DNEVNI HOROSKOP ZA 08.03.2023.

Dnevni horoskop za 08.03.2023 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Današnja astralna konfiguracija sugeriše na to da ćete početi da gledate drugim očima na odnos sa partnerom. Konstantno razmišljate o tome ko je od Vas dvoje odgovoran na nedavni sukob. Međutim, danas ćete doći do konačnog rješenja problema i mnoge stvari među vama će biti jasnije.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

POSAO: Bili Vi svjesni toga ili ne, svoje ponašanje oblikujete prema stvarima koje vidite na filmovima, na TV-u ili prema stvarima koje pročitate. Shvatili ste da to nisu stvari koje Vam trebaju biti uzor. Preispitajte svoje ponašanje.

ZDRAVLJE: Izbjegavajte kofein. Kofein je vrlo rasprostranjena droga u našem društvu i nije nešto što Vam prija. Počnite razmišljati o alternativnoj zamjeni za kofein kao što je čaj.

Kofein loše utiče na Vaš vid. Takođe, jedite više svježeg voća i povrća kao što su dinja, brusnica i borovnice. Svježe namirnice zasigurno imaju mnogo bolji ukus od prerađene hrane!

BIK

LJUBAV: Ne pokušavajte da ignorišete činjenice koje su istinite jer jedino na taj način ćete doći do željenog cilja. Današnji položaj planeta Vam omogućava da uvidite da Vas određeni aspekti trenutnog ljubavnog odnosa sprečavaju da se izražavate na način na koji želite. Ali sve će se ovo promijeniti u trenutku kada shvatite da morate jasno i glasno izgovoriti ono što Vas muči.

POSAO: U određenom području života niste pronašli odgovarajući balans i to ima štetan učinak na Vašu karijeru. Čini se da Vam pretjerani hedonizam odvlači pažnju od bitnih stvari. Razmislite o tome.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Vi ste osoba koja mnogo pažnje pridaje intuiciji i znate šta Vam je potrebno u datoj situaciji. Ako imate naviku da pripremate obroke za sebe i svoju porodicu, onda ste vjerovatno prirodno nadareni za pripremu zdravih obroka.

Da biste proširili svoje znanje na ovu temu, potrudite se da istražite zdrave tehnike koje se nalaze u vegetarijanskim ili čak veganskim kuvarima. Ove stvari su Vam možda nepoznate, ali ono što naučite će poboljšati Vaše umijeće u kuhinji.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnje planetarno poravnanje sugeriše na to da će nekolicina nepredvidivih događaja uticati na Vaš odnos sa partnerom i samim tim ćete jasnije vidjeti stvari koje Vam prave problem.

Dobra stvar u svemu ovome jeste to što ćete, ukoliko budete iskreni jedno prema drugome postići novi nivo razumijevanja i riješićete probleme koje imate. Budite ljubazni jedno prema drugome.

POSAO: Osoba sa kojom radite će Vam otvoriti oči po pitanju nekih stvari. Čini se da ste svo vrijeme živjeli u zabludi, ali već danas ćete postati svjesni cijele situacije. Vrijeme je da preispitate svoju poziciju.

ZDRAVLJE: Ako danas naiđete na probleme u ondosima sa ljudima, dobro bi bilo da napravite pauzu i razmislite o svemu prije nego uradite nešto nepromišljeno. Postoji šansa da ćete postupiti iracionalno u datoj situaciji.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Zapamtite ovu frazu: “Moraću razmisliti o ovome i javiti Vam se nakon što donesem konačni zaključak.” Ova fraza Vam može pomoći u momentima kada ste pod pritiskom i ne možete racionalno razmišljati o datoj situaciji. Topli napitak, poput čaja, će Vam pomoći da se umirite i na miru razmislite o svemu.

RAK

LJUBAV: S obzirom na to da ste veoma organizovana osoba i da sve radite planski osmišljeno, danas ćete se iznervirati jer će neko ili nešto poremetiti Vašu rutinu.

