ČEGA se svaki horoskopski znak “BOJI”: “RAKOVI su stalno zabrinuti; dok su Vage zbog OVOGA uvijek na OPREZU”…

Neki horoskopski znakovi deluju kao da se ne boje nikoga i ničega, međutim, istina je potpuno drugačija.

OVAN: Iako deluje kao da se ne boji nikoga i ničega, Ovan negde duboko u sebi oseća strah od samoće, izolacije i bolesti koje ga užasavaju.

Stalno mu je potreban osećaj da se ima na koga osloniti i da može na nekoga računati, iako ga krasi glas hrabrog pustolova spremnog otići i na kraj sveta.

U dubini duše, ipak strahuje šta bi se zaista moglo dogoditi kad tamo stigne, jer ne podnosi pomisao da bi mogao biti usamljen, bez mogućnosti da spusti glavu na nečije rame.

BIK: Bik se boji ostati bez novca, jer će u tom slučaju prespavati zimu kao medved u pećini, sve dok ne otopli, odnosno dok ne nađe izlaz iz svojih finansijskih problema.

On se boji situacija u kojima treba rešavati stvari naprečac, jer ne voli rizik koji bi ga mogao dovesti do gubitka imovine ili osobe koju voli.

Takođe je svestan da svađom i sukobima ništa neće rešiti, već samo produbiti probleme s okolinom, pa Bik uvek mirnim, naizgled blagonaklonim putem štiti svoje interese, jer oseća strah već pri pomisli da bi ih mogao ugroziti.

BLIZANCI: On vešto prikriva strah baš kao što vešto radi i sve drugo, ali ima stvari koje ga mogu baciti u depresiju, kao što su nedostatak komunikacije s osobom do koje mu je stalo ili bolest koja ga sprečava da otputuje gde god poželi ili nemoć koja ga može staviti u ovisnost o nekome, pa makar to bili i njegovi najbliži.

Prave opasnosti i izazovi obično ga ne plaše, ali strah od samoće, usamljenosti i ostajanja sa samim sobom izazivaju kod njih pravu paniku. Oni koji pokušavaju da ih prikuju za jedno mesto ili jedan posao, čine Blizance vrlo nervoznima, a to je već korak do straha.

RAK: Rak je stalno zbog nečega zabrinut, zbog promene vremena ili zbog neke loše vesti koju je čuo, a može biti i zbog promena na kursnoj listi.

Iako strepi od šefa, jer se boji njegovog promenljivog raspoloženja, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i porodicu, naročito kada je napolju s prijateljima.

Kod njega je takođe duboko ukorenjen strah od magije i nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posledica koje ona ostavlja na njegovu psihu.

LAV: Budući da je rođen da vlada, Lav toliko ne strahuje od gubitka položaja na profesionalnoj ili društvenoj razini, ali ono čega se zaista boji je da neko ne pomisli da je on kukavica ili da ga prijatelji i oni kojima veruje ne ostave na cedilu.

Ponekad je pogrešno shvaćen u društvu u kojem obično želi pokazati svoju velikodušnost i plemenitost pa mu mnogi zavide gledajući kako da mu, krišom, naude.

Lav strahuje od pomisli da bi ga neko mogao javno ismevati, bilo zbog sitnice ili važne stvari.

DJEVICA: Devica ne strahuje toliko od bolesti koliko to njena okolina misli, jer uglavnom vodi računa o zdravlju bilo da se radi o ishrani, o životnim navikama ili rednovnim posetama zubaru.

Njen pravi strah odnosi se na strah od gubitka kontrole nad sobom i svojim najbližima, jer Devica to doživljava kao svoju dužnost.

Devica sve primećuje, uvek reaguje tako da spreči neželjene događaje i može vam svakodnevno držati lekciju kako je čistoća pola zdravlja. I pritom će joj biti savršeno svejedno to što vi prevrćete očima dok je slušate.

VAGA: Vaga je uvek na oprezu, jer se boji da vam se neće dovoljno svideti ili je možda nećete primetiti. Naviknuta na pažnju i divljenje okoline, ma čime da se bavi, ona najviše strahuje od skandala ili javnog ismevanja.

Ona se takođe užasava i razgovora o bolestima, rezultatima laboratorijskih nalaza, jer je zapravo veći hipohondar i od Device, ali to ne priznaje čak ni samoj sebi.

Često mašta o prepuštanju svim životnim užicima bez ograničenja i griže savesti, iako će pred drugima glumiti osobu koja svoj život drži čvrsto pod kontrolom.

ŠKORPIJA: Iako se malo čega boji, jer je vrlo hrabra, a pritom spremna trpeti i bol i teškoće ma kakve one bile, i Škorpija ima svoju Ahilovu petu.

Možda više nego bilo koji drugi znak, ona se boji starenja, gubitka interesa od suprotnog pola i nemoći. Užasava je pomisao da bi joj osoba koju voli mogla biti neverna, a da ona to sazna od drugih ili da bi je mogla ostaviti.

Bilo koji oblik ovisnosti o nekome ili pomisao da bi joj neko mogao nametati zabrane, izaziva strah kod nje, pa će svesno trpeti i mučiti sebe, samo da ne padne drugome na teret.

STRIJELAC: Strelac se boji izdaje, spletki i intriga koje mu mogu zagorčati život, naročito u poslu, pa je zato vrlo oprezan, puno više nego što to izgleda na prvi pogled. Zabrinut je za ponašanje i način života svog emotivnog partnera pa uvek pomalo sumnja u njega.

Brinu ga njegova tajanstvenost i nedorečene namere, jer se pribojava saznanja do kojih bi mogao doći, ako malo “istraži” po njegovoj prošlosti. Strelac se takođe boji nepravde i bilo kojeg vida “nasilja”.

JARAC: Jarac strahuje od gubitka časti koja se po njemu ni sa čim ne može meriti. Više nego ijedan drugi znak, brine o zdravlju svog emotivnog partnera do te mere da će se za njega žrtvovati i zarad vlastite izdržljivosti.

Jarac uvek pomalo strahuje od svega što dolazi iz drugih sredina, zemalja ili gradova, jer ga je teško nagovoriti na nešto u što se nije svojim očima uverio ili o čemu nema mišljenje na osnovu sopstvenog iskustva.

VODOLIJA: One se najviše plaše prosečnosti ili upoređivanja s bilo kim drugim, jer Volodija je, ako ste slučajno zaboravili – jedinstvena.

Iako deluje nedodirljivo, pomalo arogantno i prepotentno, kao da joj niko ništa ne može, ona itekako strahuje od gubitka profesionalnog ugleda, poštovanja svoje porodice i društvenog statusa, kojim god poslom da se bavi.

Poniženje bilo koje vrste ili propadanje, Vodolije brine više od svega pa čak i od bolesti.

RIBE: Ribe su jedan od najambicioznijih znakova pa se najviše boje gubitka autoriteta, ali više u profesionalnom smislu, nego u krugu porodice. Ribe će teško odustati od karijere i uspeha, pogotovo kada im se jednom da osećaj moći, uticaja i finansijskih mogućnosti.

Strah da bi ih neko mogao prestići u nečemu ili biti bolji u trenutku kad se odlučuje o njihovom napredovanju, veći je od bilo kojeg drugog koji Ribe osećaju. Međutim, kolika god da je opasnost koja im preti, one uvek nastavljaju plivati.

Piše: Atma.hr, prenosi: Prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!