BEBE rođene u Maju su veoma POSEBNE: Pet karakteristika koje samo one imaju – a poslednja je posebno ZANIMLJIVA…

Rođeni u maju pravi su srećkovići pa se ne kaže bez razloga kako će ih “celoga života pratiti proleće”. Mame koje očekuju dolazak bebe u maju imaju posebne razloge za slavlje.

Rođeni u maju pravi su srećkovići pa se ne kaže bez razloga kako će ih “celoga života pratiti proleće”. Zanimljiva istraživanja rezultirala su s čak 5 razloga zbog kojih su bebe rođene u maju posebne:

Pravi su srećkovići: Internet anketa koja je sprovedena 2014. godine, u kojoj je učestvovalo više od 40 hiljadaa ljudi, otkrila je da su osobe koje slave rođendan u maju srećnije od drugih.

Prema britanskom psihologu Ričardu Vajsmanu koji je vodio spomenuto istraživanje, to bi moglo biti zbog “promena u načinu na koji neki roditelji komuniciraju sa svojim bebama tokom leta i zime”.

Optimisti su: Drugom internet anketom, u kojoj je učestvovalo gotovo 30 hiljada ljudi, Vajsman je otkrio da ljudi rođeni u maju imaju pozitivniji pogled na život – a do sličnog zaključka došla je i studija Journal of Affective Disorders iz 2011. godine.

Švedski psiholog Džajanti Čotai kaže da bi to moglo biti zbog uticaja dnevnog svetla na dopamin koji kontroliše centar za užitak.

Noćne su ptice; Studija iz 2009. objavljena u časopisu Sleep pokazala je da će prolećne i letne bebe ići kasnije na spavanje za razliku od dece koja su rođena tokom jeseni ili zime.

Imaju manji rizik od bolesti disajnog sistema: Bebe rođene u maju bolje su zaštićene od respiratornih bolesti za razliku od drugih – tvrdi studija objavljena 2015. godine u časopisu American Medical Informatics Association.

Kako su istraživanja pokazala, ova deca imaju manju verovatnost da će razviti astmu ili respiratorne infekcije.

Imaju manji rizik od alergija: Prema studiji Univerziteta Saut Hempton iz 2016. godine, deca rođena u proleće su manje izložena riziku od razvoja alergija, astme i ekcema – piše Motherly.

Espreso

error: Sadržaj je zaštićen !!