Commonwealth stipendije za učenje na daljinu 2023. godine – Potpuno financiran…

Commonwealth stipendije za učenje na daljinu

Pojedinosti o stipendiji:

Država: Online

Financijsko pokriće: Potpuno financirano

Prihvatljive regije: Pakistan, Indija, Bangladeš, Kamerun, Eswatini, Gana, Gvajana, Kenija, Kiribati, Lesoto, Malavi, Mozambik, Nigerija, Papua Nova Gvineja, Ruanda, Samoa, Sierra Leone, Salamunovi Otoci, Šri Lanka, Tanzanija, Gambija, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Zambija
Rok: 28. ožujka 2023. godine

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu su stipendije koje su dostupne studentima koji su upisani u zemlje Commonwealtha na tečaj ili program koji financira Commonwealth. Zemlje Commonwealtha su one koje su članice Commonwealtha naroda. Commonwealth stipendije za učenje na daljinu dostupne su studentima koji studiraju tečaj ili program koji financira Commonwealth.

Commonwealth stipendije za učenje na daljinu dostupne su studentima koji studiraju tečaj ili program koji financira Commonwealth. Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu dostupne su studentima koji su upisani u zemlje Commonwealtha na tečaj ili program koji financira Commonwealth. Zemlje Commonwealtha su one koje su članice Commonwealtha naroda.

Commonwealth stipendije za učenje na daljinu dostupne su studentima koji studiraju tečaj ili program koji financira Commonwealth. Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu dostupne su studentima koji su upisani u zemlje Commonwealtha na tečaj ili program koji financira Commonwealth. Zemlje Commonwealtha su one koje su članice Commonwealtha naroda.

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu dostupne su studentima koji su upisani u zemlje Commonwealtha na tečaj ili program koji financira Commonwealth. Commonwealth stipendije za učenje na daljinu dostupne su studentima koji studiraju tečaj ili program koji financira Commonwealth. Zemlje Commonwealtha su one koje su članice Commonwealtha naroda.

1. Uvod

Commonwealthove stipendije za učenje na daljinu nudi vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz zemalja Commonwealtha koji žele studirati za magisterij u Ujedinjenom Kraljevstvu koji se pruža online ili učenjem na daljinu.

Stipendije vrijede do £18,000 i namijenjene su tečajevima koji počinju 2021.

Da biste ispunili uvjete za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu, morate:

-Biti građanin zemlje Commonwealtha

-Biti stalno nastanjen u zemlji Commonwealtha

-Prijavite se za studij magisterija u Ujedinjenom Kraljevstvu koji se izvodi online ili učenjem na daljinu

-Već nemate magisterij iz UK-a ili ekvivalentnu kvalifikaciju

-Ispunite kriterije prihvatljivosti za odabrani tečaj

-Imati diplomu koja je ekvivalentna drugorazrednoj počasnoj diplomi u Ujedinjenom Kraljevstvu ili više

-Pokažite financijsku potrebu

Ako budete uspješni u prijavi, dobit ćete stipendiju u vrijednosti do £18,000. Stipendije su za tečajeve koji počinju 2021.

Ako imate pitanja o Commonwealth stipendijama za učenje na daljinu, obratite se British Councilu u svojoj zemlji.

2) Što su Commonwealth stipendije za učenje na daljinu?

Commonwealthove stipendije za učenje na daljinu nudi vlada Ujedinjenog Kraljevstva kako bi omogućila talentiranim i motiviranim pojedincima iz zemalja Commonwealtha u razvoju da studiraju za magisterij u Ujedinjenom Kraljevstvu dok ostaju u svojoj zemlji.

Stipendije financira Ministarstvo za međunarodni razvoj Ujedinjenog Kraljevstva (DFID), s ciljem potpore gospodarskom razvoju i socijalnoj skrbi u zemljama Commonwealtha u razvoju.

Prijave za stipendije vodi Komisija Commonwealtha za stipendije u Ujedinjenom Kraljevstvu (CSCUK).

Stipendije se dodjeljuju na temelju akademskih zasluga i potencijala, kao i predanosti kandidata radu u domovini nakon završetka studija.

Stipendije pokrivaju punu cijenu školarine, kao i brojne druge troškove uključujući povratne zrakoplovne karte, naknadu za diplomski rad i naknadu za održavanje.

Prihvatljive zemlje

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu otvorene su za stanovnike sljedećih zemalja Commonwealtha u razvoju:

– Bangladeš

– Kamerun

– Gana

– Indija

– Kenija

– Malavi

– Mozambik

– Nigerija

– Pakistan

– Ruanda

– Sijera Leone

– Tanzanija

– Uganda

– Zambija

Beneficije stipendije

Stipendije pokrivaju punu cijenu školarine, kao i brojne druge troškove uključujući:

– Povratne zrakoplovne karte

– Dodatak za diplomski rad

– Naknada za uzdržavanje

Kriterij prihvatljivosti

Kako bi ispunili uvjete za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu, kandidati moraju:

– Biti građanin zemlje u razvoju Commonwealtha

– Biti stalno nastanjen u zemlji Commonwealtha u razvoju

– Imati 18 ili više godina

– Završen preddiplomski studij

– Imati najmanje dvije godine radnog iskustva

– Prijavili ste se za redoviti magistarski studij učenjem na daljinu na sveučilištu u Velikoj Britaniji

– Zadovoljavaju zahtjeve engleskog jezika za odabrani tečaj

Proces prijave

Kandidati se prvo moraju prijaviti za redoviti magistarski studij učenjem na daljinu na sveučilištu u Velikoj Britaniji.

Nakon što su primljeni na tečaj, mogu se prijaviti za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu putem web stranice CSCUK-a.

