DNEVNI HOROSKOP ZA 12.06.2022.

Dnevni horoskop za 12.06.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Današnji planetarni aspekt sugeriše na to ćete imati priliku da malo bolje upoznate osobu koja Vam se dopada, što će biti potpuno drugačije od svega što ste očekivali. Ne, ta osoba nije nikakav vanzemaljac.

Ta osoba naprosto odiše posebnom harizmom, što je nešto što ćete neizmjerno cijeniti, a takođe je nešto što Vas najviše privlači ka toj osobi. Opustite se i zabavite se!

POSAO: Situacija se promijenila i odjednom je atmosfera na poslu mnogo bolja. Nemate problema i Vaše samopouzdanje je na visokom nivou. Zamolite nekgoa za uslugu ako Vam je potrebna, ne oklijevajte.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vi ste osoba koja se vodi intuicijom i u svakom trenutku znate šta Vam je potrebno. Ako imate naviku da kuvate za sebe i svoju porodicu, vrlo je vjerojatno da ste prirodno nadareni za pripremu zdravih obroka.

Da biste poboljšali taj dar, pokušajte se raspitati kakve su to metode pripreme hrane kada pričamo o vegetarijanskoj ishrani. Činjenice sadržane u ovim tekstovima su Vam možda nove, ali ono što naučite će poboljšati kvalitet Vašeg života kao i zdravlja.

BIK

LJUBAV: Današnja astralna energija vrlo dobro utiče na Vas. Ukoliko izlazite na sastanak sa nekim, ili ste pozvani na zabavu, potrudite se da da obučete svoju najbolju odjevnu komnbinaciju, tj onu koja odražava Vaš jedinstveni pristup životu i ljubavi. Ne pokušavajte biti kao svi, jer ste predivni takvi kakvi jeste.

POSAO: Nemojte lagati u tuđe ime kako biste zaradili naklonost šefa. Istina o Vašim postupcima će na kraju isplivati na površinu i bićete u mnogo lošijoj poziciji. Budite otvoreni i iskreni.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako danas naiđete na probleme, bilo koje vrste, dobro bi bilo da se odmorite od svega u miru u tišini. Postoji šansa da ćete donositi neracionalne odluke.

Pokušajte da dobro razmislite prije nego nešto uradite ili kažete. Ova metoda je jako dobra kada ste pod prevelikim stresom i ne razmišljate trezveno. Preporučujemo Vam da pijete što više čaja.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnja astralna energija sugeriše na to da Vas očekuje pravo iznenađenje od strane partnera. Ovo ne samo da će biti prilično jedinstveno iskustvo, već bi moglo ponovno zapaliti plamen između vas, koji je u posljednje vrijeme bio prigušen. Takođe, ovo će dovesti do razgovora o temama koje su vam oboma bitne kada je u pitanju budućnost.

POSAO: Odanost poslu je ključni dio uspjeha kada ste Vi u pitanju. Pokažite tu odanost tako što ćete otići korak dalje od onoga što se od Vas očekuje. Ako ne osjećate želju da se posvetite svom trenutnom poslu, onda pronađite nešto što ćete više voljeti da radite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ukoliko pažljivo birate hranu koju jedete i svakodnevno ste aktivni, današnji dan će proći bez velikog napora. Ako ste, sa druge strane, ignorisali poruke svog tijela, dobićete poziv za buđenje. Potrebna je pažnja kako bi se živjelo što zdravije.

Udovoljite željama svog tijela koliko god možete. Ako ne čujete poruke svog tijela, morate odvojiti vrijeme da se više skoncetrišete.

RAK

LJUBAV: Smatrate da će ovaj dan biti sasvim običan, ali današnja energija ukazuje na to da će biti sve samo ne normalan dan. Sigurno je da ovaj dan ne biste mogli opisati kao romantičan, ali će svakako biti intrigantan, toliko da ćete sigurno da željeti ponovo da proživite ovakvo iskustvo.

POSAO: Imate probleme u odnosima sa ljudima. Vaše kolege su vrlo negativne i samim tim imate problem u komunikaciji. Bilo bi bolje je da sve važne odluke odložite na neki drugi dan.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vrlo često zanemarujete svoju osjetljivost! Sa toliko problema koji se dešavaju svuda oko Vas, morate biti svjesni svoje pažnje kako biste je mogli fokusirati na sebe. Fokus je vrlo bitan aspekt joge, a poseban akcenat se stavlja na dah.

Vježbe disanja su sjajna vještina koja se vrlo lako uči. Ipak, nije tako lako držati se redovnih vježbi disanja. Veća kontrola nad pažnjom nemjerljivo će povećati kvalitet Vašeg života.

