DNEVNI HOROSKOP ZA 09.12.2022.

Dnevni horoskop za 09.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Vi ste pravi zavodnik. Odišete velikom tajanstvenošću i šarmom i izuzetno ste zavodljiva osoba. Nemojte se iznenaditi ukoliko imate dosta udvarača. No, nemojte se prepustiti prvoj osobi koja Vam pokloni pažnju. Imate mnogo izbora ispred sebe i stoga, birajte i izaberite nešto posebno!

POSAO: Jedan dio Vašeg posla koji radite će biti prilično naporan. Sprema se oluja i nema šanse da je izbjegnete. Naći ćete se na samoj granici. Potrudite se da gledate širu sliku.

ZDRAVLJE: Trebate znati kada stati a kada ići na prijed. To može izazvati veliku anksioznost u Vama. Zamislite jarca na planini, nesigurnog u svoj sljedeći korak! Drugi Vam govore da ni od čega pravite dramu, ali u sebi osjećate tjeskobu. Zanemarite ih!

Ali, nemojte zanemariti svoju anksioznost. Stvorite naviku da radite stvari koje oslobađaju napetost i smiruju anksioznost. Odvojite vrijeme za sebe jer to je preventivna mjera, a ne simptomatačan lijek!

BIK

LJUBAV: Upali ste u neku vrsu iluzije. Ništa nije onako kako se čini, a to uključuje i susret sa bliskom osobom. Osoba sa kojom ste bliski djeluje očaravajuće i teško je za povjerovati da je zaista stvarna. Može doći do gubitka kontrole sa Vaše strane, ali nemojte se previše opuštati. Sačekajte malo dok se ne upoznate malo bolje!

POSAO: Ne gurajte nos u situaciju o kojoj ne znate ništa. Došlo je do promjena u vezi sa Vašim poslom i tenzija postepeno raste. Ne povećavajte ovu tenziju njuškajući okolo tražeći odgovore na pitanja koja ne možete definisati.

ZDRAVLJE: Pažnja koju posvećujete svom tijelu će proizvesti i unutrašnje i vanjske rezultate. Vanjski rezultati Vas ne zabrinjavaju, iako će pozitivni komentari koje dobijete sigurno podići Vaše samopouzdanje!

Tražite unutrašnji sklad koji poboljšava Vaše zdravlje. Jeste li dovoljno informisani o pitanjima vezanim za organsku poljoprivredu i šta Vaša zajednica čini da podrži takve stvari? Vaše učešće i doprinos ovakvim stvarima direktno utiče na Vas. Razmislite o tome.

BLIZANCI

LJUBAV: Danas ćete se iznenaditi pažnjom koju će Vam posvetiti Vaš nadređeni. Iako Vam je ta osoba ranije djelovala kao previše stroga i rezervisana, iznenadićete se kada saznate da zapravo gaji veoma duboke emocije prema Vama. Međutim, možda bi bilo najbolje da se povučete dok ne budete sigurni na čemu ste.

POSAO: Ogromna snaga i samopouzdanje koje danas imate su za nepovjerovati. Imate sposobnost da pomjerate čak i planine zahvaljujući dobroj energiji koja Vas okružuje. Ovo je vrijeme za velike promjene. Imate dovoljno energije za to.

ZDRAVLJE: Danas obratite pažnju na područje grla, koje može biti posebno osjetljivo pod uticajem trnutnog tranzita. Postoji nekoliko homeopatskih tretmana koji pomažu kod inficiranog grla: astragalus, ehinacea, so pomiješana sa toplom vodom i stavljanje svježeg limuna u hranu.

Inficirano grlo šalje poruku Vašem tijelu da ne treba da govorite previše. To može uzrokovati mentalni stres. Pokušajte da pročistite svoj limfni sistem s obzirom na ovo stanje.

RAK

LJUBAV: Neko ko Vam je blizak prijatelj može iznenada pokazati znakove koji govore da želi da Vam se još više približi i da želi da imate intimniji odnos. Bilo bi bolje da sačekate neko vrijeme prije nego sve ovo shvatite ozbiljno. Ako je ovo nešto što bi i Vas zanimalo, onda se prepustite.

POSAO: Ne govorite svom šefu kako da radi svoj posao. Reakcija koju bi on mogao imati može biti prilično štetna za budućnost Vašeg zaposlenja na trenutnom radnom mjestu. Bolje je da zadržite svoje misli za sebe.

ZDRAVLJE: Vaše komunikacijske sposobnosti su izuzetno dobre. Današnji fokus bi trebao biti na Vašim nogama! Gdje god da postavite svoja stopala, time pokazujete u kom pravcu ćete krenuti.

Današnji planetarni aspekt traži od Vas da budete odlučni i da ispoštujete ono što kažete. Odličan je dan da odaberete fizičke aktivnosti kojima ćete se baviti u narednom periodu, a isto tako da zaista razmislite o frazi “Vi ste ono što jedete”.

