DNEVNI HOROSKOP ZA 18.03.2023.

Dnevni horoskop za 18.03.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Današnji dan sadrži sve elemente romansi poput onih iz ljubavnih priča. Tu je strast, avantura i šansa da odete na mjesta koja nikada prije niste bili. Vi predstavljate jedinu prepreku sebi dok uživate u stabilnosti Vaše zone komfora. Ako Vam se sve ovo čini zastrašujućim, ostanite kući i pogledajte romantični film umjesto da iz prve ruke iskusite vrtoglave krajnosti života.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

KARIJERA: Nailazi Vam jak nalet energije i krajnje nezdravu situaciju možete transformisati u pozitivnu. Drugi ljudi mogu misliti da imate magične moći, sudeći po načinu na koji ste od teške situacije došli do trijumfalne.

ZDRAVLJE: Moglo bi doći do unutrašnjeg sukoba kada govorimo o činjenju ispravnih stvari po Vas. Važno je razumjeti ovaj otpor i poduzeti mjere za njegovo rješavanje. Na primjer, ako ćete danas jesti samo zdravu hranu, pokušajte odabrati salatu koja sadrži mnogo vitamina.

Ili, ako vježbanje nije na Vašem programu, odlučite se na kratku šetnju nakon obroka. Dok budete činili ove male kompromise, imaćete povratne informacije od strane svog alterega i vjerojatno će uslijediti žestoka rasprava!

BIK

LJUBAV: Vaš partner je tu da Vas poduči iskustvom o životu. Imate priliku za avanturu u nepoznate zone. Trenutni planetarni aspekt ukazuje na to da u vezi sa tim postoji i cijena. Ništa nije besplatno. Možda ćete se morati posvetiti svom partneru na mnogo većem nivou, tj stvoriti dublji odnos. Ako ovo želite, onda nemate problema.

KARIJERA: Želite putovati, i to ne samo u susjedni grad, već i na drugi kraj zemlje. Vaše razmišljanje je mnogo veće i odjednom želite otputovati na drugi kraj svijeta. Prilagodite svoje planove u karijeri da biste ispunili ovaj san ako je ikako moguće.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Energija koja proizlazi sa planeta danas predstavlja pravi mentalni izazov. Emocije i snaga su u sukobu jedno sa drugim. Očekujte pravu borbu! Mentalni izazov je odstupiti sa strane i procijeniti situaciju.

Koliki su ulozi u svemu tome? Hoćete li moći izdržati pritisak? Je li riječ o pobjedi i porazu? Najveći izazov će biti nastaviti poštovati svoj zdravstveni režim suočen sa ovom distrakcijom. Nije pošteno niti razborito zanemariti svoje tijelo i svu energiju koja se u njemu nalazi.

BLIZANCI

LJUBAV: Kolega na poslu Vas može iznenaditi u roku od nekoliko dana, i to je baš mejsto na kom nikada niste očekivali da će se ljubav dogoditi. Trenutni planetarni aspekt ukazuje na to da poprilično privlačite jedno drugo.

Ako Vi osjećate isto, ovo će uspjeti i možete zajedno uživati u obilju emocija koje emitujete jedno prema drugom. Ako ne, možda ćete imati problema da svog obožavatelja držite podalje od sebe.

KARIJERA: Teška situacija zasnovana na lažima i zabludama koje su započete juče, danas dobijaju novi epilog. Laži koje ste izrekli dovele su do još većih laži i sada ste u još većem problemu.

ZDRAVLJE: Danas ćete osjetiti da je energija koja Vas okružuje zapravo tu da bi se koristila. Stoga, malo je vjerovatno da ćete dati toliko na značaju ovoj činjenici, čak i ako je ta energija prisutna tu već neko vrijeme.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Međutim, trenutna planetarna konfiguracija se ne smije zanemariti. Vrijeme je za buđenje uz miris zelenog čaja! Ako ne slušate svoje tijelo i ne poštujete njegove želje, sva sila na svijetu neće Vas moći spriječiti da ne trpite posljedice.

