DNEVNI HOROSKOP ZA 13.09.2022.

Dnevni horoskop za 13.09.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Imate plan za danas. Ako Vam treba izgovor da bi izašli napolje, danas ćete možda pronaći jedan savršen. Ako pokušavate izbjeći izlazak koji ste planirali sa nekim, kao izgovor možete navesti da morate raditi do kasno.

Najvjerovatnije će i biti tako. Na taj način ćete zaraditi prekovremene sate a i izbjeći neprijatne situacije.

POSAO: Sada je vrijeme da se pobrinete za sve detalje oko plana koje u posljednje vrijeme ignorišete. Ovo je Vaša velika šansa da stavite taku na izgoore vezane za posao. Vaše oko za detalje je mnogo oštrije nego inače. Iskoračite iz svoje zone komfora i krenite ka realizaciji Vašeg plana.

ZDRAVLJE I SAVJET: Imate sjajne ideje, ali važno je dati im prioritet! Najprije, kako Vaše tijelo radi za Vas ovih dana? Tijelo nam je dobar prijatelj i moramo pokušati biti dobri prema njemu kao i prema sebi samima!

Razmislite odmah šta mislite da bi bilo dobro za Vas, više ili manje vježbanja? Više ili manje spavanja? Više ili manje određenih namirnica? Iz vizualizacije proizlazi postavljanje ciljeva a iz ciljeva proizlazi moć svakodnevnog djelovanja.

BIK

LJUBAV: Zaista Vam je potrebna Vaša sloboda, ali mogli biste shvatiti da je ipak teško dostupna. Danas ćete morati pregovarati.

Nije da Vas voljena osoba trebate dvadeset i četiri sata dnevno, ali trenutno se Vaš partner osjeća pomalo nesigurno. Treba im neko uvjerenje da niste zaboravili da postoje. Dajte im to i sve će biti u redu.

POSAO: Vaši motivi i Vaši planovi biće ispitani, zato budite sigurni da imate spremne odgovore. Važno je da ste dobro organizovani, a najvjerojatnije ćete i biti. Energija dana olakšava Vam potrebu da napravite dugačku listu stvari koje trebate obaviti i pridržavate je se.

ZDRAVLJE I SAVJET: Uvidjećete mnogo mogućnosti kada otvorite svoj um za Vaš režim ishrane i vježbanja. Intuitivno shvatate šta Vam je potrebno.

Dakle, kada utvrdite koje su to stvari za koje smatrate da bi Vam najviše pomogle, zapišite ih na papir, koristeći dva dijagrama: jedan dijagram za vježbe koje nikada prije niste isprobali, drugi dijagram za stvari koje već radite ili ste već učinili u prošlosti. Otkrijte koliko lako bi se ovi predmeti mogli uklopiti u Vaš život.

BLIZANCI

LJUBAV: Uživate biti šef, pa ćete danas možda imati tu sreću da upoznate nekoga ko uživa da mu se šefuje. To bi se moglo dogoditi na poslu ili dok ste vani, ali privlačnost između Vas biće nepogrešiva. Iako drugi možda neće moći razumjeti tu vezu, oboje ćete shvatiti koliko značite jedno drugom.

POSAO: Sinhronizovani događaji dešavaće Vam se tokom dana. Imaćete na umu određenu osobu i odjednom će Vas ta osoba pozvati iznenada. Ova Vas je osoba kontaktirala sa razlogom. Pažljivo slušajte njegovu ili njenu mudrost.

ZDRAVLJE I SAVJET: Teško je postići ravnotežu kada se osjećate rastreseno. Važno je odabrati hranu i vrstu vježbi koja odgovara Vama. Kao pojedincu koji ovisi o ravnoteži, možda ćete dobro naučiti neku praksu meditacije, bez obzira koliko velika ili mala bila, to će Vam izuzetno pomoći.

Neki aspekti joge uključuju meditaciju, a online možete pronaći časove ili vodiče koji odgovaraju Vašim potrebama. Šire proširena tehnika je Transcendentalna meditacija ili TM.

RAK

LJUBAV: Danas ćete se možda morati potruditi da popravite svoju vezu. Možda se čak i ne sjećate zbog čega ste Vi i Vaša voljena osoba zahladili Vaš odnos, ali trebate ponovo započeti razgovor i riješiti neke probeme koje imate.

Čak i ako je teško napraviti prvi potez, vrijedi da se potrudite. Oboje imate dovoljno interesa da želite ponovo biti zajedno.

POSAO: Ljudi su nervozni i nepromišljeni. Ne hvatajte se ove negativne energije. Što više budete napajali vatru vlastitim tračevima i presudama, to će Vam biti gore. Morate prekinuti taj ciklus samopouzdanjem i raspoloženjem.

ZDRAVLJE I SAVJET: Skladno okruženje je neophodno za Vaše raspoloženje. Briga o ovoj potrebi znači uravnotežavanje Vašeg svakodnevnog života. To može biti ugodan poduhvat! Dom je mjesto gdje se povlačite i opuštate kako biste se oporavili od svakodnevnog stresa.

