7 savjeta za sretan BRAK koji mogu da vam naprave veliku ŠTETU…

Neke tražimo, neke ne. Neki su razumni, dok drugi uopšte nisu za deljenje.

U svakom slučaju, bračni saveti nisu retkost i možemo ih podeliti u dobre i loše. Međutim, kako da znamo koji savet je dobar, a koji to nije? Grupa stručnjaka za veže izdvojila je savete koje bračn partneri često dobijaju, a koji potencijalno mogu da budu opasni.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Predočavamo vam ih u nastavku, a na vama je da dobro razmislite pre nego što odlučite da ih primenite.

Pripremi se na puno posla: Posao o kom se ovde priča podrazumeva da stalno morate da činite sve kako biste ugodili svom partneru. Međutim, iako je brak odnos u kom obe strane treba da se trude da bi održale sklad i romantiku, to nikako nije odnos u kom bi trebalo da ulažete velike napore kako bi sve funkcionisalo savršeno.

Brak je dobar ako ne predstavlja napor: Sada imamo savet koji je potpuno suprotan prvom. Ne postoje odnosi koji nisu izazovni pa takav nije ni brak. Ponekad ćete morati da savladate određene prepreke.

Ono čega morate biti svesni je to da su deo braka dva bića koja se razvijaju. Ponekad se može dogoditi da se udaljite, da se osećate manje povezanima, a onda je na vama da se potrudite i ponovno povežete.

Prihode i rashode treba da delite 50:50: Očekivanje da svaka strana treba jednako financijski da doprinese može da stvori toksično okruženje.

Verovatnoća da će oba partnera jednako zarađivati u svakom trenutku je mala. Zato umesto da financije svedete na jednaki doprinos, sednite i iskreno porazgovarajte sa svojim supružnikom o tome što vam podjednako finansijski odgovara.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Takođe, vaše kućne finansije niste dužni nikome da objašnjavate. Bitno je da pronađete rešenje koje vama odgovara.

Ako se svađate, svađajte se pošteno: Prema rečima stručnjaka, može biti jako opasno da tvrdimo parovima da svaka svađa može biti i poštena. Kada se svađamo sa osobom koju volimo aktivira se središte za strah u našem mozgu i teže nam je da pristupimo racionalnim mislima i sposobnosti rasuđivanja.

Iako je dobro da pokušate da pronađete način da situacija ne eskalira, nije razumno da očekujete da će svađa baš svaki put biti poštena i razumna. Zato je ključan popravak nakon svađe.

Kada se obe strane smire dobro je kroz razgovor da pokušate da proverite šta se dogodilo, da uđete pod kožu onog drugog i ako je potrebno – izviniti se.

Ono što ne znaju neće ih povrediti: Pretpostavka da će vašem partneru bili bolje ako nešto ne zna je racionalizovanje pretpostavke da bi to nešto moglo iste sekunde da razori stabilan dom. Ako mislite da je vaš odnos toliko podložan urušavanju, možda imate nekih ozbiljnijih problema?

Mišljenje stručnjaka za muško-ženske odnose je da su iskrenost i hrabrost faktori koji učvršćuju ljubavnu vezu. Pokušajte to da imate na umu, kada vam sledeći put neko ovako nešto savetuje!

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Napravite raspored za “odnos”: Savet koji parovi često dobijaju, a kod kojih je opala želja za “odnosom”, jeste da naprave raspored.

Iako slaganje rasporeda kod nekih parova može da funkcioniše, kod mnogih se može dogoditi to da se “odnos” pretvori u iskustvo ispunjeno pritiskom i teskobom. To u konačnici može da utiče na vaše emocionalno zdravlje, kao i na zdravlje vašeg braka.

Prema rečima stručnjaka za veze, mnogo bolja opcija je pronaći ljuabvnog terapeuta i zajedno sa njim pronaći rešenje problema. “Odnos” je nešto što treba biti zabavno, a ne još jedan zadatak koji ćete čekirati na spisku obaveza.

Brak je težak: Prema rečima stručnjaka za veze – ovo može biti jako problematičan savet. Radi se o tome da je brak težak kada je brak loš.

Ako nas svi uveravaju da je svaki brak težak, možemo se dovesti do toga da se nosimo sa stvarima sa kojima ne bi trebalo i da prelazimo preko problema koje ne bi trebalo da zanemarimo.

Brak može doneti određene izazove, ali nije nešto što bi trebalo da bude teško iz dana u dan. U dobrom braku partneri se međusobno podržavaju i probleme zajednički rešavaju.

Piše: Prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!