DNEVNI HOROSKOP ZA 11.06.2022.

Dnevni horoskop za 11.06.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Morate se potruditit da promijenite neke od svojih loših navika. Kada to uradite, bićete vrlo iznenađeni onim što Vas očekujte. Današnja energija stavlja akcenat na jedan događaj koji je vezan za Vaš posao, tj osoba sa kojom radite će Vam privući pažnju.

POSAO: Vaše izjave će doliti ulje na vatru kada je u pitanju situacija koja će vjerojatno izbjeći kontroli. Biće Vam drago što imate pravu predstavu pred sobom. Budite spremni prihvatiti posljedice svojih postupaka. Budite oprezni!

ZDRAVLJE I SAVJET: Dok vodite brigu o svom zdravlju, s vremena na vrijeme uviđate da postoji jako puno stvari na koje trebate obraćati pažnju! Ishrana, navike, fizičke aktivnosti, raznorazne bolesti, odmor, i sve ostalo usko vezano za ovaj aspekt života.

Zbog toga imate prijatelje. Vaši prijatelji Vam mogu pomoći da procijenite svoju situaciju i smislite najbolji plan za sebe. Ponekad je sve što Vam treba samo osmijeh!

BIK

LJUBAV: Današnja astralna energija sugeriše na to da bi moglo doći do poslovnog sastanka na kom će prisustvovati osoba koja Vam plijeni pažnju već neko vrijeme.

Što ste otvoreniji u pogledu svojih ideja, to ćete se više svidjeti toj osobi. To znači da nakon ovoga postoji šansa da se češće viđate sa tom osobom u ne tako poslovnom izdanju. Prepustite se.

POSAO: Kako biste ostvarili svoje ciljeve u karijeri, morate zatražiti pomoć od drugih ljudi. Oslonite se na one koji imaju ideje drugačije od Vaših. Vaše sposobnosti vjerojatno neće biti dovoljne kada je u pitanju posao koji radite, pogotovo danas.

ZDRAVLJE I SAVJET: Upamtite da nije važna situacija, važno je kako se nosite sa njom. Nastavite raditi vježbe disanja, fokusirajući se na dah kada vježbate i kada se odmarate. Ono što jedete je vrlo važno, ali danas je važnije način na koji jedete.

Prvo, potrudite se da jedete ono što volite. Zatim rasporedite hranu na manje zalogaje prije nego što počnete jesti. Fokusirajte se. Jedite polako i uživajte.

BLIZANCI

LJUBAV: Nema smisla skrivati se, a ipak se nadati da će Vas ta osoba primijetiti. Trenutna astralna konfiguracija implicira da je ta osoba odlučna da razgovara sa Vama, jer smatra da biste se vas dvoje jako dobro slagali. Zašto ne budete hrabi i ne pokušate? Trenutno nemate šta izgubiti.

POSAO: Ono što drugi vide kao pogrešno ili nepoželjno može biti upravo prilika koju ste tražili. Danas ćete uočiti ogroman potencijal u nečemu što drugi odbacuju bez razloga. Dajte sve od sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trudite se da uvijek izvlačite maksimum iz energije koju osjećate. Počnite mijenjati zastarjele obrasce ponašanja i napravite blagi pomak ka boljoj budućnosti.

Promjena nije lak zadatak, stoga je važno da budete otvoreni za nove stvari. Odustajete samo da biste dobili nešto drugo, nešto bolje po Vas!

RAK

LJUBAV: Trenutni planetarni aspekt čini pogled na Vaš ljubavni život mnogo uzbudljivijim i avanturističkijim. Vrlo je vjerovatno da ćete upoznati savršenu osobu za sebe ukoliko se okrenete akademskim naukama. Ukoliko već studirate, onda očekujte da ćete pronaći svoju srodnu duđu među kolegama.

POSAO: Danas će doći do haosa na poslu i najvjerojatnije ćete Vi biti veliki dio toga. Imajte na umu da je ovaj verbalni sukob upravo ono što je potrebno da se neke stvari raščiste. Nemojte se bojati da kažete svoje mišljenje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zapitajte se šta zdravlje predstavlja za Vas, čak i ako Vam je u posljednje vrijeme nemoguće držati se bilo kakve rutine!

Postavljanje pitanja važan je korak u pravljenju pravih izbora jer, da biste se posvetili sebi potrebno je da razumijete sebe. Mora postojati veza između srca i uma. Nastavite istraživati odakle dolazi hrana koju jedete.