LAV

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje Vas navodi da posmatrate jednu osobu u potpuno drugačijem svjetlu. Ovo će biti pozitivno iskustvo jer do sada niste gledali tu osobu na ovaj način i svrstavali ste je u gomili sa svima ostalima. Bićete vrlo srećni što imate priliku da razgovarate i da se malo bolje upoznate.

POSAO: Vaša produktivnosti na poslu će biti izrazito velika danas pa stoga, iskoristite to u svoju korist. Što više postignete danas, imaćete više vremena za stvari koje inače volite raditi. Ovaj pozitivan ciklus će Vas dovesti do velikog uspjeha na poslu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kad god naiđete na blokadu u energiji ili naiđete na nešto što se čini kao prepreka, dišite duboko i ponovite ovu mantru u sebi: “Uživam u novom otkriću.”

Kad razmislite o tome, problemi sa kojima se susrećemo su često puni raznoraznih otkrića. Ukoliko uživate u istraživanju ove vrste, naučićete jedinstvenu vještinu koja će Vam pomoći u brojnim poljima života.

DJEVICA

LJUBAV: Kroz razgovor sa jednom osobom ćete upoznati mnoge druge vrline koje niste znali da ta osoba posjeduje i posmatraćete je u potpuno drugom svjetlu. Trenutni planetarni aspekt sugeriše na to da će Vas spojiti splet okolnosti i da ćete imati vremena da razovarate o raznim stvarima.

Između vas je očigledna energija i postoji šansa da ćete ući u blizak odnos. Očito vam je suđeno da se upoznate.

POSAO: Vaš posao Vam djeluje mučno, i više nego inače. Osjećate se nugodno po pitanju jedne situacije koja Vam ne prija. Nemojte donositi nagle odluke. Ovo je samo prolazna faza koja će uskoro završiti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Kada pronađete nešto u ishrani što biste željeli promijeniti, dajte sebi dovoljno vremena da se psihički i fizički prilagodite. Na primjer, ako su mliječni proizvodi vrlo zastupljeni u Vašoj ishrani, nemojte ih sve odjednom eliminisati!

Ova vrsta entuzijazma je kontraproduktivna. Pokušajte odustati od sladoleda i sira za početak, ali pijte kafu sa mlijekom ujutru. Vaše tijelo se mora postepeno navikavati na nove namirnice. Samo polako.

VAGA

LJUBAV: Današnja planetarna energija Vam pomaže da otkrijete stvari koje do sada niste znali. Ispostaviće se da osoba koja je Vama vrlo draga i gajite neke emocije prema njoj takođe gaji emocije prema Vama, ali je iz nekog razloga krio svoje emocije. Iako ovo može biti popriličan šok za Vas, zapravo će Vam poprilično prijati da znate ovako nešto.

POSAO: Nemojte biti previše kritični prema tuđem radu. Ova osoba je osjetljivija nego što Vam djeluje. Previše kritika može ovoj osobi izmamiti suze na oči. Budite blagi i imajte razumijevanja.

ZDRAVLJE I SAVJET: Otpornost je nešto što je prirodno za Vas. Poprilično ste otporni na prehlade, sposobni ste za rad unprkos raznim smetnjama na koje nailazite i vrlo lako se odupirete iskušenju. Međutim, kada naiđete na otpor u sebi, Vi se pretvarate kao da se ništa ne dešava.

Ako se opirete zdravstvenim navikama koje ste počeli praktikovati prije nekoliko dana, prva stvar koju trebate učiniti jeste ne osuđivati sebe za stvari koje radite u momentu. Pokušajte da se vratite na pravi put i pronađite opcije koje Vam više odgovaraju. Oduprite se nestrpljenju!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Očekutje da ćete danas naići na ljubav svog života i to će se desiti kao iz vedra neba. Današnja energija Vas podstiče da budete otvorenog uma, kao i da se krećete u novim kurogvima društva i da razgovarate sa ljudima koje ne poznajete tako dobro.

Amorova strijela bi Vas mogla pogoditi u bilo kom trenutku. Prije nego shvatite što se dogodilo, bićete u pravom vrtlogu ljubavi!!

POSAO: Ne radite drugima ono što ne biste željeli da oni rade Vama. Pazite da svoj negativan stav ne usmjeravate prema drugima. Postoji šansa da ćete reći nešto što će povrijediti drugu osobu a to Vam nije namjera.

ZDRAVLJE I SAVJET: Imate problema kada su u pitanju dobri izbori u životu. Važno je razumjeti ovaj otpor u sebu i poduzeti mjere za rješavanje tog problema. Na primjer, ako smatrate da će Vas samo brza hrana zadovoljiti, pokušajte jesti uz to salatu koja ima bogate sastojke.

Ili, ako vježbanje nije na Vašem dnevnom rasporedu, idite u kratku šetnju nakon obroka. Dok budete pravili ove male kompromise, osjećaćete se bolje!

