DNEVNI HOROSKOP ZA 02.10.2022.

Dnevni horoskop za 02.10.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Današnji dan nije nešto naročito razdragan kada je ljubav u pitanju, ali je ipak važan. Današnja planetarna konfiguracija ukazuje na to da ćete donijeti konačnu odluku kada je u pitanju Vaša posvećenost partneru, što bi prije svega moglo zahtijevati ozbiljan razgovor među Vama.

Iako ćete imati veoma težak razgovor, može čak doći i do rasprave, na kraju ćete imati razloga za slavlje.

POSAO: Sada je odlično vrijeme da promijenite posao i da krenete da radite nešto što uključuje savjetovanje, psihologiju ili neku drugu vrstu terapije. Razmislite o tome da postanete životni trener ili bračni savjetnik. Ova nova profesija trebala bi se odnositi na pomaganje drugima na neki način.

ZDRAVLJE I SAVJET: Tražite i istražujete stvari koje su Vam promakle u prošlosti. U velikoj ste žurbi da definišete svoje ciljebe. Kako biste iskoristili ovu energiju, dovoljno se odmarajte i vježbajte. Nema svrhe paliti svijeću na oba kraja!

Kad ste bez cilja i pravca u životu, zapitajte sebe zašto je to tako? Da li sami sebi sabotirate? Zobene pahuljice za doručak odličan su način da započnete dan jer zob blagotvrono djeluje na naš organizam.

BIK

LJUBAV: Iako ste Vi uvijek bili autoritet, često ne vjerujete u tuđi autoritet jer sumnjate u motive te osobe, a previše dobro razumijete svoje.

Trenutno imate naznaku da bi i osoba sa kojom ste nedavno izašli, mogla biti jako autorativna, no ovdje se radi o drugačijoj vrsti autoriteta. Možete se opustiti znajući da ste zaista voljeni i nekome potrebni.

POSAO: Jeste li ikada razmišljali o karijeri glumca ili glumice? Možda je Vaša tajna želja da postanete filmska diva ili filmski kritičar. Svaki posao koji se tiče filmova će Vam biti posebno privlačan u narednom periodu. Odličan je trenutak da krenete u istraživanje.

ZDRAVLJE I SAVJET: Zrno gorušice je drevni tretman za otpuštanje. Ponekad osjećate melahnoliju i potištenost, ali vjerujte da Vam je potrebno samo malo gorušice kako biste se oporavili i normalno živjeli! Da biste proširili znanje o ovome, fokusirajte se na opuštanje tijela.

Obećavamo da će Vas sat istezanja, samo dva puta sedmično pretvoriti u drugu osobu. Što više opuštate svoje tijelo, veća je mogućnost za produženje Vašeg života.

BLIZANCI

LJUBAV: Današnja energija Vam može pomoći da shvatite da imate još jednu opciju kada je u pitanju trenutni ljubavni odnos.

Ipak, prvo se morate upustiti u ozbiljnu raspravu o tome kakvu budućnost zajedno zamišljate i očekujete li oboje iste stvari. Ako ne, ovo je ono na što morate obratiti pažnju dok ne bude prekasno.

POSAO: Narednih godinu i po dana će biti period za mnoge promjene. Doći će do restauracije u Vašem životu, a posebno u karijeri.

Ne treba da se bojite da ćete izgubiti sigurnost ukoliko ostanete bez trenutnog posla i posvetite se novom, tj nečemu u čemu uživate.

ZDRAVLJE I SAVJET: Danas se sve vrti oko promjena. Šta god se može promijeniti, Vi ste spremni za akciju. Želite se više fokusirati na svoje stanje.

Poznati ste po tome što ste fokusirani na veće dobro, a ponekad zanemarujete svoje potrebe. Kuda ovo vodi? Prestanite spašavati svijet i pazite na sebe. I obratite pažnju na ono što Vam tijelo pokušava reći.

RAK

LJUBAV: Iako se ne osjećate razočarano što se tiče komunikacije sa bliskom osobom u Vašem životu, planete ukazuju na to da imate veći razlog da se osjećate zabrinuto.

Dobili ste neke vijesti koje se tiču Vašeg partnera i niste sigurni kako to trebate shvatiti. Koliko god ovo izgledalo ozbiljno, ipak ćete na kraju imati pozitivan ishod.

POSAO: Ulazite u period u kom se trebate manje fokusirati na karijeru, a više na svoju porodicu. Vaš posao uzima danak u Vašem privatnom životu. Ne dozvolite da Vas posao kontroliše do te mjere da izgubite kontakt sa svojim najmilijima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ništa ne može okrijepiti Vašu dušu kao svježi sok sa puno đumbira. Ove sezone počastite sebe jednom od najvećih umjetničkih kreacija ikada: sokovnikom.

Ako nikada niste sami pravili sok, čeka Vas prava zabava. Ako ste ga pili u restoranima, doživjećete nove dimenzije ljubavi prema sebi kad ga popijete u privatnosti vlastitog doma. Korijen šargarepe, jabuke i đumbira su sjajna mješavina za početak.