RAK

LJUBAV: Planetarna konfiguracija dana ukazuje na to da Vam se sprema dan pun strasti i ljubavi. Vi i Vaš partner ćete otkriti nove nivoe u vašoj vezi kroz zajedničko isprobavanje novih aktivnosti. Ako ste pak u potrazi za partnerom na mjestima koja su povezana sa putovanjma, sportom, “kockanjem”, filozofijom ili pozorištem, očekujte sjajnu zabavu.

KARIJERA: Danas ste puni inovativnih ideja, pa čak i previše da biste ih mogli sve ispratiti. Vaš um je širom otvoren za sve mogućnosti, a ovo Vam daje priliku za mnoge nove prilike. Istražite ove mogućnosti što prije.

ZDRAVLJE: Ako nemate redovan san ili preskačete obroke, postoji mogućnost da ćete reći stvari zbog kojih ćete kasnije požaliti. Imajte ovo na umu danas. Ugrizite se jezik, pretvorite riječi u misli. Izolujte se na način koji Vama odgovara.

Vrlo je važno da prepoznamo potrebu kada ne želimo biti u blizini ljudi. Vaš um ima mnoštvo informacija koje će Vam okupirati misli. Osjećaj razdražljivosti znak je problema. Preporučuje se disanje ili joga kod kuće.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

LAV

LJUBAV: Danas imate šansu da iskusite pravu strast, bilo sa trenutnim partnerom ili nekim novim. Dnevna nebeska konfiguracija oživljava Vašeg partnera u pogledu Vas i vaših odnosa.

Izgleda da ste ih zavrtjeli oko malog prsta i odgovaraju na svaki Vaš hir. Savršeno, osim što se i Vi volite osjećati korisno, zato pružajte i Vi onoliko koliko dobijate. Dan će biti nezaboravan.

KARIJERA: Osjećate se prilično potišteno zbog nedavnog kraha na poslu. Možda ste otpušteni ili premješteni na drugu poziciju, i tako radite manje dana u sedmici. Ne očajavajte. Gledajte na ovo kao priliku, a ne kao tragediju.

ZDRAVLJE: Koristan savjet za Vašu ishranu: izbjegavajte kofein. To je vrlo rasprostranjena droga u našem društvu, ali možda Vama ne odgovara. Počnite otvarati svoj um i svoje čakre alternativnim supstancama, a najčešće su to biljne infuzije, posebno zeleni čaj.

Kofein negativno utiče na oči (vid). Uključite i svježe voće i povrće u svoju ishranu koji njeguju Vaše oči: dinja, brusnice i borovnice. Ovi ukusni izvori vitamina zasigurno imaju bolji ukus od bilo kog lijeka!

DJEVICA

LJUBAV: Današnji planetarni tranzit Vam može prirediti iznenađenje slično električnom udaru. Magija bi se mogla dogoditi u Vašem svijetu ljubavi i romantike i sve što trebate uraditi jeste da se otvorite nečemu čega se bojite . Izađite na novo, interesantno mjesto i uradite nešto nepromišljeno za šta nemate unaprijed programirane odgovore.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

KARIJERA: Neko pokušava da Vas uvjeri da pređete na njegovu ili njenu stranu. Budite oprezni u ovoj situaciji. Ono što je dobro za tu osobu nije nužno dobro i za Vas. Ova osoba uživa u svom svijetu, ali to ne znači da joj se morate pridružiti.

ZDRAVLJE: Vi uvijek možete osjetiti šta je potrebno u datoj situaciji. Ako imate naviku da pripremate obroke za sebe i svoju porodicu, vjerovatno ste prirodno nadareni za pripremu zdravih obroka.

Da biste proširili ovaj dar, mogli biste naučiti neke zdrave tehnike koje se nalaze u vegetarijanskim ili čak veganskim kuvarima. Sadržaji ovih recepata Vam možda budu prava novina, ali ono što oduzmete poboljšaće Vaše iskustvo kuvanja i konzumacije obroka.