STRIJELAC

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje sugeriše na to da bi jedan razgovor mogao dovesti do vrlo zanimljive situacije po pitanju ljubavi i, ako možete biti dovoljno opušteni da se prepustite, možete postići sve što želite. Nemojte previše da razmišljate o mogućim ishodima. Ne propustite ovu priliku.

POSAO: Danas je vrhunac Vaše sedmice kada je karijera u pitanju. Odnosi sa drugima su jako dobri i danas ćete čak uspjeti uspostaviti važnu vezu sa svojim šefom koja će Vam otvoriti vrata budućim prilikama za napredovanje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Energija koja dolazi sa planeta predstavlja pravi mentalni izazov. Emocije i energija su u sukobu jedna sa drugom! Stvar je u tome da treba se odmaknete i procijenite situaciju. Šta možete izgubiti? Hoćete li uspjeti u svojim namjerama? Radi li se o pobjedi i gubitku?

Najviše od svega, izazov će biti nastaviti poštovati svoj zdravstveni režim. Nije pošteno ni razborito zanemariti svoje tijelo i svu energiju u njemu.

JARAC

LJUBAV: Tek kada malo bolje upoznate jednu osobu, moći ćete sklopiti cijelu slagalicu. Trenutni planetarni aspekt ruši barijeru koja je postojala između Vas i osobe prema kojoj ste gajili neke emocije. Možda ste zbog toga oklijevali razgovarati sa tom osobom, ali sudbina govori da danas baš i nemate izbora. Sva sreća da je tako.

POSAO: Vaša agresija Vas može dovesti u probleme sa kolegama, pa čak i sa poslodavcem, stoga budite oprezni. Bolje bi bilo da se strpite i da ne pričate stvari bez da prvo razmislite o svemu i ne dirajte ljude koji jednostavno nisu raspoloženi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Shvatili ste konačno da Vam je energija data da je koristite. Prema tome, malo je vjerojatno da nećete uživati u trenutnom planetarnom aspektu. Međutim, ne smije se zanemariti Vaša trenutna situacija.

Vrijeme je da se probudite i osjetite miris zelenog čaja! Ako ne slušate svoje tijelo i ne poštujete njegove želje, sva sila svijeta Vas neće moći spriječiti da trpite posljedice.

VODOLIJA

LJUBAV: Današnja astralna konfiguracija Vam daje priliku da se izražavate na način koji bi mogao osvojiti tuđe srce. Ako do sada niste uspjeli osvojiti tu osobu, onda Vam kosmom šalje odgovor koji ste tražili. Nešto što kažete će biti strijela koja će pogoditi tačno u srce te osobe.

POSAO: Vaša staloženost i poštenje će Vam donijeti velike bodove na poslu. Budite ljubazni u komunikaciji sa drugima. Pozitivan stav će biti ono što će Vam dati prednost kojoj se nadate u karijeri.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako propustite odmor ili preskočite obrok, vrlo je vjerojatno da ćete reći stvari zbog kojih ćete se kajati. Imajte to na umu danas. Ugrizite se za jezik i riječi pretvorite u misli. Izolujte se od svih ukoliko je to neophodno.

Vrlo je važno prepoznati kada ne želite biti u blizini ljudi. Vaš um sadrži gomilu informacija koje Vam mogu biti od pomoću ukoliko budete pažljivo slušali. Osjećaj razdražljivosti znak je da Vaš tijelo ima važnu poruku za Vas. Preporučujemo Vam da radite vježbe disanja i jogu u svom domu.

RIBE

LJUBAV: Ako želite uticati na svog partnera, nemojte raditi iste stvari kao u prošlosti. Trenutna planetarna energija Vas podstiče da pronađete drugačiji način kada je u pitanju pristup partneru kako biste ostvarili svoj cilj. Ali ne brinite se. Odgovor na ovu situaciju će Vam se javiti sam od sebe.

POSAO: Pokušaj da uvjerite ljude u svoje ideje će propasti osim ako čvrsto ne stojite iza svoji riječi i posal kojim se bavite. Ukoliko je Vaš ideja neosnovana, vrlo brzo će to biti i razotkriveno. Spremite se prije nego što predstavite svoje ideje drugima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Evo jedan vrlo bitan savjet za Vas, izbjegavajte kofein! Kofein je vrlo rasprostranjena droga u našem društvu i nije dobra za Vas. Počnite istraživati alternativne stvari poput, recimo, zelenog čaja.

Stres od kofeina negativno utiče na Vas. Takođe, uključite svježe voće i povrće u svakodnecnu ishranu kao što je dinja, brusnica i borovnice. Ove namirnice zasigurno imaju bolji ukus od bilo kog lijeka!

error: Sadržaj je zaštićen !!