Današnja planetarna atmosfera unosi nemir u odnosu sa partnerom, no gledajte na to kao na šansu da unesete dašak svježe energije u Vaš ljubavni život. Budite spremni na to da neće biti sve po Vašem!!

POSAO: Prije nego što krenete naprijed, morate napraviti nekoliko koraka unazad. Tek kada budete u stanju da raščistite sa prošlošću, moći ćete da napravite korak ka budućnosti. Možda Vam se ovo čini kao gubljenje vremena, ali vjerujte da je tako najbolje.

ZDRAVLJE: Ako pazite na ishranu, nećete imati većih problema tokom današnjeg dana. Ukoliko to nije slučaj i ukoliko ignorišete potrebe svog tijela, možda ćete dobiti poziv za buđenje.

Potrebna je velika pažnja i briga kako bi živjeli što zdravije. Udovoljite željama svog tijela koliko god možete. Ako ne čujete poruke svog tijela, morate odvojiti vrijeme da se posvetite sebi.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

LAV

LJUBAV: Vaš partner je jako raspoložen uslijed uticaja trenutne planetarne konfiguracije, kao i Vi sami i ne libite se da izrazite svoje emocije. Ako ste u dužoj vezi, doći ćete do zaključka da je vrijeme da uradite nešto konkretno po pitanju vašeg odnosa. Ako ste tek ušli u vezu, sigurno je da se nećete suzdržavati ni od čega. Uživajte!

POSAO: Osoba od koje ste crpili vrijedne informacije se predomislila i više nemate pouzdan izvor. Neke stvari su se promijenile i morate smisliti način kako da sklopite slagalicu. Uzmite vremena koliko god Vam treba i budite strpljivi.

ZDRAVLJE: Vrlo često zanemarujete svoju osjetljivost! S obzirom na to da se u svijetu dešava mnogo loših stvari u posljednje vrijeme, morate biti svjesni sebe kako biste mogli usmjeriti fokus na bitne stvari.

Joga je prava stvar kada pričamo o ovim stvarima, posebno je drži fokus na disanju. Vježbe disanja su jednostavna vještina za učenje. Ipak, nije tako lako držati se redovnih vježbi disanja. Veća kontrola nad pažnjom će nemjerljivo povećati kvalitet Vašeg života.

DJEVICA

LJUBAV: Današnji položaj planeta Vam otvara oči kada je u pitanju Vaš ljubavni život. Ako ste u posljednje vrijeme prolazili kroz težak period ili ste bili previše zauzeti da biste provodili vrijeme sa partnerom, onda sve to možete nadoknaditi već danas.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Ako planirate da provedete veče sa svojim partnerom, shvatićete koliko je Vaš odnos poseban i koliku ljubav gajite jedno prema drugom.

POSAO: Još uvijek radite u skladu sa ciljem koji ste zacrtali u prošlosti ili prema paktu koji ste sami sa sobom sklopili prije nekog vremena. Morate shvatiti da ono što Vam se činilo kao dobro u prošlosti ne mora nužno da znači da je dobro i sada. Sada je vrijeme da procijenite svoju situaciju i sklopite novi pakt sa samim sobom.

ZDRAVLJE: Kad god naiđete na blokadu po pitanju energije ili na neku drugu prepreku, pokušajte da dišete duboko i ponavaljajte sebi da će sve biti u redu. Kada razmislite o svemu što se dešava, blokade na koje nailazimo često su pune potencijala i otkrića.

Ako možete uživati u ovim momentima i prikupljati informacije koje Vam mogu pomoći, naučićete dragocjenu vještinu koja će povećati Vaše stanje kao i zdravlje.

