DNEVNI HOROSKOP ZA 10.12.2022.

Dnevni horoskop za 10.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Doći će do sukoba mišljenja između Vas i Vašeg partnera. Nedavni nesporazum je učino svoje i sada ste udaljeni jedno od drugog i razgovarate samo o nužnim stvarima.

Ali ako vam oboma stalo do ovog odnosa, moraćete premostiti taj jaz i napraviti prvi korak ka pomirenju. Razgovor je jedini način na koji možete riješiti ove probleme.

POSAO: Budite konzervativniji sa svojim novcem. Budite svesniji na šta trošite svoj novac, posebno na poslu. Umjesto da svaki dan naručujete hranu za ponijeti za ručak, počnite nositi svoju hranu od kuće. Dnevne ušteda na ovaj način je mala, ali vremenom se zbroji dosta novca na taj način.

ZDRAVLJE: Većinu vremena znate šta želite, ali ste skloni tome da mijenjate svoje ciljeve i na taj način remetite balans. Razmislite o tome da napravite večeru u svom domu za sebe i Vama bliske ljude i za promjenu se opustite i dopustite da Vas upoznaju u drugom svjetlu!

Ovo Vam u početku može djelovati zastrašujuće, ali ćete ih dotaknuti svojom otvorenošću, a dani i sedmice koji dolaze će biti sve bolji u smislu komunikacije. Dok ste već kod toga, skuvajte nešto što Vas opisuje kao osobu.

BIK

LJUBAV: Osjećate se čudno po pitanju odnosa sa partnerom. Ako ste nedavno prošli kroz težak period, osvrnite se danas na probleme koji su vas mučili ali i na sve pozitivne stvari koje su vam zajedničke.

Razgovarajte otvoreno o strahovima koje imate i onome što očekujete i na taj način ćete mnogo doprinijeti tom odnosu. Samo treba da napravite taj prvi korak.

Emocionalna stabilnost koju osjećate će se odraziti na Vaš posao i na taj način osigurati da imate dobre odnose sa drugima. Vaš stav znači mnnogo, stoga budite pozitivni i prizemljeni. Vaš rad će biti efikasan i uticajan.

ZDRAVLJE: Ključno je pobrinuti se za ti da Vaši zglobovi imaju adekvatne aktivnosti i da se na njih ne vrši preveliki pritisak. Ovo je posebno važno, jer mnogi od nas previše sjede.

Joga je idealna vježba za jačanje cijelog tijela, za tonus mišića i za održavanje fleksibilnosti. Redovnim praktikovanjem joge štedite vrijeme i novac u budućnosti i utičete na svoje zdravlje. Preventivne mjere poput ove su nužnost, a ne luksuz!

BLIZANCI

LJUBAV: Današnje poravnanje planeta Vas ohrabruje da ozbiljno razmislite o određenim aspektima Vašeg društvenog života, kao i o aferi koju ste nedavno započeli sa nekim.

Čini se da ste oboje došli u fazu u kojoj razmišljate o budućnosti, ali u isto vrijeme mišljenje prijatelja i kolega može uticati na Vašu odluku. Na kraju krajeva, slušajte samo svoje srce.

POSAO: Neočekivane promjene na projektu na kom radite su neophodne. Budite fleksibilni. Moraćete uvažiti ideje drugih ljudi o tome kako bi ovaj projekat trebao biti završen. Vjerujte da će promjene biti najbolje za sve. Uradite to.

ZDRAVLJE: Iako ste jako nježna i emotivna osoba, podjednako ste i ljuti i agresivni. Međutim, većina nas ima potrebu da prikriva bijes i agresiju, što narušava imuni sistem, kao i druge vitalne biološke sisteme.

Ako ste nedavno bili u takvom stanju, razmislite o vježbanju koje uključuju udaranje nogama, vikanje i udaranje neživih predmeta. Ova tehnika će Vam pomoći da izbacite sav bijes iz sebe i ublažite pritisak i naprezanje.

