DNEVNI HOROSKOP ZA 17.09.2022.

Dnevni horoskop za 17.09.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Danas ćete imati priliku da razgovarate sa nekim iz prošlosti ko je je imao veliki uticaj na Vas kada je ljubav u pitanju.

Uvidjećete da sada imate mnogo više zajedničkih stvari nego prije. Jedina stvar koja im se ne dopada kod Vas jeste to što niste spremni na kompromis i umjesto normalnog razgovora Vi težite ka tome da vodite monolog o životu. Riješite ovo i mogli biste biti pravi pobjednik u ovoj situaciji.

POSAO: Vi uvijek nalazite način da se organizujete uslijed informacija koje prikupite. Polako gradite strukturu ili okvir koji odgovara Vašoj situaciji. Vaš pristup je praktičan i jak. Vaši napori će biti nagrađeni.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutno se odvija sjajan planetarni aspekt koji će Vam pomoći da shvatite kako želite da izgleda Vaša naredna godina. Ako trebate poboljšati svoj zdravstveni režim, iskoristite ovaj tranzit kao prekretnicu.

Obratite pažnju na svoju zdravstvenu praksu i nemojte se zadovoljavati sitnicama. Treba da znate zašto radite ono što radite i šta biste trebali raditi drugačije. Razumijevanjem poboljšavamo naš cilj!

BIK

LJUBAV: Imate priliku da urazumite svog partnera. Ovaj razgovor je od vitalnog značaja i ne možete ga više odlagati, pogotovo jer se čini da Vaš partner shvata određeni problem na potpuno pogrešan način. Sve što trebate učiniti je razjasniti ovu temu, i samim tim ćete i na mnoge druge nejasnoće dobiti odgovor.

POSAO: Vrijeme je da unesete red u svoje ideje. Vrijeme je da se usavršite. Veliki dio Vaše energije je potrošen u posljednje vrijeme jer ste na stotinu strana odjednom. Trebate se fokusrat.

ZDRAVLJE I SAVJET: Tjeskoba je nešto što nas sve muči i jedan od njenih okidača može biti pritisak koji sami sebi nametnemo. Zamislite malog jarca na planini, nesiguran u svoj sljedeći korak! Drugi će možda reći da ni od čega ne pravite veliku dramu, ali iznutra osjećate tjeskobu.

Zanemarite ih! Ali, nemojte zanemariti tjeskobu koju osjećate. Treba da stvorite naviku da radite stvari koje oslobađaju napetost i smiruju anksioznost. Odvojite vrijeme da se na neki način opustite i na preventivan način pomognete sebi!

BLIZANCI

LJUBAV: Danas možete očekivati da će Vas bilo kakav vid konverzacije opteretiti. Uživate kada razgovarate sa nekim ko Vas ne opterećuje.

Međutim, Vi i Vaš partner trebate razgovarati o određenom problemu kako biste znali na čemu ste. Početećete pomalo ozbiljno, ali uskoro ćete se smijati svemu tome.

POSAO: Ne volite kritike i kada Vas neko kritikuje Vi se povlačite u sebe. Ljutite se na tu osobu jer povređuje Vaša osećanja. Okreni ovo u svoju korist i shvatite da Vam ta osoba zapravo čini veliku uslugu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pažnja koju posvećujete svom tijelu će proizvesti vidljive rezultate. Vizuelni rezultati Vas ne zabrinjavaju previše, iako će pozitivni komentari koje dobijete zasigurno povećati Vaše samopouzdanje!

U potrazi ste za unutrašnjim mirom koji poboljšava Vaše zdravlje. Jeste li inforimisani o stvarima poput organske poljoprivrede i šta Vaša zajednica čini da podrži takve stvari? Vaše uključivanje i doprinos ovakvim pitanjima direktno utiče na Vaše stanje. Razmislite o tome.

RAK

LJUBAV: Uz današnje planetarno poravnanje se osjeća potencijal za mnogo zabave i smijeha. Međutim, Vašem partneru bi Vaš smisao za humor mogao djelovati previše oštro, što može dovesti do toga da upropastite potencijalno zanimljivo veče.

Trebate mu objasniti da to nije ništa lično, samo Vaš jedinstven pogled na život Vam dopušta da vidite smiješnu stranu svega, čak i kada se drugima ne čini tako.

POSAO: U ovom trenutku osjećate mali pritisak jer se ne vodite pravilima. Vaš pristup nije nužno tradicionalan, pa se osjećate kao da je nevažeći. Ne treba da se osjećate tako. Vaš način je pravi put za Vas.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja energija se bavi problemima sa grlom, koje može biti posebno osjetljivo pod trenutnim tranzitom. Postoji nekoliko homeopatskih tretmana koji pomažu zaraženom grlu: astragalus, ehinacea, so pomiješana sa toplom vodom i stavljanje svježeg limuna na hranu.

