DNEVNI HOROSKOP ZA 02.12.2022.

Dnevni horoskop za 02.12.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE.

OVAN

LJUBAV: Iskoristite šarm koji posjedujete i kako biste svog partnera zavrtili oko malog prsta. Ovo je period kada osmijehom možete sve ostvariti, a ukoliko budete dobri na riječima, možete očekivati i mnogo više. Svakako Vam preporučujemo da se vodite šarmom, jer ćete ostvariti ciljeve koje ni u snu niste mogli zamisliti!

POSAO: Nemojte se voditi nikakvim prečicama, jer ćete se na taj način vratiti korak unazad. Nemojte se takmičiti sa konkurencijom jer ćete biti u zaostatku sa vremenom. Radite po pravilima i očekujte da ćete napraviti velike korake u kariejri.

ZDRAVLJE: Sa današnjom astralnom konfiguracijom ćete se više fokusirati na sebe. Vrijeme je da razmislite o putu kojim ste išli protekle godine. Šta Vam je pomoglo da zadovoljite potrebe Vašeg tijela?

Sjetite se dana kada ste bili dobri prema sebi. Jeli ste svježu, ukusnu hranu, vježbali i niste vršili preveliki pritisak na sebe. Razmislite o tome da sve ovo ponovite u narednom periodu.

BIK

LJUBAV: Današnja energija je u velikoj meri povezana sa potrebama i Vas i Vašeg partnera. Imate potrebu da razgovarate o svemu što vam padne pamet, na bilo koju temu. Ako ste zadovoljni odnosom sa partnerom, onda ćete se danas sjajno zabaviti. A ako niste zadovoljni, onda se potrudite da razgovarate o stvarima koje vam kvare odnos!

POSAO: Neko sa kim radite je izuzetno kritičan prema Vašem radu, ali nemojte to gledati kao negativnu stvar. Shvatite da ova osoba samo pokušava da Vam pomogne. Njegovi ili njeni komentari zapravo podstiču Vaš uspjeh i prihvatite ovu kritiku.

ZDRAVLJE: Vi uvijek tragate za istinom, a intenzitet ove potrage Vam često iscrpi energiju. Važno je da ublažite svoju anksioznost, čak i ako je ne prepoznajete svaki put. Relaksacija mišića bi trebala biti redovan dio Vašeg zdravstvenog režima.

Masaža, parno kupatilo i sauna su prakse osmišljene da opuste tijelo i omoguće Vašem umu da se odmori. Da li ste uradili nešto za sebe u poslednje vrijeme po tom pitanju?

BLIZANCI

LJUBAV: Danas ćete osjetiti napetost između Vas i Vašeg partnera i ovo nije ništa sa čime se ne možete nositi. Sve što treba da uradite jeste da se zapitate da li ste zadovoljni trenutnim odnosom, a zatim da budete potpuno iskreni prema sebi, ali i prema svom partneru. Nakon toga ćete se zbližiti jedno sa drugim!

POSAO: Spremni ste da napredujete na poslu, ali čini se da Vas ljudi sa kojima radite na neki način sputavaju. Možda ste u timu sa ljudima koji jednostavno ne rade na isti način kao i Vi. Ne ustručavajte se zatražite premještaj u drugi tim.

ZDRAVLJE: Trenutno se odvija odličan planetarni aspekt koji podiže Vašu emocionalnu svijest na novi level. Ono što Vam podiže samopouzdanje jeste razumijevanje mentalnog stanja u kom se nalazite.

Joga je praksa koja se bavi tim stvarima. Neka Vam cij u narednom periodu bude taj da pronađete najbolju opciju za sebe kada je joga u pitanju. Joga pomaže i limfnom sistemu koji kontroliše naš imuni sistem.

RAK

LJUBAV: Iako niste osoba koja previše priča, ponekad se umorite od konstante rasprave sa partnerom koja se tiče Vašeg odnosa. To bi Vas moglo ohrabriti da ponovo zapalite iskru među vama i pokušate ponovo probuditi ljubav koju ste oboje imali na početku. Imate sve što vam treba o sve što trebate uraditi jeste da uživate i budete srećni!

POSAO: Dobri odnosi sa drugima su katalizator Vašeg uspjeha na poslu. Nemojte podcijenjivati moć davanja komplimenata kolegi sa posla. Ova osoba Vam može učiniti veliku uslugu što će na kraju dovesti do Vašeg uspjeha.

ZDRAVLJE: Današnji planetarni aspekt se odnosi na ljubav. Iskoristite svoje intuitivne moći da osjetite kada je pravo vrijeme da pokažete svoja osjećanja na način koji Vama a i drugima odgovara.

To može biti Vaša facijalna ekspresija, fizička naklonost ili možda davanje prostora onima kojima je to potrebno. Da biste poboljšali ovaj aspekt, priuštite sebi nešto što opušta i tijelo i um kao što je masaža, sauna ili šetnja šumom.

