DNEVNI HOROSKOP ZA 12.01.2023.

Dnevni horoskop za 12.01.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Ljubavni odnosi možda nisu najzabavnija stvar danas, jer se osjećate raspoloženije da radite stvari sami. Planete čine da se osjećate zatvorenije i niste rasoloženi za učestvovanje u bilo čemu, bilo sa svojim partnerom ili nekim drugim. Koristiće Vam ovo vrijeme provedeno sa samim sobom kako biste se bolje upoznali sa vlastitim potrebama, željama i osjećanjima.

POSAO: Ne oklijevajte u donošenju odluka danas, čak iako tehnički niste u mogućnosti da to uradite. Vaše liderske sposobnosti su na najvećem nivou, tako da biste ih mogli demonstrirati i drugima.

ZDRAVLJE: Promjene Vam nisu strane, ali možda ipak trebate obuzdati vlastitu energiju kako biste se konstruktivno usmjerili na promjene. Zamislite da ste i otac i majka (ovisno o Vašoj dobi to će biti lakše ili teže učiniti) i stvorite granice.

Granice u smislu onoga što izgovarate, ograničenja u odnosima, zahtjevima na poslu i takođe, ograničite sebe sa unosom štetne hrane, vježbanjem, svim stvarima koje su Vam potrebna da preživite. Ne zaboravite da uživate u pozitivnoj energiji koja Vas okružuje!

BIK

LJUBAV: Današnja planetarna energija Vas čini anksioznim po pitanju ljubavnih odnosa. Trenutno Vaš um prolazi kroz čitavu lepezu strahova koji se tiču različitih pitanja.

Razmišljanje na ovaj način neće baš poboljšati stvari na bolje, ali s druge strane, morate biti realni. Možda Vam treba samo malo vremena i za nekoliko dana ćete se osjećati bolje.

POSAO: Biće Vam potrebno strpljenje da biste izašli na kraj sa nekim ko nema toliku moć predviđanja kao i Vi. Kad dođe do nesporazuma, ne bojte se iznijeti sve činjenice koje ste polako i marljivo prikupljali. Pobjeda je Vaša.

ZDRAVLJE: Možete se osjećati izdano ukoliko dođe do neke zabune među prijateljima. Važno je znati način na koji se suočiti sa ovim problemom kako biste bili jasni prije nego što se upustite u ovu vrstu drame koju izdaja može izazvati.

Prije nego što se obratite bilo kome za pomoć, morate i sami biti jasni. Režim vježbanja sjajan je način da unesete jasnoću u svoj život. Napravite sami sebi raspored kog ćete se pridržavati i i uživajte u rezultatima nakon svakog završenog treninga.

BLIZANCI

LJUBAV: Dok uživate u trenutnoj planetarnoj energiji, teško Vam je razumjeti one momente kada Vaš partner jednostavno ne želi učestvovati u vašim svakodnevnim aktivnostima. Planete stvaraju privremenu udaljenost između vas oboje, što, ako biste bili iskreni prema sebi, trenutno trenutno i nije toliko loše. Nakon preioda relativne bliskosti, oboje biste vjerovatno imali koristi od vremena provedenog nasamo.

POSAO: Laskanje će Vam donijeti sve što danas želite u svijetu posla. Ne stidite se zasipati šefa komplimentima za koje znate da ih on ili onažele čuti. Budite pošteni, ali nemojte se bojati dodatno začiniti situaciju.

ZDRAVLJE: Bez vlastite savjesti koja Vas vodi, može biti prilično izazovno natjerati sebe na svakodnevni trening. Priuštite sebi luksuz online ličnog trenera ako to možete priuštiti, a osjećate da biste imali koristi od dodatnih smjernica po pitanju vježbanja.

U suprotnom, napravite raspored vježbanja sa prijateljem kako ne biste bili sami u ovom vrlo važnom poduhvatu. Vaš režim vježbanja vrijedan je samo ako ga radite dosljedno. Olakšajte sebi.

RAK

LJUBAV: Zbog planetarnog uticaja osjećate da se ne isplati truditi se pronaći partnera. Došli ste do zaključka da se svaki potencijalni kog sretnete jednostavno pokaže kao nepodoban za Vas jednog ili drugog razloga. Ipak ste sebi najveći neprijatelj, a posebno to važi za danas. Za nekoliko dana vjerojatno ćete imati optimističniji stav. Izdržite!

POSAO: Možete se osjećati kao da se Vaše vještine ne koriste u punom kapacitetu na radnom mjestu. Obavijestite svoje poslodavce o tome. Ne bojte se pokazati svoje vještine danas i pokazati da ste vrijedniji nego što to drugi misle.

ZDRAVLJE: Danas ste puni nade i dobrih namjera. To je osjećaj u kom uživate, a opet možete imati osjećaj sjenke koja je nad Vama koji nije baš tako sjajan. Pitanje je koliko daleko možete ići ka ostvarenju Vaših snova i koliko ste zapravo sposobni živjeti svoje snove.

Morate se utemeljiti kroz fizičke aktivnosti i pružiti tijelu priliku da izrazi “nadu” i “radost” onako kako to zna: kroz dobro zdravlje.

