BEZ ovog jela kraljica Elizabetha nije mogla da zamisli DAN: “Ovu NAVIKU njeguje od malena – a recept je veoma JEDNOSTAVAN”…

Kraljicin bivši privatni kuhar Daren Mekgrejdi nedavno je na svom jutjub kanalu otkrio šta to žena na čelu najmoćnije kraljevine 21. veka jede svaki dan. Verovali ili ne – to su sendviči sa džemom.

Omiljeni ukus joj je jagoda i to specijalno ubrana za nju u njenom dvorcu Balmoralu u Škotskoj. “Kraljici su kao devojčici u dečjoj sobi posluživali peciva s džemom. Danas u njima uživa uz popodnevni čaj” – kaže on.

Sendviči se prave od hleba s malo maslaca i namazanog džema, a potom se seku u oblik krugova veličine starog britanskog penija. A osim džema od jagode tu su i sveže jagode kao jedna od omiljenih stvari njenog Visočanstva.

– “Kraljica bi jela jagode 3 ili 4 večeri tokom sedmice dok im je trajala sezona. A nije bila presrećna ako bi joj iko ponudio bobičasto voće koje nije u sezoni” – zaključio je.

Pored toga, ona voli voli jednostavne obroke za ručak, često uživajući u tanjiru ribe i povrća. Bivši kraljevski kuvar rekao je za “House and Garden” da bi tipičan ručak za kraljicu bio dover đon na posteljici od uvelog spanaća.

Izvor: magazin.novosti

error: Sadržaj je zaštićen !!