DNEVNI HOROSKOP ZA 20.10.2022.

Dnevni horoskop za 20.10.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Generalno, Vi volite da budete direktni u svojim namjerama. Danas se osjećate kao da ste izgubljeni u magli i ne vidite kuda treba da idete.

Znate šta želite, ali kao da se hiljadu želja miješaju u jednoj i niste sigurni šta odabrato. Odvojite vremena da razmislite šta je to što zaista želite i trebate!

POSAO: Danas se obilježava početak četveronedeljnog ciklusa tokom kog biste trebali potražiti savjet i podršku od drugih ljudi sa kojima radite. Ovo je vrijeme tokom kog trebate napraviti korak naprijed ka ciljevima u karijeri.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako ste raspoloženi za uživanje danas, onda rezervišite sebi mjesto u svom omiljenom restoranu lili spa centru. Potrudite se da nakon posla vježbate kako bi Vaše tijelo bilo spremno za iznenađenje koje mu priređujete.

Potrudite se i da pored sebe imate hranu koju volite. Zapalite svijeće, napravite toplu kupku i uživajte u atmosferi. Ulje magnolije bilo bi savršeno za ovu priliku.

BIK

LJUBAV: Haos i neefikasnost su dvije situacije koje pokušavate izbjeći po svaku cijenu. Zbog toga današnja energija može uticati na Vas da budete nervozniji nego što ste inače.

Osjećate da ste, što se tiče Vašeg ljubavnog života, potpuno izgubili kompas. Zapravo ste vrlo blizu cilja, ali kao da neka magla skriva taj cilj od očiju.

POSAO: Danas se događa značajan planetarni pomak koji postavlja novi ton Vašoj karijeri u naredne četiri sedmice. Ključ za Vas u ovom periodu je da budete susretljivi prema vlastitim osjećanjima i emocionalnim željama. Napravite promjene koje odražavaju ta osjećanja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas ćete imati nalet uspomena i sjećanja. Srećna sjećanja mogu biti signali ili prijedlog Vaše podsvijesti da ponovite nešto u svom životu.

Ako volite da gledate slike na kojima ste izgledali sjajno, to je očigledno znak da treba radite na tom polju počevši od danas.

Ako ste se sjetili perioda kada ste zapravo shvatili da povrće uopšte nije toliko bljutavo kao što ste mislili, no se ispostavilo da ga niste pravilno spremali, onda je ovo pravi dan da pronađete neki stari recept i pripremite zdravu večeru za sebe!

BLIZANCI

LJUBAV: Energija ovog dana mogla bi imati zanimljive posljedice na Vašu potragu za partnerom. Ukoliko ste imali želju nekoga bolje upoznati, nemojte shvatati povratne informacije previše lično i kao znak da je ta osoba nezainteresovana za Vas. Čudne sile djeluju danas, pa pokušajte ponoviti ovaj susret za par dana kada energije bude išla u Vašu korist.

POSAO: Naredne četiri sedmice su novi početci za Vas. Iskoristite vikend da se prilagodite sebi i svojim željama. Nalazite se na polaznoj tački. Pustite sve staro da biste napravili mjesta novom. Ova promjena će Vam donijeti veliki uspjeh.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ovo je dan za opuštanje. Ako imate nešto što Vas muči, zamolite prijatelja da Vas sasluša. Ako mislite da Vam potrebno da radite više kardio vježbi nego što ste radili u posljednje vrijeme, onda znate šta Vam je činiti i osjetite snagu pravilnog disanja koje utiče na Vaše tijelo.

RAK

LJUBAV: Imate osjećaj kao da trebate hodati sa dvogledom cijeli dan. Želite bolje razumjeti situaciju u svom ljubavnom životu, ali što pažljivije pokušavate ispitati situaciju, to sve manje vidite i razumijete i to Vas jako nervira. Ne žurite, posmatrajte neko vrijeme i postepeno ćete otkriti da je odgovor bolji nego što ste mislili.

POSAO: U naredne četiri sedmice je izuzetno važno da budete empatični i da razumijete ljude sa kojima radite. Ovaj ciklus počinje danas, bez obzira da li ste na poslu ili ne. Imajte na umu ovu promjenu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas ćete biti dodatno sojetljivi i važno je da se pridržavate svoje rutine kako Vas planetarna energija ne bi nadvladala. Učinite sve što možete da ojačate svoj nervni i imnui sistem odabirom aktivnosti koje Vas umiruju.

LAV

LJUBAV: Pojavljuju se neka nova pitanja i problemi u ljubavi danas. Teško Vam je da rezonujete situaciju na pravi način. Vi koji ste u vezi ne razumijete šta Vaš partner pokušava da Vam poruči svojim postupcima, koji zasigurno ne odgovaraju Vašoj ideji svijesti o ljubavi. Možda je vrijeme da i Vi progovorite i postavite svoje granice.