LAV

LJUBAV: Imate tendenciju da se sažaljevate u danima poput ovog, kada svi žele da krenu svojim putem i rade stvari sami. Planete otežavaju život jer ne možete pronaći nikoga ko je spreman na saradnju, čak i ako želite samo brzi razgovor putem telefona. Prijatelji i partner izgledaju prezauzeti i nemaju previše vremena za Vas. Ali ne brinite, neće to trajati vječno!

POSAO: Dešavanja na radnom svijetu Vam idu u prilog. Zbog toga imate mogućnost da postignete mnogo. Ako Vam treba novi posao, pravo je vrijeme da se predstavite potencijalnim poslodavcima. Utisak koji ostavite biće odličan.

ZDRAVLJE: Kada Vas dodirne vrsta mistične energije koju oslobađa današnje poravnanje planeta, Vaša duhovna strana se budi. Ovo je sjajno vrijeme da se angažujete i aktivirate.

Nastavite uživati u energiji sa kojom se obično ne povezujete i pokušajte obratiti pažnju na inspiraciju koja dolazi od bavljenja fizičkim vježbama. Dugi maraton može probuditi Vaše emocije na pozitivan način. Takođe, ovo može biti povoljno vrijeme za ljubav.

DJEVICA

LJUBAV: Dnevna planetarna energija mogla bi donijeti najgore Vašoj trenutnoj vezi ako joj to dopustite. Oboje ste danas nervozni i spremni ste uzvratiti udarac na najmanju provokaciju.

Međutim, mogli biste ovo preokrenuti, i umjesto svađe, otiđite u dugu šetnju ili zajedno se bavite nekim sportom. Na ovaj način se možete približiti, a ne udaljiti.

POSAO: Patite zbog frustracija na poslu jer se čini da svi ostali dobijaju pohvale i pažnju, dok Vi zapravo radite sav posao. Pokušajte se više fokusirati na ono što Vi radite umjesto na ono što rade svi ostali.

ZDRAVLJE: Vašim prijateljima je ponekad teško da se pridržavaju planova koje Vi osmislite, a to takođe važi i za Vas! Morate posvetiti mnogo energije sadašnjosti koliko i budućnosti.

To će pomoći Vama i Vašim odnosima! Što se tiče Vašeg zdravlja, posebno je važno konstantno vježbati i piti puno vode. Preskakanjem ovih ovih stvari sada može negativno uticati na Vašu budućnost. Budite prilagođeni svom zdravstvenom režimu!

VAGA

LJUBAV: Ukoliko se iznervirate danas, doći ćete do same ivice, jer Vi ste tip osobe koji ide ko kraja ma šta god to bilo. Energija planeta uzrokuje da se iskre pretvore u pravi plamen, a i moraćete biti oprezni da ne iznosite neku od svojih netaktičnih primjedbi u posebno osjetljivom trenutku, jer ona možda neće biti shvaćena na pravi način.

POSAO: Svi rizici koje preuzmete u vezi posla sigurno će Vam se isplatiti. U položaju ste velike moći i Vaše samopouzdanje je veliko. Ne dopustite da Vam ova prilika propadne. Imajte povjerenja u sebe i drugi će imati povjerenja u Vas.

ZDRAVLJE: Iako ste možda poznati kao osoba sa ogromnim iscjeljiteljskim moćima, morate naučiti kako izliječiti i sebe! Vaša osjetljiva priroda može se naći na meti udara, ali ostanite vjerni svojoj potrebi za druženjem.

Pratite svoju rutinu vježbanja i pokušajte pronaći partnera sa kojim ćete zajedno vježbati, ako je moguće, kako biste sebi olakšali. Možda postoji neko sa kim radite ili živite, a koga bi nadahnuo poziv da Vam se pridruži u šetnji ili trčanju u parku. Na ovaj način pomažete nekome drugome dok pomažete sebi!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Ponekad je potrebna neobično intenzivna sila da se neke prepreke savladaju. Energija planeta može Vas osvijestiti po pitanju Vaših osjećanja.

Ukoliko pronađete pravi način da se izrazite, a da u potpunosti ne izgubite kontrolu, mogli biste vrlo lako savladati sve što Vam se nađe na putu. Osjetićete oslobađanje od pritiska, a partner će razumjeti malo više o Vašim limitima koje ne trebaju iskušavati.

POSAO: Ljudi sa kojima radite ili koji se danas mogu ponašati poput Vaših prijatelja, možda uopšte nisu Vaši pravi prijatelji. Imajte na umu da imaju sebične motive. Oni nisu u ovoj igri da bi poboljšali Vašu karijeru. Imaju namjeru da poboljšaju svoju karijeru. Budite oprezni.

ZDRAVLJE: Današnji aspekti emituju korisnu energiju. Iskoristite ovu energiju da biste dobili ono što Vam treba i ono što Vam prija! To može biti fizičko, emocionalno ili sasvim moguće ljubavne prirode, a zadovoljstvo ćete postići znanjem da ste Vi jedini uživalac svojih želja!