LAV

LJUBAV: Zaslijepljeni ste ljubavlju, što Vam otežava razlikovanje potencijalnih partnera koji bi Vas usrećili od onih koji su loši po Vas. Ako večeras izlazite sa nekim, onda bi bilo dobro da budete oprezni i da ne podlegnete prevelikom šarmu i laskanju. Slušajte svoje instinkte.

POSAO: Vaše diplomatske vještine će biti stavljene na probu. Loša komunikacija će biti neizbježna danas i od Vas će se zahtijevati da odradite svoj dio posla. Vjerujte da možete donijeti mir u kolektiv.

ZDRAVLJE: Iako danas nećete biti raspoloženi da pravite kompromise, zapravo će Vam biti prilično teško izbjeći ih! Umjesto da pokušavate da uradite sve sami i kao rezultat toga zapadnete u svakodnevnu kolotečinu, držite svoje prioritete na vrhu liste tokom dana.

Zapamtite da niste od koristi drugima ako su Vaše potrebe nezadovoljene. Šta zaista trebate uraditi? Vaše zdravstvene potrebe trebaju biti među Vašim najvećim prioritetima. Hrana koju jedete je na vrhu liste!

DJEVICA

LJUBAV: Prštite od ljubavi danas. Emocije su Vas naprosto preplavile. Čini se da Vaš partner sigurno zna kako izvući ono najbolje u Vama, a Vi se osjećate opušteno u razgovoru sa njim. Šta će se desiti kasnije, možda je najbolje da odlučite Vi sami. Ali ne čekajte predugo da donesete odluku!

POSAO: Nemojte prenagliti u poslu danas. Dobićete veliku dozu dezinformacija koje će Vam pokvariti ostatak dana ako ne budete oprezni. Provjerite izvore dva ili tri puta prije nego što donesete konačnu odluku o bilo čemu.

ZDRAVLJE: Današnji planetarni aspekt je dinamičan za mnoge od nas. Možete dati ono najbolje od sebe i ili uspjeti ili ne uspjeti, ali to kako se osjećate će odlučiti o tome kakav će biti Vaš dan! Prihvatite sebe bezuslovno.

Nastavite sa svojim redovnim fizičkim aktivnostima i zdravom ishranom bez obzira na sve. Tek tada ćete vidjeti da je način na koji se osjećate u velikoj mjeri određen načinom na koji se ponašate prema sebi.

VAGA

LJUBAV: Ljubav dolazi u Vaš život, i to ne samo ljubav, već prava romansa iz ljubavnih filmova. Šta ste uradili da zaslužite ovo pitate se? Ne gubite vrijeme na razmišljanje već uživajte u danu i trenutku. I molimo Vas, ne brinite se, postoji još mnogo razloga zbog kojih se ovo desilo. Dakle, uživajte. Prava strast se jednostavno ne može požurivati.

POSAO: Naklonjeni ste ljudima sa kojima komunicirate svakodnevno. Sreća Vas prati vjerujte da ćete se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme. Vaš trud konačno biva nagrađen.

ZDRAVLJE: Zadovoljstvo koje proizilazi iz ostvarivanja vlastitih ciljeva je osjećaj koji Vam niko drugi ne može dati. Ako imate hrabrosti da postavite prioritete, to će Vam omogućiti da naučite vrijedne lekcije.

Jeste li donijeli konačnu odluku o svojoj svakodnevnoj rutini? Ili ste se nezadovoljni onim što ste pokušali do sada? Sve dok se aktivno bavite ovim vitalnim problemima, biće Vam lakše da sebe stavite na prvo mejsto u raznim situacijama, u ljubavi i poslu npr!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Umjesto da izlazite u grad ili provodite previše vremena sa prijateljima u druženju, nešto Va govori da večeras trebate ostati kući i provesti vrijeme sa svojim partnerom.

Stvorite lijepu, romantičnu atmosferu koristeći svijeće, razne biljne arome i napravite posebno mjesto za masažu i nikada više nećete morati izlaziti iz kuće! Ponekad se dobre stvari mogu naći tamo gdje ih najmanje očekujete.

POSAO: Da biste napredovali na poslu, moraćete da budete agresivniji nego inače. Slobodno povisite ton ako je to ono što je potrebno da biste dočarali svoju poentu. Asertivna taktika možda nije Vaš stil, ali je svakako efikasna.

ZDRAVLJE: Jeste li primijetili da što više razmišljate o dijeti, to ste opušteniji u odabiru onoga što jedete? Ako ste spremni da se nosite sa svakodnevnim odlukama o tome šta ćete jesti i koje promene možete prihvatiti u svojoj ishrani, odabir će biti mnogo lakši.

Treba da vizualizujete svoje tijelo u kom ćete se osjećati dobro i svakako uživati u rezultatima. Uspostavljanje veze između ljubavi prema sebi i hrane koju jedete je prvi korak ka uspijehu.

STRIJELAC

LJUBAV: Postoji šansa da ćete ostvariti jako blizak odnos sa jednom osobom. Vaša veza može započeti dugim razgovorom na raznorazne teme. Odnos će se nastaviti kada oboje odlučite da diskusiju trebate nastaviti i dalje, za šta vam preporučujemo neko mirnije jmjesto nakon večere. Ponekad i vas ljubav može iznenaditi.

