DNEVNI HOROSKOP ZA 17.11.2022.

Dnevni horoskop za 17.11.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Ovo je odličan trenutak da proširite svoj društveni krug ljudi. Osoba iz Vaših studentskih dana mogla bi se vratiti u Vaš život kada to najmanje očekujete. Ovaj put ćete imati više zajedničkih tema i slagaćete se mnogo bolje nego u prošlosti. Ko zna kuda Vas ovo može odovesti? Samo naprijed!

POSAO: Ovo je sjajan dan za Vas zbog više stvari. Najznačajnija je činjenica da započinje novi ciklus. Ovaj ciklus Vas podstiče da kombinujete svoju energiju sa drugima. Vaša sklonost prema društvenim aktivnostima će biti Vaša najveća prednost.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna atmosfera utiče na Vašu osjetljivost. Navikli ste na pažnju u različitim oblicima, ali niste uvijek posebno osjetljivi na istu. Da biste spriječili reakcije koje bi Vas mogle zateći, pazite šta jedete danas.

Ne preskačite obroke. Jedite uravnotežene, zdrave obroke. Mnogo vode će Vam pomoći da ostanete hidrirani. Držite se podalje od prerađenog šećera. Izbjegavajte grickalice.

BIK

ZDRAVLJE: Danas ste opušteniji po pitanju ljubavi, iako će Vam biti teško da nosete odluku da li da slušate svoje srce ili glavu. Ako Vam odnos u kom ste trenutno čini kao dobra opcija, bićete u pravom iskušenju kada je donošenje odluka u pitanju. Ali ako Vam intuiticija govori nešto drugačije, ipak se vodite time.

POSAO: Kako započinje novi ciklus od četiri sedmice, osjećate da trebate napraviti korak naprijed. Tokom ove faze morate povećati svoje samopouzdanje. Ne osvrćite se na prošlost. Umjesto toga, sa samopouzdanjem krenite u budućnost.

ZDRAVLJE: Nadate se da će Vaš naporan rad biti nagrađen, ali ste ponekad zbunjeni nedostatkom priznanja od strane drugih ljudi. Ponekad je naš naporan rad nevidljiv onima koje želimo da impresioniramo.

To može biti iz razloga koje ponekad ne razumijemo, ali bitno je da budete fokusirani na sebe. Ne postoji niko koga treba da impresionirate više od sebe. Uložite svoju energiju u stvaranje bolje verzije sebe. Vježbanje, dijeta i odmor su zadaci koje morate obavljati svaki dan.

BLIZANCI

LJUBAV: Ukoliko ste neodlučni da li da se posvetite poslu ili da provedete vrijeme sa svojim partnerom, onda nećete imati problema sa donošenjem odluke. Oboje imate potrebu da izađete i zabavite se. Provedite vrijeme sa prijateljima, ako je moguće, ili pogledajte novu izložbu. Isprobajte sve što će proširiti Vaše znanje.

POSAO: Danas započinje Vaša sezona. Naredne četiri sedmice su period kada biste trebali saditi sjeme za koje želite da izraste u narednoj godini. Ovo je vrijeme da napustite stare poslove kako biste ostvarili napredak.

ZDRAVLJE: Kada osjećate disbalans, to mnogo više utiče na Vas nego na druge ljude. Na primjer, kada prekinete sa svojom svakodnevnom rutinom, osjetite efekte prilično brzo i snažno.

Ovu osjetljivost možete iskoristiti konstruktivno. Ako trebate započeti sa nečim novim a imate problema sa motivacijom, sve što trebate učiniti jeste pokrenuti se i nalet energije koji ćete dobiti će Vas natjerati da poželite još više. Iskoristite ovu energiju da izgradite sebe.

RAK

LJUBAV: Danas Vas očekuje sjajan razgovor sa partenrom. Ukoliko prisustvujete manjem društvenom događaju, očekujte da će biti jako zabavno. Ako ste slobodni i tražite partnera, nemojte ostajati kod kuće.

Idite na mjesta gdje možete razgovarati sa ljudima. Ljubav dolazi kroz dijeljenje interesa sa drugima. Dopustite nekome da upozna Vaš tajni svijet.

POSAO: U naredne četiri sedmice ćete osjećati zatišje po pitanju energije. Ne forsirajte se previše da postignete nešto značajno. Imate više od mjesec dana da se opustite umjesto da brinete o svojoj karijeri ili situaciji na poslu.

ZDRAVLJE: Bilo bi dobro da se klonite prerađenog šećera! Vrlo lako možete naštetiti sebi onim što unosite u organizam. Šećer i konzervansi su među najvećim okidačima za Vas.

Današnja planetarna konfiguracija dominira emocionalnom teritorijom i možda bi bilo najbolje da se držite na distanci od svega što Vam šteti.

Sa druge strane, ono što oslobađa nagomilanu energiju je veoma preporučljivo tokom ovog tranzita. Vježbajte, meditirajte, spavajte. Odaberite svoj izvor opuštanja!

