DNEVNI HOROSKOP ZA 05.12.2022.

Dnevni horoskop za 05.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Danas se sve vrti oko ljubavnih odnosa. Vaš partner i nije u nabljoljem raspoloženju, za razliku od prethodnog perioda. Vaš partner je odjednom došao na ideju da vaš odnos obilježite nekom vrstom ceremonije. Ako Vam ovo predstavlja problem, onda se potrudite da barem na nekin način obilježite svoju ljubav.

POSAO: Čeka Vas ogromna prilika, ali imajte na umu da niste jedini koji preiželjkuje ovakvu vrstu napretka. Probudite svoj takmičarski duh i ne plašite se drugih koji se bore za isti cilj kao i Vi. Vjerujte u sebe.

ZDRAVLJE: Danas je dan za uživanje. Uživajte u današenjem danu uz jogu ili neku individualnu tantričku praksu koju ste oduvijek željeli isprobati.

Trebali bi se pridržavati svakodnevnog rasporeda kada je joga u pitanju, jer joga smiruje um i opušta tijelo. Morate je raditi redovno kako biste imali maksimalnu korist. Osjećaćete se mnogo bolje.

BIK

LJUBAV: Danas je u zraku vrlo harmonična atmosfera, ispunjena uzbuđenjem. Vi i Vaš partner želite da proširite zonu svog interesovanja, isplanirate uzbudljiv odmor ili da se bavite nekom novom vrstom sporta. Atmosfera među vama je sjajna, pa iskoristite to dok još možete.

POSAO: Ne dolivajte ulje na vatru u situaciji koja prijeti da izmakne kontroli. Na neki način ćete uživati u konfliktu koji se odvija u Vašem okruženju. Budite spremni da prihvatite posljedice svojih postupaka. Budite oprezni!

ZDRAVLJE: Danas se osjeća povoljna energija koja Vam daje snagu i vraća balans u Vaš život. Da biste podstakli pozitivan protok ove energije, vodite računa o tome da odmarate što više, kako psihički tako i fizički, vježbajte i hranite se zdravo.

Svaki stres koji osjetite je najbolje ublažiti jogom, koja će otvoriti čakre i osloboditi energiju koja je nakupljena u Vašem tijelu.

BLIZANCI

LJUBAV: Prilično intenzivna faza u Vašem ljubavnom životu tek počinje. Ako ste nedavno otpočeli vezu sa nekim, očekujte da će taj odnos na neki način ojačati ukoliko otkrijete način na koji možete spojiti talenat i interesovanja. Budite otvoreni oi pitanju budućnosti i ne planirajte ništa ozbiljno u ovom trenutku. Pustite da sve ide svojim tokom.

POSAO: Da biste ostvarili ciljeve u karijeri, morate shvatiti da trebate zatražiti pomoć od strane drugih ljudi. Oslonite se na one koji ne rade na isti način kao i Vi. Vaše sposobnosti neće biti dovoljne, posebno ne danas.

ZDRAVLJE: Za svaki farmaceutski tretman postoji i prirodan način na koji možete da se brinete o sebi! Obratite pažnju na to odakle skupljate informacije o zdravlju. Da li se oslanjate na ono što su Vas roditelji naučili? (Kakvo je njihovo zdravlje?)

Vjerujete li onome što piše na ambalažama koje kupujete? Imate li prijatelje koji se razmiju u zdrav način života? Obrazzute se iz novih izvora i obratite pažnju na razliku koju oni mogu učiniti u Vašem životu.

RAK

LJUBAV: Vaš partner Vam sprema par iznendađenja. Danas vlada predivan osećaj harmonije i sreće među vama. Ako trebate o nečemu da razgovarate, onda razmišljajte o budućnosti. Raspoloženi ste i optimistični. Iskoristite ovo povoljno vrijeme.

POSAO: Ono što drugi vide kao pogrešno ili nepoželjno može biti prilika za Vas i za karijeru koju ste priželjkivali. Vjerovatno ćete uočiti ogroman potencijal u nečemu što drugi odbacuju bez razloga. Oslonite se na svoju snagu.

ZDRAVLJE: Da ste se vodili jučerašnjim savjetima, sigurno biste osjetili korist od održavanja energije, umjesto što je trošite na druge ljude. Pokušajte se fokusirati na svoj dah.

Vježbajte i jedite polako, tako da Vam dah bude prioritet u svemu što radite. Ritam disanja je vodeći za održavanje pozitivne energije. Učiniti ono što je dobro za sebe nije uvijek lako. Budite fokusirani.

