DNEVNI HOROSKOP ZA 16.10.2022.

Dnevni horoskop za 16.10.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Ponekad imate problem da budete suptilni i s tim u vezi Vam nećete prijati današnja energija. Ako biste mogli biti barem mao skromniji, to bi Vam pomoglo da se konačno sastanete sa osbobom kojoj već neko vrijeme poklanajte pažnju, ali bezuspiješno. Ostvarite svoje tajne maštarije. Ako to uspijete, možda ćete i ispuniti svoj cilj.

POSAO: Sve što budete radili narednih nekoliko mjeseci će imati veliki naglasak na kreativnosti. Danas počinje ciklus koji će otkriti Vašu umjetničku stranu i stvaraćete bojama, oblicima, šarama umjesto riječima i brojevima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ukoliko se probudite malo ranije, imaćete priliku da provedete neko vrijeme sa samim sobom prije početka dana. Koristiće Vam ukoliko svaki dan odvojite malo vremena da se fokusirate na ono što želite da postignete.

Vrlo često ste prezauzeti tuđim problemima i obavezama jer zaista volite da pomažete ljudima kada je to neophodno. Fokusiranje na sebe uz šoljicu biljnog čaja može imati snažan uticaj na Vaš svakodnevni život.

BIK

LJUBAV: Možda će trebati neko vrijeme da shvatite šta se dešava, ali ne brinite se jer su zvijezde na Vašoj strani. Neko se zaista trudi da privuče Vašu pažnju, ali Vi to do sada niste primijetili. Pod uticajem današnjeg planetarnog poravnanja ćete primjetiti mali nagovještaj. Kada napokon shvatite o čemu se radi, bićete na sedmom mjesecu!

POSAO: U narednom periodu ćete biti lakovjerniji nego inače. Bićete podložni mišljenjima drugih ljudi. U blizini jedno osobe ćete imati jedno mišljenje, a potpuno drugačije kada budete u blizini nekoga ko drugačije razmišlja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vrlo dobro iskorištavate teške situacije u svoju korist i volite se držati pozitivnog stava. Međutim, ponekad trebate obratiti pažnju na stvari koje Vam se u datoj situaciji ne dopadaju.

Dozvolite sebi da ponekad osjetite razočaranje. Nije uvijek na Vama da morate da iskoristite sve ono najbolje. Čuvajte pozitivan stav u situacijama koje to zaista zaslužuju.

BLIZNACI

LJUBAV: Današnja planetarna konfiguracija donosi pravu čaroliju, posebno u vezi sa Vašim ljubavnim životom. Ukoliko postoji osoba koja Vam se dopada, onda znajte da je danas pravi dan da krenete u akciju. Djelujete kao najzanimljivija osoba u blizini i ta osoba jednostavno ne može odoljeti Vašem šarmu.

POSAO: Napuštanje trenutnog projekta i započinjanje novog može zvučati kao dobra ideja, ali nije. Treba da istrajete. Počinje novi ciklus koji će se nastaviti i u naredna dva mjeseca, i uvidjećete da neuspjeli projekat zapravo možete pretvoriti u uspješan.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pazite šta jedete kako biste se u svakom trenutku najbolje osjećali, a posebno u situacijama koje izazivaju stres. Svi imamo problem sa koncetracijom dok gledmo televiziju ili razgovaramo i jedva da primjećujemo šta stavljamo u usta!

Postoje načini za rješavanje ovih situacija, a većina njih uključuje svijest. Na primjer, za svako alkoholno piće koje popijete, popijte jednu čašu vode (po mogućnosti bez leda).

RAK

LJUBAV: Pokušajte da iznenadite Vašeg partnera organizovanjem manje zabave. Današnja astralna konfiguracija utiče na vaš odnos tako što vraća strast i magiju među vama. Uživajte u ovim emocijama dok traju. Ko zna šta se sve može desiti.

POSAO: Danas počinje novi ciklus koji će imati velike efekte na Vas u narednih nekoliko mjeseci. Uopšteno, bićete maštovitiji kada je Vaš posao u pitanju. Imate osjećaj kao da Vam je glava u oblacima. Iskoristite ovaj period u svoju korist.

ZDRAVLJE I SAVJET: Emocije Vas veoma lako izbace iz takta, bilo Vaše ili tuđe, i jako je važno da ste fizički aktivni u ovakvim situacijama. Poželjno je pješčenje umjesto prevoza autom ili autobusom, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju.

Budite prkosni kada je u pitanju vrijeme koje posvećujete sebi, jer ćete platiti visoku cijenu ako zanemarite svoje potrebe. Jedna prosta ali efikasna stvar je šoljica čaja koju možete piti u bilo koje doba dana. Skoncetrišite se na pronalazak svog mira.