LAV

LJUBAV: Prošlost može u značajnoj mjeri uticati u sadašnjost. Vaš bivši partner bi se mogao vratiti u Vaš život kroz čudan splet okolnosti. Može biti da je među vama ostalo par nerješenih situacija koje trebate razjasniti, ili nešto ozbiljnije. Iskoristite ovu priliku da ispravite greške koje ste pravili.

POSAO: Napredak u karijeri Vam je nadohvat ruke. Ideje Vam se same javljaju i u narednih nekoliko dana ćete biti inspirirati da naučite novu vještinu, zanat ili zanimanje. Pratite svoje instinkte i nemojte se plašiti. Strah od neuspjeha je Vaš najveći neprijatelj u ovom trenutku.

ZDRAVLJE I SAVJET: Do otpora uvijek dolazi kad se uvede neka promjena. Put rijeke se ne mijenja bez prave borbe korita kroz koja teče! Ovo je prirodan proces.

Dopustite da se dio Vas koji ne želi promjenu života i svakodnvnih navika polako navikava na novu situaciju. Ko upravalja Vašim tijelom? Odluka se mroa donijeti kako bi bilo šta što radite imalo smisla. Hodanje je dobra vježba za razmišljanje.

DJEVICA

LJUBAV: Današanji planetarni aspekt ukazuje na to da kada je riječ o ljubavi, nema prevelikih dešavanja. Osoba koju ste tek juče upoznali Vam je već dosadila do beskraja, a osim toga, imate tako malo zajedničkih interesa.

Potrebno Vam je nešto novo i drugačije da biste pronašli ljubav koju ste tražili. Potrebna Vam je promjena u životu. Budite strpljivi, sve dolazi na svoje mjesto uskoro!

POSAO: Danas Vam se pruža velika finansijska prilika. Ne oklijevajte da uložite svoj novac na posao za koji mislite da je vrijedan. Dobićete dobre savjete od ljudi koji poznaju svoj zanat. Vjerujte drugima i profitiraćete.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutno ste u sukobu sa samim sobom jer ste svjesni stvari koje trebate uraditi ali Vam se ne da da se pokrenete. Ključ leži u tome da dozvolite da se to dogodi!

Sada je vrijeme za planiranje i miran rad. U današnjem svijetu koji je se kreće brzim tempom, gubimo dodir sa prirodnim napretkom stvari i osjećamo se isfrustrirano čekanjem i nezadovoljni nadom koju gubimo. Ako želite vidjeti trenutnu promjenu, udvostručite unos vode i obratite pažnju na to šta se dešava u Vašem tijelu!

VAGA

LJUBAV: Dakle, pogriješili ste! Dokazalo se da je osoba sa kojom ste se viđali, čudan spoj starca u tijelu mladića i kontraverznog umjetnika. Pa, kako ste Vi to mogli znati?

Današnja energija ukazuje na to da je vrijeme da se saberete. Sada znate gdje koji su Vam ilmiti kada je ljubav u pitanju, pa s toga ih se i pridržavajte u budućnosti.

POSAO: Prezentacija je jako važna, a to posebno važi za danas. Osoba sa najboljom idejom nije nužno pobjednik. Osoba koja najrječitije i najjasnije iznese svoju ideju će zasigurno i biti pobjednik. Budite kreativni.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vašu kreativnost možete pokrenuti kroz aerobik vježbe. Aktivnosti poput trčanja, plivanja i joge će ojačati Vaša pluća i pojačati cirkulaciju u tijelu. Morate da pazite šta Vam tijelo govori i šta istom nedostaje.

Našli ste se u dilemi sa samim sobom i kao da imate dvije ličnosti u sebi. Jedna od njih želi da jede slatko, dok druga negodoju i želi da vježba što više. Kako biste izbjegli ovu neprijatnost, napravite sebi raspored i pridržavajte ga se.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Energija koja proizlazi iz današnjeg planetarnog poravnanja može uzrokovati situaciju koja će poremetiti potancijalni sastanak sa osobom koju ste nedavno upoznali.

Šteta, sve Vam je bilo pred nosom, malo Vam je falilo da osvojite tu osobu. No, u Vama se budi iskra prema nekome iz prošlosti i kvari pokušaj da krenete dalje. Dobićete još jednu priliku, stoga ne brinite!

POSAO: Situacija na poslu se smiruje zahvaljujući pomoći kolege koji dolazi do kreativnog rješenja problema sa kojim se borite. Ova ideja na prvi pogled može djelovati kao zamka, ali nakon pomnijeg pregleda ćete vidjeti potencijal u istoj.

ZDRAVLJE I SAVJET: Neki dani jednostavno nisu energični i ne možete se smatrati odgovornim za to! Najbolje što možete učiniti jeste držati se onoga što Vam je dobro poznato. Znate, na primjer, da je osam čaša vode dnevni minimum (udvostručite ga ako želite).