LAV

LJUBAV: Uključite se u novi fitness program. Ako ste se osjećali loše ovih dana i smatrate da Vas partner ne cijeni dovoljno, ili ste primijetili da Vam rejting prilično brzo opada, onda učinite nešto po tom pitanju. Ako unaprijed znate šta želite, to će Vam zadržati fokusna postizanje rezultata.

POSAO: Dijalog koji budete imali sa nekim sa kim radite će eskalirati. Imajte na umu da ovaj sukob može biti upravo ono što je potrebno da bi se atmosfera popravila. Ne plašite se da kažete sve što mislite.

ZDRAVLJE: Preskočili ste bitan korak! Vodili ste borbu sa samim sobom posljednjih nekoliko dana i veliko Vam olakšanje je opustiti se i razmisliti o onome što ste naučili. Stavili ste sebe u fokus i želite da istražite nove mogućnosti.

Aromaterapija je drevna terapija. Mnoga alternativna tržišta nude materijale za aromaterapiju. Esencije nasturcijuma, irisa i tansyja Vam mogu pomoći da se osejćate bolje i da se opustite.

DJEVICA

LJUBAV: Vi obožavate kada ste u centru pažnje, no to nije uvijek nužno dobra stvar. To znači da se može desiti da se Vaš, uslovno rečeno nastup, shvati pogrešno i da osramotite sebe i svog partnera govoreći nepromišljeno i nešto nepovezano. Možda je najbolje da ćutite.

POSAO: Danas ćete biti u teško situaciji. Vaše kolege su u sukobu i od Vas se traži da izaberete stranu. Stajanje u sredini Vam može donijeti više štete nego koristi. Budite strpljivi.

ZDRAVLJE: Redovan raspored je odgovor na gotovo sve Vaše zdravstvene probleme. Imaćete velike koristi od joge, trčanja ili vježbanja u teretani. Vježbanje za neke može biti religiozna praksa, jer ublažava nervozu i anksioznost koji nas svakodnevno muče. Pronaađite razlog zbog kog ćete svaki da vježbati. Šta za Vas predstavlja zdravlje?”

VAGA

LJUBAV: Osjećate se nervoznije i razdražljivije nego inače, što bi moglo imati popriličan uticaj na Vaš ljubavni život. Ako ste tek nedavno upoznali nekoga, možda bi bilo dobro da objasnite da inače niste takvi. Ako Vaš partner razumije promjenu Vašeg raspoloženja, možda je najbolje da neko vrijeme provedete sami i pokušate se opustiti.

POSAO: Istina se krije od Vas i ne postoji ništa što više mrzite od toga. Situacija na poslu danas može biti jako napeta pa budite spremni da u borbu krenete uzdignute glave. Mnogo toga je u igri pa budite oprezni.

ZDRAVLJE: Imate mnogo kvaliteta kao čovjek i prihvatate dosta novih stvari. Iako ne opraštate tek tako, otvoreni ste za sve što Vam se nudi. Ovo je odličan trenutak da se zapitate koje nove puteve fizičke aktivnosti biste željeli otvoriti.

Cilj će biti da odaberete nešto čega ćete se moći držati. Ako želite da istražite viši nivo onoga što trenutno radite, otvorite se i ka toj mogućnosti.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Vaš partner nije naročitno taktičan. Ako ste previše osjetljivi danas, možda bi bilo bolje da provedete nevo vrijeme sami sa sobom i posjetite umjetničke galerije ili pozovete prijatelja sa kojim se dugo niste vidjeli ili čuli. Umjesto da provedete dan u ljutnji, uživajte za promjenu.

POSAO: Jedini način na koji ćete danas biti uspješni jeste da pokažete da možete ispuniti očekivanja drugih ljudi. Potrudite se više nego inače. Nemojte sjediti i čekati da Vam se pruži savršena prilika za napredak. Morate se sami potruditi.

ZDRAVLJE: Volite jesti brzu hranu, a znate da nije previše komplikovano kada sami sebi spremate zdravu hranu kod kuće. Ovo je dobar trenutak da počnete da spremate kod kuće hranu koju inače naručujete u restoranima.

Mnogi restorani objavljuju vlastite recepte! Kada se upoznate sa pripremanjem hrane, počećete primjećivati male stvari koje čine veliku razliku u kuvanju.