Zato se potrudite da svi oko Vas budu pozitivni, mirisi u kojima uživate i muzika koju volite, a Vaš dom će postati mjesto savršenog blaženstva iz kojeg odlazite u svijet kako biste bili spremni suočiti se sa životnim izazovima.

LAV

LJUBAV: Dan sa sobom donosi osjećaj privlačnosti za nekoga koga poznajete i koji je u poziciji autoriteta. Bez obzira da li ste u mogućnosti da se sretnete bićete očarani činjenicom da imate jako puno zajedničkih tema za razgovor. Šta ćete dalje učiniti, u potpunosti zavisi od Vaše savjesti.

POSAO: U dobroj ste poziciji da možete razumjeti obije strane teške jednačine. Razumijete širu sliku i u stanju ste shvatiti sitne detalje. Oba broja biće ključne teme, zato budite sigurni da ste na vrhu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Reformacija i promjene izazovi su koji mogu stvoriti stresnu atmosferu u Vašem životu u ovom trenutku. Da biste se suprotstavili ovom stresu, upoznajte se sa svojom sposobnošću prilagođavanja promjenama.

Iako ste rijetko bolesni, bolje je popustiti svojoj potrebi da se odmorite i opustite prije nego što se toliko iscrpite da Vas na to prisili nesreća.

Ako možete, priuštite sebi potrebnu mentalnu pauzu koja nastupi kada Vam nivo energije znatno opadne. Okrenite se ka hobiju koji Vas zanima a za koji niste imali baš dovoljno vremenau poslednje vrijeme.

DJEVICA

LJUBAV: Danas je ljubav malo izvan vrhunca. Možda ste se posvađali sa partnerom nedavno i niste sigurni koji je najbolji način da popravite situaciju.

Iako je razgovor možda mučan, njim možete pokazati svoju zahvalnost partneru. Kupovina odgovarajućeg poklona ili pokazivanje emocije na neki drugi način da Vam je zaista stalo moglo bi sve promijeniti.

POSAO: Vaš posao važan je dio Vašeg života, ali budite oprezni. Postoji tendencija da u njega uložite previše svog srca i duše. Zapošljavanje ne znači da se morate žrtvovati u korist svojih poslodavaca.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi ste rođeni putnik, osoba koja prati avanturu i želi biti prosvijetljena. Možete otkriti najslikovitiji način kako doći od tačke A do tačke B i ne smeta Vam ni jedna avantura koja Vam se ponudi.

U svom životu morate imati redovne aktivnosti da biste se osjećali dobro, a Vaš avanturistički duh sugeriše da tim putem nastavite. Uvijek budite u formi kako biste uživali u slobodi koju želite.

VAGA

LJUBAV: Danas Vas može privlačiti prisustvo autoriteta bilo na poslu ili u nekom drugom području Vašeg života. Iako u stvarnom životu možda postoji neka vrsta sukoba, to cijelu ideju čini još uzbudljivijom. Možda vrijedi pokušati i biće Vam drago kasnije što ste dali još jednu šansu sebi.

POSAO: Dobro djelo koje ste učinili za nekog drugog donijeće Vam danas veliku nagradu. Moguće je da će ta ista osoba učiniti nešto korisno za Vas. Takođe je moguće da ova usluga dolazi od nekoga potpuno nepovezanog sa Vama.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutna astralna konfiguracija daje Vam dodatnu snagu u pogledu preispitivanja Vaših zdravstvenih navika kako biste utvrdili služe li Vam ili ne. Zauzmite stav, i dobro razmislite o situaciji.

Šta je Vašoj ishrani potrebno za poboljšanje opšte dobrobiti? Obilne količine vode za piće. Još svježeg voća i povrća? Više minerala, više vitamina? Slušajte šta Vam tijelo pokušava reći. Moć je u znanju!

ŠKORIPIJA

LJUBAV: Možda će atmosfera danas biti malo teška između Vas i Vaše voljene osobe. Planetarni aspekt odražava situaciju u kojoj niko od vas nije spreman da nešto preduzme u vezi sa nedavnim događajem.

Ali jedno od Vas će morati prije ili kasnije probiti led. Ako uspijete savladati osjećaj uznemirenosti i povući prvi potez, stvari će se neizmjerno poboljšati.

POSAO: Budite posebno svjesni svog okruženja. Jednostavno, možete biti pažljivi prema svijetu oko sebe i naučiti mnogo toga. Informacije mogu doći sa najnevjerovatnijih mjesta. Sve što trebate je pogledati oko sebe i posmatrati pažljivo. Slušajte savjete drugih ljudi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Istina je vrlo vjerovatno da radije ne biste bili tu gdje jeste, već negdje drugdje! Vaša avanturistička priroda čini da želite putovati u vanjske krajeve svemira. Zdravstvene prakse poput joge i meditacije mogu Vam pomoći u pronalaženju mira.

Vaša briga o ishrani trebala bi se fokusirati na to da Vas utemelji. Zdrav imunološki sistem spriječiće slabost. Stoga se, osim puno vode, preporučuje i konzumiranje svježeg limunovog soka i ehinaceje.