LAV

LJUBAV: Danas ste vrlo lijeni i letargični. Trenutni planetarni aspekt sugeriše na to da Vaš partner želi akciju. Vaš partner ne voli da gubi vrijeme i do doneke podrazumijeva i Vas. Dakle, ustanite sa kreveta i krenite u zajedničku avanturu.

POSAO: Danas ćete se naći usred neprijatne situacije. Vaše kolege su u sukobu i od Vas će se tražiti da odaberete stranu. Stajanje u sredini će Vam donijeti više štete nego koristi. Budite asertivni.

ZDRAVLJE I SAVJET: Jedna od Vaših velikih kvaliteta jeste činjenica da ste realni u svakoj situaciji. Ovo je dobra vijest kada je u pitanju Vaše zdravlje i navike, jer je važno da sebi postavite dostižne ciljeve, inače ćete pokleknuti od pritiska ili nedostatka samopouzdanja.

Vježba koju odaberete mora biti nešto što Vam se sviđa i nešto što se uklapa u Vaš dnevni raspored. Na primjer, ako se odlučite za penjanje po stijenama, potrebno Vam je mjesto na kom to možete redovno raditi (osim ako, naravno, ne živite u blizini prirodne stijene!).

DJEVICA

LJUBAV: Današnja planetarna energija aktivira Vaš društveni život do te mjere da ćete se pitati šta Vas je snašlo. Slučajni susret sa nekim se može pokazati kao vrlo prijatan kada je ljubav u pitanju, iako nećete odmah prepoznati taj potencijal u toj osobi. Vaš prvi utisak o toj osobi će biti jako pozitivan.

POSAO: Neko krije istinu od Vas i ne postoji ništa što mrzite više od toga. Situacija na poslu se može zakomplikovati pa se potrudite da spremni dočekate haos. Budite oprezni jer mnogo toga možete izgubiti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Početi iznova nije uvijek lako. Ponekad je neophodno da Vas se nagovara na promjene. Možda je vrijeme da promijenite svoje zdravstvene navike kako biste ih učinili još boljim nego što jesu.

Odrasla osoba ne cijeni prijedloge o tome kako se ponašati. Pokušajte uvidjeti koje se teme ponavljaju kada je zdravlje u pitanju. Zapamtite da sve što radite, radite za sebe i svoje dobro.

VAGA

LJUBAV: Osjećate se da Vas osoba sa kojom provodite vrijeme pokušava nagovoriti da uđete u vezu iako se Vi ne osjećate spremno za taj korak. Ta osoba je vrlo energična i odlučna je u svojoj namjeri. Kažite kako se osjećate, tj da ne želite još uvijek ulaziti u odnose.

POSAO: Jedini način da budete uspješni jeste da svima pokažete da možete ispuniti očekivanja drugih ljudi. Potrudite se više nego inače. Nemojte sjediti i čekati da am se pruži savršena prilika. Morate se sami pokrenuti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zasigurno ćete naići na mnogo prepreka kada je u pitanju Vaš put ka boljem životu. Biće prevelika gužva na stazi za trčanje ili će Vam se javiti prijatelj sa kojim niste drugo pričali i umjesto da vježbate, Vi ćete sate i sate provesti u razgovoru.

Kako postanete odlučniji, ove prepreke će same od sebe nestati. Što više vjerujete svojoj intuiciji, ona će Vas držati na pravom putu.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnja energija čini da se ponašate i osjećate se kao milijon dolara. Ako ste nedavno započeli novu vezu koja je još uvijek u uzbudljivoj i strastvenoj fazi, očekujte da će se tempo još više ubrzati.

Ako tražite partnera, pronaći ćete ga na mjestima koja volite i radeći nešto što Vas ispunjava jer, kada radite ono što volite, onda odišete posebnom harizmom.

POSAO: Vaša empatija će biti pravi melem za ljude sa kojima radite jer se nalaze u vrlo teškoj situaciji. Vaši savjeti će pomoći da se ugasi požar koji je buknuo. Odmaknite se od plamena da se i Vi ne ozlijedite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Da biste bili aktivan mislilac, morate imati aktivno tijelo. Pogotovo za Vas koji vrlo često upadate u melanholiju svakodnevnog života. Pokušajte razmišljati o fizičkim aktivnostima kao o nečemu što Vaše tijelo zaslužuje.

Kada se Vaš um poigrava sa Vama i sugeriše Vam da je u redu da ne vježbate i da odlažete obaveze, sjetite se da um može zanemariti tijelo (do određene tačke) i da morate biti jako! Samo na taj način ćete biti uspiješni.