VAGA

LJUBAV: Generalno volite da se u vašim ljubavnim odnosima sve odvija glatko, ali neočekivano iznenađenje može dovesti do toga da se to promijeni. Položaj planeta mogao bi dovesti do ponovnog susreta sa nekom osobom iz prošlosti koja ima prilično jak uticaj na Vas. Ta osoba se promijenila do neprepoznatljivosti i može Vam ponuditi mnogo toga što ranije nije mogla. Hoćeš li zagrizti mamac?

KARIJERA: Voljni ste da se obvežete do određene mjere, ali ipak oklijevate da se obvežete do kraja. Nemojte oklijevati. Sada je vrijeme da načinite veliki korak sa velikim samopouzdanjem. Ili slijedite ovu ideju sa svim resursima koje imate, ili je uopšte ne slijedite.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Ako danas naiđete na poteškoće, bilo bi korisno da napravite pauzu i odvojite malo vremena samo za sebe kako biste se opustili prije nego što krenete u akciju. Imate potrebu da postupate neracionalno.

Ne dozvolite da drugi sumnjaju u Vas. Zapamtite frazu: “Moraću razmisliti o ovoj ideju i javiti Vam se.” Ove riječi Vam mogu pomoći kada su vam emocije prenaglašene. Ispijanje toplih napitaka pomoći će Vam da rashladite unutrašnje puteve.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Planetarna atmosfera znači da imate priliku da se osvrnete na nedavnu vezu i vidite koje lekcije možete naučiti koje će Vam pomoći da u budućnosti imate puno bolji pristup. Možda jedna od najvažnijih stvari nije pokušati u potpunosti razumijeti sebe ili druge. Dopustite sebi da zaista zablistate kada to želite, a drugima dopustite da budu ono što jesu.

KARIJERA: Često sebi nabijate unutrašnji pritisak koji kaže da sve trebate raditi brže, bolje i efikasnije od svih ostalih. Predahnite malo i shvatite da nema potrebe stvarati sebi toliko stresa u svakom trenutku.

ZDRAVLJE: Ako ste izbalansirani i napredujete u odabiru hrane koju jedete i svakodnevnim vježbama, današnji dan može proći bez velikog napora. Ako, s druge strane, ignorišete poruke svog tijela, možda primite poziv za buđenje.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Potrebna je pažnja kako bi se živjelo što zdravije. Ispunite želje svog tijela koliko god možete. Ako ne čujete poruke svog tijela, trebate odvojiti vrijeme za meditaciju.

STRIJELAC

LJUBAV: Vaš društveni život bi zaista mogao procvjetati današnjim poravnavanjem planeta, što predstavlja šansu za koju niste mogli ni zamisliti da bi Vam se mogla dogoditi. Ne propuštajte priliku samo zato što ne izgleda onako kako mislite da treba. Ljubav dolazi u mnogim iznenađujućim paketima i ne može se odrediti samo izgledom. Dopustite bizarnom i neobičnom da Vas pokrene.

KARIJERA: Osjećate se preopterećeno na sve načine. Iza svega što radite i svega što kažete postoji veća sila. Možete postići mnogo, zato budite na svom putu i idite za stvarima koje su Vam najvažnije. Trenutno ste u potpunosti podržani.

ZDRAVLJE: Vrlo često zanemarujete svoju osjetljivost! Uz toliko dešavanja u svijetu, morate postati svjesni svoje pažnje kako biste je mogli fokusirati samo na sebe. Fokus je sjajan aspekt joge, a posebno se fokusirajte na dah.

Vježbe disanja su sjajna i jednostavna vještina za naučiti. Ipak, nije tako lako držati se redovnih vježbi disanja. Veća kontrola nad vlastitom pažnjom neizmjerno će povećati kvalitet Vašeg života.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

JARAC

LJUBAV: Današnja astralna konfiguracija može Vam pomoći da se izvučete iz teške situacije u Vašem ljubavnom odnosu na način koji podstiče istinsko prijateljstvo.

