DNEVNI HOROSKOP ZA 06.08.2022.

Dnevni horoskop za 06.08.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Kako znate da ništa neće biti kako ste planirali, kad niste napravili ni prvi korak? Trenutna planetarna konfiguracija ukazuje na to da ne možete, sa trenutnog gledišta, odrediti šta će se točno dogoditi.

Jedna osoba čeka da napravite prvi potez, ali Vi i dalje sumnjate u sebe. Budimo iskren, šta možete izgubiti ako pokušate?

POSAO: Imate priliku da zaradite malo veću količinu novca. Neka vrsta bonus novca Vas očekujte ukoliko pravilno odigrate svoje karte. Pripazite na ulaganje koje ima veze sa Vašim poslom. Isplatiće Vam se trud koji ste uložili.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaši snovi će biti u pravom planu u narednom periodu. Pronađite balans u fizičkim aktivnostima i na taj način proširite svoje vidike kada je duhovni svijet u pitanju.

Budite primjer onoga što želite da se dešava u svijetu. Ako želite zdravu okolinu, zašto ne biste bili primjer toga u svom svijetu? Započnite udvostručenjem dnevnog unosa vode.

BIK

LJUBAV: Promjena Vam teško pada i znate vrlo burno reagovati na istu. Današnja astralna energija Vam pomaže da shvatite da nije neophodno praviti nagle poteze.

Znate da se trebate posvetiti tome da budete otvoreniji i izražajniji kao i da se s vremena na vrijeme morate prepustiti. Pokušajte i iznenadićete se rezultatima.

POSAO: Uglavnom ste prilično sigurni u svoj posao. Danas pak osjećate dozu nesigurnosti. Tihi glas u glavi Vam govori da budete oprezni i uzmete u obzir sve činjenice. Svakako poslušajte svoju intuiciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji položaj planeta Vas vraća na neke stvari iz prošlosti. Ovo možda ima veze sa osobom koja Vas privlači. Održavajte svoju kondiciju sa dosta vode i fizičkih aktivnosti.

Ne možete slijediti svoje srce ako Vaše tijelo nije spremno za akciju! Odmor će Vam pomoći pri ravnoteži probavnog sistema, a to će zauzvrat održati Vašu energiju čistom kada Vam je najpotrebnija!

BLIZANCI

LJUBAV: Ako zaista namjeravate da otkijete koji su to kvaliteti vašeg trenutnog odnosa sa partnerom, onda morate poznavati i načine na koje to možete uraditi. Niste sigurni odakle da krenete. U svakom slučaju, ne ostavljajte ništa za sutra kako ne biste zažalili.

POSAO: Nečiji nadmen stav Vam jako smeta. Svakako se suočite sa tom osobom i objasnite joj kako ti postupci utiču na Vas. Nemojte biti zlobni ili grubi u vezi sa tim problemom. Fokusirajte se na vlastite emocije i poštovanje smatrate da zaslužujete.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji planetarni aspekt sugeriše na to da je vrijeme da usporite svoj tempo. Samo polako, nema potrebe da žurite. Prepustite se energiji koja vlada.

Nije vrijeme za pokretanje novih projekata, već je vrijeme da se posvetite onim trenutnim. Što se tiče ishrane, možda biste trebali paziti na to da jedete dovoljno voća i povrća.

RAK

LJUBAV: Smatrate da ste do sada napravili dosta promjena. No, danas dolazite do novih saznanja kada su ove stvari u pitanju.

Uočićete šta je dopridonijelo Vašoj dilemi u smislu trenutnog odnosa i željeli biste riješiti neke nedoumice koje imate. Osjećate se i više nego spremno napraviti promjene po pitanju sebe kako biste to postigli.

POSAO: Okružuje Vas velika količina napete energije. Osjećate pritisak sa svih strana i smatrate da morate da se ponašate na isti način. Htjeli Vi to ili ne, bićete u jako teškoj poziciji. Budite strpljivi i pokušajte da ne reagujete previše burno.

ZDRAVLJE I SAVJET: Sada je pravo vrijeme da obratite pažnju na stvari koje ne funkcionišu najbolje u Vašem životu. Danšnji planetarni aspekt utiče na Vas i jako ste osjetljivi i, s tim u vezi, preporučujemo Vam da to iskoristite na konstruktivan način.

Obratite pažnju na to kako se osjećate kada ste aktivni. Razmislite koliko često sami sebi pripremate hranu. Uživajte u svemu što radite. I da, pijte što više vode!

