DNEVNI HOROSKOP ZA 01.10.2022.

Dnevni horoskop za 01.10.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET.

OVAN

LJUBAV: Vi ste osoba koja sve shvata na filozofski način, posebno kada Vam ne idu po planu. No, čini se da čak ni Vaše metafizičke misli ne donose komfor koji Vam je potreban. Planete otkrivaju koji je to nedostatak u Vašoj trenutnoj vezi.

Ovo može biti samo privremeno, stoga nemojte paničiti. Ali ako riješiti taj problem trenutno, možete spriječiti potencijalnu katastrofu.

POSAO: Danas ćete primijetiti ravnotežu u sebi koja će Vas učiniti sigurnijim u sebe. Ovaj unutrašnji sklad će imati divne efekte na ljude oko Vas. Komunikacija sa drugima će se odvijati jako dobro.

ZDRAVLJE I SAVJET: Mjesec iza Vas je bio jako produktivan. Ovo je vrijeme razvoja i prosperiteta, a sa trenutnom planetarnom atmosferom, nije kasno da dodate još jednu stvar na svoju listu želja.

Jeste li obraćali pažnju na ishranu, fizičke aktivnosti i na to koliko se odmarate? Ovo su stvari na koje nas sve konstantno treba neko podsjećati. Obratite pažnju na to šta jedete, koliko spavate i vježbate li dovoljno. Potrudite se da imate sve ovo u jednoj cjelini!

BIK

LJUBAV: Teško podnosite situacije kada sve djeluje nestabilno. Energija koja proizlazi iz planeta Vas tjera da se zapitate koji je razlog novonastalog problema koji imate sa svojim partnerom.

Kao da je sve toplo-hladno, a Vi ste iz trenutka u trenutak razdražljiviji. Dajte partneru nekoliko dana da se sabere i trebali biste primijetiti značajno poboljšanje.

POSAO: Na Vašem poslu se osjeti ogromna napetost između poslodavaca i zaposlenih. Sve više i više prkosa i agresije je prisutno oko Vas. Izuzetno je važno da ostanete neutralni tokom ovog perioda.

ZDRAVLJE I SAVJET: Lični razvoj dolazi u mnogim oblicima i paketima, a ponekad najzahtjevnija stvar koju možemo učiniti jeste zapitati se šta bismo zaista voljeli vidjeti da se promijeni u našim navikama.

Bilo da se radi o češćem pranju zuba ili o odricanju alkohola na neko vrijeme, postoje stvari na koje ćete automatski pomisliti kada sebi ozbiljno postavite pitanje. Ne treba da se bojite kada su ovakve promjene u pitanju. To je zdrava savjest koja Vam želi dobro!

BLIZANCI

LJUBAV: Između Vas i Vaše voljene osobe se stvara neka vrsta ambvivalentnosti. Čudno, iako se Vi osjećate kao da ste distancirani od partnera, danas se zapravo osjećate suprotno od toga.

Imate veliku potrebu da svima pokažete koliko je Vašem partneru stalo do Vas. Smatrate da je ovo prilično uznemirujuće, jer to nije karakteristično za Vas. Ipak, možda bi bilo dobro da se prepustite na trenutak ovoj energiji.

POSAO: Udružite se sa nekim ko zna šta radi. Zajedno možete osvojiti svijet. Možda ste kroz posao upoznali nekoga ko ima dobru ideju za novi posao koji želi pokrenuti, sa Vama kao partnerom. Samo naprijed.

ZDRAVLJE I SAVJET: Volite ovo doba godine jer se radi o godišnjoj evaluaciji i budućem planiranju. Šta možete učiniti za svoje zdravlje koje je bilo narušeno u posljednjih nekoliko mjeseci? Ako više volite flaširanu vodu, koristite li uslugu dostave vode?

To je jeftinije od kupovine flaša. Ako više volite organske proizvode, razmislite o registrovanju u udruženje organskih proizvoda koji će Vam isporučivati lokalne proizvode za mnogo manje novca od onoga što biste platili na pijaci. Isplanirajte zdravu godinu!

RAK

LJUBAV: “Što lako dođe, lako i ode” to je Vaš moto kada je ljubav u pitanju. Danas kao da Vas nije briga da li će Vaš patner biti u Vašoj blizini ili ne.

Osjećate se toliko ravnodušno prema njihovim očajničkim molbama da ste spremni i da im kažete koliko Vam je zapravo svejedno. Nemojte ga tek tako odbacivati od sebe jer je Vašem partneru zaista stalo do Vas! U svakom slučaju, sutra je novi dan!

POSAO: To što ste možda viši u rangu od nekoga ko je tek počeo da radi na Vašem radnom mjestu ne znači da biste na bilo koji način trebali zanemariti njegove ili njene ideje. Možete mnogo naučiti iz ove nove energije koja je upravo stigla.

ZDRAVLJE I SAVJET: Prilično ste osjetljivi na boje, svjetlost i zvuk. Da li Vam prija enetrijer u Vašem domu? Osim onoga što se nalazi u frižideru i ormarima (što je od najveće važnosti), da li su Vaši zidovi u bojama koje Vam prijaju?

