DNEVNI HOROSKOP ZA 19.03.2023.

Dnevni horoskop za 19.03.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Želja da se povežete sa nekim i budete u skladu danas je vrlo izražena. Otkrićete da Vas sukob koji Vas muči vodi u smjeru u kom se Vi i voljena osoba još više zbližavate. Dešavanja oko Vas dovešće do toga da Vam odluka bude prioritet u ovom momentu. Na putu pred Vama je lijepa promjena.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

POSAO: U protekle tri sedmice ste imali poteškoće po pitanju komunikacije, ali taj ciklus se sada završava. Od danas kreće mnogo bolje razdoblje po pitanju komunikacije. Sada je vrijeme da postavite sebi jasne ciljeve.

ZDRAVLJE: Izgovorene riječi koje su iz nekog razloga neopravdane ili imaju jako zlobnu namjeru Vas mogu jako iritirati i izbaciti iz kolosijeka. Da biste se bolje nosili sa tim, razmislite o zdravim metodama koje uključuju pravilno disanje, odnosno trčanje i jogu.

U tome je prirodan balans koji se dešava kada koristite ove metode da biste se smirili. Pravilno disanje ne samo da će Vas umiriti, već će Vam omogućiti da jasnije razmišljate i imate bolju perspektivu stvari oko Vas. Primijetićete veliku razliku.

BIK

LJUBAV: Današnja planetarna konfigurcija Vam ponovo donosi osjećaj nevolje. I dalje se dvoumite po pitanju voljenje osobe. Iako je, možda, i voljena osoba zbunjena po pitanju Vas, sve što trebate uraditi jeste slušati svoje srce i time se voditi. Ako uradite ono što Vi mislite da biste trebali, može doći do pogoršanja situacije.

POSAO: Odluke koje su donesene u protekle tri sedmice se moraju preispitati. Ako Vam je u prethodnom periodu bilo teško da upravljate ili ostvarite određene ideje, poslovni dogovori i pregovori sada se vraćaju na pravi put. Morate obnoviti svoje znanje i reorganizovati svoje ideje.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Planete nagovještavaju promjene. Znajte da nezdrave navike neće nestati ako ne učinite nešto po tom pitanju. Najvažnija navika je spavanje. Spavanje omogućava organima da se odmore, ćelijama da se obnove i odmara um. Neka Vam spavanje bude prioritet.

Prvo, volite svoj krevet! Neka to bude Vaše utočište mira. Trošenje novca na dobar dušek ili lijepu posteljinu i jastuke je definitivno nešto što Vam se preporučuje! Takođe, vježbajte tokom dana kako biste bili umorni pred spavanje.

BLIZANCI

LJUBAV: Imate odobrenje da radite šta god želite, uz jedan uslov: osobi koja Vam je bliska morate reći istinu o problemu zbog kog se osjećate tako kako se osjećate. Razgovor u Vašem domu ili u nekom drugom, prijatnom ambijentu će pomoći u ovoj situaciji. Nakon toga, možete uživati u ostatku dana.

POSAO: Planete u posljednje vrijeme uzrokuju veliku mentalnu zbrku, ali dobra vijest je da će se stvari uskoro promijeniti. Danas se stvari koje nisu išle u pravom smijeru ili su u stagnirale, ponovo kreću naprijed u pravom smijeru.

ZDRAVLJE: Dio tijela odmah ispod crijeva je mjesto na kom se nalazi Vaš instikt. Neobjašnjiv osjećaj koji Vam govori šta da radite ili, u nekim slučajevima, prima znanje predaka, dolazi direktno iz ovog područja tijela.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Više je od Vašeg centra ravnoteže, tj taj dio tijela je takođe zadužen za balans u Vašem tijelu. Da biste u životu napravili pravi izbor, morate imati čist put do ovog dijela tijela. Da bi Vaš instinkt bio uvijek izražen, obratite pažnju na zdravlje jetre. Preporučuje se svježi paradajz.

RAK

LJUBAV: Kao da već nemate dovoljno muke u životu, sada se dešava i sukob interesa. Trebali biste se više fokusirati na Vama bitan odnos i na rješavanje određenih problema kako bi stvorili osjećaj harmonije.

To znači da svakodnevno možete više sebe dati u bilo kojoj sferi Vašeg života. Ako uspijete sve da iskombinujete, Vaš dan obećava kao i veče koje je pred Vama.

POSAO: Kratko putovanje Vas može vratiti na pravi put. Primjetili ste da Vam je trebalo dosta vremena da dođete na mjesto na kom ste sad i to zahvaljujući neočekivanim situacijama i manjim nezgodama u prošlosti. Budite mirni jer se sada stvari počinju mijenjati u Vašu korist.

ZDRAVLJE: Većinu vremena imate jasnu sliku o tome kuda idete, ali skloni ste internalizovati svoje ciljeve i time se udaljiti od svoje podrške. Razmislite o tome da napravite večeru i pustite ljude sa kojima živite u svoju zonu komfora!

