DNEVNI HOROSKOP ZA 16.01.2023.

Dnevni horoskop za 16.01.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Planetarno poravnanje čini vas vrlo svjesnim koliko složeni odnosi mogu postati. S jedne strane želite nastaviti sa novom aferom u koju ste ušli, jer ona nudi novu nadu i nove mogućnosti za budućnost i budi Vašu znatiželju. S druge strane, staro partnerstvo Vas mami i niste sigurni hoćete li se vratiti na staro. Verujte svom srcu!

POSAO: Današnja planetarna energija učiniće Vas agresivnijim nego inače. Insistiraćete na rješavanju vlastite agende, a na štetu drugih. Umjesto toga, morate biti više fokusirani na ravnotežu i raditi u skladu sa ljudima oko sebe.

ZDRAVLJE: Potrebno je da se više brinete o sebi! Istaknite najbolje iz sebe planirajući unaprijed. Gotovo da nema fizičke aktivnosti u kojoj ne biste uživali, pa odaberite onu koja Vam je najprikladnija na svakom nivou.

Na putu izvođenja ove vježbe trebalo bi biti malo ili nimalo prepreka. Izgraditef praksu na osnovu odabrane aktivnosti i koristite je kao potporu kada kretanje postane teško.

BIK

LJUBAV: Iako ste obično vrlo oprezni i rijetko griješite, ovaj put će Vam biti teško znati kojim putem krenuti. Poravnanje planeta tjera Vas da požurite do Vama posebne osobe i kažete joj sve o tome kako se osjećate, ali ne želite da Vas opet povrijede.

POSAO: Pronađite način da u svoj rad ugradite svoju umjetničku prirodu i bićete uspješni. Pobjednik će biti samo onaj ko može unijeti kreativniji i maštovitiji zaokret u datoj situaciju. U savršenom ste položaju da zasijate.

ZDRAVLJE: Ako se zateknete da se budite na pogrešnoj strani kreveta, to vjerojatno ima neke veze sa željom koja predugo tinja u Vama.

Jedan od načina da nesvjesno više unesemo u svoj svjesni svakodnevni život je vođenje dnevnika snova. Potrebno Vam je samo nekoliko minuta za to svakog jutra. Prije nego što se obučete, prije doručka provedite nekoliko minuta u skiciranju onoga što se dogodilo u Vašem snu.

BLIZANCI

LJUBAV: Poravnanje planeta šalje Vam dvostruku poruku.Jedna osoba Vas privlači, ali nesigurni ste u pogledu načina na koji biste trebali ophoditi prema njoj.

Željeli biste uživati u početnom procesu upoznavanja, a opet ne možete ne razmišljati o svemu što je pošlo po zlu u Vašoj posljednjoj vezi. Nikada nećete znati ako ljubavi ne date priliku.

POSAO: Vaš brzi jezik, jake komunikacijske vještine i sposobnost pružanja usluge ljudima iz različitih oblasti danas će biti na cijeni. Premoštavanje jaza između zavađenih strana izuzetno je bitno za Vaš ukupni uspjeh.

ZDRAVLJE: Vi ste jedan od fizički najaktivnijih znakova. Imate li dnevni ili sedmični program vježbanja kojim se vodite? Ako ne, trebali bi imati. Ovo se preporučuje osobama bilo koje dobi.

Vitalna energija koju dobijate redovnom fizičkom aktivnošću utiče na Vaše raspoloženje, sposobnost koncentracije, ishranu i ljubavni život. NKada Vaša krv cirkuliše, mnogo se bolje osjećate!

RAK

LJUBAV: Kako nikada ni u šta ne uskačete bez prethodnog razmišljanja i beskrajne intelektualizacije detalja, današnje planetarno poravnanje nesumnjivo će Vas baciti u neku nedoumicu. Ali što više mislite, više ćete težiti da uđete u još veći nered. Samo se smirite, duboko udahnite i pustite da sve teče kako teče.

POSAO: Danas prilično brzo gubite strpljenje. Osjećate naprezanje koje Vas nagoni da radite bilo šta osim da mirujete. Budite pazljivi. Energija zvijezda može dovesti do toga da se ponašate iracionalno kad zaista trebate da se smirite i budete strpljivi.

ZDRAVLJE: Posljednjih nekoliko sedmica uživate u prilično burnom tempu. Da biste uravnotežili svoju energiju, držite se stroge dijete i budite umjereni u svemu. To znači da možete jesti sve što želite, samo umjereno.

Nastavite uživati u svom uobičajnom programu vježbanja, a iznad svega, napravite raspored spavanja što je moguće redovnijim. Stavite malo limunske esencije na Vaš jastuk koja će Vam pomoći da brže zaspite!

LAV

LJUBAV: Planetarno poravnanje Vas tjera da iskoristite što više vremena koje imate. U svakom slučaju niste sigurni da li je prilika koja stoji ispred Vas zaista ono za čime žudite ili ne.

Ionako će Vam trebati više od jednog ili dva sastanka sa tom osobom da biste to shvatili. Najbolje je da prihvatite sve odjednom, umjesto da srljate kasnije.