Takođe znate da Vam je privatno vrijeme jako važno (iako se pretvarate da nije). Bez obzira na iznenađenja koja Vam dan može donijeti, tješite se dobrim stvarima koje uvijek možete učiniti za sebe.

STRIJELAC

LJUBAV: Ako mislite da odnosi sa potencijalnim partnerima vode u slijepu ulicu, možda ste u pravu. Prošlost trenutno zadire u sadašnjost i čini se da je Vama posebno draga osoba nazadovala od šarmantne enigme do pravog stidljka. Ne brinitese, situacija će se popraviti u budućnosti!

POSAO: Struktura ili format koji je trenutno na snazi ne moraju Vam nužno pomoći da postignete svoje ciljeve. Sada je vrijeme da isprobate nove stvari. Radite sa sistemom umjesto protiv njega ili započnite nešto svoje, nešto potpuno novo.

ZDRAVLJE I SAVJET: Imate način da izvučete najbolje iz svake situacije, barem tako djeluje. Možete, na primjer, uvjeriti druge da se dobro provodite, a zapravo ste jako tužni ili uznemireni. Možete se čak i prevariti da mislite da se dobro zabavljate, sve dok ste u centru pažnje.

Ali, nažalost, ne možete prevariti svoje tijelo. Pružate li svom tijelu ono što mu je potrebno? Ako ste se imali težak period u posljednje vrijeme, vjerovatno Vam je najpotrebniji odmor.

JARAC

LJUBAV: Planete Vam šalju poruku da ne možete udovoljiti svojoj strasti prema ljudima koji se vole zabavljati do kasno u noć.

To je profil osobe koja čita, oblači se u stilu osamdesetih i koja vodi monologe koji su satima dugi, a Vi uživate da je slušate. Ako to nije pak tako, preporučujemo Vam da se što prije odlučite i preorijentišete na nešto konkretno!

POSAO: Vaše samopouzdanje će Vam donijeti velike bodove. Vaš stil je možda previše senzualan za druge ljude, ali Vaše samopouzdanje i stav će natjerati druge da vjeruju u Vas.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ako niste upoznati sa biljnim ekstraktom koji se dobija iz palmetto bobice, krajnje je vrijeme da se upoznate. Klinički je dokazano da smanjuje grčeve u stomaku kod žena i da poboljšava zdravlje prostate kod muškaraca.

Tema ublažavanja bolova važi i za druge aspekte Vašeg života. Bolovi u leđima, vratu i glavobolje mogu se barem djelomično ublažiti povećanjem unosa vode koju pijete i povremenim vježbama joge. Ovo su jednostavne, ali efikasne metode.

VODOLIJA

LJUBAV: Danas ćete morati razgovarati sa voljenom osobom o određenim problemima koji su se pojavili u vašem odnosu. Odjednom shvatate da postoje određena područja u kojima se oboje suzdržavate, pa morate otvoriti temu prije nego što u budućnosti postane još teže. Samo započnite i sve će biti u redu.

POSAO: Nova kompanija ili nova profesija Vam je zapela za oko. Možda je ovo kompanija u koju biste željeli uložiti novac ili vriejme ili profesija u kojom biste se željeli baviti. U svakom slučaju, ne bojte se isprobati. Ovo je ono što ste čekali.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna energija Vas ohrabruje da prestanete sa unosom štetne hrane i viška kalorija. Ovo je takođe sjajno vrijeme za post i čišćenje organizma.

Ukoliko možete, čišćenje tijela hladno cijeđenjim sokovima je odličan način da pročistite tijelo bez previše ometanja u svakodnevnog života.

Boražina, korijen šljunka i buču biljka održavaju zdravlje bubrega i mogu se dodati sokovima. Ako post ne dolazi u obzir, provjerite recepte koje imate na internetu a koji se tiču svježih namirnica od voća i povrća.

RIBE

LJUBAV: Možda ćete danas osjetiti potrebu da razmislite o nekim stvarima. Ako ste nezadovoljni ponašanjem Vašeg partnera, potrudite se danas da budete sami i da razmislite. Možda nećete doći do nekog konkretnog rješenja, ali će Vam prijati razgovor o tome, pa ćete samim tim bolje razumijeti jedno drugo.

POSAO: Ljudi danas sve shvataju ozbiljno, pa pazite sa kim se šalite. Vaš smisao za humor će vjerovatno biti pogrešno protumačen, na negativan način. Držite se svog posla i ponašajte se u skaldu sa pravilima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja astralna energija Vas navodi da izgovorite svoje mišljenje bez da prethodno razmislite o tome šta ćete reći. Umjesto da brinete o šteti koju ste mogli nanijeti, pokušajte se izolovati narednih nekoliko dana.

Povucite se u privatnost svog doma i meditirajte ili radite neke druge vježbe opuštanja koje Vam omogućavaju da poboljšate svoje raspoloženje.

Pročistite svoje emocije. Mi smo bića koja vole da pričaju, a ujedno i jedini na svijetu sa tom sposobnošću, iako ponekad nemamo toliko toga za reći.

error: Sadržaj je zaštićen !!