STRIJELAC

LJUBAV: Pazite šta pričate. Ako Vam je dosadio odnos sa partnerom, onda bi jedan loš komentar mogao uticati na okončanje odnosa. Ukoliko ste zadovoljni sa odnosom, možda bi trebali da razmislite prije nego što nešto kažete. U suprotnom, možete slučajno reći nešto loše i povrijediti onoga koga volite.

POSAO: Vaša empatija je melem za Vaše kolege koje se bore sa agonijom. Vaši savjeti će pomoći u gašenju požara koji je izbio među kolegama. Odmaknite se od vatre da se i Vi ne povrijedite.

ZDRAVLJE: Današnji planetarni aspekt je sjajan za kreativnost! Obratite pažnju na stvari koje možete uraditi za sebe, a zatim odredite svoje ciljeve i stvorite sebi obavezu da ih se pridržavate.

Imajući na umu da su Vaše zdravstvene rutine za Vaše dobro, trebali biste se osjećati optimistično i biti puni nade. Pozabavite se strahovima koje imate. Ako se ne osjećate dobro, olakšajte sebi malo.

JARAC

LJUBAV: Bilo bi dobro da pripazite na to ono govorite, jer danas vlada velika tenzija u zraku. S obzirom da ste ponekad netaktični, samo pomislite na to koliko štete biste mogli nanijeti i sebi i drugima ukoliko Vas neko iznervira. Bez obzira koliko se osjećate loše, nemojte govoriti nešto što ne mislite. Kasnije će Vam biti drago što ste ćutali.

POSAO: Očekujte da će doći do tenzije sa kolegama stoga, nemojte se iznenaditi kada se desi veliki sukob. Vaše ponašanje odražava konflikt koji osjećate iznutra u odnosu na cjelokupnu situaciju u karijeri.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna konfiguracija bi mogla da izazove osjećaj usamljenosti u Vama, jer shvatite da u svijetu postoji disbalans koji sami ne možete promijeniti. Imate potrebu da se izolujete.

Pokušajte razgovarati sa prijateljima i porodicom koji Vas podržavaju. Ova planetarna energija Vam sugeriše da ono što Vam je u srcu i umu podijelite sa ljudima kojima vjerujete.

VODOLIJA

LJUBAV: Veza između Vas i Vašeg partnera nailazi na kolaps. To se ne mora nužno dogoditi, ali izgleda da se napetost između vas već neko vrijeme gomilala.

Ako sada napravite veliku dramu, mogli biste sve pokvariti, pa je bolje da razmislite prije nego bilo šta kažete i barem pokušate da se stavite u poziciju svog partnera.

POSAO: Ne dozvolite drugima da Vas forsiraju u nešto čemu niste spremni da se posvetite u vezi sa svojom karijerom. Neko sa kim radite može koristiti taktiku zastrašivanja kako bi Vas uvjerio u nešto što on ili ona misli da je ispravno za Vas. Vjerujte samo sebi.

ZDRAVLJE: Vi želite najbolje za ljude koje volite i trudite se da se ponašate u skladu sa tim. Ova intenzivna emocija se može usmjeriti u produktivnijem smijeru, tj na brigu o svom tijelu kao da je voljena osoba. Briga o svim tjelesnim potrebama može biti prilično dobra za Vas. Vaš život svakako zavisi od Vašeg tijela.

RIBE

LJUBAV: Navikli ste da razgovarate sa ljudima na način da ih ohrabrite da sagledaju život iz drugačije perspektive. Upravo to Vam može pomoći da vidite na čemu ste u odnosu sa partnerom. Ako ste zbunjeni problemom koji se konstatno ponavlja, očekujte da ćete danas doći do otkrića koje rješava taj problem.

POSAO: Danas neće biti Vaš najbolji dan kada je posao u pitanju, pa uzmite slobodan dan ako možete. Ako ipak morate raditi, iskoristite to na najbolji način baveći se projektima koji zahtijevaju dodatnu količinu koncetracije, kreativnsoti i snage. Vi imate sve ove kvalitete.

ZDRAVLJE: Eksperimentisanje je zabavna aktivnost za većinu nas. Ponekad je čak potrebno obuzdati sklonost ka eksperimentisanju! Na primjer, ako želite probati novu hranu, potrudite se da spremite nešto što će Vam se dopasti i u isto vrijeme je zdravo.

Brinuti se o vlastitoj ishrani je poput upravljanja ishranom djeteta, tj morate biti odgovorni i puni ljubavi prema hrani. Ekspreimentišite u načinima na koje volite sebe.

error: Sadržaj je zaštićen !!