“AKO svako jutro budete jeli MED I ORAHE – za 2 sedmice OČEKUJTE OVO” – Rezultat “obara” s NOGU…

Med i orasi u kombinaciji se koriste od davnina kao koktel vitamina i antioksidanata.

Poznate su brojne zdravstvene koristi ovog preparata u ishrani, ali i nezi kože. Međutim, dnevno ne bi trebalo uneti u organizam više od 100 grama ove mešavine.

Med je riznica minerala i vitamina: Med sadrži čak 180 supstanci među kojima su i najvažniji vitamini, prirodni šećeri i fitokemikalije.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Takođe, i 31 mineral (uz fosfor, magnezijum, kalcijum i kalijum). Med ima izrazita andioksidantna i antizapaljenska svojstva. Zanimljivo je da su u njegovom sastavu i soli mnogih jedinjanja poput kalijuma, kalcijuma, gvožđa, natrijuma, magnezijuma, sumpora i hlora.

Te soli, inače, mogu da doprinesu procesu stvaranja crvenih krvnih zrnaca. Sadržaj linoleinske kiseline važan je za zdravlje kardiovaskularnog sistema, jače srce, smanjenje masnih naslaga u krvnim sudovima i regulaciju povišenog krvnog pritiska.

Med sadrži vitamine B grupe, E, A, kao i vitamin C. Ako ga konzumirate redovno i u preporučenim količinama, pospešuje plodnost i poboljšava varenje. Jača nervni sistem i detoksikuje organizam, čuvajući ga od štetnih materija iz okruženja. Za infekcije usne duplje i bolje zdravlje desni i zuba, preporučuje se žvakanje pčelinjeg saća.

Razliku u vašem telu, osetićete posle dve nedelje i primetićete da ste dobili neverovatnu snagu u mišićima. U orasima se nalazi alfa-linoleinska kiselina (ALA), jedna iz grupe Omega-3 masnih kiselina.

Ova vrsta voća sadrži više te dobre masnoće od svih drugih iz porodice koštunjavih plodova. Unošenje u organizam ALA utiče na smanjenje telesnih masti, regulaciju telesne težine i eliminaciju viška tečnosti.

Pored toga, orasi obiluju biljnim vlaknima, proteinima, velikom količinom mangana i nešto manje gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i B vitamina. Mangan je važan za mineral koji utiče na čvrstinu i gustinu kostiju.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Med i orasi jačaju imunitet, dejstvo snažnije ako dodate limun i bademe: Vitamini, minerali i hranljive materije iz ove kombinacije su prava energetska bomba koja podiže imunitet i snaži celokupno zdravlje.

Bićete otporniji na prehladu, brzo ćete vraćati nivo izgubljene energije nakon vežbanja, i držati krvni pritisak pod kontrolom. Ako ovoj mešavini dodate i malo limuna i badema, podići ćete joj i tako izuzetnu vrednost.

Vitamin C iz limuna, pored dodatka antioksidanata, pojačaće iskoristljivost minerala, ostalih vitamina, belančevina, ugljenih hidrata i korisnih masti.

Za osobe koje boluju od hroničnog umora ili su iscrpljene od neke bolesti, ovaj koktel značiće efikasno vraćanje snage i energije. Takođe, pomoći će kod ateroskleroze, glavobolje ili nesanice.

Kako da pripremite ovaj prirodni preparat: Za ovaj eliksir namenjen prvenstveno jačem imunitetu, potrebno vam je pola kilograma bagremovog ili livadskog meda, pola kilograma samlevenih oraha i jedan ceo limun.

Koru limuna dobro operite pa izrendajte, a limun iscedite. Sjedinite sve sastojke, a ako želite, možete da dodate i šaku badema.

Oni će, uz sva svoja korisna svojstva (vitamin E, antioksidanti), samo pojačati efekat ove izuzetno zdrave mešavine. Orasi, naravno, mogu da budu i u polovinama.

Piše: espreso.

error: Sadržaj je zaštićen !!