RAK

LJUBAV: Sukob sa partnerom može biti pravi razlog za zabrinutost. Današnje poravnanje planeta izvlači na površinu određene aspekte koji Vas nervijaru u vezi sa količinom vremena koje svako od Vas provodi kod kuće, za razliku od vremena provedenog na poslu. Kao i obično, iskren razgovor je jedini put ka progresivnom rješenju. Ne patite u tišini, to će samo pogoršati situaciju.

POSAO: Ako ste čekali povoljno vrijeme da tražite unapređenje ili povišicu, sada je pravo vrijeme da napravite taj potez. Energija ide u Vašu korist pa je iskoristite tako što ćete zatražiti priznanje za koje znate da s pravom zaslužujete.

ZDRAVLJE: Smjeli ste i ne prezate ni od čega. Danas ste prava koketa, flertujete i pomalo ste i arogantni. Najbolje je da sačuvate dio te energije za sebe, jer ćete biti jako osjetljivi i lako uvredljivi.

Pokušajte da izazovete sebe umjesto druge ljude. Pretrčite dodatni kilometar na stazi, naučite novi položaj joge i pokušajte da vježbate što više čak i kada ste zauueti. Takođe možete isprobati neku od tehnika borilačkih vještina kroz online časove ili radionice.

LAV

LJUBAV: Današnje poravnanje planeta ohrabruje i Vas i Vašeg partnera da ozbiljno razmislite o budućnosti vaše veze. Ako ste razmišljali o jačanju međusobnog odnosa, ovo je odličan dan za raspravu o tome kako oboje mislite da bi vaš odnos trebao funkcionisati.

Međutim, nemojte svoje zaključke zasnivati samo na današnjem razgovoru, jer se možete fokusirati na sve probleme i zaboraviti na dobre strane.

POSAO: Ne dozvolite da Vam propadne prilika koju ste dobili. Neko će usputno reći nešto što bi moglo izazvati Vaše interesovanje. Ne dozvolite da Vam ovo promakne. Zabilježite ovu ideju, broj telefona ili ime kontakta. Ovo je velika stvar koju ste čekali.

ZDRAVLJE: Mnogo toga možete učiniti da poboljšate svoje svakodnevno životno iskustvo! Svježe cvijeće u plavoj i žutoj boji Vam može podići raspoloženje. Čist radni sto ili namješten krevet Vam olakšavaju odmor.

Jednako je važna pravilna i marljiva briga o svom tijelu. Da li je Vaše kupatilo opremljeno mirišljaim šamponima i sapunima? Ovi mali detalji Vam mogu pružiti osjećaj mira kada je sve drugo u haosu.

DJEVICA

LJUBAV: Osoba za koju nikada ne biste pomislili da bi Vam se mogla svidjeti će Vas naprosto oboriti s nogu. Morate biti oprezni, stvari možda nisu onakve kakvima se čine.

Iako ova osoba djeluje kao potpuno šarmantna, u ovoj fazi ne uzimajte ništa zdravo za gotovo. Ovo ne znači da ne biste bili srećni jedno sa drugim, ali budite sigurni da ne dođe do nekog nesporazuma.

POSAO: Vaš dobro osmišljen plan će vjerovatno uzdrmati neko ko ima veliki uticaj na Vas. Nemojte se plašiti da predstavire novu ideju ili koncept na način na koji ste navikli da radite. Na taj način ćete stvoriti dobitnu kombinaciju energije i rezultata.

ZDRAVLJE: Mnogo toga možete naučiti iz neuspjeha i mnogo toga treba uzeti u obzir kada se postigne uspjeh. Ne možete učiniti dovoljno da u sebi usadite srž pravilnosti. Možda se to već prepoznaje u Vašem životu, ali može li to biti zdravija srž?

