BEZ čega Zdravko Čolić ne može da zamisli DAN: “Najveći gospodin na estradi iznenadio je sve priznanjem da se u ovome ‘DAVI'…”

Balkansku legendu Zdravka Čolića vole sve generacije – gotovo svi dele mišljenje da je najveći smeker među javnim ličnostima.

To tvrde i ljudi koji su imali prilike da sarađuju sa njim, a jedna od njih je bila kuvarica i blogerka Sandra Đuretić. Naime, imala je prilike da mu veoma često sprema omiljena jela.

Radila je u poznatom prestoničkom restoranu u koji je neretko svraćao Čolić, te mu je nekada i svakodnevno pripremala hranu. A naglašava da joj je bilo odvoljno da samo kroz jedan gest vidi o kakvom je gospodinu reč i kakav je pevač privatno.

-On je bio naš redovan gost i pre svega čovek iz naroda, vedrog i razdraganog duha, uvek predusretljiv i nasmejan. Kad god je dolazio u restoran, prvo je odlazio u kuhinju da počasti nas koji tu radimo. To niko od poznatih nije radio – priča Sandra.

Ističe da je volio domaće lepinje i proje koje je ona mesila: Uvek je naručivao domaća kuvana jela koja su tog dana bila na meniju restorana.

-Voleo je domaće lepinje i proje koje sam ja mesila. Često je sa porodicom svraćao i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio.

-Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili pravu lenju pitu, krempite koje su nekada pravile naše bake, kao i pite sa orasima. Sve je to jako voleo – zakljućuje blogerka i kuvarica.

Piše: Stil.

error: Sadržaj je zaštićen !!