POSAO: Ljudi danas upiru prstom u Vas, pa stoga se pripazite. Niko ne želi da preuzme krivicu za situaciju koja je nastala. Budite diplomata i pokušajte da ne varate. Prihvatite krivicu za dio za koji ste bili odgovorni.

ZDRAVLJE: Današnji planetarni aspekt će učiniti da se osjećate snažno i da imate kontrolu nad sobom i situacijom. Izbori koje donosite o svom tijelu predstavljaju upravo tu moć i kontrolu, tako da ako ste donosili dobre odluke, osjećaćete se odlično!

Takođe je odlično vrijeme da počnete ozbiljno shvatati svoje zdravstvene ciljeve koje ste tek napola ispunili. Ono što sebi date u smislu vremena reflektovaće se kao dobra energija kroz čitavo Vaše biće.

JARAC

LJUBAV: Djelujete kao da ste plaćeni da nekoga volite. Privlačnost koju osjećate prema jednoj osobi nije sasvim nevina. Velika je vjerovatnoća da Vas je ta osoba privukla zbog svog finansijskog stanja. Možda ovo djeluje prilično okrutno, ali ako odvojite vrijeme da proučite svoje namjere, vidjećete da tu opšte nema nekih velikih emocija.

POSAO: Ako ne pratite današnji tok energije, može doći do velikih problema. Mnogi Vas pokušavaju uvjeriti da je njihov put jedini ispravan. Postoji mnogo šarlatana u današnje vrijeme, pa budite oprezni. U ovom trenutku nemojte potpisivati nikakve ponude za brzo zarađivanje novca.

ZDRAVLJE: Za nekoga ko voli da ima ravnotežu u svemu, može biti posebno uznemirujuće kada shvatite da nije sve onako kako ste zamislili. Često Vam se javlja neka panika, osjećaj užurbanosti i osjećaj odgovornosti koji Vam govori da mora sve da bude u redu.

Oslobodite se sumnje i razvijte sistematski način rješavanja ovog probema. Vježbe dubokog disanja, koje se uče tokom većine časova joge, uz ispijanje nekoliko čaša vode, najbolji su načini za umirivanje tijela i uma.

VODOLIJA

LJUBAV: Očekujte sastanak sa srodnom dušom na manjem skupu. Između vas postoji trenutna privlačnost koja stvara varnice. Imate toliko toga za reći jedno drugom, a ipak se osjećate kao da se izuzetno dobro poznajete. Samo polako, ne žurite i vidjećete kako vaš odnos postaje sve jači i jači.

POSAO: Naći ćete se u teškoj poziciji u vezi sa poslom danas. Bićete u sredini između dvije grupe ljudi koji misle da su u pravu, tj Vaših nadređenih i kolega. Čini se da odgovorna osoba ne obraća pažnju ni na koga drugog osim na sebe.

ZDRAVLJE: Vi zaista uživate u nečemu što je predstavljeno sa pažnjom i velikom posvećenošću. Jedan od razloga zašto uživate da jedete u finim restoranima je umjetnost koja je uključena u prezentaciju hrane, ali pogodite šta? Ovo možete isprobati i kod kuće!

Šareno povrće je odličan način za početak. Postoji nekoliko boja tikve, paprike, paradajza i pasulja. Pokušajte oživjeti svoje nepce tako što ćete sami pronalaziti ukuse koje volite.

Vi takođe cijenite dobro izrađene alate, pa razmislite o opremanju svoje kuhinje odgovarajućim noževima i opremom za kuvanje! Pripremanje obroka kod kuće može biti čisto zadovoljstvo.

RIBE

LJUBAV: Nećete primijetiti da Vam se ljubav prikrada, jer sve djeluje kao da je tajno i nečujno. Možda Vam bude djelovalo da Vas jedna osoba ne privlači, ali kako vrijeme odmiče, ona počinje imati sve veći uticaj na Vas. Nešto u toj osobi Vas privlači kao magnet, sve bliže i bliže. Pripremite se na pravo iznenađenje!

POSAO: Neko s kim radite Vas ometa. On ili ona su previše samouvjereni i koriste tu aroganciju kako bi rukovodili drugima i vodili računa o svemu. Vaša najbolja strategija za danas jeste da izbegnete uticaj ove osobe. Fokusirajte se na sebe i svoj posao.

ZDRAVLJE: Trenutno se odvija divan planetarni aspekt koji će Vam pomoći da shvatite kako zaista želite da izgleda Vaša naredna godina života. Ako želite poboljšati svoj zdravstveni režim, iskoristite ovaj tranzit kao prekretnicu.

Dobro obratite pažnju na svoje navike i nemojte se zadovoljavati malim stvarima. Shvatite zašto radite to što radite i šta biste možda trebali raditi drugačije. Kroz razumijevanje poboljšavamo naše viđenje cilja koji želimo postići!

error: Sadržaj je zaštićen !!