Inficirano grlo šalje poruku Vašem tijelu da ne pričate previše. To dovodi do internalizacije emocija i može uzrokovati mentalne tegobe. Pokušajte pročistiti svoj limfni sistem sa obzirom na ovo stanje.

LAV

LJUBAV: Danas će biti dan za pamćenje. Shvatićete da razgovor vezan za prošlost rasvjetljava sjećanje na nekoga ko bi mogao biti povezan sa Vašom sadašnjošću. osjećate želju da se ponovo javite toj osobi nakon jako dugo vremena, i mogli biste biti ugodno iznenađeni ishodom ove prilike.

POSAO: Drugi ljudi vrednuju Vaš naporan rad i napor koji ulažete u posao. Ova pozitivna reakcija utiče dobro na Vas. Zaslužili ste. Danas se osjećate toliko dobro da ste čak spremni otići i korak dalje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaše sposobnosti komunikacije i dalje su jako dobre. Današnji fokus trebao bi biti na Vašim nogama! Gdje god da krente, stopala pokazuju smjer u kojem ćete ići dalje.

Današnji planetarni tranzit traži od Vas da budete odlučni i da pratite ono što govorite. Odličan je dan za odabir rutine vježbanja o kojoj ste govorili, a isto tako i za stvarno razmišljanje o izrazu “Vi ste ono što jedete.”

DJEVICA

LJUBAV: Današnji razgovori su ključ potencijalno romantičnog susreta. Međutim, postoji mali problem. Pojaviće se pitanja o kojima imate suprotna mišljenja.

Ali neka Vas to ne spriječi da nastavite svoju raspravu kasnije. Cijenite divne kvalitete jedno drugog čak i ako se ne slažete uvijek oko svega.

POSAO: Odvojite trenutak da razmislite o svojim planovima. Sada je trenutak da se skoncetrišete i realno sagledate svoju situaciju. Da biste bili uspješni u poslu, trebate imati biti u potpunosti fokusirani na to što radite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Iako Vam danas nije dan kada želite praviti kompromise, to će biti prilično teško izbjeći! Umjesto da pokušavate učiniti sve sami i kao rezultat toga ući u svakodnevnu kolotečinu, držite svoje prioritete na vrhu liste tokom dana.

Upamtite da drugima niste od koristi ako Vaše potrebe nisu zadovoljene. Šta zaista trebate uraditi? Vaše zdravstvene potrebe trebale bi biti među Vašim najvišim prioritetima kao hrana koju jedete svaki dan!

VAGA

LJUBAV: Možete pričati šta god želite, ali jedno pitanje danas je od posebne važnosti. To je povezano sa prošlošću i sa određenim stavovima koje ste imali u prošlosti.

Iako se ovo možda ne čini previše važnim, trebate razgovarati sa svojim partnerom o tome kako biste razjasnili sumnje koje mogu imati. Time možete samo poboljšati odnos među vama, nikako suprotno.

POSAO: Provođenje vremena sa drugima donijeće Vam ogromno zadovoljstvo. Drugi ljdui Vas podržavaju i hvale za naporan rad koji ste radili do sada. Vaše kolege su voljne da se usklade sa Vama, olakšavajući Vam time obavljanje posla.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji planetarni aspekt je dinamičan za mnoge od nas. Možete dati nešto od sebe i uspjeti ili ne uspjeti, ali to kako se osjećate će odlučiti kakav će biti vaš dan! Volite sebe bezuslovno.

Nastavite sa redovnim fizičkim aktivnostima i zdravom ishranom bez obzira na sve. Tek tada ćete vidjeti da je način na koji se osjećate određen načinom na koji se ponašate prema sebi.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnji razgovor donosi daleko više plodova nego što ste ikada mogli zamisliti. Ne samo da ta osoba ima izvanredan potencijal kada je ljubav u pitanju, već se i uklapa u opis Vašeg savršenog partnera.

Iako ste možda zabrinuti da ćete izgubiti ovu sjajnu priliku, ne trebate biti jer ta osoba brine mnogo više za razliku od Vas i s toga, ne treba da odustajete prije vremenea.

POSAO: Osjećate pritisak koji Vam govori da biste se trebali pridržavati određenog načina razmišljanja ili načina rada. Počinjete gubiti povjerenje u sebe zbog ovoga. Nemojte. Umjesto toga, radite na način koji Vama prija i odgovara.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zadovoljstvo koje proizlazi iz ispunjavanja vlastitih ciljeva je osjećaj koji Vam niko drugi ne može pružiti. Hrabrost da sebi postavite prioritet će Vam omogućiti da naučite vrijednu lekciju.

Jeste li donijeli odluku kada je Vaša rutina u pitanju? Ili ste se naišli na nezadovoljstvo kada je rutina u pitanju? Sve dok aktivno slijedite ovaj životni put, biće će Vam lakše staviti sebe na prvo mjesto u drugim situacijama, ljubavi i poslu na primjer!