Imate li biljke koje raste u dobro osvijetljenom prostoru? Slušate li muziku koju volite? Ove stvari su važne za Vaš mir kao i sve ostalo, ne manje bitno!

LAV

LJUBAV: Uticaj planeta utiče na ljubavne odnose danas. Ako ste prolazili kroz pozitivnu fazu u odnosu sa partnerom, iznenadićete se emocijama koje se danas jave u Vama. Djelujete kao da ste previše hladni i nezainteresovani.

Vaš partner ne zna kako da Vam priđe. Objasnite izvor Vaše ambivalentnosti, kao i to da ćete uskoro biti dobro, i nadamo se da će Vas razumjeti.

POSAO: Upotrijebite svoje deduktivno rezonovanje kako biste pronašli rješenje problema koji Vas muči već neko vrijeme. Imate sve tragove koji su Vam potrebni. Sada ih samo trebate sastaviti na način koji ima smisla. Igrajte ulogu privatnog detektiva.

ZDRAVLJE I SAVJET: Trenutno je akcenat na podsvijesti i šta nam ona poručuje. Način na koji ćete se nositi sa nesvjesnim mislima zavisi samo od Vas.

Odaberite područje u svom životu, poput ishrane, na primjer i odlučite poboljšati to polje. Uvođenjem novih hranjivih stvari (tofu, korjenasto povrće, začini) i učenjem kako ih pripremiti, Vaš skriveni talenat za kuvanje će se odjednom probuditi u Vama.

DJEVICA

LJUBAV: Jako će Vas zaintrigirati ponašanje Vašeg najnovijeg partnera. Energija dana ukazuje na to da Vam se, s jedne strane kunu na vječnu vjernost, a zatim u sljedećem trenutku će Vam reći da im treba malo prostora i da izlaze sa svojim prijateljima.

Iako ovo nije nešto što volite jer više volite stabilnost i pouzdanost, ov je vjerojatno prolazna faza, stoga ne brinite.

POSAO: Možda ste Vi jedini koji zaista razumije svaku stranu problema. Vaš doprinos je izuzetno vrijedan ljudima sa kojima radite. Ne skrivajte se u pozadini dok dopuštate drugima da se nepotrebno svađaju. Iznesite svoje ideje u prvi plan.

ZDRAVLJE I SAVJET: Rođeni smo da se nadamo i sanjamo. Kako bismo podstaknuli ove kvalitete u nama, zaduženi smo za njegovanje tijela i slušanje svoje intuicije. Redovne fizičke aktivnosti Vam daju vremena kako biste smislili svoj sljedeći korak u životu.

Količina i kvalitet odmora koji sebi pružate direktno su proporcionalni Vašoj sposobnosti da znate i dobijate ono što želite. Kad ozbiljno shvatite ova pitanja, živjećete najboljim životom do sada.

VAGA

LJUBAV: Planete obećavaju zanimljiv dan. Možete razgovarati sa nekim koga ne razumijete baš najbolje i Vaša reakcija će biti jednako čudna.

S jedne strane mnogo privlačite jedno drugo, ali sa druge strane postoji nešto zbog čega ste oprezni jedno prema drugom. Ne odustajte jer se za nekoliko dana sve to može promijeniti.

POSAO: Znate da ste u pravu za nešto, ali izgleda da ne možete uvjeriti druge ljude u to. Vaše riječi ne biva shvaćena onako kako Vi mislite da treba. Čini se da nailazite na oštre, agresivne i vrlo tvrdoglave ljude.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ovih dana se dešavaju tranziti koji omogućavaju lični razvoj. U Vama se javlja emocionalni intezitet koji je zanemaren ili potisnut. Vrlo je važno da budete fizički aktivni kako mentalna energija ne bi dominirala Vama.

Ukoliko budete vježbali barem tri puta sedmično, neizmijerno ćete sebi pomoći. Voda Vam takođe pomaže da izbacite te toksine, kako fizički tako i simbolički.

ŠKORPIJA

LJUBAV: Danas ste zagonetni, a Vaš i više nego Vi. Planete ukazuju na to da je atmosfera među vama malo čudna. Tu postoji zasigurno velika doza strasti i brige jedno za drugo, ali u isto vrijeme postoji barijera koja vas zabrinjava jer volite tu emocionalnu bliskost. Ne odustajte.

POSAO: Prije nego što drugim ljudima kažete kako dalje, provjerite da li znate sa kim imate posla. Osoba sa kojom razgovarate može biti iskusnija od Vas i vjerovatno će je uvrijediti Vaša umišljenost. Budite pazljivi.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vama je u prirodi da pazite na druge i koliko god Vam govorili da pazite na sebe, uvijek ćete imati potrebu njegovati druge. Pokušajte napraviti kombinaciju ovih stvari.

U stvari, današnja planetarna energija daje povećanu percepciju tako a i Vi intuitivno možete osjetiti svoje granice. Možda ćete se probuditi rano ujutro tokom trenutnog tranzita. Odlično je vrijeme za šetnju i provođenje vremena u tišini, a i Vašem psu bi se to moglo svidjeti!

