DNEVNI HOROSKOP ZA 04.12.2022.

Dnevni horoskop za 04.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Došli ste do toga da razmišljate da prekinete odnos u kom ste trenutno. Ako je to ono što želite, samo naprijed i uradite onako kako mislite da trebate.

Ali ukoliko ste samo previše nervozni i trebate isparzniti lošu energiju, onda postoje drugi načini da to uradite bez da ugrozite cijeli odnos. Dobro razmislite pre nego što uradite bilo šta.

POSAO: Posrednik ili neko sa strane Vas sasluša dok pričate o važnim stvarima sa kolegom na poslu. Otkrićete detalje koje niko od Vas nije pomislio da uzme u obzir. Pozovite nekoga u koga imate povjerenja da vam se pridruži kako biste riješili dilemu.

ZDRAVLJE: Želite da kupite knjigu koja se bavi tematikom isrhane i zdravlja. Sjajna je stvar ukoliko želite biti upoznati sa metodama koje se odnose na zdrav način života.

Dok gledate razne knjige ili razgovarate sa ljudima upućenim u ove teme, usput se možete raspitati i za vegetarijanstvo. To je široka tema, pa za početak samo pogledajte šta Vam se nudi.

BIK

LJUBAV: Mnogo toga što se desi danas će zavisiti od toga na koji narčin razgovarate sa svojim partnerom. Po ovom pitanju imate izbora. Možete potpuno izludjeti svog partnera tako što ćete pričati nepovezane stvari, ili možete pokušati da vidite stvari iz ugla svog partnera i na taj način ga razumijeti.

POSAO: Današnja energija Vam ide u prilog. Uspjeh koji ste čekali Vam je na dohvat ruke. Ključ ovoga ima veze sa kritičnijim pogledom na posao koji radite. Nemojte se plašiti da se konsolidujete sa drugima. Rezultati će biti fenomenalni.

ZDRAVLJE: Osjećate pritisak koji Vas tjera da sve razumijete u datom momentu. Ali zapamtite da niko, nikada, nije sve shvatio! Znate onu izreku: “Griješiti je ljudski, oprostiti božanski.”

To ne znači samo opraštati drugima, morate naučiti da oprostite sebi. Osude će Vas spriječiti da slušate svoju intuiciju. Vaše osnovne potrebe su da se dobro hranite, da se dovoljno odmarate i da vježbate. Počnite sa ta tri aspekta već danas!

BLIZANCI

LJUBAV: Imaćete priliku da izrazite neke od svojih ekstremnijih i kontroverznijih stavova o svom partneru. Kako obično niste poznati po tome što radite nešto ekstravagantno, ovo bi moglo biti jako uzbudljivo. Ako imate želju da budete drugačiji, samo naprijed! Nemate šta da izgubite i Vaš partner će Vam biti vječno zahvalan na tome.

POSAO: Osoba sa kojom radite je van sebe. On ili ona su prekoračili sve granice i jednostavno se ne ponaša na odgovarajući način. Nemojte se plašiti da ovu situaciju prijavite osobi višeg autoriteta. Imate svako pravo na to.

ZDRAVLJE: Previše ste osjetljivi. Osjećate da je mir sve što Vam je potrebno da biste bili srećni i da biste vidjeli dešavanja u svijetu. Pokušajte da uživate u miru što više i češće možete kao na primjer u kadi, za stolom dok jedete i u krevetu.

Naučite da od svog života tražite ono što želite da vidite u sveijtu. Privlačenje te energije na sebe će Vam dati pravi fokus. Fizičke aktivnosti su glavni oslonac svega.

RAK

POSAO: Kako će se Vaš ljubavni život odvijati zavisi od toga da li Vaš partner može razumjeti neprestani tok besmislica koje izgovarate. Još ste nervozniji i impulsivniji nego inače i dovešćete do ludila svoje najbliže dok slušaju Vaše stalno puckanje prstima i lupkanje. Bili bi sjajno ukoliko biste se malo opustili.

POSAO: Vaše samopouzdanje je na visokom nivou. Na visokoj ste tački što se tiče karijere. Ideje nekog starijeg ili iskusnijeg kolege od Vas će se pokazati izuzetno vrijednim pa poslušajte njegov ili njen savjet.

ZDRAVLJE: Danas su na udaru Vaši ideali. Saosjećate sa drugima više nego inače, ali pazite da ne pretjerate u pomaganju drugima. Plemeniti ste, ali morate ostati fokusirani na sebe a to će zahtijevati određeni napor. Idite na trčanje sa prijateljem i razgovarajte o problemima koji Vas brinu. Povećani unos kiseonika će smiriti Vaš um.