POSAO: Ne upuštajte se odmah u situaciju o kojoj ne znate ništa. Vaša tendencija da preuzmete vodeću ulogu u nečemu što zahtijeva trenutnu pažnju može Vas dovesti do ambisa. Budite pazljivi. Niste najbolja osoba za ovaj posao, pa neka to radi neko drugi.

ZDRAVLJE: Vi niste ona vrsta osobe koja prepreke uzima kao razlog za odustajanje. Ali važno je prepoznati kada imate posla sa velikim pritiscima kako biste sebe ohrabrili da nastavite.

U određenoj mjeri uživate u pritisku, ali on može negativno uticati na Vas i moramo prizvati našu kreativnost da vratimo tu iskru u naš svakodnevni život kada zatreba. Razmislite o tome da odete na masažu.

DJEVICA

LJUBAV: Ako večeras prvi put izlazite na sastanak, nemojte očekivati da će biti ispunjen beskrajnom zabavom i veseljem. To bi mogla biti vrlo trezvena stvar, ali uživaćete u dubini i intenzitetu razgovora koji dijelite.

Možda ćete otkriti i da imate puno toga zajedničkog sa tom osobom. Odvojite vrijeme da se upoznate i saznate koje su Vam međusobne simpatije i antipatije. Ko zna, moglo bi se razviti nešto posebno iz svega ovoga.

POSAO: U vrijeme kada ste se nadali da ćete proslaviti ogroman uspjeh u nečemu na čemu ste radili, mogli biste postati prilično izbezumljeni kad shvatite da ste zaboravili jedan vrlo važan detalj, tj veliku sliku. Nije izgubljena svaka nada, ne odustajite prerano.

ZDRAVLJE: Skloni ste tome da vidite širu sliku jasnije za razliku od drugih ljudi. Uživaćete u druženju, ali pokušajte ne ignorisati osjećanja dok ste u potrazi za postignućem.

Kakvi god da su Vaši planovi, budite po pitanju svakodnevnog vježbanja, uravnotežene ishrane i obilnog odmora i opuštanja u svakom trenutku. Kad osjetite da lebdite od količine uzbuđenja, udahnite duboko i vratite se na zemlju.

VAGA

LJUBAV: Iznenađujuće, ljubav možda trenutno nije najuzbudljiviji faktor u Vašem životu. Međutim, sigurno će Vam pružiti mnogo prostora za razmišljanje. Raspoloženi ste za ozbiljnu raspravu sa voljenom osobom u vezi budućih planova i obaveza.

Nemojte odmah prelaziti na bilo kakve duboke i smislene zaključke, jer ste oboje pomalo pesimistični. Ali ne brinite, uskoro bi Vas mogli pogoditi povoljni planetarni događaji.

POSAO: Pred kraj dana napokon ćete se osjećati kao da dobijate pažnju i priznanje koje zaslužujete. Naporan trud se napokon isplati i drugi ljudi shvataju koliko ste zapravo vrijedni. Odlično radite i to se vidi.

ZDRAVLJE: Planetarna energija može uticati na Vaše emocije. Preplavljeni ste osjetljivošću i svjesnošću. Možda kao dijete niste bili naučeni kako razviti svoju osjetljivost i svijest, ali nikada nije kasno za početak!

Ako shvatite da postoji nešto ili neko koga trebate pustiti u ovom trenutku, zašto ne biste stvorili neku vrstu rituala koji će Vam pružiti potrebno zatvaranje koje Vam treba?

ŠKORPIJA

LJUBAV: Trenutni planetarni aspekt može Vas podstaknuti da budete ozbiljniji nego inače. Ako Vi i voljena osoba razmišljate da se na većem nivou posvetite jedno drugom i ojačate vezu, onda ćete oboje željeti razmisliti o ovome i razgovarati o mogućim implikacijama.

Međutim, nakon što vidite da će to uspjeti, možete se osloboditi stresa i proslaviti. Ne suzdržavajte se, uživajte!

POSAO: Dugoročne ciljeve ne treba zanemariti, pa pripazite da ne upradnete u svakodnevnicu da zaboravite sagledati širu sliku. Iskoristite snagu kosmosa da se vratite korak unazad i pogledate svoju situaciju. Obe strane su sada osvijetljene.

ZDRAVLJE: Osjećate li se malo blokirano u posljednje vrijeme, emocionalno ili fizički? Ovo može imati neke veze sa napetim periodom kroz koji prolazite.

Držite sve kanale otvorenima sa puno vode i svježeg povrća i barem nekoliko online časova joge ili bilo koje druge vježbe koja oslobađa Vašu napetost. Pokušajte to učiniti kad god ste izloženi velikom stresu, umjesto da ga odlažete za kasnije. Bićete puno sretniji!

STRIJELAC

LJUBAV: Možda odlučite potpuno odustati od ljubavi, s obzirom na trenutni planetarni aspekt. Pokazalo se da je osoba sa kojom ste mislili da imate poseban odnos vrlo udaljena. Ne shvatajte ovo kao znak da je Vaš odnos u opasnosti.