LAV

LJUBAV: Ljubavni odnosi su na zavidnom nivou danas. Vi inače niste romatničan tip osobe i ne volite klišee. Ako tražite partnera, nemojte biti previše asertivni. Pustite da Vaša mistična aura vlada. Ukoliko budete dovoljno mistični i interesanti, imate velike šanse da postignete svoj cilj.

POSAO: Danas započinjete sukob sa kolegom na poslu, ili pak ulazite u sukob sa samim sobom. U svakom slučaju, morate biti spremni na sukob koji će uzdrmati Vaš način razmišljanja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nikad nije kasno da započnete svoj zdravstveni režim. Sve što krenete da radite u ovom trenutku može krenuti u boljem smjeru. Ako planirate svoje obroke unaprijed, razmislite o najhranljivijoj stvari u kojoj biste mogli uživati i neka Vam to bude prioritet.

Ako se spremate za izlazak, razmislite kojom fizičkom aktivnošću se možete baviti prije no izađete iz kuće. Rutina dolazi sama po sebi ukoliko ste dovoljno uporni.

DJEVICA

LJUBAV: Današnja astralna energija može imati nekoliko različitih efekata. U Vašem slučaju, ako sa nekim izlazite prvi put, onda postoji šansa da će se razotkriti sve Vaše potajne fantazije.

Rastopićete se pod blistavom svjetlošću svijeća i osjećaćete se kao da je Vaš partner najneverovatnija osoba na cijelom svijetu. Međutim, nemojte se previše zanositi, nego pričekajte prije nego u potpuno predate svoje srce toj osobi.

POSAO: U naredna dva mjeseca ćete biti neodlučniji nego inače. Niste mislili da je to uopšte moguće. E pa jeste. U najmanju ruku, ako ste toga svjesni, bolje ćete se nositi sa tim.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji tranzit čini da se osjećate opušteno i smireno. Prija Vam ovaj osjećaj, sve dok ste fizički aktivni, no ako ne budete oprezni, sve može biti drugačije!

Prednost imaju kratki, intenzivni treninzi kako biste bez izgovora mogli sagorjeti energiju koja se prirodno nakuplja tokom dana! Klonite se teške hrane poput tijesta, mliječnih proizvoda i crvenog mesa. Uživajte u svježim proizvodima, supama i mahunarkama koje Vam daju energiju koja Vas ubrzava.

VAGA

LJUBAV: U Vašim romantičnim odnosima danas vlada osjećaj uzbuđenja. Iako poznajete svog partnera već neko vrijeme, osjećate se kao da ste se tek upoznali i vrijeme sa njim Vam prolazi nevjerovatno brzo. Uživajte u ovom osjećaju dok traje i potrudite se da iskoristite svaki momenat koji imate zajedno.

POSAO: Osjećate se kao da ste na tragu nečemu velikom. Krenuli ste zaista brzim tempom i ovako će biti u narednih nekoliko mjeseci. Imate energiju koja Vam je potrebna za rješavanje bilo kog problema.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas previše pričate i samim tim Vas je vrlo lako dekoncetrisati, ali nema razloga da zanemarite svoje zdravlje zobg toga! Pobrinite se da odradite vježbe koje ste planirali kako ne biste narušavali rutinu koju ste stekli.

Odvojite vrijeme da učinite ono što znate da je važno za Vaše zdravlje, a to uključuje sitnice poput čišćenja desni sa zubnim koncem prije nego što odete na spavanje večeras!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Vrlo rijetko idete jednostavnim putem. Uvijek izaberete komplikovaniji put ka svom cilju. Ovo važi i za osobu koja Vam se dopada. Zahvaljujući trenutnoj astralnoj konfiguraciji, potreba za komplikovanjem se povećava.

Iskoristićete neke izuzetno vješte taktike kako biste osvojili srce voljene osobe. Možda čak odlučite da ispunite neke od njihovim mašratija. Ko zna!

POSAO: U Vama se osjeća ogroman nemir. Nažalost, ovako ćeste se osjećati i u narednom periodu, posebno u naredna dva mjeseca. Vaša energija se rausla na sve strane. U svoj toj nedoumici, pokušajte slijediti svoju intuiciju. To će Vas spasiti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas se osjećate velikodušno i voljeno. Divno je biti Vi! Uživajte u svojoj energiji dok je dajete drugima. Ljudi će htjeti biti u Vašoj blizini. Ne smijete zanemariti sebe zbog drugih.

