DNEVNI HOROSKOP ZA 03.12.2022.

Dnevni horoskop za 03.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Danas ste u romantičnom raspoloženju i želite da impresionirate nekoga ko Vam je posebno drag. Ako ste odlučili da tu osobu pozovete u svoj dom, potrudite se da napravite što opušteniju atmosferu. Dozvolite da današnja energija ojača vezu između vas i donese vam sreću.

POSAO: Puni ste ideja u vezi sa Vašom karijerom, ali iz nekog razloga i dalje postoji velika sila koja Vas sprečava da te ideje sprovedete u djelo. Shvatite da velika većina problema potiče od Vas samih i načina na koji razmišljate.

ZDRAVLJE: Današnja energija Vas podstiče da razmišljate o stvarima u kojima uživate i stvarima koje Vas čine srećnim. Zapišite na papir koje su to neke od Vaših omiljenih namirnica, stvari koje volite da radite i razmotrite načine na koje ovisite o svom tijelu.

Ovo je pravi trenutak za razmišljanje o tome šta ne smijete uzimati zdravo za gotovo. Vaše tijelo je Vaše najvrednije ovozemaljsko bogatstvo. Postoje li šansa da ste na neki način zanemarili potrebe svog tijela? Kako mislite da ispravite tu grešku ako je Vaš odgovor potvrdan?

BIK

LJUBAV: Ljubavni odnosi su pod tenzijom. U jednom momentu Vaš partner djeluje da je jako strastven i pažljiv prema Vama, a već u narednom trenutku je toliko nezainteresovan i izgubljen i nemate pojma šta dalje da očekujete. Ako želite da izvučete najbolje iz današnje energije, onda se pobrinite za to da izađete i zabavite se bez prevelikih očekivanja.

POSAO: Zaboravite na svakodnevnicu. Nema smisla raditi iste stvari iznova svaki dan. To Vas ograničava više nego što ste toga svjesni. Probajte nešto novo. Bićete zapanjeni kako će Vam se nova vrata automatski otvarati kada to učinite.

ZDRAVLJE: Navikavanje na nove zdravstvene rutine može biti lijepo i prosvjetljujuće iskustvo. Metoda kojom se vodite kada je ishrana u pitanju je način da unesete promjenu u svakodnevnu ishranu bez šokiranja organizma.

Organska hrana se uzgaja u skladu sa posebnim propisima, pa čak postoje i različita tumačenja onoga što je zaista organsko. Ukoliko se potrudite da saznate više o hrani koju jedete imaćete veću svijest o samoj ishrani i načinu na koji namirnice utiču na naš organizam.

BLIZANCI

LJUBAV: Danas ćete biti mnogo otvoreniji u vezi sa svojim emocijama. Ako imate nešto što Vam leži na srcu i želite to reći naglas, onda danas nije pravo vrijeme da to učinite.

Prilično ste emotivni, ali ne znate na koji način da se izrazite i samim tim zbunjujete svog partnera. Bilo bi najbolje kada biste mogli da uživate u društvu jedno drugoga bez prevelikih očekivanja.

POSAO: Danas ćete osjetiti veliki pritisak od strane nekoga ili nečega. Ova sila traži od Vas da promijenite brzinu svog tempa. Nemojte se opirati ovoj ideji. Nalazite se na kritičnoj tački i sada bi trebali da slušate šta Vam drugi govore.

ZDRAVLJE: Imate osjećaj da Vam je situacija izmakla kontroli. Ako se previše otvorite po pitanju svojih emocija, to može dovesti do izazivanja straha u Vama. Pokušajte da radite neke lagane vježbe kako biste se umirili!

Redovne fizičke aktivnosti će uticati na nivo stresa koji osjećate. Voda je takođe bitna. Imajte na umu da Vašem tijelu treba više minerala i vitamina, ovisno o nivou stresa koji doživljavate.

RAK

LJUBAV: Ukoliko pokušate da objasnite šta osjećate to će dovesti do veće konfuzije. Imate potrebu da budete slatkoriječivi prema svom partneru, ali da li će sve to što govorite ima smisla sutra? Ideja da zajedno učestvujete na nekom projektu će učvrstiti vaš međusobni odnos, nikako suprotno.

POSAO: Vaša najveća frustracija danas će biti neorganovanost ljudi sa kojima radite. Budite strpljivi, iako Vam to ne nije lako. Shvatite da postoji nešto što morate naučiti od njih i pažljivo slušajte.

ZDRAVLJE: Nivo Vašeg strpljenja će biti jako nizak danas. Kontrolišite svoje nestrpljenje odgovarajućim mjerama. Odvojite dodatno vrijeme kako biste stigli na sve sastanke i nemojte se unaprijed nervirati za stvari koje se još nisu dogodile.