LAV

LJUBAV: Nešto bi moglo napraviti veliku razliku u Vašem ljubavnom životu danas. Ako ste se pitali da li da pređete na nešto ozbiljnije, onda u zavisnosti od načina na koji pokrećete tu temu možete napraviti neke zanimljive promjene.

Možete ili odbiti svog partnera tako što ćete reći pogrešnu stvar na pogrešan način ili se potruditi da sve sročite na lijep način.

POSAO: Postoji balans između starih i novih ideja koje Vam danas prolaze kroz glavu, što Vam olakšava donošenje odluke o narednom potezu u karijeri. Nemojte se plašiti da prihvatite novu ideju, obraćajući pažnju na starije metode realizacije.

ZDRAVLJE: Odvojite dovoljno vremena za sebe danas. Vaša potreba za nezavisnošću je velika, kao i potreba da se skoncentrišete samo na sebe. Možda se brinete o tome šta drugi misle o Vašem ponašanju, ali istina je da oni trebaju o sebi da brinu.

Poduzmite nešto već danas jer ćete tako dobiti svoj prostor, koncentraciju i osjećati se kao da napredujete. Zapamtite, ne postoji premali korak. Hranite se zdravo!

DJEVICA

LJUBAV: Ljubavni odnosi djeluju zanimljivo danas i imate osjećaj kao da Vas nešto ili neko progoni. Izgleda da je neko spreman da Vam se suprotstavi i neće odustati od Vas dok god ne pristanete na sastanak. Ako Vam ne smeta ovakva vrsta pažnje, a generalno Vam ne smeta, onda se prepustite avanturi.

POSAO: Danas je dan kada treba da se organizujete. Naslagali ste papire po stolu od prije nekoliko sedmica ili mjeseci. Ovi papiri su vrijedni samo ako su organizovani. Napravite sistem arhiviranja koji odgovara Vašim potrebama.

ZDRAVLJE: Da li vam je poznat izraz “početnička sreća?” Za Vas je tipično da vrlo brzo shvatite poentu date vježbe, ali isto tako se i brzo umorite od iste. Na primjer, ako ste redovno pazili na ishranu i radili vježbe, efekte ćete osjetiti gotovo odmah.

Međutim, zbog tog pozitivnog efekta ćete se osjećati kao da je u redu da ublažite svoju rutinu. Oduprite se ovom osjećaju uključivanjem više stvari u svoj režim: lezite ranije u krevet i budite se ranije!

VAGA

LJUBAV: Vi i Vaš partner biste trebali pronaći vremena da sjednete i izradite plan u vezi sa kupovinom. Ako je to povezano sa kupnjom nekretnine ili preuređenjem već postojeće, onda to zahtijeva dodatno planiranje. Ali sve u svemu djeluje dobro. Sve što trebate učiniti jeste izbalansirati finansije i osigurati da oboje dobijete ono što želite od svog novca.

POSAO: Počinjete vidjeti svjetlo na kraju tunela po pitanju problema sa kojim ste se borili u vezi sa karijerom. Dugoročni ciljevi koji su djelovali kao nemoguća misija su Vam na dohvat ruke. Obratite pažnju na ono što drugi govore. Odgovor je pred Vama.

ZDRAVLJE: Jedna od dobrih stvari u vezi Vas je to što se polako zagrijavate. Zaista možete biti sigurni u ono što radite jer stvari ne usvajate brzo. Uživajte u svom laganom tempu i nastavite da se fokusirate na sebe.

Ako nastavite da pijete puno vode i jedete zdrave grickalice, bićete preplavljeni dobrom energijom! Počnite razmišljati o tome koja vrsta fizičke aktivnosti Vam odgovara. Šta volite i šta Vam je sledeće na rasporedu?

ŠKORPIJA

LJUBAV: Pred Vama je prilično intenzivan dan u smislu sastanaka i komunikacije sa ljudima. Ulažete mnogo truda u jedan odnos koji Vam djeluje obećavajuće. Ali u ovoj fazi bi bilo dobro da procijenite šta dobijate zauzvrat. U redu je biti zaljubljen, ako je taj osjećaj obostran.

POSAO: Obratite pažnju na svaki dokument ili ugovor sa kojim danas dođete u kontakt. Temeljno sve proučite prije nego što se posvetite tome. Kada je u pitanju bilo kakva papirologija, Vaša je prednost što imate oštro oko za detalje.

ZDRAVLJE: Ako je Vašoj kuhinji potrebna restauracija, isplanirajte to za nadolazeći vikend! Ako Vaše noževe treba naoštriti kako biste više uživali u kuvanju, samo naprijed! Važno je poboljšati kvalitet privatnog života. Srce Vašeg doma je kuhinja, jer bez hrane nas ne bi bilo!