LAV

LJUBAV: Imate želju da se otvorite prema osobi koja Vam se dopada, ali ste se do danas previše bojali da joj priđete. Iako Vam srce kuca malo brže od normalnog, nećete biti toliko sramežljivi da kažete ono što trebate reći ili da uradite ono što trebate. Samo naprijed!

POSAO: Budite fokusirani na zadatke koji su pred Vama i potrudite se da ne sanjarite previše na poslu. Danas imate šansu da završite veći dio posla. U stanju ste da postignete više nego što mislite.

ZDRAVLJE: Trenutna planetarna konfiguracija Vas podsjeća na ciljeve koje ste postavili sebi u dalekoj prošlosti. Šta god želite da postignete u smislu Vašeg stanja, danas će Vam biti mnogo jasnije.

Želite li imati više snage? Želite li bolje spavati? Da li želite da budete energičniji i da konzumirate manje kofeina? Kakve god da su Vaše želje, razjasnite ih danas kako biste imali veće šanse da ih ostvarite.

DJEVICA

LJUBAV: Ništa nećete postići svojom ljutnjom. Određeni problemi će vjerovatno isplivati na površinu i sve to može biti prilično emotivno za Vas. Takođe, morate da se pretvarate da se ne osjećate onako kako se zapravo osjećate. Ako možete uspostaviti ravnotežu između iznošenja svog mišljenja i stvaranja bolje atmosfere između Vas i partnera, sve će biti u redu.

POSAO: Projekat na kom trenutno radite je naišao na zastoj koji niste očekivali. Okrenite se ka onome što ste do sada uradili i uvjerite sebe da je novi put zapravo najbolji izbor za Vas trenutno. Možda ćete morati razmišljati u hodu, ali će Vaš trud postići velike poene.

ZDRAVLJE: Što više informacija imate o hrani koju unosite u svoje tijelo, to će Vaše odluke biti bolje i bolje ćete se osjećati! Informišite se o tome šta Vam je važno po pitanju hrane koju jedete, osim ukusa naravno! Postoje li poljoprivredne zajednice u Vašem kraju?

Ako postoje, raspitajte se o tome šta proizvode i kako to rade. Znanje o hrani i načinu uzgoja iste postaje sve važnije i promijeniće način na koji jedete. Važno je da poznajete porijeklo uplemenata koje uzimate.

VAGA

LJUBAV: Pokrenite se. Pokušajte sagledati stvari iz ugla Vašeg partnera, ali ne zaboravite i na vlastite potrebe. To je način postizanja ispravnog balansa i zajednički rad na problemima će vas usrećiti i izvući će ono najbolje iz oboje.

POSAO: Vaš nivo produktivnosti će biti jako veliki danas i iznenadićete sami sebe. Tajna Vašeg uspjeha je da Vas ne ometaju stvari sa strane, društvene mreže ili poruke od strane prijatelja. Ne dozvolite da se bezazlen razgovor pretvori u dvosatno odvlačenje pažnje od Vašeg posla.

ZDRAVLJE: Danas imate priliku da saznate mnoge nove stvari, samo treba da znate gdje da tražite. Ponekad je bitno da kada se osjećate loše zapravo znate i sam uzrok zbog čega se tako osjećate.

Ne pokušavajte da ignorišete svoja osećanja jer to će biti gotovo nemoguće, a samim tim ćete propustiti vrijedne informacije. Područje stomaka je najosjetljivije kada ste pod stresom. Dok pijete šoljicu čaja od kamilice za smirivanje stomaka, jedite uporedo i sjemenke iz nara.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Ukazaće Vam se prilika da svom partneru pokažete koliko Vam je stalo do njega. Ako zaista želite da poboljšate svoj odnos sa partnerom, onda je ovo dobar trenutak da uradite nešto što dokazuje koliko želite da budete u tom odnosu. Ne mora to biti ništa pretjerano, dovoljno je da poruka bude glasna i jasna.

POSAO: Danas ćete dobiti par nagrada kao odgovor na naporan posao koji ste radili. Finansijske beneficije su Vam na dohvat ruke, stoga se nemojte bojati zatražiti ono što znate da ste s pravom zaradili. Dobijate i više nego što mislite.

ZDRAVLJE: Vodite računa o svom izgledu, a u tome nema ništa loše! Ono što radimo za sebe uglavnom počinje brigom o tome kako izgledamo. Jedan od najvećih pojačivača izgleda jeste adekvatan odmor.

Odmarate li se dovoljno? Bolje ćete se odmarati ukoliko vježbate tokom dana. Naše životne navike određuju kako izgledamo. Dijeta ili novo odijelo su samo prividna stvarnost.

