“DA li će vaš brak potrajati ili će doći do RAZVODA” – Ovih 5 stavki otkrivaju istinu o vašem ODNOSU…

Provođenje kvalitetnog vremena sa partnerom ključno je za dobro funkcionisanje braka.

Međutim, takođe je važno i da možete da se izrazite kao pojedinac, odnosno da funkcionišete sami, van bračne zajednice. Iako svi želimo da verujemo u ljubav za ceo život, brak nije garancija da ste to i dobili, a sam po sebi zahteva mnogo truda i ulaganja.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Sa druge strane, stručnjaci tvrde da postoji način da se, brak koji će potrajati, prepozna. Naime, ukoliko primetite ove znakove, vaš suprug i vi ste, najverovatnije, “otporni” na razvod.

Oboje ste podjednako posvećeni vezi: Ako vi i vaš partner jednako ulažete u brak, to je odličan znak.

-“Dobar brak zahteva otvorenu i iskrenu komunikaciju sa obe strane i spremnost na kompromise kada je to potrebno”, kaže Sara Votson, trener i glavna operativna direktorka iz “BPTLAB” za “Best Life”.

-“Ulaganje u brak je važno jer vam omogućava da razvijete dublje razumevanje jedno prema drugome. Kada supružnici ulažu vreme u vezu, razvijaju osećaj sigurnosti i njihova veza jača”, dodaje.

Čak i najbolji brakovi zahtevaju rad, a ako obe strane rade sve što je potrebno, već ste dobili pola bitke.

Dobri ste prijatelji: Ume li suprug da vas nasmeje? Volite li da provodite vreme zajedno? Možete li da mu se poverite? Sve su to odlike dobrog prijateljstva, koje može da bude važno koliko i ljubavna hemija. Dok ”leptirići” mogu da izblede tokom godina, prijateljstvo izdržava test vremena.

-” Kad vi i vaš suprug jedno drugo smatrate dobrim prijateljem, to je znak ”otpornosti” na razvod”, kaže Suzan Vajt iz “Choosing Therapy”.

-“Prijateljstvo zahteva uzajamno poverenje, iskrenost i podršku, a sve to mora da postoji i kako bi romantična veza napredovala”.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Istraživanja su pokazala da parovi koji imaju dobro prijateljstvo “imaju i veći procenat ukupnog zadovoljstva u braku”.

Ne izbegavate međusobne sukobe: Iako svađa nikada nije zabavna, mogućnost suočavanja sa partnerom je zapravo dobar znak.

-“Važno je da i vi i vaš suprug znate da je određena količina sukoba ili neslaganja neizbežna, ali i da ne bežite od zajedničkog rada kako biste pronašli način da se usuglasite”, kaže Vajt.

Rasprave i argumenti su alati koji vam pomažu da postignete zajedničko razumevanje. U studiji koju je sprovelo Međunarodno udruženje za istraživanje “odnosa”, naučnici su tokom pandemije analizirali parove i proučavali kako su rešavali međusobne sukobe, a rezultati su otkrili da su parovi koji su sukobe izbegavali osećali manje ispunjenje u svojim vezama nego oni koji su se potrudili da ih zajedno reše.

Zato je ključno da, i kad se ne slažete, pronađete način da budete otvoreni i iskreni, a ne ćutljivi i ogorčeni.

Oboje dobro upravljate novcem: Ako ste voljni da razgovarate o svojim dugoročnim finansijskim ciljevima i na istoj ste stranici u vezi sa trošenjem, to je dobar znak za vašu budućnost.

-“Ako ste svesni svojih prihoda, računa i potrošnje, to je znak da će vaš brak trajati”, kaže Robert Hinojosa iz “Choosing Therapy”.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

To znači da nema skrivenih kupovina i da komunicirate o velikim kupovinama ili drugim finansijskim odlukama.

-“Važno je da budete načisto i da se dogovoritie oko toga ko je odgovoran za određene finansijske odluke i da osećate poverenje i sigurnost u tom aspektu “odnosa”, dodaje Hinojosa.

Oboje imate identitet i van vaše veze: Trebalo bi da budete nezavisni, da imate osećaj sopstvenog identiteta i da uživate u vremenu koje provodite sami i s prijateljima, bez partnera.

-“Ne morate svaki budni trenutak da provodite zajedno”, kaže Vajt.

I iako možete da isprobate neke od hobija svog supružnika, trebalo bi da imate želju i prostor i za solo aktivnosti i da vas ne obuzmu ljubomora ili sumnja zbog onoga što vaš supružnik radi kad nije s vama.

-“Naravno da je provođenje kvalitetnog vremena sa svojim partnerom ključni sastojak za funkcionisanje braka, ali podjednako je važno da možete da se izrazite i kao pojedinac i van braka, a ne samo kao nečiji partner ili druga polovina”, dodaje.

Izvor: Krstarica, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!