DNEVNI HOROSKOP ZA 20.01.2023.

Dnevni horoskop za 20.01.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Danas je odličan dan da se posvetite sebi. Bili ste veoma zauzeti u prethodnom periodu i vrijeme je da napravite pauzu i posvetite se sebi i svom partneru. Bilo da ostajete kući i pravite večeru, ili da izlazite negdje u provod, odmor i mir će vam stvarno prijati.

POSAO: Budite diskriminatorniji u načinu na koji razgovarate sa ljudima. Stavovi drugih ljudi su konzervativniji za razliku od Vaših, a posebno je to slučaj danas. Postoji šansa da ćete nekoga uvrijediti ukoliko ne budete pažljivi. Ponašajte se profesionalno.

ZDRAVLJE: Nadate se da će Vaš trud biti nagrađen, ali ste ponekad zbunjeni nedostatkom priznanja od strane drugih ljudi. Ponekad je naš trud rad nevidljiv onima koje želimo da impresioniramo.

To može biti iz razloga koje ponekad ne razumijemo, ali je jako važno da budete fokusirani na sebe. Ne postoji niko koga treba da impresionirate više od sebe. Uložite svu svoju energiju u sebe i svoje tijelo. Vježbanje, dijeta i odmor su stvari na koje trebate paziti svaki dan.

BIK

LJUBAV: Današnji dan je odličan za druženje sa prijateljima. Ako imate probleme o kojima trebate razgovarati sa svojim najbližima, onda to učinite danas kada je polje komunikacije otvoreno.

Tokom ovog druženja, postoji šansa da ćete upoznati nekoga ko će Vam se dopasti i, zanimljivo je to što se uopšte nećete morati previše truditi da privučete pažnju te osobe.

POSAO: Vaša radna etika je na visokom nivou danas. Možete postići mnogo toga, stoga se nemojte plašiti da dodate duplo više stavki na svoju dnevnu listu obaveza. Vaša koncetracija je takođe na visoom nivou i imate sve što Vam je neophodno za rad.

ZDRAVLJE: Kada se osjećate neuravnoteženo, Vas to mnogo više muči nego druge ljude. Na primjer, kada prekinete da radite vježbe, osjetite efekte prilično brzo i vidna je promjena na Vama.

Ovu osjetljivost možete iskoristiti konstruktivno. Ako imate problema sa motivacijom, sve što trebate učiniti jeste pokrenuti se i nalet energije koji ćete osjetiti će Vas natjerati da još se još više krećete. Iskoristite ovu energiju da ostvarite sve ciljeve koje ste sebi zacrtali.

BLIZANCI

LJUBAV: Čini se da je Vaše radno okruženje idealno za pronalazak partnera. Ne samo da ćete uživati u razgovoru sa kolegom sa posla, već ćete doći do zaključka da imate mnogo više zajedničkih tema nego što ste mislili da je moguće. Već neko vrijeme se poznajete, ali danas je dan kada ćete se još bolje upoznati!

POSAO: Vaša jača strana je oduvijek bila dar za stvaranje i kreativnost. Danas je takva energija da jednostavno nije pravo vrijeme za pokretanje nečega novog. Naravno, ovo nije nešto što Vas raduje, ali će Vam dobro doći pauza od svega.

ZDRAVLJE: Bilo bi dobro da se klonite prerađenog šećera! Vrlo lako se možete uzbuditi onim što unosite u svoj organizam. Šećer i konzervansi su među najvećim okidačima za Vas.

Današnja planetarna energija dominira emocionalnom teritorijom, i možda bi bilo najbolje da se držite na distanci od svega što Vam ne prija. Sa druge strane, ono što oslobađa nagomilanu energiju je nešto što morate praktikovati. Vježbajte, meditirajte, spavajte. Odaberite svoj izvor opuštanja!

RAK

LJUBAV: Današnja planetarna energija Vam nagovještava da treba da uživate kada je riječ o izlascima i druženju. Ako ste u vezi, potrudite se da zajedno sa partnerom upoznate nove ljude i proširite svoj krug prijatelja. Ako tražite partnera, onda Vam garantujemo da će Vam učestvovanje u nekoj društvenoj aktivnosti donijeti srodnu dušu.

POSAO: U posljednje vrijeme ste se osjećali kao da ste zaostali u karijeri. Vaše kolege počinju da shvataju da ne mogu napredovati bez Vas u timu. Drugi Vas izuzetno cijene, iako Vam to ne govore često.

ZDRAVLJE: Pravi avanturista je uvijek spreman da isproba nešto (ili nekoga) novo. Lakše Vam je reći „da“ nego „ne“. Vi ste odgovorni za ono što prizivate u svoj život i posljedice su vrlo realne. Isto tako, odgovorni smo prema svom tijelu.

Ono što jedemo ostaje u nama. Hrana koju uneseteu svoj organizam ostaje mnogo duže od vremena koje je potrebno da tu istu hranu pojedete. Obratite posebnu pažnju na ishranu i naučite da kažete NE.