Kada je u pitanju ishrana, pažljivo birajte šta unosite u svoje tijelo. Petrudite se da volite ono što naručujete ili pripremate, jer u spurotnom nećete biti opušteni i uživati u svom obroku. Sa druge strane, držite jezik za zubima ukoliko dođe do konflikta sa partnerom ili prijateljem.

LAV

LJUBAV: Danas ste zamišljeni i maštate o raznim stvarima. Ako Vam je srce pripalo jednoj posebnoj osobi, provešćete sate razmišljajući o toj osobi i onome što biste mogli zajedno raditi, zajedničkim putovanjima pa čak i daljoj zajedničkoj budućnosti. Ali morate biti načisto sa samim sobom prije nego počnete razmišljati toliko daleko unaprijed.

POSAO: Vaše ideje su inventivnije i modernije nego inače, pa obratite pažnju na ideje koje Vam se budu javile tokom radnog dana. Ove ideje Vas mogu odvesti prilično daleko ako se potrduite da ih ostvarite.

ZDRAVLJE: Nakon što postavite svoje ciljeve, neizbježno ćete upoređivati svoje ciljeve sa tuđim. Ovo je u početku normalno i može biti dobro za Vas ili obeshrabrujuće u nekom smislu.

Cilj je da se fokusirate na sebe i suzdržate se od poređenja ili osuđivanja bilo koga. Ozbiljno shvatite i sebe i svoje ciljeve! Ako Vam išta pomaže, zapišite svoje ideje na papir i uveče označite ono što ste taj dan ispunili. Nagradite sebe za dobro ponašanje toplom kupkom!

DJEVICA

LJUBAV: Primjetićete da ćete imati više u ljubavi ukoliko ne budete nosili odjeću koja je previše napdna i sa previše modnih detalja. Budite skromniji po pitanju svog izgleda i načinu izražavanja. Mnogo ćete više impresionirati ljude ako znate o čemu pričate.

POSAO: Pripazite na osobu koja se izražava žargonski u razgovoru sa Vam. Vrlo vjerovatno je da ova osoba nema toliko toga za reći. On ili ona će pokušati da manipulišu Vama na neki način, zato budite oprezni. Nemojte se zavaravati.

ZDRAVLJE: U jednom dijelu Vaše prirode je da uvijek gledate dvije strane problema. Drugi dio Vaše prirode jeste da budete potpuno slijepi za probleme jer ste se previše osjetljivi. Drugim riječima, pravi problem se može izgubiti u mnoštvu nebitnih stvarii.

Zbog toga je rutina jako važna za Vas. Pokušajte ojačati svoju rutinu svakodnevnim vježbanjem i planiranjem obroka unaprijed. Spontanost treba da spada u samu strukturu.

VAGA

LJUBAV: Budite nježniji i ljubazniji prema svom partneru. Ako ste zadovoljni trenutnim odnosom, očekujte da ćete se još više zbližiti u bliskoj budućnosti.

Ako ste upravo upoznali osobu koja Vam se dopada, uvidjećete da je sila privlačnosti veća nego što ste mogli i zamisliti. Budite spremni na više od onoga što ste očekivali.

POSAO: Ne brinite o načinu na koji radite svoj posao. Čak i ako pokušate da radite ne tuđi način, nećete biti uspješni. Bolje je da svoju energiju usmjerite na svoje briljantne i jedinstvene ideje. One će Vas danas daleko odvesti.

ZDRAVLJE: Često se osjećate nedovoljno cijenjeno i nepriznato zbog ljubavi koju pružate drugima. Možda je vrijeme da postavite neke granice i tu ljubav usmjerite ka sebi umjesto što je pružate nezahvalnim ljudima! Problem je što Vam to nije lako. Počnite sa ishranom.

Da li jedete najbolju i najsvježiju hranu? Unosite li dovoljno vitamina i minerala u oganizam? Pijete li dovoljno vode? Usmjerite fokus na vlastite potreb da održite svoju prirodu stabilnom.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Vaše posebne vrline koje volite ispoljavati će biti jako izražene danas. Izuzetno ste privlačni drugima i bićete konstantno u centru pažnje. Ako postoji osoba koju želite impresionirati, nabacite svoj lijepi osmijeh na lice i gledajte kako se ta osoba topi pred Vama.

POSAO: Uključite više tehnologije i savremenih ideja u svoj posao danas. Nemojte zaostajati dok drugi koračaju naprijed. Budite spremni da u hodu razradite ove ideje. Današnji tempo će Vas držati na nogama od početka do kraja radnog dana.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju disciplina, Vi vrlo često reagujete na istu kao da je sama giljotina! Vaš otpor prema disciplini može biti prilično jak. Na primjer, ako počnete razmišljati o svim stvarima koje biste mogli učiniti da živite zdraviji život, vrlo lako biste se mogli uplašiti.

Pokušajte obratiti pažnju na stvari koje Vam prijaju i na one koje Vam djeluju kao obaveza. Možda možete prilagoditi i dodati više ovog prvog a smanjiti ovo drugo. Vidite kako Vam ide.

