ČETIRI STVARI koje žena sa 60 godina treba DA ZNA – Evo šta će se promijeniti i kako da vam život postane “MNOGO BOLJI”…

Iako mnogi misle da život posle 60 godine postaje izazovniji i neizvesniji – ovo može biti jedan jako ispunjen i lep period života.

Bez obzira da li želite da putujete, radite, opustite se ili volontirate – nema razloga da život nakon 60. godine ne bude neverovatan.

Istina je da telo možda postaje sporije, da se suočavate sa nekim novim izazovima u životu, ali sada u to ulazite sa puno više iskustva – znate šta je ono što vam je potrebno da živite onako kako želite.

Donosimo vam četiri stvari koje žena sa 60 treba da uradi kako bi živela bolje, zdravije i srećnije:

Vodite računa o svom telu i zdravlju: Istraživanja pokazuju da žene sa 60 godina mogu nastaviti da jačaju i da se osećaju odlično ako ostanu fizički aktivne.

Izaberite aktivnost koja vam prija – šetnja, plivanje, vožnja bicikla, teretana – sve ono što vaše telo ičini boljim, a vas raspoloženijim. Počnite već danas! Na formuma preporučuju da brojite svoje korake tokom šetnje i tako svakog dana postavljate sebi nove rekorde.

Obavezno razgovarajte sa svojim lekarom pre nego što započnete novi režim vežbanja. U zavisnosti od vašeg ukupnog zdravstvenog stanja i načina života, možda postoje neke vežbe koje su bolje od drugih.

Steknite nova poznanstva: Većina žena starijih od 60 godina, čak i žene koje su udate ili u vezi, imaju strah od usamljenosti. Bez obzira na status vaše veze, sada je vreme da izgradite sistem socijalne podrške koji će vas održati srećnim i zdravim do kraja života.

Vi ste neverovatna osoba i imate toliko toga da podelite sa svetom. Istražite svoje hobije sa ljudima koji isto misle. Uživajte u nekim društvenim aktivnostima bar jednom sedmično – proširite krug prijatelja.

Ako ste slobodni i želite da pronađete partnera, osvestite da je definitivno moguće ponovo voleti i verovati nakon 60. godine, ali je važno da radite na svom samopouzdanju i samosvesti. Steknite i više prijatelja, povežite se novim i pozitivnim ljudima koji vam mogu ulepšati 60. godine.

Prihvatite starenje i volite svoje telo: Defintinivno je da smo sa godinama mudriji, a sa tom mudrošću bi trebala da dođe i svest da je naše telo sjajno onako kako jeste – da ga volimo i prihvatamo.

To ne znači da treba da zanemarite svoju formu, zdravlje i izgled, već da se trudite da ostanete aktivni, ali i da ne kritikujete svoje bore, kožu, težinu… Budite nežni prema sebi i osvestite da ste lepi i spolja i iznutra.

Birajte hranu koja je dragocena za vaše telo: Učinite jelo lepim i zdravim ritualom. Umesto “nesvesnog jedenja” pred televizorom, budite promišljeniji i pažljiviji o svakom zalogaju hrane na tanjiru.

Osvestite koju hranu jedete, koliko i kako ona deluje na vaš organizam. Kupujte pažljivo i razmislite o veličini porcija, ali to ne znači da budete na striktnoj dijeti, već s epovremeno častite omiljenim poslasticama.

U 60 – im godinama osvestite da je sada vreme da učinite divne stvari za sebe i donesete kvalitetne odluke za svoj život. Gradite na svojim iskustvima – ali negujte radoznalost i prepustite se i novim avanturama života.

Ostavite prošlost iza sebe, uzmite samo ono što vredi i raduje dušu. Ne razmišljajte koliko je budućnost neizvesna, već živite ovde i sada – u potpunoj harmoniji sa sobom i svetom oko sebe.

Sensa

error: Sadržaj je zaštićen !!