a zatim na ostvarivanje tog cilja.

Bilo da je riječ o šetnji ili razgovoru sa svojim prijateljem, postoje određene stvari koje samo Vi sebi možete pružiti. Ponekad mislite da je ono što Vam je neophodno nešto što Vam samo neko drugi može pružiti. To nije istina i samo Vi možete pomoći sebi!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Biće Vam teško nositi se sa činjenicom da nećete dobiti informacije koje su Vam bitne od osobe koja Vam je bliska. Današnja energija ukazuje na to da, iako ste vrlo bliski sa ovom osobom, ne dobijate ono što želite. Ta osoba je vrlo odlučna u svojim namjerama.

POSAO: Zatražite dodatnu pomoć kada Vam je potrebna. To može podrazumijevati mnogo toga. Ovo se ne odnosi samo na posao nego i na privatni život. U svakom slučaju, potrebna Vam je podrška u svakom smislu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi uvijek znate šta želite, i želite to što prije! Danas ste jako nestrpljivi. Hitnost sa kojom doživljavate određene situacije utiče na ljude oko Vas.

Pokušajte se fokusirati na razumijevanje onoga što želite i dajte do znanja ljudima koji su Vam bliski da Vam je potrebna pomoć oko toga. Razgovorom se sve može riješiti. Još jedan savjet: frustraciju izbacite na treningu ne na ljudima koji Vas okružuju!

STRIJELAC

LJUBAV: Danas ste odsutni i ne slušate šta Vam se govori. Ne želite da otkrivate previše o sebi i djelujete kao da ste jako suzdržani i tajanstevni. Ipak, odlučni ste da saznate nešto više o osobi koju ste nedavno upoznali, a sa druge strane ne odajete ništa o sebi. Jedno od vas dvoje mora prekinuti ovu tišinu.

POSAO: Već neko vrijeme razmišljate o jednoj ideju. Dobili ste potvrde sa raznih strana da je ova ideja izvodljiva. Sve što je sada potrebno jeste da se bacite na posao i napravite prvi korak. Šta čekate?

ZDRAVLJE I SAVJET: Posvetite se svojim emocijama i pokušajte da razumijete zašto se osjećate tako kako se osjećate. Upotrijebite današnju energiju da učvrstite odnos sa samim sobom. Kao i u svakom odnosu, zapitajte se šta zapravo želite od sebe? Više prijatelja?

Manje vremena provedenog na poslu? Više zabave vikendom? Ova vrsta iskrenog razgovora sa samim sobom će napraviti promjene brže nego što mislite. Počnite već danas. Što je to što Vas čini srećnim?

JARAC

LJUBAV: Inače pristajete na kompromise kada je riječ o donošenju odluka zajedno sa partnerom a sa druge strane ne volite kada se narušava vaša rutina i ponekad ste vrlo tvrdoglavi zbog toga.

Ipak, današnja energija Vas podtiče na to da svoje mišljenje iznesete na način da Vas partner razumije, iako niste u potpunosti jasni po pitanju svojih ciljeva.

POSAO: Kolega sa posla ili Vaš šef će Vam zamjeriti to što niste skoncetrisani na poslu. Nemojte se pokušavati izvući iz ovoga kako ne biste pogoršali situaciju. Ova osoba je u pravu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vrlo ste ambiciozni i ponekad zaboravljate na svoje potrebe. Pokušajte se preispitati kada su u pitanju stvari koje radite za sebe na svakodnevnom nivou.

Zapitajte se da li imate sve što Vam je neophodno da živite normalnim životom? Nema veze i ako se to odnosi na sitnice, jer sve je podjednako bitno. Na ovaj način ćete pomoći sebi u budućnosti.

VODOLIJA

LJUBAV: Današnja energija Vas navodi da budete mistični. Uživate igrati igrice sa voljenom osobom u raznim momentima, ali morate paziti da ne pretjerate u tome. Pokušajte da budete koncizni u razgovoru sa partnerom i nemojte da preuveličavate stvari.

POSAO: Zaboravite na sitnice kako biste mogli vidjeti širu sliku. U svakom sukobu koji imate sa kolegama možete izvući nešto pozitivni. Nije bitno ko je u pravu, a ko u krivu. Cilj je poboljšati posao koji radite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nikada se niste slijepo prilagođavali grupama koji nisu Vaši istomišljenici, ali Vam je stalo do toga šta ljudi misle o Vama. Vrijeme je da pomognete njima i sebi i date im informacije koje su im potrebne kako bi Vas stvarno upoznali. Možda biste trebali prvo upoznati sami sebe!

Znate li stvarno šta želite u svom životu, a šta ne želite? Vježbe poput plivanja i trčanja Vam daju vremena da razmislite o ovim stvarima dok istovremeno gradite snagu i samopoštovanje.

RIBE

LJUBAV: Inače ste vrlo iskreni i direktni, zbog čega ćete danas iznenaditi sami sebe, pod uticajem trenutne planetarne energije. Iz nekog razloga ćete pokušati da sakrijete istinu od svog partenra kako biste mu se prilagodili i na taj način mu bili poželjniji. Vaš partner će biti opčinjen Vama ali, zapitajte se da li je to pravi način da dođete do cilja?!

POSAO: Pridružite se ljudima koji su pozitivni i počnite ignorisati one koji su skeptični i previše kritični prema Vama i Vašem radu. Ako to podrazumijeva promjenu posla, samo naprijed i uradite sve što je neophodno.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pokušajte da pomjerate svoje granice kada su u pitanju fizičke aktivnsoti! Ako se bavite plivanjem, ovo tek ima smisla! Plivanje je vježba koja jako dobro djeluje na tijelo i um, a nije skup sport.

Bilo da ste početnik ili prvak u plivanju, pokušajte biti još bolji. Plivanje ojačava kapacitet pluća dok istovremeno daje tonus mišićima. Ako Vam vremenske prilike dopuštaje, plivajte na otvorenom!

error: Sadržaj je zaštićen !!