LAV

LJUBAV: Neki dani naprosto donose važan zadatak sa sobom, a ovo bi mogao biti jedan od tih dana. Bili ste jako ljuti na svog partnera.

Sada osjećate potrebu da promijenite svoje mišljenje po tom pitanju, a da ne spominjemo i to da ste pomalo posesivni. Nije ni čudo što Vam je partner zadao tolike probleme. Nije isključeno da ste sami krivi za ovu situaciju.

POSAO: Ženski dio kolegijuma će Vam biti posebno važan kada je posao u pitanju. Poslušajte šta one imaju za reći i poslušajte savjete koje dobijete. Žene često vide ono što Vi ne možete. Slušajte pažljivo.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnje planetarno poravnanje Vam daje motivaciju koja Vam je potrebna da se posvetite svom zdravlju! Svako od nas se treba fokusirate na zdrave navike barem jedan mjesec u godini, a Vama bi dobro došlo da baš ovaj mjesec bude krenete sa promjenama. Kako se osjećate? Joga ili ranojutarnja šetnja su odlični načini za započinjanje dana.

DJEVICA

LJUBAV: Današnji dan je jako turbulentan kada ste Vi u pitanju. Kada ste u teškoj situaciji, ne marite za oružje koje koristite u svoju odbranu. Svjesni ste da griješite po ovom pitanju. Idite na odmor kako biste imali dovoljno vremena da razmislite o svojim postupcima.

POSAO: Fokusirajte se na veće ciljeve umjesto što se bavite trivijalnim problemima. Tračevi vezani posao i sitne svađe će Vas razočarati ako im to dopustite. Nemojte biti toliko osjetljivi. Usmjerite pažnju na nešto veće.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnji planetarni aspekt Vam pruža pomoć oko tereta koji nosite na srcu zbog stvari koje se nisu još ni desile. Trenutna energija otklanja sav pritisak koji osjećate.

To je ono čemu se morate posvetiti. Samo posmatrajte kako se život odvija i kako se problemi rješavaju sami od sebe! Učinite svoj dio tako što ćete se zdravo hraniti i vježbati najmanje tri puta sedmično. Zatim pustite da enerija učini svoju magiju.

VAGA

LJUBAV: Proveli ste i previše vremena razmišljajući o problemu koji imate. Sada kada to razumijete, možete preći na narednu fazu, tj na rješavanje tog problema.

Današnji da će biti prilično pozitivan i trebali biste razmisliti o tome šta želite od svoje budućnosti, koji su Vaši prioriteti i o vrijednostima koje poštujete. Budite odlučni u tome da budete najmudriji i najispunjeniji što možete biti.

POSAO: Trenutno ste u teškoj poziciji u kojoj trebate pokazati samopouzdanje, ali ipak se jedan dio Vas osjeća izuzetno ranjivo i slabo. Nemojte dozvoliti da Vas to savlada. Skupite svu svoju snagu i nastavite dalje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna atmosfera Vam daje priliku da zaliječite stare rane! Ne dopustite da Vaše negativne emocije prođu nezapaženo jer će to stvoriti kontraefekat.

Obratite pažnju na ono što će Vam se dogoditi u narednih nekoliko dana i istražite izvor nelagode koju osjećate. Kako biste ostali fokusirani na sebe, šetajte što više. Pijte više vode.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Već neko vrijeme ste svjesni promjene koja se dešava u Vašem ljubavnom životu. Današnje planetarno poravnanje ukazuje na to da je ovo jedan od onih perioda kada trebate obratiti pažnju na stvari koje se moraju popraviti. Sve se neprestano mijenja, pa i Vi sami kao osoba. Ovo je životna činjenica na koju možete računati, stoga krenite u akciju.

POSAO: Na početku dana ćete se osjećati neodlučno i nesigurno. Međutim, kako dan bude odmicao, Vaše samopouzdanje će rasti i osjećaćete veliku snagu unutar sebe. Sve važne odluke odgodite za poslijepodne ili veče.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ne dopustite da išta stane na put Vašim emocijama! Ovo je period kada preispitujete sebe, i iako nećete nužno moći odgovoriti na sva pitanja, važno je da date sebi dovoljno vremena.

Usporite tempo i slušajte svoju intuiciju. Odvojite dovoljno vremena da se opustite i izdvojite vrijeme za vježbanje. Pijte puno vode nakon aktivnosti i ne zaboravite duboko disati.