LAV

LJUBAV: Ako ste Vi i Vaš partner planirali da radite nešto posebno danas, možda bi bilo dobro da iskombinujete različite aktivnosti.

Možete uživati u razgledavanju online izložbe umjetnosti ili prisustovati edukativnoj radionici, nakon čega možete napraviti romantičnu večeru za dvoje uz svijeće. Nakon toga, na vama je da smislite kako najbolje uživati u ostatku večeri.

POSAO: Danas ćete primijetiti promjenu u energiji. Ovo je početak četveronedeljnog ciklusa tokom kog bi trebalo da savladate poslednji korak ka ostvarenju svojih ciljeva. Radite zajedno sa drugima kako biste završili velike projekte koje ste započeli.

ZDRAVLJE: Vi ste uvijek spremni da isprobate nešto novo. Lakše Vam je reći “da” nego “ne”. Vi ste odgovorni za ono što unosite u svoj život i posljedice su vrlo realne. Isto tako, odgovorni ste prema svom tijelu.

Ono što jedete ostaje u Vama. Ono što unesete u svoje tijelo ostaje mnogo duže u Vama za razliku od vremena koje Vam je potrebno da to unsete u sebe. Obratite posebnu pažnju na ovaj proces i naučite da kažete NE.

DJEVICA

LJUBAV: Ako tražite partnera, što nije čest slučaj za Vas, dobro bi Vam bilo da slušate šta drugi imaju da kažu po tom pitanju. Ukoliko idete na manju zabavu, umjesto da pokušavate impresionirati druge svojim nizom postignuća, dopustite drugima da pričaju o sebi za promjenu.

POSAO: Danas počinje novi ciklus od četiri sedmice kog biste trebali biti svjesni. Ovaj ciklus može biti malo grub za Vas, stoga budite oprezni. Drugi ljudi rade suprotno Vašim ciljevima. Sve u svemu, nećete dobiti punu podršku kojoj se nadate.

ZDRAVLJE: Šta god da je izvor nelagode u Vašem životu, danas Vam se pruža prilika da stavite tačku na to. Ovo može biti frustrirajući planetarni tranzit za neke od Vas, drugi će ga smatrati prosvjetljujućim ili čak zabavnim.

Pokušajte da se promijenite i oslobodite se pritiska zbog stvari za koje znate da Vam smetaju. To se odnosi na nezdrave navike u ishrani i lijenost. Vaše tijelo u velikoj mjeri upravlja Vašim emocijama. Pružite mu poštovanje koje zaslužuje!

VAGA

LJUBAV: Naći ćete se u situaciji o kojoj ste prije mogli samo razmišljati. Ako ste tek započeli novu vezu, možda je vrijeme da razgovarate o nekim stvarima koje ste saznali jedno o drugom. Bolje je da već na početku steknete povjerenje jedno u drugo, umjesto da čekate da bude prekasno!

POSAO: Imate se čemu radovati u naredne četiri sedmice! Današnji dan označava početak ovog perioda tokom kojeg ćete postići mnogo u sektoru karijere. Napravićete veliki uspijeh koji će sve pa i Vas same zadiviti.

ZDRAVLJE: Kada ste naspavni i odmorni, dobar Vam je i ostatak života, uopšteno govoreći! S vremena na vrijeme moramo prilagoditi svoje navike odmatanja kako bismo bili spremni za ostale stvari koje život nameće. Možda Vam treba nov krevet! Možda Vam trebaju novi jastuci ili posteljina ili nešto toplije ili nešto hladnije.

Potrudite se da usavršite svoj prostor za spavanje. Sve treba da bude po Vašem ukusu. Ovo je područje života koje ne treba štedjeti novac, jer odmor je najvažniji.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Čini se da danas svi plaču na Vašem ramenu, prenoseći Vam time svoje najdublje tajne. Drugi dolaze u dodir sa svojim emocijama koje su bile prikrivene dugo vremena. Zato budite strpljivi jer će to produbiti Vaš osjećaj intime sa njima.

POSAO: Novi ciklus počinje danas i traži od Vas da preuzmete vodeći ulogu u naredne četiri sedmice. Usmjerite svoju energiju prema cilju. Iskoristite snagu ove četiri sedmice da se transformišete i budete hrabriji.

ZDRAVLJE: Pun krug Vam daje osjećaj postignuća. Obratite pažnju na stvari koje ste postigli i neizbježno ćete završiti tamo gdje ste počeli, ali sa većom svijesti o svemu.

Briga o sebi i svom tijelu je način da se stalno prilagođavate promjenama dok optimistično pozdravljate ono novo. Naša ishrana je naša najbolja prevencija protiv bolesti, vježbanje naše najbolje oružje protiv depresije, a dobar san naš najbolji način da se osjećamo fokusirano. Skoncetrišite se na razvoj ovih vještina u potpunosti.