Ako Vam je jutarnja kafa ritual, da li biste razmislili o prelasku na čaj? Zeleni čaj? Ako Vaš alarm zvoni pet minuta prije nego što trebate ustati, možete li ga promijeniti nza 5 minuta ranije?

VAGA

LJUBAV: U glavi Vam je čista poezija. To znači da postoji velika vjerovatnoća da ćete podleći čarima i laskanjima onih koji bi željeli biti bliže Vama iz razloga koji nisu sasvim naivni. Uzmite sve aspekte u obzir i ne padajte na prvu!

POSAO: Članovi tima sa kojima radite će Vam dati podršku koja Vam je potrebna da dovedete svoj učinak na nivo na kom treba biti. Zatražite savjet od drugih, ali nemojte se plašiti da razmišljate i svojom glavom. Vaš samostalni rad danas će biti prilično nagrađen.

ZDRAVLJE: Kada da se bavite nečim po svom izboru to čini veliku razliku u Vašem životu. Kada uživate u jogi, ili kada se tuširate nakon dužeg trčanja, odvojite trenutak da osjetite zadovoljstvo koje se prostire u svaku ćeliju u Vašem tijelu.

Ovakva vrsta uvažavanja vlastitih vitalnih postignuća svojstvena je iscjeljivanju. Zatim pustite da odmor uđe sve u Vaše ćelije kako bi Vaši hormoni sreće bili potpuni.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Imaćete priliku da upoznate divne ljude u čijem društvu ćete uživati. To su umjetnici, pjesnici i kreativci. Ukoliko razgovarate sa ljudima u svrhu pronalaska odgovarajućeg partnera, nemojte žuriti sa donošenjem odluke, jer neko za koga ste mislili da je poseban može ispasti potpuno drugačiji kada ga bolje upoznate.

POSAO: Vodite bilješke o svemu što radite danas. Ako ste na sastanku sa svojim šefom ili kolegama na poslu, izvucite svoj blok papira i olovku. Budite pažljivi. Razgovaraće se o mnogim detaljima koje ne želite zaboraviti. Zapišite sve što čujete.

ZDRAVLJE: Svi imamo svoje trenutke i važno je da budete u stanju da sebi oprostite što niste uvijek bili najbolji prijatelj kog je Vaše tijelo imalo. Doći će dani kada će Vaše dobre namjere biti u sijenci okolnosti koje su velike da biste ih mogli kontrolisati.

Ali znajte da će se Vaša kontrola poboljšati i naučićete da, vrlo rijetko, postoji stvar koja Vas može natjerati da pojedete nešto što ne volite. Međutim, pošto gradite ljubav prema sebi kroz odgovarajuću ishranu, opraštajte sebi i volite sebe.

STRIJELAC

LJUBAV: Želite, iz određenih razloga, da kontrolišete svoja osećanja, ali ove želje Vam se neće ostvariti. Uživate u pritisku koje Vam nerijetko emocije stvaraju.

Međutim, možda ćete otkriti da uprkos Vašim najboljim namjerama, neko Vama blizak zna ša osjećate prema njemu. Ta osoba zna da Vaše srce vapi za njim!

POSAO: Trenutno ste u fantastičnoj poziciji što se posla tiče. Ako ste ikada razmišljali o pokretanju vlastitog posla, sada je pravo vrijeme da ga i pokrenete. Favorit za sada je elektronika i kreativni internet poslovi.

ZDRAVLJE: Danasste u punoj snazi i uživate u donošenju dobrih odluka. Međutim, bilo bi dobro da znate šta Vam je potrebno u pogledu ishrane i fizičkih aktivnsoti. Rutina je najbolji način da pobijedite lijenost i strah.

Ne odluku o večeri ili fizičkim aktivnostima za posljednji trenutak! Planiranje unaprijed je mali, ali efikasan način izgradnje samopoštovanja, kao i zdravog tijela.

