“5 znakova da se u vezi ponašate kao MAJKA – a ne kao PARTNERKA”…

Želja da se brinemo o drugoj polovini sasvim je prirodna, ali postoji tanka granica između brige o partneru i onoga što liči brizi o detetu. Ovih 5 znakova ukazuju na to da se u vezi ponašate više kao roditelj – a manje kao partner.

-Svađanje bez rešenja: Rasprave i svađe sastavni su deo svake veze, ali važno je da ih upešno rešite. Ako završe bezuspešno, samo ćete osećati ljutnju i gnev.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Prisetite se samo kako su izgledale vaše svađe sa roditeljima dok ste bili deca. Svađe sa partnerom trebalo bi da budu upravo suprotne tome, jer su i vaše uloge ravnopravne.

-Čišćenje za partnerom: Pratiti partnera u stopu i čistiti za njim stvarno nema smisla. Bilo da je reč o mrvicama hrane ili gomili odeće na podu, partner bi trebalo da bude svestan da je on taj koji treba iza sebe da pospremi. Za srećniju vezu dovoljno je da podelite kućne zadatke ravnopravno.

-Izgovori: Normalno da želite partnera da vidite u najboljem svetlu i da želite da branite neke njegove odluke.

Ali stalna potreba za stvaranjem izgovora i opravdavanje lošeg ponašanja koje traje već duže vreme neće učiniti vašu vezu uspešnijom. Nema potrebe za majčinskom zaštitom, već podstaknite svog partnera da prihvati odgovornost za svoje ponašanje.

-Potpuno kontrolisanje: Neke osobe jednostavno imaju kontrolirajuću osobinu. Ali ako baš svaki aspekt veze kontrolišete, jer nemate poverenja u svog partnera, onda nastaje problem.

Važno je da oba partnera shvate stanje veze i da žele da se promene, jer ako ne dopuštate partneru da donosi neke odluke, to može vrlo loše da utiče na vaš odnos i vašu budućnost.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

-Stalno prigovaranje: Niko ne voli prigovaranje bez prestanka, a pogotovo ne ona osoba koja to mora konstantno da sluša. Možda se čini da je to jedini način da doprete do partnera koji se ponaša kao dete, ali konstruktivan razgovor između dve odrasle osobe i te kako je moguć ako se oboje potrudite.

Izvor: Zadovoljna.hr, prenosi: Prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!