AUTOMOBIL, ČOVJEK ILI SLOVO: Šta ste prvo UGLEDALI na ovoj ilustraciji – Odgovor će vam otkriti kakva ste osoba…

Optičke iluzije funkcionišu zahvaljujući sklonosti mozga da u oblicima uočava ono što je njemu važno – a ignoriše nebitno.

To može da bude prilično dobra zabava, a može da posluži i kao psiho test. Mehanizam asocijacija koji se koristi kod analiza krajnje apstraktnih Roršahovih mrlja, funkcioniše i kod običnih iluzija – šta ste prvo videli?

Automobil: Ako je automobil prvo što ste uočili na slici, znači da cenite svoju slobodu. Uživate u pustolovinama, otkrivanju novih mesta i upoznavanju novih ljudi. Radite ono što vam se u tom trenutku čini prirodnim.

Muškarac koji drži dvogled: Ovo prvo uočavaju analitičke osobe. Često sagledavate širu sliku pa, iako mogu da vam promaknu detalji, bolje od ostalih shvatate celinu. Lako “upijate” nove informacije – najčešće vizuelno.

Slovo A: Njega je najteže uočiti pa ga prvo vide osobe koje nepogrešivo primećuju i najsitnije detalje. Ovakvo ”oko sokolovo” po pravilu imaju ljudi koji su nešto emotivniji od okoline. To se možda događa samo zato što ih pogodi nešto što drugi uopšte i ne primećuju.

Prenosi: Balaševizam.novi.ba/Prva.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!