LAV

LJUBAV: Bićete u iskušenju da se prepustite gotovo svemu, s obzirom na današnje astralno poravnanje. Danas želite sve ili ništa. Želite da izgledate lijepo, da Vam govore kako ste najfascinantnija osoba na svetu, da budete voljeni, cijenjeni, a najviše od svega, želite da osjetite da osoba koja Vas voli zaista to i misli. Ne brinite, sve je onako kako želite da bude!

POSAO: Sačuvajte svoju energiju umjesto da radite na planu koji nije u potpunosti završen. Bilo bi bolje da u međuvremenu smislite i rezervni plan umjesto da slijepo idete za ovim koji nije kompletan. Drugi će slijediti Vaš primjer.

ZDRAVLJE: Šta god da bio izvor nelagode u Vašem životu, danas imate priliku da stavite tačku na to. Ovo može biti frustrirajući planetarni tranzit za neke od Vas, drugi će ga smatrati prosvjetljujućim ili čak zabavnim.

Pokušajte da se promijenite i oslobodite se stvari koje Vas guše. To se odnosi na nezdrave navike u ishrani i na lijenost. Vaše tijelo u velikoj mjeri upravlja Vašim emocijama i stoga mu odajte poštovanje koje zaslužuje!

DJEVICA

LJUBAV: Razgovar je za Vas sasvim normalna stvar, ali čak i nakon fascinantnog razgovora, potajno se nadate da će stvari krenuti malo zanimljivijom putanjom. Ne treba da se plašite što se ovoga tiče. Uživaćete u večerašnjem sastanku kao i u razgovoru koji budete vodili.

POSAO: Danas je sjajan dan da završite sve provjere na projektu na kom radite, pa stoga preuzmite svaki posao ove prirode. Imate oko sokolovo koje je u stanju da otkrije i najsitniju grešku. Vaši potezi će biti efikasni i koncizni.

ZDRAVLJE: Kada dobro spavate, dobar Vam je i ostatak života, uopšteno govoreći! S vremena na vrijeme moramo prilagoditi svoje navike spavanja kako bismo bili sigurni da smo odmorni od svakodnevnog života. Možda će Vam trebati novi krevet!

Možda će Vam trebati novi jastuci ili posteljina ili nešto toplije ili nešto hladnije. Nastojtt da usavršite svoj prostor za spavanje. Sve treba da bude po Vašem ukusu. Ovo je područje života na koje ne trebate štedjeti jer je odmor najvažniji.

VAGA

LJUBAV: Današnje astralno poravnanje Vas podstiče da manje pažnje obraćate na svoje dužnosti i odgovornosti, a više na izlazak i uživanje sa prijateljima. Nemojte misliti da prihvatanjem poziva za večeru gubite balans.

Potreban Vam je odmor i vrijeme da se opustite u društvu nekoga sa kim zaista volite provoditi vrijeme. Dajte sebi malo prostora i vremena da se oslobodite od stresa. Od sutra već možete raditi sve po starom.

POSAO: Danas ćete se baviti poslom koji Vas baš i ne privlači. Pokušajte što više posla prebaciti ljudima koji ovaj posao mogu obavljati efikasnije od Vas. Nema smisla voditi bitku sa samim sobom. Vaše vrijeme je previše dragocjeno da biste ga tek tako trošili.

ZDRAVLJE: Pun krug Vam daje osjećaj postignuća. Obratite pažnju na stvari koje ste postigli i neizbježno ćete vidjeti mjesto odakle ste počeli i tačku na kojoj ste završili taj proces, ali sa većom sviješću. Briga o sebi i svom tijelu je način da se stalno prilagođavate promjenama dok optimistično pozdravljate sve novo u životu.

Naša ishrana je naša najbolja prevencija protiv bolesti, fizičke aktivnosti naše najbolje oružje protiv depresije, a kvalitetan san naš najbolji način da se osjećamo usredsređeno. Skoncetrišite se na razvoj ovih vještina do samog maksimuma.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Vaš partner je u divnom raspoloženju danas. Ovo je sjajno vrijeme da izađete i proslavite svoju ljubav. Izađite na romantičnu večeru, isprobajte nešto drugačije u čemu biste oboje uživali i u suštini ponovo probudite tu iskru među vama. Nije loša ideja da organizujete manju zabavu i pozovete svoje prijatelje na druženje.

POSAO: Danas ćete odahnuti znajući da posao koji ste radili u posljednje vrijeme konačno počinje da daje rezultate. Možete biti sigurni da je ludilo koje se odvijalo u posljednjih nekoliko dana završilo i da Vam treba malo vremena da se oporavite.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna atmosfera Vam šalje dosta dobre energije i pokazuje Vam da morate uključiti svoj um da upravljate svojim tijelom. Zamislite svoj um kao čuvara šume koji posjeduje vatru.

Vatra ima mnogo pozitivnog uticaja, ali je treba obuzdati. Disciplina je nešto na šta se morate navići. Upotrijebite snagu svog uma da se natjerate da vježbate, da pripremite zdravu večeru ili da pijete više vode.