STRIJELAC

LJUBAV: Imate potrebu da izrazite kako se osjećate prema jednoj osobi. Inače imate tendenciju da krijete svoje prave emocije, ali danas želite da budete iskreni, a to može da učvrsti i ojača trenutni odnos u odnosu na sve stvari koje ste do sada radili.

POSAO: Danas ste na pravom mjestu u pravo vrijeme i trebate to iskoristiti. Komunikacija sa potencijalnim poslodavcima će biti izuzetno pozitivna. Nema sumnje da ćete moći bilo koga uvjeriti u bilo šta čak i ako nemate pojma o čemu pričate.

ZDRAVLJE: Na Vašoj listi obaveza se može naći više tački nego što mislite da možete postići! Nemojte odustajati jer ne možete postići sve, ili zato što sutra ne možete postati najbolji u nečemu. Preopterećenost će ometati Vaš napredak.

Cilj je da se polako otvorite glasu u Vama koji zna šta je ispravno za Vas u datom trenutku. Životni ciljevi dolaze i prolaze. Poenta je da budete svjesni kako biste mogli osjetiti kada se Vaše tjelesne potrebe mijenjaju.

JARAC

LJUBAV: Iako ne osjećate preveliku privlačnost prema partneru kao inače, vjerovatno ćete na neki način ojačati međusobni odnos i zbližiti se. Bićete izuzetno bliski, i zbog toga ćete još više vremena provoditi zajedno pa stoga ne dozvolite da Vas ova privremena faza brine.

POSAO: Zablistajte danas. Oni koji primjenjuju iste ideje iznova i iznova su oni koji će zaostajati u poslu. Ovo svakako nije dan kada treba da slijepo pratite gomilu. Budite svoji i istaći ćete se i biti nagrađeni.

ZDRAVLJE: Trenutni planetarni uticaj Vas podstiče da preispitate svoje navike, dok u isto vrijeme nemate želju da budete fizički aktivni. Važno je da budete svjesni stvari i promjena koje se dešavaju jer je to jedini ključ uspjeha.

Kada osjećamo da smo osuđeni od strane drugih pa i nas samih, mi poričemo dotično ponašanje. Kada smo prihvaćeni, možemo prihvatiti i promjenu.

VODOLIJA

LJUBAV: Razmotrite sve svoje bliske odnose i razmislite o tome koji su Vaši motivi za ulazak u bilo koji odnos do sada ili za ubuduće. Ako u svom srcu znate da niste bili vjerni sebi, onda je vrijeme za promjenu. Ili popravite način na koji se ponašate ili se udaljite ili u potpunosti prekinite taj odnos.

POSAO: Osjećate nalet pozitivne energije i ona pozitivno utiče na posao koji radite. Osjećate se snažnije i moćnije nego ikada prije. Ukoliko treba da potišete neki ugovor ili nekoga treba da ubijedite u nešto, ovo je sigurno dan za to. Uspjećete u svojim namjerama.

ZDRAVLJE: Promjena Vam nije strana, ali je potrebno da obuzdate dio svoje energije kako biste se usmjerili na te promjene na pravi način.

Zamislite da ste sebi i otac i majka i odredite svoje granice, uključujući svoje postupke i način izražavanja, odnose na poslu i način života. Vi ste zaduženi za to da pazite šta jedete, koliko vježbate, i za davanje ljubavi sebi. Ne zaboravite voljeti sebe!

RIBE

LJUBAV: Odvojite vremena da se posvetite svojim emocijama koje su izazvane jednim bliskim odnosom. Ako imate probleme o kojima trebate razgovarati, onda to učinite dok ste u mogućnosti da iskoristite svoj šarm kao adut.

Budite iskreni i razmislite da li se oboje brinete o potrebama jedno drugog ili isključivo o svojim potrebama. Ako budete iskreni, vaš odnos će se znatno poboljšati!

POSAO: Budite oprezni danas na poslu jer će neko pokušati da manipuliše Vama. Vaš kolega će pokušati da uradi ili kaže nešto i samim tim sebe predstavi kao superiornijeg u odnosu na Vas. Nemojte se zavaravati. Na kraju krajeva, vjerujte samo sebi.

ZDRAVLJE: Današnji dan Vam pruža priliku da obuzdate svoju želju da tražite zadovoljstvo na pogrešnim mjestima. Pokušajte biti zadovoljni svojim tijelom. Ovo zahtijeva mnogo posla u raznim područjima Vašeg života, ne samo u ishrani i fizičkim aktivnostima.

Prihvatanje vlastitog tijela je jako bitno i takođe je jako bitno da budete iskreni po pitanju toga na koji način vidite sebe. Današnji planetarni aspekt će Vam pomoći da saznate pravu istinu.

error: Sadržaj je zaštićen !!