“BILA SAM NA 100 DEJTOVA” – Evo šta sad sa “sigurnošču” zna o MUŠKARCIMA…

Ono što možete da učinite kako biste izlaske učinili ugodnijim, kako biste imali strpljenja i bili najbolji što možete, jeste da živite svoj život.

Radite ono što vas usrećuje, budite ljubazni prema sebi i naučite da volite svoje iskustvo. Lindzi Tajger, američka novinarka i urednica, do nedavno je bila na mnoštvu spojeva.

Išla je na sastanke, na brze sastanke, grupne sastanke, susrete i još mnogo toga. Nije zabeležila tačan broj, ali kako sama kaže, otišla je na najmanje 100 prvih sastanaka, ako ne i više, u poslednje četiri godine.

Nekoliko njih se pretvorilo u veze od šest sedmica do dva meseca koje nisu bile baš značajne, ali nisu bile ni ležerne.

Koliko god ju to obeshrabrilo jer priznaje, nije imala puno sreće sa izlascima u svojim dvadesetima, naučila je toliko toga o sebi, o muškarcima, o tome šta želi, o romantici i o tome čemu se nada u svojoj budućnosti. Podelila je šta je nakon “sto” prvih sastanaka naučila:

-Svi mi želimo ljubav: Zaista je lako reći da je jedino što muškarci žele – “odnos”. Lakše ih je sve nazvati ološima koji uvek traže sledeću akciju umesto nečeg ozbiljnijeg.

Ponekad je to čini ogorčenom, ali većina ima isti zajednički cilj – ljubav. Muškarci se žale na loša iskustva i priče o neuzvraćenoj ljubavi, baš kao i žene.

-Ne možeš da veruješ svemu što jr momak rekao na prvom sastanku: I to ne zato što bi mogao da bude lažljivac koji se fokusira na zavođenje.

“Ne mogu vam reći koliko je muškaraca na prvom i drugom sastanku govorilo o budućnosti kao da je to put kojim krećemo. Muškarci su pričali o venčanju, drugi su spominjali kako su naši rodni gradovi tako blizu da bismo mogli lako provoditi praznike i posećivati porodice”, kaže.

Muškarci sanjaju o budućnosti baš kao i dame, ali ponekad se radi o pukom maštanju od samog početka. Te izjave i planovi ne znače ništa ako nema nastavka, zato se nemojte previše nadati.

-Ne postoje “pravila” za prvi sastanak osim da odložite telefon: Iako prilično često piše o sastancima, nikad ne čita one članke koji tačno govore kada, gde, zašto i kako nekome poslati poruku nakon što ste imali sjajan sastanak.

Iskušenje je uvek tu da ‘prerano’ pošaljete poruku jer stvarno želite da vidite ima li taj prvi susret mogućnost da bude nešto više.

-Ne brinite da ćete biti “previše”: Previše koketno, prebrzo, previše iskreno, što god da jeste, budite to na prvom sastanku. Ako vam se, ne sviđa taj restoran u centru grada, puno je moćnije reći da vam se ne sviđa to mesto, nego da se složiti sa svime što on kaže.

“Samopouzdanija sam i veza je jača kad se to dogodi jer sam verna sebi”, ističe.

-Čak i ako niste potpuno oduševljeni njime, isplati se da odete na drugi sastanak: Nekad je mislila da ako od početka ne oseti one “Leptiriće” u trbuhu, da je to je gubitak vremena. Ali istina je da nakon dosta prvih spojeva, svi počnu izgledati kao intervjui.

-Niste dužni da uzvratite osećanja: Lako je upasti u razmišljanje da su tipovi u prednosti. Na neki način, jesu. Mogli bi izaći s kim god ko pristane da izađi s njima kad god žele. Ali možete i vi.

Bile su joj potrebne godine da shvati da to što se ona nekome sviđa ne znači da se i on njoj mora sviđati zauzvrat. To je njen izbor.

-Ne izlazite iz “straha”: Iako je pomalo izbezumljena što je većinu svoje odrasle dobi provela sama, pitajući se gde će biti za tri, pet ili sedam godina i hoće li sve te vizije srećnog braka i dece uspeti, ipak ima više vere nego straha u srcu, i veruje da je biti samac bolje nego biti u lošim vezama ili brakovima.

Zbog toga često sastanci deeluju panično i zastrašujuće, umesto da budu zabavni i privlačni, kao što bi trebalo da bude. Neka ti strahovi dođu, jer hoće, nakon nekog vremena, ali onda ih treba pustiti. Umesto toga odaberite nadu – savatuje.

-Nikada ne odustaj od ljubavi: “Kad bih sada mogla da platim da mog budućeg supruga dostave na moja vrata, ne bih dva puta razmišljala o plaćanju usluge.

Prilično je mala verovatnoća da će onaj za koga ću se udati umarširati do mog stana pa se zato, čak i kad mi se ne da, trudim da radim stvari koje volim” – kaže Lindzi.

-Najveća tajna sastanaka je “živeti”: Postoje trenuci kada nazove mamu u smešnom, potpuno detinjastom napadu plača i razbesni se dok ju ona pokušava da joj objasni da bude pozitivnija i puna nade u vezi s izlascima.

“Vidim svoje prijatelje kako preduzimaju korake u svojim životima, ulaze u dugoročnu vezu, venčavaju se i dobijaju decu. I pitam se što radim pogrešno jer ja još nisam” – dodaje.

Za razliku od pronalaženja posla iz snova ili štednje za nešto što stvarno želite, ne možete dovoljno raditi ili ‘biti nešto’ da bi se partner iz snova pojavio. Ali ono što možete da učinite kako biste sastanke učinili prijatnijim – jeste živeti svoj život.

Radite stvari koje vas usrećuju, idite na putovanja koja vam otvaraju um, razgovarajte s ljudima koji vas zanimaju, budite znatiželjni o svetu oko sebe, budite ljubazni prema sebi i naučite voleti svako iskustvo, koliko god bilo teško ili naizgled beskrajno.

Piše: Yourtango, a prenosi: Superžena, Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!