VAGA

LJUBAV: Ako večeras izlazite, budite svjesni da biste mogli iskusiti pravu strast. Današnji planetarni aspekt se svodi najviše na ljubav. Ako se ispostavi da će osoba koju upoznati biti Vaša srodna duša, malo je reći da ćete biti na sedmom nebu. Ako iak ne bude tako, budite iskreni i nemojte zamajavati tu osobu!

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

POSAO: Vaši snovi su Vam jako važni i trenutno ste isfrustrirani jer se čini da se neišta ne dešava po tom pitanju. Djeluje kao da idete unazad. Nemojte da se nervirate zbog ovoga. Shvatite da je sve što se dešava dio procesa koji morate da prođete.

ZDRAVLJE: Kada naiđete na nešto što biste željeli promijeniti u svakodnevnoj ishrani, odvojite dovoljno vremena da se prilagodite psihički i fizički. Na primjer, ako su mliječni proizvodi veoma zastupljeni u Vašoj ishrani, nemojte ih eliminisati sve odjednom!

To može biti kontraproduktivno po Vas. Pokušajte odustati od sladoleda i sira za početak. Vaše tijelo mora biti u stanju da prihavti sve promjene. Umjesto toga, postepeno smanjujte sve stvari koje loše utiču na Vas.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Današnji položaj planeta donosi priliku da konačno saznate kakva osjećanja jedna osoba gaji prema Vama. Iako je ta osoba malo sramežljiva kada je u pitanju izražavanje emocija, čini se da danas konačno ima dovoljno hrabrosti da kaže sve što ima i prilično je pozitivna po pitanju konačnog ishoda. I naravno, ovo će biti vrlo dobra vijest i za Vas.

POSAO: Vi uvijek težite ka većem cilju. Danas počinje novi ciklus i osjećate se kao da se sve više udaljavate od željenog cilja. Ne brinite se. Stvari koje naučite tokom ovog perioda će Vam neizmjerno puno pomoći u budućnosti.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

ZDRAVLJE: Otpor je nešto što Vas karakteriše kao osobu. Prilično ste otporni na prehlade, sposobni ste da radite bilo šta uprkos blokadama na koje nailazite i lako se odupirete iskušenju.

Međutim, kada nađete otpor u sebi, Vi se povlačite i pravite se kao da nemate nikakav problem. Ako se opirete stvarima koje se tiču Vašeg zdravlja, nemojte da osuđujete sebe. Budite otvorenog uma, vratite se na svoj put i pronađite druge opcije koje Vam više odgovaraju. Oduprite se malodušnosti!

STRIJELAC

LJUBAV: Danas dolazi do poboljšanja u komunikaciji sa osobm koja Vam se dopada, pogotovo ako Vam namjerava reći sve što osjeća prema Vama. Današnja planetarna konfiguracija stvara prostor za izražavanje svega onoga što vam oboma leži na duši.

Iako ste Vi osoba koja uživa u platonskim odnosima i više ste prijateljski nastrojeni, najzad ste shvatili da Vam je neophodna konstantna pažnja i ljubav koju možete dobiti.

POSAO: Projekti na kojima ste radili su zastoju i ne znate kako dalje. Ovo je jedan od onih trenutaka u kojima se trebate opustiti i voditi se energijom koja vlada. Odgovor nije ono što Vi mislite da jeste.

ZDRAVLJE: Nailazite na otpor u sebi i ne možete da se odlučite šta je ispravno za Vas i Vaše zdravlje. Važno je razumjeti ovaj otpor i poduzeti mjere za rješavanje tog problema.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Na primjer, ako smatrate da trebate jesti hranu koja zadovoljava samo Vaše reseptore za ukus, pokušajte odabrati salatu koja ima bogatije sastojke. Ili, ako fizičke aktivnosti nisu na Vašoj listi obaveza, pokušajte barem da odete u šetnju nakon obroka. Dok budete pravili ove male kompromise, stvorićete sebi ogromnu prednos i vremenom ćete se sve više posvećivati tim stvarima!