STRIJELAC

LJUBAV: Danas Vam je otvoreno mnogo mogućnosti, ali sve one dolaze kroz razgovor sa novim ljudima. Situacija između Vas i jedne osobe može doći do vrhunca, uzrokujući potencijalnu svađu.

Međutim, ponekad sukob može imati najkorisniji ishod. Čini se da ćete kroz svoju žustru raspravu cijeniti međusobne potencijale i samim tim doći do drugačijeg zaključka.

POSAO: Čak i ako ne radite danas, posao Vam je i dalje na umu. Mozak Vam radi velikom brzinom, i to je u redu. Danas ćete doći do jedne sjajne ideje. Došli ste do nove početne tačke i samim tim trebate posaditi neko novo sjeme koje će u budućnosti donijeti velike rezultate.

ZDRAVLJE I SAVJET: Jeste li primijetili da što više razmišljate o problemima koji se tiču ishrane, to ste opušteniji pri odabiru onoga što jedete? Ako ste unaprijed spremni da se nosite sa svakodnevnim odlukama o tome šta ćete i šta nećete prihvatiti u svojoj ishrani, izbor je mnogo lakši.

Treba da planirate obroke danima unaprijed. Prvi korak je uspostavljanje veze između ljubavi prema sebi i hrane koju jedete.

JARAC

LJUBAV: Danas može doći do razgovora koji se tiče detalja događaja koji se dogodio davno. Međutim, čini se da o tome trebate razgovarati što prije jer bi to moglo imati uticaj na nešto što Vi i Vaš partner želite zajedno učiniti. Iako postoji potencijal za svađu, sve će ispasti bolje nego što se očekivalo.

POSAO: Imate loš osjećaj koji Vam govori da biste sada trebali biti produktivniji kada je Vaše vrijeme u pitanju. Zahvaljujući ovom osjećaju, u Vama se javlja osjećaj krivice i krivite sebe jer niste uradili sve što ste mogli. Ne krivite sebe ni za šta.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji planetarni će učiniti da se osjećate dobro i da imate sve pod kontrolom. Izbori koje napravite o kada je Vaše tijelo u pitanju predstavljaju moć i kontrolu, pa ako ste dobro izabrali, osjećaćete se izvrsno!

Takođe je sjajno vrijeme za razmišljanje o zdravlju i prevencije bolesti. Ono što sebi dajete u kada je vrijeme u pitanju zrači dobrom energijom kroz cijelo Vaše biće.

VODOLIJA

LJUBAV: Slažete se sa svim prijedlozima koje Vaša voljena osoba daje o spornim problemima. Međutim, danas shvatate da ne možete nastaviti istim tokom i da ne možete više da zanemarujete svoje potrebe. Ovom prilikom trebate se zauzeti za principe u koje vjerujete i pobrinite se da istrajete u tome.

POSAO: Reorganizujte i odredite prioritete umjesto što sjedite i ne radite ništa. Sada je pravi trenutak da sagledate svoju situaciju iz opuštenije perspektive. Doći ćete do saznanja koje će Vam poslužiti tokom cijele radne sedmice.

ZDRAVLJE I SAVJET: Za Vas iznenađenja predstavljaju stres jer ste Vi neko ko voli ravnotežu.. Često se javlja panika u Vama, osjećaj užurbanosti i osjećaj odgovornosti da sve bude u redu.

Razvijte sistematski način suočavanja sa tim emocijama. Vježbe dubokog disanja, koje se uče u većini joga disciplina i ispijanje nekoliko čaša vode dnevno, najbolji su načini za smirivanje tijela i uma.

RIBE

LJUBAV: Danas ste hrabri u smislu da pričate mnogo više nego što to inače radite. Gunđate zbog problema koji su se nedavno pojavili.

Dok rizikujete da dosadite svom partneru, možda bi bilo najbolje razmisliti želi li Vaš partner zaista čuti sve što imate za reći. Pokušajte razgovarati o nečemu malo veselijem i manje pričajte o sebi.

POSAO: Briljantne ideje koje ste imali juče ne djeluju toliko briljantno danas. Nadvio se tamni oblak nad Vama i odjednom nadjačava negativna strana Vašeg uma, govoreći Vam zašto su sve Vaše ideje pogrešne. Slušajte ovaj glas, ali ne predajite se do samog kraja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zaista uživate u nečemu što se predstavlja sa pažnjom i predanošću. Jedan od razloga zašto volite večerati u dobrim restoranima je umjetnost koja je uključena u prezentaciju hrane, ali pogodite šta? Ovo možete isprobati i kod kuće!

Šareno povrće odličan je početak za to. Postoji nekoliko boja tikvice, paprike, paradajza i pasulja. Pokušajte oživjeti svoje receptore.

Pošto cijenite i kvalitetno izrađene alate, razmislite o tome da opremite svoju kuhinju odgovarajućim noževima i priborom za kuvanje! Priprema obroka kod kuće može biti čisto zadovoljstvo.

error: Sadržaj je zaštićen !!