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Ovo u početku može zvučati i djelovati zastrašujuće, ali dodirnućete ih svojom otvorenošću, a dani i sedmice koji dolaze će vas zbližiti još više. Kad smo već kod toga, skuvajte nešto što odražava Vašu jedinstvenu ličnost.

LAV

LJUBAV: Čini se da prošlost dikitra u sadašnjosti, a sadašnjost također čezne za budućnošću. Neka ideja dolazi u fokus i možda će Vam trebati pomoć Vašeg partnera kako bi je oblikovali u izvediv plan. Radeći ovo zajedno, stvorićete šansu da uživate u onome što dolazi.

POSAO: Propušteni sastanci i propušteni telefonski pozivi bili su uobičajeni tokom proteklih nekoliko sedmica. Danas se situacija mijenja i čisti se sav prethodno napravljeni nered, što sugeriše da će se sve vrste situacija vezanih za posao ponovo odvijati bez problema.

ZDRAVLJE: Ključno je da osigurate svoje zglobove posebno namjenjenim vježbama za to i da na njih ne vršite prevelik pritisak. To je posebno važno, jer mnogi od nas previše vremena provode u sjedećem položaju.

Joga je idealna vježba za jačanje cijelog tijela, za toniranje mišića i održavanje fleksibilnosti. Redovne vježbe joge mogu Vam uštedjeti vrijeme i novac u budućnosti. Ovakve preventivne mjere su nužnost, a ne luksuz!

DJEVICA

LJUBAV: Komunikacija je danas od suštinske važnosti, posebno ako svoju poruku želite prenijeti osobi koju volite. Moraćete rizikovati, a da biste pažnju skrenuli na sebe, možda ćete morati biti i malo drugačiji i izraziti se na način koji će skrenuti pažnju na Vas. Vaš partner cijeni originalnost.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

POSAO: U posljednje vrijeme Vam je teško da stvorite jasnu sliku o bilo čemu. Međutim, danas se osjeti neka jaka kosmička energija, koja olakšava ovaj teret i unosi veću mentalnu jasnoću u Vaš svijet.

ZDRAVLJE: Iako ste vrlo osjećajna osoba, jednako ste sposobni za ljutnju i agresiju. Međutim, tendencija većine je suzbijanje bijesa i agresije, što razara imuni sistem, kao i druge vitalne biološke sisteme.

Ako ste doživjeli neki stres nedavno, razmislite o tome da započnete trening koji uključuje udaranje nogama, vikanje i udaranje u nežive predmete. Ova tehnika će Vam pomoći da izbacite bijes i ublažite pritisak i naprezanje.

VAGA

LJUBAV: Ako želite impresionirati ljubav svog života ili natjerati nekoga da Vas zavoli, moraćete im kupiti poklon koji će ih privući. Ne mora to biti ništa skupo, ali bi trebalo biti lično i vrlo originalno. U stvari, što bizarnije, to bolje.

POSAO: Energija se kreće u pozitivnijem smjeru, počevši od danas. Kupujte stvari sa mehaničkim dijelovima jer ne posotoji šansa od kvarova kao što je to bilo u protekle tri sedmice.

ZDRAVLJE: U zraku se osjeća smjelost, a Vi ste ta osoba koja će se pobrinuti za takve stvari. Danas ćete se osjećati koketno, lakovjerno i čak pomalo arogantno.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Najbolje je uštedjeti dio te odvažne energije, jer ćete vjerojatno biti osjetljivi i lako uvredljivi. Pokušajte izazivati sebe, umjesto da izazivate druge ljude.

Pretrčite kilometar duže, isprobajte novu pozu joge ili pokušajte reorganizovati svoj prenatrpan raspored kako biste više vjebali. Možete isprobati i jednu od tehnika borilačkih vještina putem online časova ili radionica.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Sve što danas morate učiniti da biste impresionirali nekoga do koga Vam je stalo jeste da budete apsolutno svoji. Nema potrebe za ustručavanjem. Ispričajte sve svoje šale koje znate, budite otvoreni koliko želite, recite sve one stvari koje ne biste trebali reći, a rezultat će biti da ispunjenje nečijeg sna. Teško je povjerovati u to, ali to je zapravo istina!

POSAO: Posljednje tri sedmice su bile vrijeme za razmišljanje i razmatranje. Taj period je završen i vrijeme je da krenete naprijed sa samopouzdanjem, na osnovu Vaših spoznaja. Vaše logično razmišljanje se vratilo na pravi put zato slobodno nastavite svoj put.

ZDRAVLJE: Toliko toga možete učiniti da poboljšate svoje svakodnevno životno iskustvo! Svježe cvijeće u plavoj i žutoj boji Vam može podići raspoloženje. Čist radni sto ili namješteni krevet olakšavaju Vaš odmor. Jednako je važno pravilno i marljivo njegovanje Vašeg tijela.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Da li je Vaše kupatilo opremljeno mirisnim šamponima ili sapunima za ruke? Ove male pogodnosti mogu Vam pružiti osjećaj blagostanja kada su drugi dijelovi života u haosu.