Krajnji rok

3) Tko ima pravo na Commonwealth stipendije za učenje na daljinu?

Commonwealthove stipendije za učenje na daljinu nudi vlada Ujedinjenog Kraljevstva građanima Commonwealtha koji žele studirati za magisterij u Ujedinjenom Kraljevstvu učenjem na daljinu.

Da biste ispunili uvjete za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu, morate:

– biti građanin Commonwealtha

– imati prebivalište u državi Commonwealtha

– imati 18 ili više godina

– ponuđeno im je mjesto na master tečaju učenja na daljinu u Velikoj Britaniji

– imaju zadovoljavajuću akademsku referencu

Ako ispunjavate sve gore navedene kriterije, možete se prijaviti za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu ispunjavanjem online obrasca za prijavu.

Nakon što primimo vašu prijavu, ocijenit će je komisija stručnjaka. Ako budete uspješni, bit ćete obaviješteni i tada ćete morati potvrditi svoje mjesto na tečaju.

Ako imate bilo kakvih pitanja o Commonwealth stipendijama za učenje na daljinu, obratite se British Councilu u svojoj zemlji prebivališta.

4) Kako se prijaviti za Commonwealth stipendije za učenje na daljinu?

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu sada su otvorene za prijavu. Ako ste zainteresirani za magistarski studij učenjem na daljinu i državljanin ste zemlje Commonwealtha osim Ujedinjenog Kraljevstva, mogli biste imati pravo na stipendiju.

Commonwealthove stipendije za učenje na daljinu financira Odjel za međunarodni razvoj britanske vlade (DFID), a namijenjene su onima koji si inače ne bi mogli priuštiti studij za magistarski studij.

Stipendije su dostupne za odabrane magistarske tečajeve koje nude britanska sveučilišta i pokrivaju punu cijenu školarine, kao i doprinos troškovima života.

Ako vam je dodijeljena Commonwealthova stipendija za učenje na daljinu, dobit ćete i potporu za troškove povratnih zrakoplovnih karata do i iz UK-a i jednokratnu naknadu za naseljavanje.

Da biste ispunili uvjete za Commonwealth stipendiju za učenje na daljinu, morate:

-Biti državljanin zemlje Commonwealtha osim Ujedinjenog Kraljevstva

-Biti stalno nastanjen u zemlji Commonwealtha

-Prijavite se za magistarski studij učenjem na daljinu

-Minimalno dvije godine radnog iskustva

-Nisu prethodno studirali ili radili u razvijenoj zemlji

-Ne možete si priuštiti studij za magisterij bez stipendije

Rok za prijave za stipendije za učenje na daljinu Commonwealtha je 31. ožujka 2019.

Da biste se prijavili, morat ćete ispuniti online obrazac za prijavu i dostaviti dokaze o svom državljanstvu, prebivalištu, obrazovnim kvalifikacijama, radnom iskustvu i znanju engleskog jezika.

Također ćete morati dati osobnu izjavu i podatke za kontakt dvojice sudaca koji vam mogu dati referencu karaktera.

Ako uđete u uži izbor za stipendiju, od vas će se tražiti da prisustvujete intervjuu, bilo osobno ili putem Skypea.

Za više informacija o stipendijama Commonwealtha za učenje na daljinu i za prijavu, molimo posjetite Commonwealth Scholarship Commission na web stranici UK.

5) Koje su prednosti Commonwealth stipendija za učenje na daljinu?

Ako želite studirati na svjetski poznatom sveučilištu bez potrebe da napuštate svoj dom ili posao, Commonwealthova stipendija za učenje na daljinu mogla bi biti za vas. Ove stipendije dodjeljuje Komisija za stipendije Commonwealtha u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) i omogućavaju stipendistima da studiraju za magisterij iz Ujedinjenog Kraljevstva dok ostaju u svojoj zemlji.

Prednosti Commonwealth stipendije za učenje na daljinu su brojne. Prvo, imat ćete priliku studirati na vrhunskom britanskom sveučilištu bez plaćanja visokih međunarodnih školarina.

Drugo, primat ćete mjesečnu stipendiju kao pomoć u pokrivanju troškova studija, poput knjiga, materijala i putovanja. Treće, imat ćete podršku posvećenog tima tutora i supervizora iz UK-a tijekom vašeg studija. Naposljetku, po završetku studija dobit ćete diplomu magistra iz Ujedinjenog Kraljevstva koja je globalno priznata i visoko cijenjena.

Ako ste državljanin zemlje Commonwealtha i tražite stipendiju koja će vam pomoći u studiju za magistarski studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, stipendija Commonwealtha za učenje na daljinu mogla bi biti savršena za vas.

6) Zaključak

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu izvrsna su prilika za one koji žele studirati visokoškolsko obrazovanje u UK-u iz svoje zemlje. Stipendije pokrivaju punu cijenu školarine, kao i brojne druge beneficije koje pomažu u pokrivanju troškova studiranja.

Stipendije su otvorene za državljane zemalja Commonwealtha i dodjeljuju se na natjecateljskoj osnovi. Proces odabira uzima u obzir kandidatove akademske zasluge i potencijal, kao i njihove financijske potrebe.

Stipendije Commonwealtha za učenje na daljinu izvrstan su način da steknete obrazovanje svjetske klase, a da ne morate napuštati svoju zemlju. Ako ste građanin zemlje Commonwealtha i želite studirati visokoškolsku kvalifikaciju u UK-u, svakako biste trebali razmisliti o prijavi za jednu od ovih stipendija.

Prijavite se sada

Službena stranica

error: Sadržaj je zaštićen !!