BRZI BANANA KOLAČ od samo TRI sastojka..

Pravile smo banana kuglice; super brzi kolač, i to u dvije varijante!

Kao i uvijek, filozofija ženskog kolektiva je – uz što manje truda i uloženog vremena da dobijemo što bolji (čitajte – ukusniji) kolač! Naravno, posebno su nam omiljeni oni koji se prave bez pečenja, kuhanja fila itd. Dakle, pomješate sastojke, oblikujete kolačiće, i spremite glazuru.

Ono što je sjajno jeste da taman možete da utrošite banane koje su vam prezrele. Uz banane, sastojci su i mleveni keks i topljena čokolada, tako da stvarno nema greške.

U slučaju posnog banana kolača možete da koristite posni mljeveni keks i crnu čokoladu za glazuru, a ako ne postite – onda možete običan mljeveni keks i, na primjer, bijelu čokoladu. Ili možete da napravite obije verzije kolača. Takođe, kolutove banane možete da iskoristite i za dekoraciju.

U svakom slučaju, nas je ovaj brzi banana kolač od samo 3 sastojka oduševio, a kako se priprema, pogledajte u videu.

-3 zrele banane,

-250 g mljevenog keksa,

-80 g otopljene čokolade za kuhanje (ili mlječne ukoliko tako želite).

Glazura: 100 g bijele ili 100 g crne čokolade.

Priprema: U jednoj dubljoj posudi dobro izgnječite 3 banane, pa dodajte mleveni keks i topljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete da formirate malo veće lopte. Slboodno ostavite prije oblikovanja smjesu da odstoji oko pola sata u frižideru.

Zatim nakon što ste formirali banana lopte i poređali ih na poslužavnik, istopite belu ili crnu čokoladu (ako je potrebno dodajte vrlo malo ulja kako glazura ne bi bila gusta), pa dekorišite kolačiće. Na vrh svakog stavite i po kolut banane.

Izvor: mogujatosama.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!