Pružite sebi dovoljno vremena i prostora za vježbanje, jogu, trčanje, kupovinu za večeru, sve što trebate uraditi za sebe. Uživajte u društvu drugih, kad je to moguće, ali uživajte i sami sa sobom.

STRIJELAC

LJUBAV: Iskoristite svoj šarm da impresionirate Vama posebnu osobu o kojoj ste toliko dugo maštali. Ta osoba cijeni njegu i pažnju koju joj posvećujete i sviđa im se Vaš stil oblačenja koji je dovoljno pristojan, a ujedno ste i jako privlačni. Uspjećete u svojim namjerama.

POSAO: Osjećate pritisak koji Vam govori da se morate pokrenuti i uraditi nešto sa trenutne situacije. U suštini, teško Vam je bilo šta uraditi i zato se svim silama borite da ostanete tu gdje jeste. Ne borite se protvi ovoga. Samo se prepustite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kad osjetite da ste na rubu živaca, Vi se izolujete od drugih ljudi. Ovo ima svoje prednosti, ali ima i lošu stranu koja narušava Vaše zdravlje. Kad se izolujete od drugih, na taj način se izolujete i od sebe.

Ovo šalje signale cijelom tijelu. Želudac Vam govori da je gladan čak i ako nije, tiijelo Vam govori da spavate umjesto da ste aktivni, itd. Pazite na sebe.

JARAC

LJUBAV: Danas možete ostaviti po strani sve svoje praktične metode ako želite uspjeti u vezi sa osobom iz snova. Planete sugerišu da postanete budete suptilni u svom pristupu ljubavi. Zaboravite bajku o pepeljugi na trenutak, sredite se najbolje što umijete i potrudite se da budete u samom centru pažnje.

POSAO: Danas se obilježava početak dvomjesečnog ciklusa tokom kojeg ćete biti osjetljiviji i prilagođeniji ljudima oko sebe. Nije vrijeme za izolaciju. Umjesto toga, morate biti svjesni situacije i poštovati tuđa mišljenja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Imate sposobnost da se fokusirate na svoje misli, ali fokus na Vaše opšte dobro je nešto što često izbjegavate. Za svoje dobro treba da imate jasnu perspektivu o tome šta Vam odgovara a šta Vam se čini kao izazov.

Pokušajte razumjeti šta možete učiniti za sebe kako biste sebi pomogli na dnevnoj bazi. Redovni obroci sa puno lisnatog povrća, kao i redovne fizičke aktivnosti koje se uklapaju u Vaš svakodnevni raspored su sredstva za postizanje cilja.

VODOLIJA

LJUBAV: Planete su na Vašoj strani danas. Oboriće Vas s nogu osoba koja ima sve kvalitete koje Vi tražite u svom budućem partenru, kao što je šarm, smisao za humor, savršen stil.

Budući da se sve ovo čini predobrim da bi bilo istinito, možda bi bilo bolje pričekati, barem nekoliko dana, prije nego što se potpuno prepustite.

POSAO: Vaša energija raste, a ovaj ciklus će se nastaviti i narednih nekoliko mjeseci. Preuzeli ste mnogo više obaveza na sebe nego što to inače radite. Ne oklijevajte da preuzmite još dodatnog posla na sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Obratite pažnju na ono što jedete kako biste maksimalno iskoristili svoje slobodno vrijeme. Nema razloga zašto ne biste nastavili da jedete tri osnovna obroka, bez nezdravih grickalica, osim voća ili povrća naravno. Uz sav dodatni stres u današnje vrijeme, posebno je važno piti puno vode i kloniti se kafe i crnog čaja.

RIBE

LJUBAV: Večeras upotrijebite sve vještine i adute koji su Vam na raspolaganju. Vi tačno znate kako osvojiti osobu kroz samo jedan direktan pogled u oči. To je sasvim u redu ako Vam je iskreno stalo do te osobe i želite je usrećiti, ali to možda i nije dobra ideja ukoliko želite samo avanturu.

POSAO: Danas Vam manjka energije i jako ste usporeni i nažalost, tako će biti u narednih nekoliko mjeseci. Biće trenutaka kada ćete se osjećati snažno, ali generalno, nemate dovljno snage i energije.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada imate previše obaveza, vrlo lako gubite koncetraciju i to može uticati na relano donošenje odluka. Skoncetrišite se na tempo kojim živite. Da biste bolje razumjeli svoje emocije, pokušajte raditi jogu dva puta sedmično.

Fokusirajte se na duboko disanje, šireći time pluća redovnim udisajima i stimulišući cirkulaciju svježe krvi do vitalnih organa. Ova vrsta vježbe će učiniti da se osjećate i izgledate blistavo u svakom trenutku.

error: Sadržaj je zaštićen !!