POSAO: Sada je pariod kada biste trebali unovčiti sav svoj naporan rad u od prethodnih deset mjeseci. Naredne četiri sedmice ćete privesti kraju jedan veliki ciklus. Završite sve započeto i sakupljajte nagrade koje zaslužujete.

ZDRAVLJE I SAVJET: Obezbijedite sebi sve što Vam treba kako biste uživali u danima koji dolaze. To uključuje planiranje unaprijed.

Zamislite koja vježba bi Vam donijela najviše zadovoljstva, isplanirajte najmanje tri obroka koja pripremate kod kuće i isplanirajte tačno vrijeme kada ćete ići na spavanje. Ova vrsta planiranja će Vam jako prijati dok pokušavate smiriti energiju u svom tijelu.

DJEVICA

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje može djelovati na Vas da se osjećate pomalo zbunjeno i letargično. Čini se da se stvari toliko brzo mijenjaju da je teško upratiti šta se dešava, posebno kada je u pitanju Vaš ljubavni život.

Ne upuštajte se u bilo kakve ishitrene akcije. Budite strpljivi i pričekajte da se nit Vašeg života tiho rasplete kako biste otkrili svoj pravi put.

POSAO: Sukobi između Vas i kolega sa kojima radite će biti intezivni u naredne četiri sedmice. Ovaj ciklus započinje danas, i bilo da ste na poslu ili ne, već osječate tenzije. Ovo je znak promjene.

ZDRAVLJE I SAVJET: Želja za mirnim domom budi Vaše instikte koji se tiču privatnog života. Važno je obratiti pažnju na te emocije koje osjećate i učiniti sve što možete kako bi Vaš dom bio mirno i sigurno okruženje.

Nadajmo se da već imate sve namirnice koje su Vam potrebne za večeru kod kuće. Neka ovo bude noć za Vas i Vaše tijelo. Ugodite sebi na način koji Vam najviše prija.

VAGA

LJUBAV: Današnji sukob mogao bi rezultirati savladavanjem određene iluzije. Bili ste pod pretpostavkom da Vi i Vaša voljena osoba nemate pravu komunikaciju.

To može biti posljedica različitih stvari. Potrebno je da samo jedno od Vas prihvati mišljenje drugoga i tako ćete vidjeti situaciju drugim očima. Problem će se sam od sebe riješiti.

POSAO: Danas počinje četveronedjeljni ciklus od kog zasigurno možete imati koristi. Uopšteno, postižete vrhunac u svojoj karijeri. Sada će Vam biti na raspolaganju više mogućnosti. Sve u svemu, možete očekivati da će se stvari odvijati onako kako ste zamilili.

ZDRAVLJE I SAVJET: Bićete u iskušenju da zapostavite svoju rutinu ili da krenete u kontra smjeru kada je u pitanju ishrana.

Pokušajte biti disciplinovani kada osjetite potrebu da radite protiv sebe. Zapitajte se da li vrijedi odustajati od svega što ste postigli kada Vam život zavisi od zdravlja. Ovakva vremena definišu naš put do zdravlja.

ŠKORPIIJA

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje može stvoriti situaciju koja će Vas zbuniti, tj nećete moći izabrati svog potencijalnog budućeg partnera. Mnogi bi ovo nazvali divnom dilemom, ali budući da imate jako snažan osjećaj lojalnosti, teško ćete se nositi sa ovim problemom.

Odgovor na ovaj problem nećete naći u jednom danu, ali možete početi tako što ćete se zapitati šta zaista želite od partnera i vašeg odnosa.

POSAO: Igrate se dobrog i lođđeg kolege. Dobar kolega Vas vodi daleko, ali možda Vas neće odovesti toliko daleko koliko biste Vi željeli. Vi težite nečemu većem, do sada neviđenom. Iskoristite naredne četiri sedmice da procijenite svoj pristup idejama.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji aspekt čini da se osjećate kao kod kuće, slikovito rečeno (moguće i doslovno). To ne znači da ćete se osjećati fantastično ili da će sve funkcionisati savršeno.

Ona jednostavno predstavlja određenu energiju u kojoj se može primijetiti Vaša prava priroda. Ključ uživanja u ovom tranzitu je opuštanje. Radite stvari koje Vas opuštaju.

To može uključivati jogu, odmor i puno vode. Pružite sebi stvari koje su Vam potrebne i biže Vam lakše rrazumijeti svoje emocije.

STRIJELAC

LJUBAV: Ne volite napete situacije. Vi volite da znate na čemu ste u bilo kojoj situaciji. Današnja planetarna konfiguracija znači da imate šansu da saznate zbog čega Vaš partner nije bio iskren prema Vama. Umjesto da se osjećate povrijeđeno, budite zahvalni što je Vaš partner imao hrabrosti izraziti istinu, što ipak nije tako loše.