JARAC

LJUBAV: Imaćete priliku iskusiti neke od svojih najvećih fantazija. Ako ste već u vezi, pravo je vrijeme da napravite romantičnu atmosferu, bilo da je to u zatvorenom prostoru, na otvorenom ili u prirodi. Možete uživati koliko god želite. Uživajte u vremenu provedenim sa svojim partnerom!

POSAO: Danas ćete dobiti kritiku jer ne obraćate pažnju na detalje koji su pod Vašo mkontrolom. Priznajte greške ako se pojave, umjesto da se pretvarate da nemate ništa sa rim. Sljedeći put pažljivije provjerite to što radite.

ZDRAVLJE: Izgovorene riječi koje su nepravedne ili zle Vas jako iritiraju i izbacuju iz takta. Da biste se nosili sa ovim, razmislite o vježbama koje uključuju disanje, trčanje i jogu. Na ovaj način se javlja prirodna ravnoteža u Vama.

Naučite da uključite disanje u svoj svakodnevni zdravstveni režim jer Vas to neće samo umiriti, već će u potpunosti raščistiti Vaš um. Primijetićete ogromnu razliku na sebi i u sebi nakon nekog vremena.

VODOLIJA

LJUBAV: Tajne sile su danas na djelu kako bi Vam ispunile ono čemu ste sanjali i nadali se da će Vam jednog dana doći. Možda sve ovo neće izgledati kao na holivudskom filmu, no naprotiv, sve će djelovati jako normalno. Dakle, moraćete koristiti svoju intuiciju i i pokušati da ne osuđujete sve što se dešava.

POSAO: Drugi će danas biti kritični prema Vašem radu, pa zašto ne biste biste bili i Vi. Obavezno provjerite sve dva ili tri puta prije nego što svoj rad pošaljete na pregled ili prije nego što pređete na naredni projekat. Dovoljno si vremena i obavite sav posao umjesto da žurite.

ZDRAVLJE: Planete nagoveštavaju promene. Znajte da nezdrave navike neće nestati osim ako ne učinite nešto da ih promijenite. Najvažnija zdravstvena navika za Vas je spavanje. Spavanje omogućava organima da se odmaraju, ćelijama da se regenerišu, a umu pruža odmor.

Neka Vam kvalitetan san bude prioritet. Prvo, volite svoj krevet! Neka Vaš krevet bude Vaše utočište. Trošenje novca na dobar dušek ili posteljinu i jastuke je svakako nešto što trebate uzeti u obzir! Takođe, vježbajte tokom dana kako biste bili umorni prije spavanja.

RIBE

LJUBAV: Vaš besprijekoran stav oduzima dah. Inače ste povučeni i distancirani i u stanju ste da budete jako nezainteresovani kada za to imate potrebu i s toga, danas ćete doživjeti šok kada shvatite da Vas je jedna osoba oborila s nogu i nećete imati kontrolu nad sobom. Možda bi barem jednom za promjenu trebalo da uživate!

POSAO: Danas ćete dobiti neočekivanu informacija od kolege sa posla. Obratite pažnju na to što čujete. Savjeti koje dobijete na poslu će Vam mnogo pomoći kada odlučite krenuti u nešto novo ili odlučiti da želite da napredujete.

ZDRAVLJE: Područje odmah ispod i iza organa u stomaku je mjesto gdje se nalazi Vaš instinkt. Neobjašnjivi osjećaj koji Vam govori šta da radite ili, u nekim slučajevima, poprima znanje predaka, dolazi direktno iz ovog dijela tijela.

To je više od centra jer funkcioniše tako da uravnoteži Vaše tijelo. Da biste donijeli prave odluke u životu, morate raščistiti puteve do ovog dijela tijela. Da biste održali svoj instinkt, obratite pažnju na zdravlje svoje jetre. Preporučuje Vam se svježi paradajz.

error: Sadržaj je zaštićen !!