STRIJELAC

LJUBAV: Nisu materijalna dobra koja imate, pa čak ni zdrav razum stvari koje dovode osobu koju želite u Vaš život. Više su to duhovne osobine i Vaše razumijevanje aspekata i filozofije života koje leže van očiglednog svijeta čula. Morate komunicirati na drugom nivou.

POSAO: U proteklih nekoliko sedmica ste dobijali pogrešne informacije o nečemu što Vam je važno i od vitalnog značaja za Vaš uspjeh na poslu. Zahvaljujući raščišćavanju energije u kosmosu, istina se otkriva i u vezi sa tim možete konstruktivno nastaviti dalje.

ZDRAVLJE: Duhovni slom i slom živaca imaju više sličnosti nego razlika. Iz neuspjeha se može puno naučiti i puno toga treba razmotriti kad se postigne uspjeh. Ne možete učiniti dovoljno da u sebe usadite sve pravilnosti ovog svijeta.

Možda Vam je ovo već dobro poznato, ali da li bi barem mogli pokušati pratiti pravila? Ako Vam je jutarnja kafa ritual, da li biste razmislili o tome da pređete na čaj? Zeleni čaj?

JARAC

LJUBAV: Druženje sa prijateljima koji su avanturitičkog duha bi mogla biti šansa za potencijalnu ljubavnu priču. Nije dobar dan za ostanak u kući i vjerojatno se osjećate oduševljeno svime što Vas čeka danas i ne želite biti sami.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Boravak sa gomilom ljudi Vam pruža priliku da upoznate nekoga ko je jedinstven i otkačen poput Vas. Uživajte u svakoj prilici koja Vam se pruža.

POSAO: Danas možete odahnuti. Planete su Vam otežavale put tokom protekle tri ili četiri sedmice stvarajući zbrku u Vašim bliskim odnosima i komunikaciji sa drugima. Dosta je bilo!

ZDRAVLJE: Činjenica da radite nešto što volite i u čemu uživate čini veliku razliku u Vašem životu. Kada uživate u jogi ili kad se tuširate nakon dobrog trčanja, odvojite trenutak da osjećaj zadovoljstva i svrhovitosti oslobodite iz Vašeg srca i plasirate ih u svaku ćeliju u Vašem tijelu. Ovo je svojstveno uvažavanju vlastitih vitalnih dostignuća. Zatim, pustite da odmor uđe u Vaše ćelije i uživajte.

VODOLIJA

LJUBAV: Neverovatna kombinacija čistog genija u Vama i truda plus neočekivani, ali naizgled predodređeni događaj dovodi do sastanka koji je očekivan, a opet potpuno iznenađenje. Dnevna planetarna konfiguracija garantuje da budući partner nije nalik nijednom do sada. Uživaćete u svakoj minuti avanture u koju ćete krenuti.

POSAO: Vaš odnos sa mehaničkim i električnim uređajima je bio kritičan u posljednje tri sedmice. Danas stvari počinju da se okreću u Vašu korist i rade onako kako se očekivalo, a vidjećete da Vaš računar radi mnogo bolje za razliku od proteklog perioda.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Svi imamo svoje trenutke i važno je da možete sebi oprostiti što niste uvijek bili najbolji prijatelji koje je Vaše tijelo imalo. Biće dana kada će Vaše dobre namjere pokleknuti pred većim okolnostima jer ih nećete moći kontrolisati.

Ali znajte da će se Vaša kontrola poboljšati i naučićete da, vrlo rijetko, ali postoje okolnosti zbog kojih možete pojesti nešto što inače ne biste. Dok gradite naviku o brizi svog tijela zdravom hranom i vježbama, oprostite sebi sitne i nebitne greške.

RIBE

LJUBAV: Originalnost je danas najvažnija i nećete htjeti ostati kod kuće radeći nešto dosadno. Niti želite da ste u društvu ljudi koji tapkaju u mjestu. Možda Vam je potreban prostor i vrijeme za izlazak i bavljenje stvarima koje Vas ispunjavaju. Ili to, ili neka zaista pozitivna intelektualna stimulacija. Samo budite svoji.

POSAO: Danas se konačno možete opustiti. U posljednje tri sedmice, kosmos je miješao prste u sve Vaše planove. Sva ta zbrka prestaje danas, pa shodno tome, slobodno proslavite novi ciklus.

ZDRAVLJE: Danas uživate u plodovima dobrih odluka koje ste napravili u prošlosti. Međutim, bilo bi dobro da znate šta Vam je potrebno u pogledu ishrane i vježbanja. Rutina je najbolji način za pobjedu lijenosti i straha.

Ne donosite odluke u posljednjem momentu o tome šta ćete večerati ili kakva će biti Vaša dnevna aktivnost! Planiranje unaprijed je mali, ali učinkovit način izgradnje samopoštovanja, kao i zdravog tijela.

error: Sadržaj je zaštićen !!