POSAO: Na današnji dan započinje četveronedeljni period koje će biti povoljan u pogledu Vaše karijere.Ubirate plodove svog rada i shvatate šta ste propustili. Pripremite se za sve solucije.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna konfiguracija ukazuje na vrijeme emocionalnog priznanja. Ovo može biti nezgodno za ljude koji imaju potrebu da se osjećaju priznatima u smislu privlačenja pažnje.

Današnji planetarni aspekt predstavlja unutrašnju energiju. Drugim riječima, ne radi se o tome kako izgledate, kako se oblačite ili kako ste nekada izgledali.

Da biste pomogli sebi, pokušajte raditi jogu koja se fokusira prvenstveno na disanje. Osvijetlite unutrašnje puteve do Vašeg pravog identiteta.

JARAC

LJUBAV: Današnja energija dana može podstaknuti izrazit nedostatak samopouzdanja u pogledu pronalaska partnera. Nema razloga za strah. Imate mnogo talenata i izrazito ste poželjni, ali čini se da Vas trema stiže. Ukoliko večeras imate sastanak, potrudite se da zaboravite na strah. Spremite se i uživajte. Obećavamo Vam dobar provod!

POSAO: Naredne četiri sedmice obilježavaju period u kom ćete izgubiti konekciju sa ljudima sa kojima radite. Ovaj ciklus može biti pomalo uznemirujući, ali pokušajte ne dopustiti da Vas obuzme. Ovo nije Vaš najbolji period. Pokušajte se pritajiti dok ne prođe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnje planetarno poravnanje Vam daje mogućnost da vidite sebe kao dobru i lijepu osobu kakva zaista i jeste! Ako ste brinuli o svojim potrebama i posvećivali veliku pažnju sebi (zdravo jeli, vježbali i dovoljno spavali), osjećaćete se posebno dobro.

Ako osjećate krivicu jer ste bili rastreseni i zanemarili svoje tijelo, takav aspekt prodire duboko u Vašu srž i širi svoju energiju u Vama.

VODOLIJA

LJUBAV: Kao da Vam život nije dovoljna enigma! Sada se trebate boriti sa zbunjujućom planetarnom konfiguracijom, a cijeli svijet, i što je još važnije, Vaš ljubavni život izgleda kao jedan džinovski kaleidoskop.

Odvojite neko vrijeme da budete sami i dopustite svojim mislima da se umire kako bi Vam um bio miran. Možda ćete tada naučiti više o svom sljedećem potezu.

POSAO: Imate šansu da napravite veliki napredak u svojoj karijeri u naredne četiri sedmice. Iskoristite ovaj vikend da razvijete plan koji će Vam omogućiti da ostvarite svoje ciljeve, a ne tuđe. Sada je vrijeme da preuzmete kontrolu.

ZDRAVLJE I SAVJET: S vremena na vrijeme je važno da provjerite ormarić sa lijekovima i izbaciti stare lijekove koje ste predugo uzimali. Provjerite datume i ako su stari, bacite ih u smeće (po mogućnosti u zapečaćene posude radi zaštite životinja i male djece).

Provjerite i koliko zabavnih bičica imate u svom ormaru. Imate li eterična ulja na koja ste zaboravili? Matičnjak je odličan tonik za živce, a kada se uzima kao čaj, dodatak ishrani ili eterično ulje, može učiniti čuda kako bi Vam ulio osjećaj smirenosti i blagostanja.

RIBE

LJUBAV: Današnja astralna konfiguracija ukazuje na to da smišljate plan kako privući pažnju jedne osobe, koja može biti Vaš potencijalni partner, a za koju sumnjate da joj se dopadate.

Budući da Vi nikada ne odustajete, vjerovatno ćete u određenoj mjeri biti i uspješni. Ali pričekajte dok ne budete sigurni da ste donijeli pravu odluku prije nego što se obavežete na bilo šta.

POSAO: Danas počinje četveronedjeljni ciklus koji će imati veliki uticaj na Vašu karijeru, pa je važno imati na umu to bez obzira jeste li na poslu ili ne. U naredne četiri sedmice će biti jako puno prepreka i neophodna je velika promjena pravca u kom idete.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas ste na hiljadu strana. Budite svjesni onoga što osjećate i kako tumačite situacije u kojima se nalazite. Držite se na određenoj distanci kako biste izvukli najbolje iz ovog tranzita.

Usklađivanje emocija sa postupcima je važna vještina za mentalni razvoj. Izbacite svu emocionalnu energiju na treningu kako biste je obradili i tijelo oslobodili.

error: Sadržaj je zaštićen !!