STRIJELAC

LJUBAV: Želite konačno da kažete kako se osjećate prema nekome ko Vam je blizak. Volite držati neke stvari za sebe i ne volite se potpuno izlagati bilo kome.

No, danas ćete poželjeti da iskoristite šansu i dozvolite sebi da budete ranjivi. Ta osoba će znati na čemu je sa Vama, a i Vi ćete se osjećati mnogo bolje.

POSAO: Došli ste do velike prekretnice u ovogodišnjem ciklusu. Naredne četiri sedmice ćete ubirati plodove od proteklih šest mjeseci. Ili ćete proslaviti svoj uspjeh ili osjetiti razočaranje zbog neuspjeha. Ovo je ključni period.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna atmosfera Vam pruža puno energije i pokazuje Vam da morate uključiti svoj um da upravljate svojim tijelom. Zamislite svoj um kao herojskog čuvara šume koji posjeduje bijesnu vatru kao moć.

Vatra ima mnogo koristi, ali je treba obuzdati. Disciplina je jako bitna za Vas. Upotrijebite snagu svoga uma da se natjerate da izađete da trčite, da pripremite zdrav obrok ili da ustanete i popijete što više vode.

JARAC

LJUBAV: Razgovorom o nesporazumima konačno dolazite do srži problema koji Vas muči već neko vrijeme. Želite da sjednete sa voljenom osobom i iznesete sve na videlo. Ovo će vam zaista pomoći da istražite dublje emocije koje oboje imate jedno prema drugom i omogućiti vam da obnovite svoj odnos.

POSAO: Nalazite se na početku novog ciklusa od četiri sedmice tokom kog se nećete osjećati previše optimistično po pitanju karijere. Nećete imati dobar odnos sa ljudima ili situacijama sa kojima ste u vezi. Sve u svemu, ovo je vrijeme razvoja. Budite otvoreni za sve što dolazi.

ZDRAVLJE: Nikada nije kasno da krenete u pravcu u kom želite. Današnje planetarno poravnanje osvjetljava put kojim trebate ići, a čak i jedna Vam bliska osoba može biti inspirisana da se okrene ka novom pravcu i krene sa Vama u nove avanture.

Vaš unutrašnji glas Van šalje signale tokom ovog tranzita i u Vašem je najboljem interesu da slušate. Opuštajuća vježba će Vam pomoći. Joga, pilates, istezanje, dizanje tegova… radite sve što smatrate da Vam prija. Preporučuju se i tople kupke.

VODOLIJA

LJUBAV: Vrijeme je da svojoj voljenoj poklonite posebnu pažnju. Imate dosta toga o čemu trebate razgovarati, i bilo bi sjajno kada biste oboje bili iskreni.

Ovo će vas ohrabriti da budete iskreni i otvoreni jedno prema drugome i da budete jasni u vezi svega što je moglo uzrokovati problem. To će vam omogućiti bolju komunikaciju u budućnosti.

POSAO: Fantastičan ciklus od četiri sedmice započinje danas koji pokreće divnu novu fazu u Vašoj karijeri. Ovo je velika prilika da napredujete po pitanju svojih ciljeva. Možete postići mnogo toga u ovom periodu.

ZDRAVLJE: Često se može čuti da se žalite da ne znate koji glas da slušate. Ne postoji ispravno ili pogrešno, ali Vi se često zavaravate da tako mislite. Prihvatanje neizvjesnosti u životu je ono što je bitno za Vas.

Da bismo Vam pomogli da steknete sigurnost u sebe, važno je da imate svoju rutinu. Prednost toga je i psihička i fizička. Dosljednost i disciplina će Vas osloboditi od straha!

RIBE

LJUBAV: Iako će Vam današnja energija biti previše emotivna, neće Vam škoditi da razgovarate o problemima sa svojim prijateljem.

Razgovor je jako bitan u ovom momentu, i bilo bi dobro da iskoristite ovu priliku i da razjasnite probleme koji traju već neko vrijeme. Osjećaćete se mnogo bolje ukoliko budete iskreni po pitanju svega.

POSAO: Danas započinje ciklud od četiri sedmice koji od Vas traži da unesete više zabave i kreativnosti u svoj posao. Neka Vaš rad bude produžetak Vašeg kreativnog samoizražavanja. Iskoristite ovo vrijeme da dopustite svom umjetničkom duhu da zablista. Zaronite u svoj magičan svijet.

ZDRAVLJE: Ovo je period za velike stvari. Neki Vama bliski odnosi će osjetiti učinak ovog tranzita. Ili odnos sa drugom osobom ili neka vrsta odnosa koji imate sa dijelom sebe, kao što je Vaš odnos sa tijelom, će osjetiti veliku napetost.

Mogli biste iskoristiti ovu energiju u teretani! Povećajte težinu tegova koje dižete, zračite energijom koja motiviše druge ili isprobajte nove sportske aktivnosti i naučite nove stvari koje su zanimljive!

error: Sadržaj je zaštićen !!