STRIJELAC

LJUBAV: Ono čega se najviše jeste nepoznati teren. Međutim, današnja planetarna konfiguracija traži od Vas da donesete tešku odluku. Morate krenuti u nepoznato vezano za ljubavni odnos. To će Vam donijeti mnoge promjene. Nemojte da se plašite.

POSAO: Sada je pravo vrijeme za traženje posla koji će Vam dati priliku da iskoristite svoje kreativne sposobnosti. Vrlo lako se možete istaknuti u poslovima koji ističu Vaše umjetničke i maštovite kvalitete. Nemojte da traćite svoj talenat.

ZDRAVLJE I SAVJET: Još jedan dan je pred Vama da ga ispunte svojim idejama koje imate. Toliko potencijala ima u Vama i ono što odlučite napraviti će Vam nesumljivo donijeti zadovoljstvo. Međutim, svoje ideje morate sprovesti u djelo.

Današnja energija Vam daje podršku koja Vam je potrebna, ali na Vama je da zapravo motivišete svoje tijelo da poduzme potrebne korake prema ostvarenju Vaših snova. Fizička aktivnost bi trebala biti na vrhu Vaše liste obaveza ovog mjeseca.

JARAC

LJUBAV: Dugo ćete se sjećati današnjeg dana. Kasnije će se to isticati kao jedan od trenutaka kada ste odlučili reći da nečemu što ste oduvijek željeli, ali ste se previše bojali da krente u akciju.

Ako ne znate o čemu govorimo, uskoro ćete znati, kao i jedna bitna osoba u Vašem životu. Iskoristite današnji energiju i krenite u akciju!

POSAO: U iskušenju ste krenuti sa nečim iako duboko u sebi znate da to baš i nije najpametnije. Dva dijela Vaše ličnosti su u sukobu jedan sa drugim, što Vam otežava donošenje odluke. Suzdržite se za sada.

ZDRAVLJE I SAVJET: Imate toliko toga na čemu možete biti zahvalni. Ima puno stvari koje Vam trenutno idu od ruke. Međutim, ništa nije važnije od Vašeg zdravlja. Ne dopustite da Vas na to podsjeti bolest ili neka nezgoda zbog nesvjesnog ponašanja.

Pijte puno vode kako bi Vaši zglobovi bili zdravi i klonite se zasićenih masti koje uključuju punomasno mlijeko, sir, maslac i vrhnje. Koristite maslinovo ulje umjesto maslaca kad god je to moguće.

VODOLIJA

LJUBAV: Koliko često se opirete promjeni u trenucima kada je najviše trebate prihvatiti? Danas ćete shvatiti šta je to što ste zapravo oduvijek željeli.

Trebao Vam je samo jedan mali nagovještaj o budućnosti. Kosmos će Vam pomoći da donesete pravu odluku i znajte da će sve biti u najboljem redu.

POSAO: Uložite više emocija u svoj posao. Pokažite ljudima da ste strastveni u onome što radite umjesto da svoj posao radite samo zbog para. Ako se ne osjećate prijatno u vezi posla koji radite, pronađite nešto novo.

ZDRAVLJE I SAVJET: Povoljan položaj planeta Vam pomaže da pronađete svoj životni put, ali šta će se desiti na tom putu zavisi samo od Vas?

Iskoristite prednosti joge kako biste izbalansirali svoju energiju i izgradili snagu kako biste mogli koristiti ove tranzite za postizanje svojih zdravstvenih ciljeva

RIBE

LJUBAV: Znate sve o transformaciji kada je ljubav u pitanju. Dakle, po čemu je današnji dan poseban? Daanšnji planetarni aspekt dana označava prekretnicu u Vašem životu.

Takođe, danas ćete imati priliku da učvrstite odnos sa partnerom. Može li promjena o kojoj razmišljate biti početak nečega čemu ste oduvijek težili?

POSAO: Danas ste u teškoj poziciji. Kako biste mogli krenuti dalje, čini se da ćete nekome morati stati na žaulj, uslovno rečeno. Budite pažljiviji ili će Vam se Vaši postupci kasnije obiti o glavu.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nikada niste bili od onih ljudi koju odustaju, međutim, morate se naviknuti na male zaobilaznice koje nam život pruža!

Umjesto da na ove zaobilaznice gledate kao na prepreke, smatrajte ih krivinama na putu koje su previše suptilne da biste ih primjetili a koje Vam zapravo pomažu u svemu što radite. Vjeruj da ste na pravom putu! Opustite se uz toplu kupku sa nekoliko kapi ulja lavande.

error: Sadržaj je zaštićen !!