JARAC

LJUBAV: Današnji položaj planeta Vas podstiče da budete izražajniji kada su u pitanju Vaša osjećanja. Danas je odličan dan da obavite bitan razogovor sa partnerom na ovu temu.

Morate sve razjasniti neke stvari sa samim sobom prije nego što se opustite u odnosu i počnete vjerovati drugoj osobi. Recite sve što Vam leži na duši i nemojte se suzdržavati. Sve će biti u redu.

POSAO: Živite u svijetu fantazija i trenutno se osjećate izdano od strane tih istih maštarija. Vaši snovi Vas ne vode u pravom smijeru. Budite strpljiv. Morate razumjeti prošlost prije nego što krenete naprijed ka budućnosti.

ZDRAVLJE: Današnja energija koja zrači sa planeta predstavlja mentalni izazov. Vaše emocije su uzburkane i u sukobu ste sa sobom! Pokušajte da se izolujete od svega i da procijenite situaciju. Koliki je ulog? Hoćete li na kraju eksplodirati? Radi li se o pobjedi i gubitku?

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Najviše od svega, izazov će biti da nastavite da poštujete svoj lični zdravstveni režim tokom ovog perioda. Nije ni pošteno ni razborito zanemariti svoje tijelo i svu energiju koja se u njemu nalazi.

VODOLIJA

LJUBAV: Uslijed današnje planetarne atmosfere, povećava se strast u Vama. Ne želite da čekate da Vaš potencijalni partner donese odluku i imate potrebu da se prepustiet u datom momentu.

Ako ste već sigurni da donosite pravu odluku, onda ništa drugo nije važno. Ali, ako imate i najmanju sumnju po pitanju ovog odnosa, onda bi možda bilo najbolje da ne žurite sa odlukom i da ipak malo pričekate.

POSAO: Snovi koje ste težili da ispunite odjednom mijenjaju svoj oblik. Bavite se praktičnijim stvarima i zanemarili ste svoje ciljeve. U redu je dati prednost drugim stvarima, ali ne zaboravite na svoje snove.

ZDRAVLJE: Danas osjećate veliki nalet energije i ne trebate je ignorisati. Prema tome, nemojte se baviti trivijalnim stvarima i skoncetrišite se na nešto konkretno. Nemojte ovo zanemarivati.

Vrijeme je da se probudite i osjetite miris zelenog čaja! Ako ne slušate svoje tijelo i ne poštujete njegove želje, sva sila svijeta neće Vas spriječiti da trpite posljedice.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

RIBE

LJUBAV: Iako se Vaše emocije mijenjaju u zavisnosti od situacije, ne bi bilo pametno da sada uvodite neke veće promjene u odnosu sa partnerom. Današnja planetarna atmosfera Vas podstiče da budete realni i iskreni u razgovoru sa partnerom, kao i da sagledate situaciju iz drugačije perspektive.

POSAO: Čini se da ste naišli na zabludu kada su u pitanju planovi koje ste imali. Počinjete da shvatate da je nešto za šta ste mislili da je činjenica samo fikcija. Vrijeme je da ponovo obratite pažnju na svoje ideje i planove i počnete ih gledati na potpuno novi način.

ZDRAVLJE: Ako propustite odmor ili preskačete obroke, postoji šansa da ćete reći stvari zbog kojih ćete požaliti. Imajte ovo na umu danas. Zagrizite se za jezik, pretvorite riječi u misli i zaboravite da se išta desilo. Izolujte se ukoliko imate priliku za to.

Veoma je važno da prepoznate kada ne želite da budete u blizini ljudi. Prepuni ste informacija koje Vam mogu biti od velikog značaja ukoliko ih obrađujete na pravi način. Osećaj razdražljivosti je znak da Vaše tijelo ima svoje potrebe. Preporučujemo Vam da radite vježbe dubokog disanja kao i jogu.

error: Sadržaj je zaštićen !!