STRIJELAC

LJUBAV: Današnje astralno poravnanje izvlači ono najbolje u vašem odnosu sa parternom, pa se potrudite da to maksimalno iskoristite. Ovo je savršeno vrijeme da izađete sa partnerom ili da napravite romantičnu atmosferu u svom domu i napravite večeru kako biste proslavili vašu ljubav. Priživjeli ste divne trenutke zajedno i ovo je prilika da se prisjetite svega.

POSAO: Smirite se i razmišljajte hladne glave. U posljednje vrijeme ste postali nepromišljeni u svojim postupcima. Ovo je vrijeme da se zaustavite i sredite svoje lude ideje. Usporite. Razvrstajte dobre i loše ideje koje ste osmislili. Ne pokušavajte da ih ostvarujete sve odjednom.

ZDRAVLJE: Nikada nije kasno da krenete u pravcu u kom želite. Današnje planetarno poravnanje osvjetljava put kojm niste išli i samim tim možete biti inspiracija nekome da Vam se priduži na ovom putovanju.

Vaš unutrašnji glas će Vam reći nešto jako važno i u Vašem najboljem interesu je da slušate. Umirujuća, opuštajuća vježba će Vam pomoći. Joga, pilates, istezanje, dizanje tegova…radite šta god da Vam prija. Preporučujemo Vam i toplu kupku.

JARAC

LJUBAV: Današnje astralno poravnanje je odlično za sve ljubavne odnose. Ovo je vrijeme kada možete i trebate uživati u vezi u kojoj ste trenutno. Ako u planu imate neki sastanak, očekujte da ćete ostvariti veliki uspjeh i shvatićete šta je to prava ljubav. Jedini problem može biti ukoliko se pretjerano opustite, stoga znate šta Vam je činiti.

POSAO: Danas ste primorani da prestanete sanjariti i suočite se sa realnošću Vaše situacije na poslu. Nije tako loše kao što mislite. Nemojte se plašiti da uložite par dobrih sati u svoj posao. Mnogo ste efikasniji nego inače.

ZDRAVLJE: Često se može čuti da se žalite da ne znate koji glas da slušate. Ne postoji ispravan ili pogrešan glas, ali Vi se često zavaravate da tako mislite. Za Vas je jako bitno prihvatanje neizvjesnosti u životu.

Da bismo Vam pomogli da steknete sigurnost u ovom vremenu, važno je da se fokusirate na fizičke aktivnosti. Prednost je psihička i fizička. Dosljednost i disciplina će Vas osloboditi od straha i stresa!

VODOLIJA

LJUBAV: Vi i Vaš partner ste zaokupljeni odlučivanjem na šta ćete potrošiti svoj novac. Ovo je odlično vrijeme da istražite vrstu proizvoda koji želite kupiti, a takođe i da potražite najbolje cijene. Ako provedete neko vrijeme u razmišljanju po pitanju onoga što želite, oboje ćete biti veoma zadovoljni onim što dobijete na kraju.

POSAO: Uz svu energiju koju osjećate u posljednje vrijeme, teško Vam je padalo planiranje. Sada je vrijeme da zakočite i vidite na čemu ste. Razmislite kuda želite da idete prije nego što krente bilo šta da radite.

ZDRAVLJE: Ovo je vrijeme za velike stvari. Blzak odnos sa nekim će osjetiti učinak ovog tranzita. Ili odnos sa drugom osobom ili neka vrsta odnosa koji imate sa dijelom sebe, kao što je Vaš odnos sa svojim tijelom, će osjetiti napetost.

Mogli biste iskoristiti ovu energiju po pitanju fizičkih aktivnosti! Povećajte težinu tegova koje dižete, motivišite druge da Vam se pridruže ili isprobajte novu aplikaciju za vježbanje i naučite nove discipline!

RIBE

LJUBAV: Današnje planetarno poravnjanje Vas čini veoma popularnom osobom. Dakle, ako večeras izlazite na sastanak, nemojte otkirvati sve odjednom.

Pustite tu osobu da nagađa i da razmišlja o Vama i dajte joj do znanja da imate nekoliko drugih opcija i da i drugi uživaju u Vašem društvu. Ne obavezujte se ni na šta još uvijek već uživajte.

POSAO: Danas Vam se svi obraćaju za savijet. Vi ste utjeha za one koji su konstantnom ludilu koje nazivamo život. Možda bi trebali da počnete da naplaćujete svoje vreme i savjete.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna energija utiče na Vas na način da ste jako osjetljivi. Navikli ste na pažnju u različitim oblicima, ali niste previše osjetljivi kada niste u centru pažnje.

Kako biste spriječili reakcije koje bi Vas mogle zateći nespremne, obratite pažnju na ishranu. Ne preskačite obroke. Jedite uravnotežene, zdrave obroke. Voda će Vam takođe biti od velike pomoći. Držite se podalje od prerađenog šećera. Izbjegavajte grickalice i drugu štetnu hranu.

error: Sadržaj je zaštićen !!