STRIJELAC

LJUBAV: Ako danas dobijete priliku da razgovarate sa osobom koja Vam se dopada, onda budite svjesni svojih obećanja. Potrudite se da budete ralni i da nudite onoliko koliko imate. Ako ništa drugo, bolje je ponuditi manje nego nego više. Barem tako niko nniko eće biti razočaran.

POSAO: Odvojite vrijeme da se odmorite umjesto da nasumično skačete sa jednog projekta na drugi. Danas ćete biti mnogo produktivniji na poslu ukoliko usporite tempo i organizujete se. Pomoć Vam stiže sa svih strana.

ZDRAVLJE: Kreiranje liste svakodnevnih navika može označiti prekretnicu u Vašem životu! Evo nekih stavki koje su vjerovatno na Vašoj listi: piti puno vode, odmarati se, jesti voće i povrće i raditi vježbe.

Jednom kada sami počnete da osmišljate prakse koje želite i koje su Vam potrebne u životu, moći ćete ih vjerodostojnije ispuniti. Važno je da razmišljate o stvarima koje Vam se dopadaju, a ne da slušate svoje prijatelje. Vaše zdravlje je Vaša lična stvar.

JARAC

LJUBAV: Nešto u Vašem odnosu sa partnerom čini da osjećate nemir. Možda Vam je dosadno i želite uzbuđenje ili da radite nešto šte ne radite tako često. Umjesto da tražite od svog partnera da popuni prazninu koju osjećate, pokušajte sami sebi biti zanimljivi. Ovo je konačan odgovor na Vaše trenutno stanje.

POSAO: Neko sa kim radite Vas na neki način sputava. Možda on ili ona namjerno kriju informacije od Vas. Pristupite smireno ovoj osobi i budite iskreni kako biste iznijeli istinu na sto. Na kraju, ovo će Vam pomoći oboma.

ZDRAVLJE: Naučili ste da ignorišete svoju potrebu za balansom. To je loše zato što sami sebe sputavate da budete na dobrom putu. Jeste li razmišljali o toem koja hrana čini da se osjećate dobro, zadovoljno, energično i srećno?

Svi volimo određenu hranu koja nam prija, ali premalo nas je dovoljno savjesno da obrati pažnju na te stvari. Današnja planetarna konfiguracija Vas podstiče da preispitate svoje svakodnevne navike.

VODOLIJA

LJUBAV: Inače volite da kontrolišete svoje vrieme i energiju i znate kako da maksimalno iskoristite oboje. Međutim, ovo ne znači da Vas odnos sa nekim ne može poremetiti. Ovo bi moglo potrošiti dosta Vaše energije i vremena, stoga samo budite svjesni šta i kome poklanjate.

POSAO: Pokušajte da ne dozvolite da nečiji negativan stav utiče na Vaš posao. Možda Vas nervira tempo kojim se stvari odvijaju, ali ne brinite se. Za dobre stvari je potrebno vrijeme. Postizanje ciljeva u karijeri je dug proces i ništa se ne može ostvariti preko noći.

ZDRAVLJE: Današnja planetarna energija Vam može biti od velike koristi. Današnji planetarni aspekt Vas navodi da razmislite o tome šta Vam je potrebno da se osjećate dobro i pomaže Vam naglašavajući područja u životu koja su važna za Vaše zdravlje.

Planete nas nikada ne lažu. One Vas mogu natjerati da s vremena na vrijeme vidite svijet kroz ružičaste naočale, ali Vam takođe odaju činjenice i o stvarima koje Vam i ne prijaju previše. Na primjer: dijeta i vježbanje? Voda kao element života?

RIBE

LJUBAV: Radite na upoznavanju novih ljudi ili počnite formirati potpuno novi krug prijatelja. Ako se već neko vrijeme bavite istim, dosadnim stvarima, onda bi ovo mogao biti početak novog ciklusa, sa mogućnošću da upoznate nekoga ko će Vam skrenuti misli. Ovo je vrijeme za prihvatanje potencijalnih mogućnosti umjesto traženja izgovora.

POSAO: Nalazite se u fantastičnoj poziciji da napravite sljedeći veliki korak u karijeri. Imajte na umu da su u ovom trenutku međuljudski odnosi sa drugima ključni dio Vašeg uspjeha. Ne zaboravite na ovo kao jednu od Vaših glavnih aduta.

ZDRAVLJE: Poznati ste po tome što ste jako opuštena osoba i ne treba Vam puno da se osejćate dobro. Osjećate se kao da možete dati minimum u vezi sa svojim zdravljem. Dijeta i vježbanje moraju biti uključeni u Vašu svakodnvenicu.

Pokušajte razumjeti kako najbolje uskladiti posao i zabavu i kako možete osluškivati potrebe svog tijela. Briga o sebi pomoći će Vam da ostanete u balansu i suočite se sa izazovima koje život nameće.

error: Sadržaj je zaštićen !!