STRIJELAC

LJUBAV: Ako ste zaljubljeni već neko vrijeme u određenu osobu, shvatate ste koliko Vam se život promijenio. Možda ćete biti privremeno otuđeni od prijatelja, ali to neće potrajati.

Jedno od Vas treba napraviti prvi potez; ali čak i ako to znači stvarno skup ručak ili luksuzan poklon, vrijedi se potruditi.

POSAO: Neka Vas dan odvede tamo gdje želite biti, umjesto da osjećate da trebate kontrolisati svaki Vaš potez. Ići ćete pravim putem ako se prepustite situaciji. U početku se možete osjećati kao stranac, ali pokušajte ostati otvorenog uma.

ZDRAVLJE I SAVJET: Prepustiti se onome zbog čega Vaša snaga raste. To sigurno uključuje neku vrstu kretanja. Preporučuje se bilo koja vježba koja ubrzava puls prilikom istezanja udova: trčanje, Bikram joga, Ashtanga joga, pilates itd.

Takmičarski sportovi se danas ne preporučuju, jer dinamika pobjeda i poraza može negativno uticati na Vašu energiju. Razmislite prije nego što bilo šta kažete. Moći ćete se snalaziti sa riječima samo ako tačno znate šta želite.

JARAC

LJUBAV: Ne volite prepreke na putu Vašeg ljubavnog života. Dakle, možda nećete cijeniti pozitivnu stranu današnje planetarne konfiguracije.

Pokazuje Vam gdje postoji moguća mana ili nedostatak u Vašoj vezi, ali takođe pruža naznake kako to možete promijeniti. Iskoristite tu energiju i ne radite protiv nje i vidjećete da ste oboje zbliženi još više.

POSAO: Ako sumnjate u određeni problem, istražite ga. Posjetite lokalnu biblioteku i obnovite svoju literaturu. Pretražite referentne knjige i raspitajte se za lokalne resurse koji mogu biti korisni u Vašoj potrazi za ovim određenim znanjem.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada svoj um usmjerite na nešto, velika je vjerovatnoća da ćete uspjeti u onome što ste zacrtali. Sa današnjom astralnom konfiguracijom, ovo je poseban dan da ostvarite sve svoje ciljeve koje ste planirali ostvariti.

Razmotrite ciljeve koje ste sebi postavili a koji uključuju Vaše zdravlje. Bilo da se radi o ishrani, odmaranju ili vježbanju, ovaj aspekt će Vas podržati da ispunite i obnovite svoje opredjeljenje.

VODOLIJA

LJUBAV: Imate priliku da upoznate posebnu osobu čija Vas energija privlači. Danas ćete možda imati priliku raditi zajedno, što naglašava koliko imate zajedničkog. Budući da ste oboje skromni, možda će Vam trebati neko vrijeme dok stvarno ne krenete u akciju. Ali barem ćete započeti neki odnos.

POSAO: Pogledajte ljude oko sebe i zapitajte se kako utiču na Vas i Vaše izbore. Vaša tendencija je da uđete u ritam koji su uspostavili drugi ljudi. Zapitajte se želite li završiti poput onih sa kojima se družite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Radoznala ste i bistra osoba, pa pokušajte iskoristiti ove osobine i primijeniti ih na ishranu ovog mjeseca. Tokom sljedećih nekoliko mjeseci moraćete pogledati svoje tjelesne analize i pažljivo se ophoditi prema svom tijelu. Proširićete svoje vidike.

Zanima li Vas šta je dostupno i gdje to možete kupiti? Cijena organskih proizvoda malo je veća, a da li Vas zanima zašto i mislite li da li se to isplati ili ne? Počnite se informirati o ovim i drugim pitanjima povezanim sa zdravom ishranom.

RIBE

LJUBAV: Ako Vam se čini da postoje prepreke koje Vas sprečavaju u komunikaciji sa voljenom osobom, ne brinite previše. Mnogo toga možete učiniti da ispravite stvari.

Možda ćete trebati napraviti prvi korak ka vođenju razgovora, barem će to dovesti do znatnog pomaka. Od tada ne bi trebalo proći previše vremena prije nego što ponovo počnete razgovarati.

POSAO: Vaša briga za druge prilično je plemenita, ali pripazite da ne izmakne kontroli. Vaša tendencija da se toliko bavite tuđim problemima dovodi do toga da izgubite iz vida vlastite probleme sa kojima se trenutno treba pozabaviti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kad pronađete ono što Vas čini sretnim, lako je nastaviti to raditi. Ako niste pronašli ono što Vas čini sretnim, važno je i dalje pokušavati saznati što je to.

Najlakši način jeste da se podsjećate da pijete puno vode i za samo nekoliko dana osjetićete veliku razliku na koži i sposobnost da manje jedete i imate više energije. Ako u svom životu primjenjujete ovakve navike, Vaše opšte blagostanje postepeno će se početi mijenjati.

error: Sadržaj je zaštićen !!