STRIJELAC

LJUBAV: Imate potrebu da promijenite svoj stav prema jednom bliskom odnosu. Možda u tome nema ništa loše, a ipak osjećate da niste iskoristili sav potencijal i da postoji još mnogo stvari koje biste zajedno mogli istražiti. Ovo je sjajan trenutak da isprobate neke nove stvari i ojačate međusobnu vezu.

POSAO: Dok budete razgovarali telefonom sa nekim, potrudite se da budete jasni i koncizni. Napravićete problem ako u potpunosti ne razumijete ograničenja i uslove vezane sa predmetom o kom se radi.

ZDRAVLJE: Ovo je sjajan dan za početak planiranja stvari koje radite u ovoj fazi svog života. Pokušajte odabrati navike kojih se možete pridržavati i zapišite prednosti koje Vam one pružaju.

Na primjer: čišćenje zuba koncem i pranje dva puta dnevno! Redovna oralna higijena čuva zube, sprečava bolesti desni i eliminiše loš zadah. Moć je u tome da znate šta želite i šta ćete izgubiti ako sebi ne pružite ono što želite.

JARAC

LJUBAV: Imate prilično veliki uticaj na nečiju vezu. Vaši postupci i Vaš govor tijela govore jednu stvar, dok zapravo niste svjesni šta radite. Samo posmatrajte kako drugi reaguju na Vas, a zatim se potrudite da se ponašate u skladu sa tim.

POSAO: Neko Vas danas jako nervira. Potrudite se da ne uzvratite na preoštar način. Osjećate se napeto u prisustvu osobe koja je započela cijelu drmau. Pratite put kojim ste krenuli.

ZDRAVLJE: Balans u našem tijelu se nalazi u našim bubrezima, gdje se krv čisti od toksina. Da biste pomogli svojim bubrezima, uključite boražinu u svoju ishranu (čisti), korijen šljunka (čisti kamenje u mokraći) i buchu (stimuliše bubrege).

Da biste saznali više o ovim i drugim hranljivim supstancama, počnite posjećivati prodavnice zdrave hrane u svom okruženju. Uzgajivači često prodaju direktno svoje proizvode na takvim mjestima, što govori o relativno uravnoteženoj ekonomskoj i ekološkoj strukturi koju trebate podržati.

VODOLIJA

LJUBAV: Ulažete svu svoju energiju u održavanje tajnog odnosa. Ukoliko niste imali peviše vremena za druženje, čini se da će Vam se barem trenutno želja ispuniti. Vaša veza se može nastaviti u tajnosti i sakrivena od strane svih, a vas dvoje možete uživati u samoći.

POSAO: Neko će napraviti problem oko novih ideja do kojih ste upravo došli. Nemojte još odustajati. Iskoristite ove nove informacije da promijenite svoj plan umjesto da ga potpuno izignorišete. Vi ste na tragu nečega velikog.

ZDRAVLJE: Potreba tijela da eliminiše toksine je potreba koje ste i Vi svjesni. Dvije najvažnije dijetetske mjere koje treba poduzeti za pomoć u eliminaciji toksina su: unošenje dovoljne količine vode i konzumiranje ljute hrane.

Lisnato zelje poput kelja i hikorija su izvanredno hranljivi proizvod. Postoje i hrskave sorte jabuka i sušeno voće koje su takođe korisne. Obratite pažnju na to kako Vaše tijelo eliminiše otpad.

RIBE

LJUBAV: Umjesto da se posvetite samo jednom odnosu, Vi ste na nekoliko strana odjednom. Imate prostora za eksperimentisanje i otkrivanje svoje prirode.

Možda ćete doći do određenih zaključaka po tom pitanju, ali bi Vam i dalje moglo biti od koristi da još neko vrijeme budete otvoreni za nove ideje.

POSAO: Budite konzervativni u komunikaciji sa drugima. Ako ne budete pažljivi, postoji šansa da ćete reći nešto što ne biste trebali. Ukratko, imate neke informacije koje neko drugi želi. Iskoristite too u svoju korist. Vaše tajne su zlata vrijedne.

ZDRAVLJE: Razmišljajte o istraživanju zdravog života kao o stranoj zemlji. Bez obzira na kom ste nivou, uvijek će biti nešto novo za otkriti. Trenutno ste otvoreni za nove ideje.

Ako ste oduvijek željeli znati koje su prednosti bilja i začina, odličan način za početak jeste istraživanje u lokalnoj prodavnici organskih namirnica! Odvojite malo vremena istražujući nazive biljaka koja izgledaju poznato i mirise koji Vas zanimaju.

error: Sadržaj je zaštićen !!