Vaš partner prolazi kroz period unutrašnjeg nemira i treba mu vremena da razmisli o svemu što se događa. Budite strpljivi i ne skrećite sa puta kojim idete. Nastavite!

POSAO: Situacija je došla do dramatičnog vrhunca i osjeća se velika napetost. Ne poričite svoje učestvovanje u teškoj situaciji koja je stvorena. Priznajte svoj dio i radite na stvaranju bolje harmonije sa svima koji su uključeni.

ZDRAVLJE: Današnje kretanje planeta pruža energiju zbog koje se možete osjećati kao da su Vaši snovi nedostižni. Ne dopustite da Vas ovaj osjećaj obeshrabri, jer je samo privremen.

Koristite ovaj tranzit da biste stupili u kontakt sa onim što zaista želite, tako da možete poduzeti odgovarajuće korake ka tome. Tijelo je grumen gline, sjećate se? Vi ste umjetnik koji to oblikuje. Kao umjetnik, pružite sebi puno ljubavi i ohrabrenja da nastavite.

JARAC

LJUBAV: Trenutna planetarna energije može Vam dati entuzijazam za nastavak veze, ali ne dopustite da Vas ovo odvrati od pružanja druge šanse.

Ako se osjećate malodušno zbog toga što su stvari krenule po zlu i osjećate potrebu za nekim primirjem, onda je vrijeme da ozbiljno popričate. Ovo će Vam, više od svega, vratiti raspoloženje, iako ćete oboje biti prilično ozbiljni zbog situacije. Usred svega ovoga, ne zaboravite divan period koji ste proveli zajedno.

POSAO: U stanju ste uočiti ogromnu priliku tamo gdje svi ostali vide tragediju. Ovo je ogroman talenat i zato, ne dozvolite da propadne, a posebno danas. Imate moć ispraviti i najlošiju situaciju i pretvoriti je u potpunu priču o uspjehu.

ZDRAVLJE: Tokom ovog perioda možete se osjećati prilično loše volje. Emocije su Vam jako izražene i čine se praktično neukrotivima. Čini se da Vaše tijelo utiče na Vaš um, naprosto žudnja je prevelika da bi se ignorisala. To je sasvim prirodno.

Jedan od korisnih biljnih lijekova za ovaj osjećaj je čaj od kamilice. Kamilica je poznata kao “dječji lijek”, jer smiruje hirovitu bebu i vraća ravnotežu nakon temperature. Možete popiti čaj ili te iste vrećice staviti u kadu sa toplom kupkom!

VODOLIJA

LJUBAV: Planetarna energija može dovesti do jedne ili dvije prepreke glavi u vezi sa određenim odnosom. Vidjali ste se proteklih nekoliko sedmica i možda se osjećate pomalo ošamućeno.

Vjerovatno bi Vam bilo dobro da provedete neko vrijeme radeći svoje vlastite stvari, a onda će se sve, kad se ponovo ujedinite, činiti kao novi početak. To može biti jako nadahnjujuće.

POSAO: Ne petljajte se previše u situaciju koja nije povoljna. Ukoliko se upetljate u ovu vrstu konflikta, samo ćete stvoriti veću frku. Umjesto toga, morate biti optimistični i tražiti kreativne načine da iskoristite budućnost.

ZDRAVLJE: Za Vaše dobro, važno je obratiti pažnju na svoju podsvijest. Mnogo se toga događa “ispod površine” i radije biste o tome znali, nego da ne znate, zar ne? Jedan od načina da budete u toku sa svojim nesvjesnim strahovima i željama je vođenje dnevnika snova.

Ovo je lakše nego što zvuči ako nikada prije niste vodili dnevnik. Jednostavno izdvojite pet do deset minuta svakog jutra i skicirajte svoj san dok doručkujete. Sve će Vam biti jasnije.

RIBE

LJUBAV: Možda ćete se naći u nekoj dilemi. Ili su dvije osobe istovremeno zaljubljene u Vas, ili samo jedna osoba pokazuje više svojih ličnosti odjednom.

Kako god se ovaj aspekt odražavao, u jednom trenutku ćete se osjećati kao da ste na sedmom nebu, a s druge strane kao da ste u paklu. Ignorišite ovu priliku, jer možda niste u dobrom stanju kako biste donijeli pravu odluku.

POSAO: Nalazite se na vrlo značajnom mjestu u svojoj karijeri. Ovo je odlično vrijeme za promjenu smjera, ulazak u novo područje poslovanja ili pronalazak novog posla. Nemojte biti u istoj, dosadnoj rutini iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu. Ovo je pravo vrijeme da napravite promjenu.

ZDRAVLJE: Željeti dati sve od sebe divavn je osjećaj, ali samo ćete morati naučiti kako se nositi i sa razočaranjem. Stvarate preveliki pritisak na sebe da biste uspjeli, možda i preveliki.

Vaša agresivna ličnost može Vas provesti kroz brojne situacije za koje Vam ne treba puno napora, ali ponekad se jednostavno ne radi o Vama i to morate znati prepoznati. Odvojenost je nešto čime nas mnogi borilački sportovi uče. Razmotrite takve aktivnosti!

error: Sadržaj je zaštićen !!