Ako ste imali poteškoća sa voljenom osobom, napravite prvi korak tako što ćete biti iskreni i reći im kako se osjećate. Zatim dopustite da oboje izrazite sve ono što osjećate. Bićete iznenađeni onim što se može desiti.

KARIJERA: Hodajte sunčanom stranom ulice. Ovo je vrijeme za Vas da budete pozitivni prema svojoj situaciji u karijeri i putem kojim idete. Pronađite način da prebacite svoj um iz negativne perspektive u onu koja Vas podiže. Vaš stav je sve.

ZDRAVLJE: Kad god naletite na blokadu u energiji ili naiđete na ono što izgleda kao prepreka, duboko udahnite i ponovite ovu mantru: “Uživam u otkrivanju.” Kad o tome razmislite, blokade sa kojima se susrećemo često su pune potencijala i otkrića.

Ako naučite uživati u tim trenucima, najviše zbog informacija koje Vam na kraju mogu pružiti, imaćete dragocjenu vještinu koja će u mnogo većoj količini povećati Vaše blagostanje.

VODOLIJA

LJUBAV: Osjećaćete se kao da ste na vrhu svijeta sa današnjim planetarnim tranzitima. Ako ste u vezi, onda nađite vremena da izađete i proslavite ljubav jedno prema drugom na vrlo jedinstven i individualan način.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Učinite nešto što nikada prije niste radili. Ako tražite partnera, pobrinite se da budete apsolutno svoji, u svakom smislu te riječi.

KARIJERA: Podrška prijatelja je izvanredna. U ovom trenutku se oslonite na svoje prijatelje. Traženje pomoći i podrške znak je snage, a ne znak slabosti. Ne bojte se pitati druge za ideje i alternativna rješenja. Oni su tu da Vam pomognu.

ZDRAVLJE: Kada pronađete nešto u svojoj ishrani što biste željeli poboljšati, pružite sebi dovoljno vremena za mentalno i fizičko prilagođavanje. Na primjer, ako su mliječni proizvodi vrlo rasprostranjeni u Vašoj svakodnevnoj ishrani, nemojte sve odjednom eliminisati!

Ova vrsta entuzijazma je kontraproduktivna. Pokušajte odustati od sladoleda i sira, dok još uvijek uživate u jutarnjem latteu. Čitavo Vaše biće mora biti sposobno da rezonuje promjene. Umjesto toga, postepeno se uvjeravajte zašto i kako ćete smanjiti mliječne proizvode u ishrani.

RIBE

LJUBAV: Kretanje planeta može Vam pružiti priliku da upoznate nekoga za koga se čini da ima sve osobine koje ste tražili kod savršene osobe. Ali nećete ih naći u lokalnoj prehrambenoj trgovini ili naletjeti na njih u Vašem komšiluku. Morate izaći vani i učiniti nešto radikalno drugačije što Vas dovodi u kontakt sa ljudima koji su zaista jedinstveni.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

KARIJERA: Trenutno ste u vrlo ranjivom položaju i neko će Vas vjerovatno iskoristiti ako mu to dopustite. Budući da ste tako dobri u poštovanju rokova, drugi Vas mogu pretvoriti u svoju marionetu ako ne budete svjesni okolnosti.

ZDRAVLJE: Otpor je nešto što je u Vašoj prirodi. Prilično ste otporni na prehladu, sposobni ste za rad uprkos ometanju sa strane i lako odolijevate iskušenjima. Međutim, kada naiđete na otpor u sebi, Vaša prva reakcija je da se povučete i pretvarate se da to ne postoji.

Ako se posvetite zdravstvenim praksama koje ste utvrdili prije nekoliko dana, prvo što treba učiniti je izbaciti osuđivanje iz svoje glave. Otvorenog uma, vratite se na svoj put i pronađite druge opcije koje Vam više odgovaraju. Oduprite se negativnim mislima!

error: Sadržaj je zaštićen !!