STRIJELAC

LJUBAV: Ljubav pršti na sve strane uslijed uticaja trenutne energije. Ukoliko danas prvi put razgovarate sa nekim, shvatićete nakon nekog vremena da je odnos među vama mnogo dublji nego što zapravo djeluje.

Takođe ste svjesni da to neće trajati tek nekoliko sedmica, ali zadržite to za sebe dok ne dođe pravo vrijeme.

POSAO: Očekujte da će doći do haosa među Vašim kolegama pa stoga, nemojte se iznenaditi kada nastane haos ni iz čega. Vaše iskustvo će Vam pomoći da se izolujete od cijele situacije.

ZDRAVLJE I SAVJET: Znate da je briga o sebi vrlo zahtjevna ponekad! Istaknite ono najbolje u sebi planirajući unaprijed. Gotovo da ne postoji aktivnost u kojoj ne biste uživali, stoga odaberite onu koja Vam najviše odgovara.

Trebalo bi biti malo ili nimalo prepreka na putu do ispunjenja Vaših ciljeva. Izgradite naviku od odabrane aktivnosti i upotrijebite je kao potporu kada Vam bude teško.

JARAC

LJUBAV: Trenutni planetarni aspekt se bazira na ljubavnim odnosima jer osoba sa kojom ste od nedavno u odnosu, ne samo da ima jaku volju da vaš odnos uspije, već je i odlučna da stvari budu u skladu sa tim načinom razmišljanja.

Moraćete pokazati da želite biti jednako odlučni tako što ćete razgovarati o tome kako vidite stvari i pobrinuti se da se međusobno razumijete.

POSAO: Ne dopustite da Vas drugi forsiraju na nešto na šta se niste spremni. Nesko sa kim radite će koristiti taktiku zastrašivanja kako bi Vas uvjerio u nešto što on ili ona misli da je ispravno za Vas. Vjerujte samo sebi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Postoje dani kada čak ni Vi niste za avanturu, a sa današnjim planetarnim poravnanjem, ovo je vjerojatno jedan od tih dana.

Vaš smisao za humor će biti posve uspavan. Osjećate potrebu za razmišljanjem o prošlim vremenima i vremenima koja tek treba da dođu. Pokušajte da radite jogu kako biste se umirili.

VODOLIJA

LJUBAV: Ako ste pokušavali privući nečiju pažnju, moraćete se potruditi da to radite otvorenije. Današnja astralna konfiguracija Vam daje podsticaj koji Vam je potreban da objasnite kako se osjećate. Ne pokušavajte skrivati istinu kako biste bili manje ranjivi nego za promjenu, budite potpuno iskreni.

POSAO: Danas neće biti Vaš najbolji trenutak kada je posao u pitanju pa stoga, uzmite slobodan dan ako možete. Ako ipak morate raditi, maksimalno iskoristite to vrijeme baveći se projektima koji zahtijevaju dodatnu količinu snage, energije i fokusa. Na taj način ćete biti produktivniji.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako ste preopterećeni, opustite se za promjenu kako sebi ne biste nanijeli veću štetu. Nemojte se forsirati. Ako možete raditi neke vježbe, svakako uradite, ali zapamtite da je odmor jednako važan koliko i aktivnosti.

Napravite sebi toplu kupku sa kapima ulja lavande i odvojite malo vremena za sebe i za stvari u kojima uživate. Način na koji se ponašamo prema sebi kada smo loše, mnogo utiče na naše zdravlje.

RIBE

LJUBAV: Trenutna planetarna energija sugeriše na to da bi se osoba iz Vaših snova mogla pojaviti niotkuda. To će biti poput ljubavi na pravi pogled i, shvatićete da dijelite ista interesovanja kao i ideje o životu i zajedno ćete postići mnogo toga. Budućnost izgleda svijetla za vas dvoje.

POSAO: Čeka Vas ogromna prilika, ali imajte na umu da su i drugi bacili oko na isto polje kao i Vi. Oživite svoj takmičarski duh i nemojte se bojati drugih ljudi koji se takmiče sa Vama. Vjerujte u sebe.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas osjećate borbu unutar sebe i, ono što želite je drugačije od onoga što Vam treba. Ako odlučite da ignorišete svađe koje se s vremena na vrijeme javljaju u bliskim odnosima, biće Vam još izazovnije nositi se sa tom energijom u sebi.

Nemojte zanemariti napetost koja se javlja između Vašeg uzvišenog JA i Vaših želja. Radite vježbe koje su intezvinije kako biste nakupili energiju u sebi koja će Vam pomoći da se izborite sa ovim problemom.

error: Sadržaj je zaštićen !!