“ČETIRI Znaka Horoskopa Će Retrogradni Merkur Osjetiti NAJJAČE” – Od 21. aprila su zbunjeni, prošlost se vraća na velika vrata…

Merkur je planeta komunikacije i logike – a retrogradno stanje donosi konfuzije u ovim poljima.

Iako retrogradniMerkur tehnički neće početi do 21. aprila, verovatno već osećate posledice ovog potpuno izazovnog tranzita. Merkur je 7. aprila ušao u predretrogradnu senku – koja polako počinje da povećava nivo konfuzije i komplikacija.

Međutim, kada Merkur bude retrogradan na 15. stepeni Bika, to će odvesti stvari na sledeći nivo, pokrenuvši period razmišljanja i analize. Baš ta analiza može vas odvesti na neka čudna i neobična mesta.

Retrogradni Merkur je retko kada dobar trenutak za početak nečeg novog, jer je ovo period osvrtanja unazad, pomirenja, otpuštanja, koji vam omogućava da se pomirite sa prošlošću.

Umesto da očekujete da se sve odvija prema planu, možete očekivati frustrirajuća kašnjenja i pogrešne komunikacije koje će ometati napredak. Srećom, često kada se osećate izgubljeno, takođe imate moć da naletite na nešto neverovatno i neočekivano.

Budući da je Bik horoskopski znak novca, luksuza, ljubavi i stabilnosti, ovo retrogradno kretanje Merkura će imati dubok uticaj na vaše samopoštovanje i osećaj kontrole koji imate nad svojim svetom.

Na kraju krajeva, Bik je fiksni zemaljski znak koji često daje prednost sigurnosti nad slobodom, čak i ako to znači žrtvovanje kako bi se stekla stvarnost koja se želi.

Kada se Merkur kreće retrogradno kroz Bika, to može dovesti do crno-belog razmišljanja i nefleksibilnosti u vašim vezama. Bik se fokusira na ono što je praktično i opipljivo, što otežava Merkuru da razmotri sve nijanse, da zađe dublje u tematiku i značenje.

Koji je najbolji način da prevaziđete ovaj period retrogradnog Merkura? Iskoristite sve najbolje stvari koje su vezane za znak Bika. Na kraju krajeva, Bik je senzualan, odan, pragmatičan, strpljiv i snalažljiv.

Kada osetite frustraciju zbog onoga što nemate, odvojite trenutak da pronađete zahvalnost za ono što radite. Šanse su da već imate alate potrebne za rešavanje problema – a retrogradni Merkur u Biku bi mogao da dovede do ponavljajućih problema koji će vas primorati da izađete iz svoje zonekomfora i pokušate nešto drugačije.

Srećom, Merkur će krenuti direktno 14. maja na 5 stepeni Bika, a 1. juna konačno će napustiti postretrogradnu senku. Saznajte na koja 4 horoskopska znaka će najviše uticati:

Bik: Retrogradni Merkur je 21. aprila u Biku, što vas čini glavnom metom ovog zbunjujućeg tranzita. Međutim, definitivno nije kraj sveta i ovo ćete “apsolutno” preživeti.

Ali kako se Merkur kreće retrogradno kroz vašu prvu kuću ličnosti, to bi moglo dovesti do iskrivljenog osećaja sebe, posebno ako ste se oslanjali na potvrđivanje drugih ljudi da biste se osećali celim.

Iako ste generalno dobri u otklanjanju mrzovolje, takođe stavljate veliki pritisak na sebe da budete savršeni. Ne očekujte da se čuda dešavaju preko noći tokom ove tronedeljne komunikacijske krize.

Retrogradni Merkur je mnogo bolje vreme da zastanete i date sebi oduška pre nego što donesete bilo kakvu značajnu odluku. Međutim, još je bolje vreme da pritisnete dugme za “premotavanje” kako biste se vratili u prošlost i videli šta ste propustili, Kada Merkur krene direktno, možda ćete se udaljiti od iskustva da vidite sebe u novom svetlu.

Možda se čak osećate kao da ste rešili dugotrajnu krizu identiteta. Do trenutka kada Merkur napusti period posle senke 1. juna, možete s eosećati kao jača, stabilnija i mudrija verzija sebe.

Blizanci: Retrogradni Merkur uvek ima veliki uticaj na vas. Merkur je vaša vladajuća planeta, na kraju krajeva, što u suštini znači da se ono što se dešava Merkuru dešava i vama!

Kada Merkur bude retrogradan u vašoj 12. kući završetaka i podsvesnih istina 21. aprila, to će vas podstaći da zaronite duboko u svoju psihu i osluškujete svoj unutrašnji glas. Možda ćete se osećati introvertiranije nego obično jer radite sa manje društvene energije nego inače.

Ovaj krug retrogradnog Merkura mogao bi da vam donese nedovršene poslove i dugotrajne emocionalne veze sa kojima ste spremni da se rastanete. Dajte sebi vremena da obradite ono što je došlo i prošlo.

Kada krene direktno, možete konačno osetiti da otpuštate ono što više nije vaša obaveza da nosite. A kada Merkur napusti period nakon senke 1. juna, možda ćete se osećati spremnim da prihvatite čistu energiju dok se budete pripremali da Merkur uđe u Blizance 11. juna, gde će vas osvojiti sjajem i inspiracijom.

Škorpija: Pošto se severni čvor kretao kroz vašu sedmu kuću partnerstva, učili ste kako da uspostavite zdravu ravnotežu između “ja” i “mi”. Međutim, ovo retrogradno kretanje će ubrzati proces tako što će vas primorati da mnogo bliže pogledate ljude sa kojima delite svoj život na međuljudskom nivou.

Kako je Merkur retrogradan u vašoj sedmoj kući saveznika i neprijatelja 21. aprila, to može dovesti do toga da osvestite traume iz prošlih veza i da ih se napokon oslobodite. Mogući su i susreti sa bivšim partnerima.

Kada Merkur 14. maja bude režirao, drama će početi da se smiruje. A kada Merkur napusti period retrogradne senke posle 1. juna, imaćete mnogo bolju predstavu o tome gde se nalazite sa ljudima sa kojima odlučite da delite život. Moguće je da će mnoge Škorpije naučiti kako da izađu iz toksičnih veza i spreče rađanje nekih novih.

Devica: Vaša vladajuća planeta je Merkur, što znači da ste veoma svesni svega što planeta komunikacije namerava. Pošto se 21. aprila nalazi retrogradno u vašoj devetoj kući perspektiva i filozofije – moglo bi da vas vrati na određena mesta koja ste posećivali ili putovali.

To bi vas čak moglo vratiti u određene knjige, teorije, učionice ili izlete. Ova retrogradnost vas ohrabruje da naučite neke lekcije, da se podsetite nekih starih. Možda žudite za dubljim smislom svog života i ova retrogradnost će vas inspirisati da pronađete značaj koji ste tražili.

Kada Merkur 14. maja budu direktan, možda ćete se osećati inspirisanim da vidite nešto u potpuno drugačijem svetlu, jer će vam usponi i padovi vaše retrogradne avanture Merkura pokazati svet u novom svetlu. A kada Merkur napusti period posle senke 1. juna – možda ćete biti skloni da pravite velike planove.

Sensa.

error: Sadržaj je zaštićen !!