STRIJELAC

LJUBAV: Kad se zaljubite, volite da je dotična osoba samo Vaša i da Vam se u potpunosti posveti. Zato se danas osjećate pomalo zbunjeno!

Dnevna energija otkriva bizarno ponašanje Vašeg partnera. Djeluje razdragano, što nije karakteristično za njega ili nju. Međutim, ne brinite. Vrijeme će pokazati u čemu je pravi problem.

POSAO: Nemojte se voditi emocijama. Vaše raspoloženje može biti prilično loše, ali racionalno razmišljate. Ne dopustite da Vas emocije ometaju u važnom analitičkom poslu koji radite. Budite skoncentrisani i postići ćete mnogo toga danas.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnja planetarna atmosfera je odlična sama po sebi. Ovo je sjajan aspekt koji poziva na slavljenje onoga što najbolje radite. Zbog čega god se osjećate dobro, ovih par dana trebate podijeliti sa ljudima koji Vam prijaju, radeći stvari koje Vam se sviđaju.

Zapravo, kada u potpunosti uživate u tranzitima poput ovog, često ste blagoslovljeni uvidom koji Vam može pomoći u savladavanju prepreka u budućnosti. Kroz ovakvo ponašanje kanališete samo dobru energiju.

JARAC

LJUBAV: Današnji planetarni uticaj čini da ste jakokomplikovani. Jednog trenutka kritikujete voljenu osobu zbog odvratnih navika koje imaju i želite da se to promijeni, a već sljedećeg trenutka volite samo tlo po kom gaze. Možda bi bilo najbolje ako se na neko vrijeme razdvojite.

POSAO: Ako Vam je dosadilo biti na istoj staroj poziciji sa istom platom, pitajte svoje nadređene šta možete učiniti da biste napredovali. Budite iskreni i otvoreni prema svojim ciljevima i željama. Pokažite da ste spremni učiniti sve što je potrebno da biste napredovali.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaša sposobnost da podstičete nove stvari je dobro poznata. Sa današnjom energijom, posebno ste prilagođeni novom i poboljšanom načinu rada. Osjećaćete se nadahnuto da obnovite staro i pronađete novi način usmjeravanja energije.

Da biste poboljšali ovaj proces, obratite posebnu pažnju na svoju ishranu. Svježe voće i povrće i nizak unos kofeina Vam se preporučuju, kao i riba umjesto crvenog mesa.

VODOLIJA

LJUBAV: Ne možete se odlučiti šta da uradite po pitanju osobe koja Vam se već neko vrijeme dopada. Juče ste bili zaljubljeni, a danas počinjete uviđati neke nejasnoće u onome što se činilo kao da je besprijekorno.

Ako izdržite još neko vrijeme, bićete ponovo zaljubljeni. Možda Vam je potrebno samo nekoliko dana da sredite misli.

POSAO: Vaše emocije su Vaša jača strana, a ne slaba tačka, stoga pazite da ih ne zanemarite, a posebno danas. Drugi am mogu pomoći da popunite praznine određenim stvarima koje ne znate, ali ništa ne može zamijeniti Vašu intuiciju.

ZDRAVLJE I SAVJET: Održavanje balansa nikada nije bilo lako jer uvijek postoji nešto na čemu se treba raditi i problemi koje treba riješiti. Pokušajte da držite balans u ishrani, kako biste zadovoljili želju za ravnotežom.

Konzumiranje svježih, organskih proizvoda jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje. Ali ne treebate uvijek Vi biti taj koji kuva! Povremeno priuštite sebi hranu iz restorana kako biste se rasteretili.

RIBE

LJUBAV: Uticaj planeta čini današnji dan posebno intrigantnim. Volite enigmu, misteriju, a posebno ljude koji su nejasni, uprkos Vašim naporima i pitanjima.

Čini se da ćete sresti nekoga kome nećete moći odoljeti, pogotovo zato što je tako zavodljiv i šarmantan, ali je i van Vašeg domena. Frustrirajuće je, u najmanju ruku, ali znate da ćete ga na kraju osvojiti.

POSAO: Vrijeme provedeno sa drugima će Vam pružiti kreativan doprinos koji Vam je potreban da bi ovaj dan prošao bez problema. Ako pokušate sve raditi sami, Vaši planovi će se poremetiti. Važno je da usvajate ideje od drugih. Drugo i treće mišljenje će biti ključni za uspijeh.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaše rane ne zarastaju baš brzo. Jednom kada osjetite da Vas je neko povrijedio, Vi ste sa tom osobom završili za sva vremena. Sa druge strane, spremni ste oprostiti i zaboraviti ukoliko iskreno porazgovarate o situaciji.

Ako sumnjate u prijatelja, budite direktni sa tom osobom. Govorite svoju istinu, a zatim vidite da li je to prijateljstvo vrijedno spašavanja. Osećaćete se bolje kada saznate.

error: Sadržaj je zaštićen !!