Ovaj aspekt se odnosi na zadovoljstvo i saznanje da imate kontrolu. Prihvatanjem energije uzrokovaće da ona raste u Vama, stoga toplo preporučujemo da izađete vani i vježbate: trčanje, hodanje, planinarenje, biciklizam itd.

STRIJELAC

LJUBAV: Iako Vas određena situacija muči neko vrijeme, još uvijek odbijate da se pomirite sa činjenicama, a kamoli da nešto poduzmete po tom pitanju. Možda će se sve ovo odraziti najviše na Vašem partneru dok Vi budete po strani posmatrali. Ali čak i u ovom slučaju možete naučiti nešto kosirsno.

POSAO: Ovo je jedan od onih dana u kom se svodi, ne na ono što znate, već na to koga poznajete. Imajte na umu da su veze sa drugim ljudima Vaša najcjenjenija imovina danas. Neka Vam telefon bude pri ruci. Zovite poznanike kada je to potrebno.

ZDRAVLJE: Mnogi od nas se vode onom činjenicom: “ako još uvijek mogu stati u famrerke, sve je dobro”, što nije dijeta za optimalno zdravlje. Možda biste trebali malo više razmisliti o tome šta danas možete učiniti za svoje zdravlje.

Puno ste sposobniji od ovoga što trenutno radite kada je Vaše zdravlje u pitanju! Obilne količine vode su nešto što možete učiniti za svoje zdravlje u bilo koje doba dana!

JARAC

LJUBAV: Planetarna energija podstiče osjećaj ogorčenosti u Vama zbog nedavne prepirke sa voljenom osobom. Iako je možda karakteristično za Vas da budete melodramatični dok imate nadureni izraz na licu, time zapravo ne postižete previše. Bilo bi Vam bolje da kažete zašto se tako osjećate i obavite civilizovan razgovor o tome.

POSAO: Imaćete osjećaj kao da se ljudi danas oglušuju na pravila. Vaši instinkti su tačni. Neko ima prilično nezreo pristup poslu. On ili ona gazi pravila kako bi napredovao. Ne bojte se upozoriti svoje pretpostavljene na ovo.

ZDRAVLJE: Neprocjenjiv je osjećaj kada se probudite raspoloženi. Da bi se ovo češće događalo, budite posebno pažljivi prije spavanja.

Zubnim koncem očistite zube, pripazite da tokom večere unosite dovoljno vode kako biste pravilno svarili obrok tokom noći i pokušajte se istezati prije spavanja kako bi Vaše tijelo bilo opuštenije dok odmara. Vodite računa da i ujutro pijete vodu, kako biste nastavili zdrav probavni proces.

VODOLIJA

LJUBAV: Postoje dva moguća načina na koji biste se mogli nositi sa svojim trenutnim problemom u ljubavi: jedan je pretvarati se da se ništa ne događa, a drugi je da dopusite da Vas gorčina savlada.

Energija planeta uzrokuje to da želite da reagujete, a sa druge strane želite sve pustiti niz vodu. Ako razgovarate civilizovano, onda postoji mogućnost rješavanja problema.

POSAO: Na vrlo ste visokoj tački. Slobodno povucite potez koji ste možda oklijevali povući nekoliko dana unazad. Bilo koji prikaz hrabrosti biće nagrađen. Ako se povučete, zaostaćete.

ZDRAVLJE: Ako ste obraćali pažnju na svoje snove, možda ste primijetili da često sanjate kako kasnite. Ovo je pokazatelj da postoji neka osnovna poruka koju Vaša psiha želi da shvatite i vjerovatno učinite povodom toga!

Vježba je jedan od načina da u potpunosti integrišete svoj život iz snova sa svojim realnim životom, jer su vježbanje i odmor suprotni krajevi fizičkog spektra. Bez obzira na što ukazuju Vaši snovi, pokušajte razmišljati o tome dok vježbate.

RIBE

LJUBAV: Planete Vam donose priliku da zastanete i razmislite jeste li zaista zadovoljni u Vašoj vezi, prije nego što donesete odluku.

Jedini problem je taj što imate prekomjerno pesimistično razmišljanje i imate tendenciju naglašavanja loših stavova u svojoj glavi, dok istovremeno prikrivate sve stvari koje su za to krive. Morate pronaći ravnotežu.

POSAO: Ako ste se stopili sa gomilom, drugima će biti teško izdvojiti Vas iz gomile. Učinite nešto zbog čega ćete se istaknuti. Isprobajte kreativniji pristup. Drugi ljudi neće moći odoljeti Vašem umjetničkom stilu.

ZDRAVLJE: Buđenje usred noći znak je tjeskobe. Neposredna potreba je da se vratite na spavanje. Obično ustajanje iz kreveta ne pomaže. Pokušajte biti u krevetu sa isključenim svjetlima. Ako ne možete da spavate, čitanje Vam može pomoći.

Da biste se pozabavili ovim problemom na većem nivou, tokom dana pokušajte shvatiti šta je u osnovi Vašeg straha. Anksioznost je zabrinjavajuće pitanje za mnoge ljude, a vježbanje može smanjiti njegovu snagu.

error: Sadržaj je zaštićen !!